Sportberichten


Plaatsing  
 
07-08-2013  

Edwin Gyasi naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich, onder voorbehoud van de medische keuring, versterkt met Edwin Gyasi. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Twente en tekent in Almelo voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.
Gyasi werd op 1 juli 1991 geboren in Amsterdam. Hij speelde in zijn jeugd voor CTO ’70 en AFC voordat hij in de jeugdopleiding van AZ kwam. Hij werd voor een jaar verhuurd aan Telstar waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Na zijn terugkomst bij AZ volgde ontslag omdat trainer Verbeek geen plannen met hem had. Gyasi ging daarop naar De Graafschap en werd vorige zomer door FC Twente aangetrokken. Daar speelde Gyasi 12 keer in het eerste elftal waarin hij één keer doel trof, toevalligerwijs tegen Heracles Almelo. Ook kreeg hij bij FC Twente een boete van trainer McClaren omdat hij wegbleef van een wedstrijdbespreking en werd toen bovendien uit de eerste selectie gezet. Gyasi geldt dus als een 'lastige' jongen met veel talent die waarschijnlijk bij Heracles Almelo zijn laatste kans krijgt op een voetbalcarrière.
“Edwin is een snelle buitenspeler en een jong talent waar wij veel toekomst in zien. We gaan er vanuit dat hij zich bij ons doorontwikkelt en dat Heracles Almelo nog veel plezier aan hem kan beleven”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Archief
Terug naar vorige pagina