Sportberichten


Plaatsing  
 
01-08-2009  

Droomstart: Heracles wint van landskampioen AZ

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft in zijn eerste duel van het nieuwe seizoen enorm gestunt door met 3-2 van landskampioen AZ te winnen.
Al na 7 minuten stond Heracles op voorsprong. Na een snelle uitbraak en een één-tweetje tussen Everton Ramos da Silva en Dost nam Everton de 1-0 voor zijn rekening. Heracles bleef gedurende de eerste helft doordrukken en zakte na een half uurtje een beetje in. AZ kon echter weinig terugdoen door het uitstekende verdedigende werk van Heracles. De Alkmaarse ploeg kreeg slechts een handje vol kansjes maar Heracles ging met voorsprong de rust in.

De tweede helft moest AZ wel komen en liet achterin gaten vallen. In de 2e minuut profiteerde Willy Overtoom door vier tegenstanders uit te kappen en de bal achter doelman Romero te schieten. AZ leek ontredderd en kreeg weinig kansen Pieckenhagen te verschalken. Met nog 20 minuten op de klok bracht Mark-Jan Fledderus de stand op 3-0 door een prachtige vrije trap binnen te schieten. Heracles waande zich veilig en verdedigde iets slordiger waardoor Pellè de 3-1 op het scorebord kon laten aantekenen. Nog in dezelfde minuut zette El Hamdaoui de landskampioenen op 3-2.  AZ maakte jacht op de gelijkmaker en zette Heracles onder druk. Scheidsrechter Wiedemeijer zag het vasthouden van Wermbloom binnen de zestien over het hoofd en gaf geen penalty. Daardoor nam de frustatie aan Alkmaarse kant toe. Swerts gaf een 'elleboog' aan Overtoom en kon met rood vertrekken en Pellè schopte Quansah na en kon eveneens de kleedkamer opzoeken. In de resterende minuten kwam de dik verdiende overwinning van Heracles niet echt meer in gevaar.

Commentaren: Mark-Jan Fledderus, Stijn Schaars, Ronald Koeman, Gert-Jan Verbeek en arbiter Wiedemeijer 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
02-08-2009  

FC Twente wint op Het Kasteel van Sparta

 

ROTTERDAM - Na de zware wedstrijd tegen Sporting Lissabon moesten ’de Tukkers’ hun eerste competitiewedstrijd spelen op Het Kasteel tegen Sparta. De Rotterdammers hadden na het beginsignaal wel het initiatief maar Twente nam dat al snel over. Blaise N’Kufo koos goed positie en kopte de voorzet van Kenneth Perez uitstekend binnen. De Twentse spits evenaarde daarmee het clubrecord van Jan Jeuring door doelpunt 103 op zijn lijstje te zetten.
Na de voorsprong controleerde Twente de wedstrijd en kreeg Sparta enkele kansen. Duplan tikte naast en doelman Boschker pakte de vrije trap van Poepon.
In de tweede helft wist nieuwe aanwinst Ruiz de voorsprong te vergroten met een goed geplaatst schot. Twente lijkt klaar voor de thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon van aanstaande dinsdag.

< Blaise N'Kufo evenaart met zijn 103 doelpunten het clubrecord 

Commentaar van Almeloër Wout Brama en trainer Steve McClaren

 
02-08-2009  

Internationale skateboarding op Het Hulsbeek

 

OLDENZAAL – Op het Hulsbeek werd het afgelopen weekend voor de 30e keer het Internationale Skateboardfestival gehouden met verscheidene disciplines, waaronder Skate Snakerun-Boardercross, Snakerun-Speed (oerend hardst), Catamaran, Best line downhill-banks, Best trick banks en Jumpramp. Deze editie van Oerend Hard is extra bijzonder, omdat de skatebaan op Het Hulsbeek dit jaar 30 jaar bestaat. In 1979 werd de baan aangelegd, als één van de eerste skatebanen in Europa. De baan speelde internationaal een prominente rol in de ontwikkeling van de skateboardsport. Anno 2009 is de baan over de hele wereld bekend. Vooral de ‘snakerun’ maakt de baan legendarisch. Dit is een slingerende afdaling met veel bochten en bulten, waarop de skateboarders hoge snelheden kunnen halen. Snelheden van vijftig kilometer worden met gemak gerealiseerd.

< De fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-08-2009  

Almelose golfer wint 2e Nationale titel

 

ALMELO - De 23-jarige Almelose golfer Jurrian van der Vaart schreef gisteren in Leusden voor de tweede keer een nationale titel op zijn naam. Van der Vaart werd gisteren 1e in het kampioenschap ’StrokePlay’ en bleef in vier ronden met 10 onder par de concurrentie zeven slagen voor.
 

