Sportberichten


Plaatsing  
 
31-08-2013  

Heracles wint van ADO en verliest Duarte aan Ajax


Duarte in zijn laatste duel voor Heracles tegen ADO Den Haag
 

ALMELO – Bijna de volle 90 minuten heeft de supportersschare vanavond nog kunnen genieten van de ‘man of the match’ Lerin Duarte. Vlak voor tijd kreeg hij zijn publiekswissel en wist het publiek dat het dan toch gaat gebeuren, Duarte naar Ajax en met een klaterend applaus verliet hij de grasmat.
De hele dag heeft het bestuur van Heracles Almelo bij elkaar gezeten, want men hoefde Duarte niet te laten gaan. Een groep sponsoren had eerder al aangegeven dat Duarte wat hen betreft kon blijven en dat betekende dat Heracles ook nog zijn lopende contract kon lichten om dat met een jaar te verlengen. Voorzitter Jan Smit maakte het na afloop van de wedstrijd officieel bekend. “Sportief gezien is het teleurstellend voor Heracles Almelo maar wij kunnen met het huidige stadion onze begroting niet zover omhoog krijgen zodat we dit soort talenten voor de club kunnen behouden. Het waren zware onderhandelingen en pas na de wedstrijd heb ik tegen Marc Overmars gezegd dat er wat ons betreft een akkoord is. Het is nu aan Lerin om er verder met Ajax uit te komen. Ik gun het hem want het is een fijne jongen ook in de groep en in de kleedkamer”, aldus Smit die niet wilde vertellen wat Ajax neertelt voor Duarte. Gelet op alle voorbrichten mag echter verwacht worden dat het transferbedrag boven dat van de overgang van Bas Dost naar Heerenveen ligt. Voor Duarte wachten nu mogelijk wedstrijden tegen Barcelona, AC Milan en Celtic.

Over een opvolger is nog niets bekend. De technische staf en de scouts hebben echter wel hun huiswerk gedaan, want Smit en trainer Jan de Jonge gaven beide aan dat er een reservelijstje is met kandidaten maar dat men het met Thomas Bruns ook wel aandurft. “Hij zit niet voor niets bij Jong Oranje zei Smit er over.
Maar het kan ook zo maar zijn dat binnen 24 uur het bericht komt dat Heracles een opvolger heeft weten te strikken hoeweldat volgens trainer De Jonge er ook wel drie mogen zijn.

Over de wedstrijd tegen ADO Den Haag is het nieuws gauw gemeld. Zelden werd er zo slecht gevoetbald op het kunstgras in het Polman Stadion. Het is dat de Heraclieden in de persoonlijke duels beter waren en daardoor ook de overhand kreeg en gevaarlijker was dan de Hagenaars. Rosheuvel schoot in het zijnet en linksback Davidson zette de Almeloërs op voorsprong door een rebound in te schieten nadat doelman Coutinho tot twee keer toe het doel schoon wist te houden.
Na rust zakte het niveau bedenkelijk en toen ADO in de slotfase met Kramer en Beugelsdijk wat langere spelers inbracht en meer de lange bal benutte, kroop Heracles naar achteren en vergat het te voetballen zelfs toen het met een man meer de laatste 20 minuten kon uitspelen omdat Malone dom tegen zijn twee de gele kaart aanliep en naar de kant kon.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-0
(1-0)
1-0 Jason Davidson (31)

< Foto: Harry Broeze
(Fotoreportage klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Over zege op ADO en vertrek Duarte'
Voorzitter Jan Smit: 'Geeft uitleg over vertrek Duarte'
Lerin Duarte: 'Bevestigd akkord met Ajax'

Arbiter: Kamphuis
Geel: Zuiverloon
Rood: Malone (71/2x geel)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Schenkeveld, Davidson, Quansah, Rienstra, Duarte (Gyasi/90+3), Rosheuvel (Bruns/82), Tannane (Kangaskolkka/70), Linssen.
ADO Den Haag: Coutinho, Zuiverloon, Malone, Wormgoor, Meijers, Van Haaren, Holla, Gehrt (Beugelsdijk/84), Cabral (Kramer/61), Van Duinen, Gouriye (Esajas/61).

 

Archief
Terug naar vorige pagina