In Noordwijk behaalde de jeugdige amateur eerder deze zomer al de titel in het Nationaal Open.

< Jurrian van der Vaart

 
03-08-2009  

Voorzitter Jan Smit mist zege Heracles

 

OMMEN - Jan Smit, voorzitter van Heracles, heeft voor het eerst een wedstrijd van zijn club moeten missen. Dat gebeurde op doktersadvies. Vorige week werd Jan Smit op zijn vakantieadres in Zwitserland onwel. In het ziekenhuis werden hartritmestoornissen vastgesteld.

Na enkele dagen mocht de preses het ziekenhuis verlaten, maar hij kreeg wel te horen dat het beter was voorlopig van de club weg te blijven. Daardoor miste Smit de fraaie zege op AZ (3-2).

 
04-08-2009  

Gert-Jan Bruggink wint Schröder-Masterclass

 

TUBBERGEN - Gert Jan Bruggink uit Weerselo heeft dinsdagavond de Schröder Masterclass gewonnen. De Schröder Masterclass werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Aan het springconcours deden verder Wim, Ben en Gerco Schröder mee. Oud olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam nam ook deel aan de Masterclass. De Schröder Masterclass is het hoogtepunt van de hippische evenementen die elk jaar in Tubbergen worden georganiseerd.

< Foto's: Clemens Brughuis

Fotoreportage (5 foto's)...

 
05-08-2009  

ADO wiet, wie kent het niet?

 

DEN HAAG – De supporters van ADO Den Haag zijn niet blij met het bericht dat eerste doelman Gino Coutinho dinsdag jl. is aangehouden omdat deze in een loods in Ens (Noordoostpolder) 4500 wietplantjes had staan. De loods staat op naam van Coutinho.
De supporters vrezen de creatieve vondsten van supporters van tegenstanders die ongetwijfeld op menig spandoek geschilderd zullen worden. Al eerder kreeg Den Haag daarmee te maken toen de toenmalige keeper Postma in het nieuws kwam door een sexfilm op internet waarin Postma figureerde.
 

 
06-08-2009  

Arnautovic één jaar verhuurt aan Inter Milan

 

ENSCHEDE – Arnautovic wordt voor één jaar verhuurd aan Inter Milan dat zijn de beide clubs overeengekomen. In dat jaar moet Arnautovic een bepaald aantal wedstrijden hebben gespeeld voordat de verhuurovereenkomst wordt omgezet in een koopcontract. Indien Inter Milan de optie tot koop niet licht, keert Arnautovic terug naar FC Twente voor een periode van twee jaar met optie voor een eenjarige verlenging, dat meldt TC Twente op haar website.

 
06-08-2009  

Uitstel rechtzaak Bornse waterpolosters

 

De rechtbank heeft de rechtzaak tegen twee waterpolosters uit Borne uitgesteld wegens ziekte van hun advocaat. De meisjes worden vervolgd omdat ze vorig jaar oktober een tegenstandster uit Neede zo lang onder water drukten dat zij dreigde te stikken en door teamgenoten moest worden ontzet. 

 
09-08-2009  

NAC - Heracles eindigt in brilstand

 

BREDA - In een leeg NAC-stadion met 5000 man ernaast aan het bier op de parkeerplaats eindigde de wedstrijd NAC - Heracles zoals die begon. Na de verrassende overwinning van de Almeloërs tegen AZ moesten de tukkers in hun eerste uitwedstrijd Maertens en Fledderus missen wegens liesblessures zodat het voorzichtig in het sfeerloze stadion begon.

NAC begon derhalve het duel aanvallender en dwong de Almelose ploeg op de eigen helft maar kreeg slechts spaarzame doelrijpe momenten voor het doel van Martin Pieckenhagen. Naar mate de eerste helft vorderde kwam Heracles meer op de helft van de tegenstanders, maar Everton en Dost waren niet scherp in de afronding.
Zowel NAC als het team van trainer Gert-Jan Verbeek gaven weinig kansen weg, zodat het meer op een oefenpotje leek. Peter Reekers kreeg als enige een gele prent van scheidsrechter Jan Weegereef.

Reactie Pieckehagen >

 
09-08-2009  

Twente - PSV eindigt in 1-1

 

ENSCHEDE - Wie en spektakelwedstrijd had verwacht tussen de nummers twee en vier van het vorig seizoen, kwam bedrogen uit. Twente had duidelijk de teleurstelling en vermoeidheid van de wedstrijd tegen Sporting nog in de benen hoewel het het eerste kwartier van de wedstrijd wel een overwicht had. Een klungelende PSV-keeper Isaksson zorgde er voor dat Douglas de corner van Theo Jansen over de doellijn kon werken waardoor de ploeg van trainer Rutten tegen een achterstand opkeek.
PSV nam langzaam het initiatief over en kwam op 1-1 door een doelpunt van Dzudzsák. Twente voerde de druk daarna weer wat op maar Rutten bracht met Koevermans en zesde spits in en kreeg daarna zelfs twee kansen op een presenteerblaadje. Boschker was echter attent zodat de 1-1 op het scorebord bleef staan.

< Sander Boschker

Het commentaar van PSV-trainer Rutten

 
10-08-2009  

Doswiedanja Gollandski Adpokadski - Zenith

 

ST. PETERSBURG - Een trainer heeft over het algemeen weinig krediet als het even tegenzit. Zo ook Dick Advocaat bij Zenith St. Petersburg. Na het kampioenschap is een zevende plek niet toereikend. Werd de veel scorende spits Pavel Pogrebnyak voor een slordige 11 miljoen euro verkocht aan Vfb Stuttgart en deels is de stand verklaart.
Daar komt nog een ruzietje bij met manager Korneev die in plaats van een spits een middenvelder kocht en een al getekend contract als bondscoach van België per 1 januari van het volgend jaar en het ontslag van Advocaat is verklaard. Haagse Dick heeft dus vroegtijdig vakantie. 

 
10-08-2009  

Almelose Janny Kleinjan Ned. Kamp. Vrouwen B

  ACHTMAAL - In het Brabantse Achtmaal heeft Janny Kleinjan voor een daverende verrassing gezorgd, door zondag Nederlands Kampioen te worden bij de Vrouwen B. Na zes ronden over ruim acht kilometer kwam de Almelose renster solo aan op de streep met een voorsprong van ruim drie en een halve minuut. Haar Wierdense ploeggenote Linda de Croon, die in de achtergrond geweldig afstopwerk verrichte en haar eerste wedstrijd uit reed in het peloton, kon ook nog eens naar een achtste plaats sprinten.
Lees verder...

 
11-08-2009  

Schumacher niet terug in formule 1

 

MURELLO - De testdag van Michael Schumacher in een oude Ferrari formule 1 is de Duitser niet goed bekomen. Leek het aanvankelijk goed te gaan na de nodige trainingen op een kart, bij het 'echte' werk bleek Schumacher teveel pijn in zijn nek te krijgen om succesvol een tijdelijke comeback in de formule 1 te kunnen maken.
Het lichamelijke ongemak - dat hij opliep door een motorongeval in februari eerder dit jaar - was voor de 40-jarige oud-coureur voldoende redenen om af te zien van zijn comeback als tijdelijke waarnemer voor de Braziliaan Felipe Massa. De Italiaanse Ferrari-testrijder Luca Badoer neemt nu het stoeltje in voor Ferrari op 23 augustus tijdens de Grote Prijs van Europa.

 
12-08-2009  

Wereldrecord duurvoetballen voor De Tubanters

 

ENSCHEDE – Ook als sportvereniging kom je wel eens op ’vreemde’ ideeën zo ook De Tubanters in Enschede. In juni vorig jaar werd een poging gedaan om het Guinness Book of Records te halen door de langst gevoetbalde wedstrijd ter wereld ooit te organiseren.
Na de festiviteiten kwam er en domper omdat het record van 30 uur, twintig minuten en 1 seconde niet werd erkend.

Ruim een jaar later kwam alsnog de goedkeuring omdat men via extra aangeleverd beeldmateriaal het bewijs toch kon leveren. De baten van die wedstrijd – ruim 5000 euro – ging naar KiKa en De Tubanten hebben het record officieel in handen.

Kijk hier naar de foto's van toen.

 
12-08-2009  

Ids Postma en Anni Friesinger getrouwd

 

SALZBURG – Gisteren zijn op het stadhuis van Salzburg voormalig Olympisch schaatskampioen Ids Postma (35) en de Duitse Anni Friesinger (32) voor de burgerlijke stand in het huwelijk getreden.
Tussen de Duitse topschaatsster en Ids Postma uit het Friese dorp Deersum bestond al jaren een knipperlichtrelatie. De beiden ontmoetten elkaar voor het eerst toen Friesinger 15 jaar was. Op haar 21e kregen beide een relatie die na drie jaar eindigde. Vier jaar later werd het weer een relatie die dan nu op haar 32e tot een huwelijk leidde. Een huwelijksreis zit er voorlopig niet in omdat Friesinger al volop in training is voor de Olympische Spelen van 2010. Maar dat wordt nog ingehaald als de twee na de Spelen ook in de kerk trouwen.

Lees hier wat Bild-Zeitung schrijft en bekijk de foto's.

 
13-08-2009  

ME moest Amsterdam rustig houden

 

AMSTERDAM - Waren voetbal-hooligens rondom interlands altijd relatief rustig omdat het 'nationale belang' de boventoon voerde, sinds de oefeninterland van het Nederlands elftal gisteren tegen Engeland in de Amsterdam Arena is kennelijk de koers van de hooligans gewijzigd. De politie had al aanwijzingen dat er iets op til stond en dat noodzaakte de burgemeester van Amsterdam om een speciale verordening in werking te stellen en risicogebieden aan te wijzen zodat potentiële relschoppers konden worden aangehouden.

Het bleek nodig, overdag werd al een bus met NEC-supporters - zonder kaartjes - de stad uit gestuurd die plattegronden bij zich hadden waar ze in de stad afgezet wilden worden. Later op de dag en avond werd de dreiging groter en voerde de ME charges uit om raddraaiers op te pakken. Dertig hooligans werden in de boeien geslagen, waaronder 'supporters' van Ajax en FC Twente, en enkele honderden andere werden verdreven van de wallen rondom het café Old Sailor.
Loco-burgemeester Lodewijk Asscher van de gemeente Amsterdam liet voor de microfoon van de NOS openlijk blijken zich zorgen te maken over de hoge kosten die het houden van voetbalwedstrijden met zich meebrengt en vroeg zich af hoe lang de samenleving dit soort toestanden nog tolereerd.
Voorzitter Munsterman van FC Twente liet aan RTV Oost weten nog onvoldoende te weten over de in Amsterdam aangehouden FC Twentefans. Hij wilde dan ook niet vooruitlopen op mogelijke sancties van de club tegen deze 'supporters'. Dat ook FC Twentefans niet al te fijngevoelig blijken te zijn leerde de wedstrijd tussen de tukkers en PSV van afgelopen weekend. Ook daar reageerde Munsterman gelaten op.  O ja, het oefenpotje tussen Nederland en Engeland eindigde in 2-2

 
13-08-2009  

Samuel Armenteros naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Samuel Armenteros en Heracles Almelo zijn een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar overeengekomen. De 19 jarige aanvaller uit Zweden werd op 27 mei 1990 geboren in Masthugg (Zweden). Armenteros speelde in het Zweedse nationale team onder de zestien en kwam eerder uit voor sc Heerenveen. Hij is daardoor een bekende van trainer Gertjan Verbeek.

“Samuel is een talentvolle aanvaller die zijn kwaliteiten in Jong Heracles Almelo mag laten zien en Heracles Almelo staat er om bekend dat jonge spelers kansen krijgen, dus daar liggen ook voor Samuel mogelijkheden”,  aldus directeur Nico Jan Hoogma.

 
13-08-2009  

Rode lantaarndrager uit de Tour naar Almelo

 

ALMELO - Olympisch en wereldkampioen wielrennen Marianne Vos doet dit jaar mee aan de Profronde Almelo. Pechvogel Kenny van Hummel - als rode lantaarndrager in de Tour de France werd hij publiekslieveling - stapt in Almelo weer op de fiets na zijn dramatische val in de Alpen.
Het bestuur van de Profronde Almelo voert volop contractbesprekingen. Het heeft zich intussen verzekerd van een sterk deelnemersveld voor de dameskoers. Behalve Marianne Vos verschijnen ook Roxanne Kneteman (dochter van de vermaarde Gerrie Kneteman) en Loes Markerink aan de start op vrijdag 28 augustus. Er wordt nog gesproken met Kirsten Wild, Chantal Beltman en Miriam Melchers.

Voor de mannenkoers ’s avonds moeten de ‘grote vissen’ nog worden gevangen. Wel is van de Skil-Shimano ploeg (debutant in de Tour de France) sprinter Kenny van Hummel vastgelegd. Hij is de enige van de tourselectie van die ploeg die in Almelo rijdt. Omdat hij nog maar net hersteld is van zijn huiveringwekkende val in de bergen van Frankrijk blijft hij in Nederland. Zijn ploegmaten fietsen allemaal een grote wedstrijd in Japan.
Naast van Hummel komen ook Joost Posthuma en Steven de Jongh. De Jongh kondigde zijn afscheid van de wielersport aan tijdens de Tour de France en rijdt zijn laatste criterium op de Almelose keien. Van de Rabobank komt - naast Posthuma - in ieder geval de Duitser Grischa Niermann naar Almelo.

 
14-08-2009  

Extra politiecontrole's thuiswedstrijden Heracles

 

ALMELO - De politie zal zondag bij het Polman Stadion en in de Windmolenbroek streng gaan controleren op fout geparkeerde auto's.
Heracles Almelo speelt zondagmiddag tegen Feyenoord. Veel bezoekers van het Polman Stadion parkeren hun auto op plekken waar dat niet hoort. Dat veroorzaakt veel overlast voor de omwonenden van het stadion. De controles zullen ook rond andere thuiswedstrijden van Heracles worden gehouden.

 
15-08-2009  

Lulof Open, toptennis in Almelo(update)

 

ALMELO - Voor het derde jaar gaat het Lulof Open Nationaal Ranglijsttoernooi van start. Daarmee zet de tennisclub Luctor et Emergo Almelo op de kaart. De eerste wedstrijden werden vrijdagavond gespeeld.
De vorige twee edities waren een overweldigend succes en ook dit jaar hoopt Luctor er weer een prestatief, maar ook zeer zeker een gezellig toernooi van te maken. Het Luctor et Emergo-lid Ghislaine van Baal is één van de kanshebbers. Met haar A2-status is zij verplicht om alleen maar A-toernooien te spelen en wat is er mooier om voor je eigen club te spelen en door eigen publiek aangemoedigd te worden.
Verdere reportages volgen.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
15-08-2009  

Asito trekt stekker uit AsitoCraft Cycling Team

 

ALMELO – Het Almelose schoonmaakconcern Asito stopt na dit seizoen met de het sponsoren van het AsitoCraft Cycling Team. Na het wegvallen van de co-sponsor trekt ook het op één na grootste schoonmaakconcern van Nederland de stekker uit de opleidingsploeg van ploegleider Herman Snoeijink. Het bedrijf wil niet wachten of andere sponsoren bereid zijn om in te stappen.
Het team dat jaren bestond onder de naam Löwik Meubelen, heeft een goede naam in de wielerwereld en staat momenteel eerste in de beloftencompetitie. Ook heeft het team dit seizoen al 6 klassiekers op haar naam staan.
Snoeijink hoopt dat hij nieuwe sponsoren kan vinden om de benodigde jaarlijkse som van ruim 4,5 euroton bij elkaar te scharrelen. Mocht dat niet lukken, houdt het beste opleidingsteam van Nederland op te bestaan.
< foto: Kiekko.nl

 
15-08-2009  

Ook sv Enter doet het op kunstgras

 

ENTER - Ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld bij sv Enter had de club een heel feestprogramma georganiseerd dat s'morgens begon met activiteiten en wedstrijden voor de jeugd en s'middags eindigde met een wedstrijd tussen het keurkorps van sv Enter en de sterren van weleer van FC Twente. Scheidsrechter Braamhaar leidde deze wedstrijd. 
De aanleg van het kunstgrasveld op de hoofdweide van sv Enter ging in een rap tempo waarbij vrijwilligers met man en macht assisteerden door eerst de omheining en reclameborden weg te halen en nadien weer terug te plaatsen.
Provinciaal gedeputeerde Gert Kanter verrichte de officiële ingebruikname.

< Gedeputeerde Gert Kanter wordt begeleid door supportersduo Angelique Otten en Mark Broekkamp 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
16-08-2009  

Beter Twente wint moeizaam van ADO

 

DEN HAAG – Het duel in Den Haag tussen ADO en FC Twente kende weinig hoogtepunten maar door een snelle uitbraak en straffe schuiver van Blaise N’Kufo in de tweede helft ging Twente toch met de volle winst naar huis. N’Kufo is met zijn 104 doelpunten nu topscorer allertijden voor de club uit Enschede.

Kijk naar het commentaar van N’Kufo

< Blaise Nkufo,met 104 doelpunten topscorer aller tijden van Twente

 
16-08-2009  

Feyenoord wint in broeierig duel van Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de goede seizoenstart geen vervolg kunnen geven. In het eigen Polman stadion verloor Heracles met een minimaal verschil van Feyenoord; 0-1. Tomasson scoorde in de 72ste minuut het enige doelpunt, nadat hij even daarvoor ook erg dichtbij was en naast het doel van Pieckenhagen schoot. Heracles had veel kansen gecreëerd maar doelman Van Dijk was een sta-in-de-weg. Bas Dost' doelpunt in de eerste helft werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het commentaar van Heracles-trainer Gert Jan Verbeek.
Oude beelden uit 1964 van de wedstrijd Heracles-Feijenoord met commentaar van de toenmalige Heracliden Issie Greving en Wolfram Arnthof.
Pieckenhagen wil altijd de beste zijn.
Mario Been over de magere overwinning van Feijenoord.
Jon Dahl Tomasson over de wedstrijd.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
18-08-2009  

Andrzej Ornoch op proef bij Heracles

 

ALMELO - Vanaf morgen tot en met vrijdag zal Andrzej Ornoch op proef zijn bij Heracles Almelo. De 23 jarige middenvelder (hij wordt komende vrijdag 24) heeft de Canadese en de Poolse nationaliteit en hij werd op 21 augustus 1985 geboren in de Poolse hoofdstad Warschau. Ornoch staat onder contract bij het Deense Esbjerg. Hij speelde tot nu toe drie interlands voor Canada waarin hij niet tot scoren kwam.


<Andrzej Ornoch, foto Heracles

 
19-08-2009  

TOSS begint aan 14e vierentwintig uurs toernooi

  ALMELO - Voor de veertiende keer in successie organiseert de Jeu-de-Boule vereniging de Toss een 24 uur's wedstrijd op haar terreinen aan de Badweg op het Wendelgoor. Voorzitter Rinus Krabshuis en zijn club zijn er helemaal klaar. Op zaterdag 29 augustus opent de voorzitter van de Jeu de Boules Bond, Mevr. Elly de Jong dit evenement door de eerste bal te werpen. Tijdens deze twee dagen en een nacht is verblijf op het sportcomplex mogelijk gemaakt door de inrichting van een camping op de velden rond het jeu de boules complex. Met tent of caravan kan men een kampement opslaan om zich in alle rust op de komende wedstrijden voor te bereiden.
Lees verder...

 
20-08-2009  

Nationale dressuurtoppers naar Almelo

 

ALMELO – Op zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus is het een en al topdressuur op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Onder hen veel nationale dressuurtoppers als Christa Laarakkers, Marlies van Baalen, Kirsten Beckers, Alex en Diederik van Schilfhout en de kersverse Europees kampioen bij de Young Riders Lotje Schoots die ook vorig jaar in Almelo al succesvol was bij het Nederlandse kampioenschap KNHS-dressuur.

Uit de regio komen toppers als Annemiek Harmsen, Marcelle Hesselink en Joyce Vegter maar ook Chantal Rauws, lid van de organiserende vereniging De Looleeruiters, die dus een thuiswedstrijd rijdt. De entree is vrij.

Programma zaterdag 22 augustus
11.00 uur Klasse ZZ-licht – Proef 47
14.10 uur Klasse ZZ-zwaar – Proef 51

Zondag 23 augustus
10.00 uur Klasse ZZ-licht – Proef 47
10.00 uur Klasse Lichte tour – Grand Prix 2009
12.35 uur Klasse Midden tour – Intermediaire II
13.45 uur Klasse Zware tour – Kadervormend

< foto privé: Chantal Rauws met Amaretto


startlijsten

 
20-08-2009  

Cavendish en Petacchi in Almelose profronde


wielerfoto.nl
 

ALMELO – De profronde van Almelo heeft de twee beste sprinters van de wereld weter te verleiden voor een bezoek aan Almelo. Mark Cavendish was de alleenheerser in de Tour de France. In Almelo gaat hij de strijd aan met de Italiaan Alessandro Petacchi, winnaar van twee etappes in de Giro waarbij hij Cavendish wel wist voor te blijven. Cavendish weet zich in Almelo echter gesteund door een andere supersnelle man, Mark Renshaw. Eerder werden renners als Kenny van Hummel (Skil/Shimano), Enschedeër Joost Posthuma (Rabobank) en Tom Stamsnijder uit Enter al aangetrokken, net als zijn broer. Tom Veelers uit Oldenzaal (Skil/Shimano) is ook van de partij.  

 
20-08-2009  

Primeur voor Profronde: Rondeman!

  ALMELO - De Profronde Almelo heeft dit jaar niet alleen een Rondemiss, maar ook een Rondeman. De Almeloër Peter Müllenberg gaat als eerste die eretaak vervullen. Voor zover bekend is hij de eerste Rondeman van Nederland. Müllenberg is zelf topsporter en wordt tot de grote bokstalenten van het land gerekend. Hij bokste jaren met een gebroken hand, maar werd niettemin drie keer Nederlands kampioen middengewicht. Müllenberg is nu bezig met een glorieuze comeback, nadat hij aan zijn hand werd geopereerd.

De Rondeman heeft tijdens de Profronde van Almelo een aantal representatieve taken. Hij zal onder meer de winnares van de dames koers huldigen. Daaraan doet, zoals bekend, ook Olympisch kampioen Marianne Vos mee.
Het bestuur van de Profronde is erg blij met Müllenberg´s medewerking. De organisatie zocht voor de functie van Rondeman een mannelijke sporter die op sportief vlak uitblinkt. Als bokser geldt dat zeker voor de jonge soldaat, die ook nog eens blijk geeft te beschikken over een geweldige veerkracht en prijzenswaardige sportmentaliteit.
Lees verder...

 
21-08-2009  

Andrzej Ornoch maakt indruk bij Heracles

 

ALMELO - Andrzej Ornoch (foto) maakt dankzij een goede stage kans op een contract bij Heracles Almelo. Na het weekeinde weet de Canadese testspeler meer. 'We gaan volgende week de mogelijkheden voor de nummer 10-positie evalueren', zei directeur Nico Jan Hoogma op de website van Heracles. 'Een van die mogelijkheden is Ornoch, want hij heeft de afgelopen dagen een goede indruk achtergelaten. Mogelijk kan trainer Gertjan Verbeek meer dan alleen een spelmaker verwelkomen. 'Uiteraard geldt deze evaluatie ook voor eventuele versterkingen op andere posities, want we zijn ook nog op zoek naar een linksbenige verdediger', aldus Hoogma.

 
22-08-2009  

Tour d'IJsselmeer krijgt herkansing

 

ZWOLLE - Van 1976 tot 1999 werd jaarlijks de 275 km lange fietstocht rondom het IJsselmeer gereden. Op 12 september a.s. krijgt de tocht een nieuwe start als burgemeester Meijer van Zwolle om 03.00 uur het startsein geeft.
In het verleden reden jaarlijks meer dan duizend deelnemers de Tour d'Overijssel en de organisatoren hopen op minstens een evenaring. De deelnemers fietsen in groepen van 25 en worden begeleid door een motorrijder, een materiaalwagen en een verpleegkundige. Om de tocht in goede banen te leiden zijn nog wel vrijwilligers nodig onder wie fietsreperateurs, medici, chauffeurs en motorrijders.

Klik hier voor meer informatie.

 
22-08-2009  

Omhaal Bas Dost zorgt voor uit-overwinning Heracles


^ Bas Dost trof vanavond wel het doel en is daarmee match-winner.
(Foto: Bas Dost bij Heracles Almelo - Feyenoord)
 

TILBURG - Heracles Almelo heeft de eerste uit-overwinning van dit seizoen te pakken. In Tilburg werd Willem II met een minimaal doelpunten-verschil aan de kant gezet. Bas Dost is match-winner, hij scoorde het enige doelpunt.

In de eerste helft verzuimde de Almelose ploeg - ondanks het grote aantal kansen - te scoren. De eerste 5 minuten leverden al 2 grote kansen op voor Mark-Jan Fledderus en Willy Overtoom die werden gemist. Na balverlies aan Tilburgse zijde kon Everton al scharend op pad naar het doel van Michael Aerts, maar zijn zwakke schot kon door hem worden gestopt.
Diezelfde Everton werd trouwens door scheidsrechter Liesveld met geel 'bekeurd' vanwege een fopduik.

Direct na rust had Willem II de kans om uit een hoekschop 1-0 te maken maar een te scherpe kopbal verraste de voor Pieckenhagen vrijstaande spelers. Na een uur werd Heracles een penalty onthouden doordat de vrije bal van Everton door Ibrahim Kargbo's arm op een onnatuurlijke wijze werd beroerd. De inzet van Kwame Quansah knap gered door Michael Aerts. Hierna werd Willem II sterker en werd een schot door Pieckenhagen buiten het doel gehouden.

Uiteindelijk lukte het de Almelose ploeg om te scoren. Bas Dost maakte de bevrijdende 0-1 door de bal - na het omhoog koppen - met een omhaal achter doelman Michael Aerts te krijgen. Even later had Frank Demouge een grote kans om nog gelijk te maken, maar hij kopte de bal over het doel.

Een paar minuten voor tijd was er een opstootje na een blessure bij Van der Linden nadat Mourat tegen hem naar het gras duwde. Dit leidde een hectische slotfase in; Willem II weigerde de bal terug te geven. Desondanks werd er niet meer gescoord en neemt Heracles met een minimaal doelpunten-verschil de 3 punten mee naar Almelo.

Commentaar van trainer Verbeek en van doelpuntenmaker Bas Dost

 
23-08-2009  

Annemiek Harmsen prijzenpakker dressuur Almelo

bron: www.almelose-ruiterdagen.nl
  ALMELO - Annemiek Harmsen (Lonneker) was op dreef tijdens de eerste dag van de SubTop-dressuurwedstrijden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. In de klasse ZZ-zwaar reed ze met de Jazz-afstammeling Ustardo Diar (foto) naar een eerste en tweede plaats met 64,57 procent en 63,57 procent.
Lees verder...

 
23-08-2009  

ON kansloos tegen SVZW in beker

 

WIERDEN - SVZW was zaterdag heer en meester in de eerste bekercompetitiewedstrijd. Het Almelose Oranje Nassau werd op de 'heilige gronden van SVZW' eenvoudig aan de kant geschoven. ON kwam goed uit de startblokken, maar miste wedstrijdritme om de goede start voort te zetten. Na ruim twintig minuten was het SVZW dat de leiding nam via Dennis van Dijk die de bal in het net tikte. Nog geen twee minuten later mocht Chris Elferink uithalen en liet de 2 - 0 op het scorebord verschijnen. De 3 - 0 nam Tom Prumers voor zijn rekening. Op slag van de rust wist Nick de Graaf via een mooie lob de 4 - 0 op het scorebord zetten. Na de rust was SVZW wel de meerdere, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Aanstaande dinsdag moet SVZW tegen Stevo.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
24-08-2009  

Europees kampioene sterkste bij dressuur Almelo

bron: www.almelose-ruiterdagen.nl
  ALMELO – Niemand minder dan de Europese kampioene bij de Young Riders Lotje Schoots (Abcoude) won de zware dressuur op het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Met Luxform´s Popeye reed ze een fraaie proef die door de drie juryleden beloond werd met 784 punten een score van 68,77% van het maximum haalbare. Schoots liet daarmee grote namen als Christa Laarakkers – Ovation en Marlies van Baalen – BMC Phoebe achter zich die respectievelijk met 68,37% en 67,52 tweede en derde werden.
Lees verder...


Alle uitslagen 22 en 23 augustus 2009

 
24-08-2009  

Frank Hosmar wint kür-brons op EK

 

KRISTIANSAND (N) - In het Noorse Kristiansand werd afgelopen week het Europees kampioenschap dressuur verreden voor mensen met een lichamelijke beperking. De in Haarle wonende Hellendoorner Frank Hosmar won daar zowel met het team als in de kür een bronzen medaille.
Op vrijdag begon de landenwedstrijd, 15 landen hadden teams opgesteld. Het Nederlandse team bestond uit Petra van de Sande (Den Haag), Yvette van Geenen (Ulft), Gert Bolmer (Den Ham) en Frank Hosmar, de eerste drie rijden in Grade II en Hosmar in Grade IV. “Tiësto had in de landenproef behoorlijk last van spanning waardoor ik er te veel aan moest rijden, de dag ervoor is hij enorm geschrokken van een draver met sulky op de renbaan ernaast”, aldus Frank. De score kwam uit op 66% en een vijfde plaats. Het team stond na dag één ook op een vijfde plaats. De individuele proef stond op zaterdag op het programma, deze proef telde ook nog mee voor de landenwedstrijd. Frank had Tiësto een stuk ontspannender en kon een veel betere proef laten zien en de score werd 67,27. Petra van de Sande wist in haar Grade het goud te bemachtigen en samen met haar score schoof Nederland twee plaatsen op en was het teambrons binnen. Engeland en Duitsland waren goed voor goud en zilver.
Op de slotdag werd de kür op muziek verreden. Hosmar moest starten na de Engelse Sophie Wells met haar ervaren Pinocchio die met drie gouden plakken huiswaarts keerde. Nu was Tiësto totaal ontspannen en kon alles netjes worden afgewerkt. De mooie bruine danste foutloos op de muziek door de proef. 70,50% was het resultaat en een bronzen medaille. Veel tijd van rust is er niet want 5 september a.s. staat het Nederlands kampioenschap in Breda op het programma.

 
25-08-2009  

Nog meer toprenners in Profronde


Laurens ten Dam. Foto:Klever
 

ALMELO - In sportief opzicht belooft de Profronde Almelo vrijdag 28 augustus een top-editie te worden. Het bestuur heeft een ongekend mooi rennersveld bij de heren samengesteld en – voor het eerst – ook de allerbeste renners voor de Menzis dameskoers weten te strikken. Vorige week werd daarvoor ook Kirsten Wild gecontracteerd. Ook na het vastleggen van sprintkanonnen Cavendish, Renshaw en Petacchi bleef de Profronde uitkijken naar nòg meer publiekstrekkers. Met resultaat: ook Laurens ten Dam (beste Nederlander in de Tour) rijdt mee. Andere opvallende naam: Oldenzaler Maarten de Jonge. Hij heeft per 1 september een proefcontract bij Skil-Shimano en rijdt in de profronde al voor de Wierdense topploeg mee. Hoog op de verlanglijst van de Profronde stond ook Kirsten Wild. De geboren en getogen Almelose behoort tot de wereldtop, maar het was lange tijd onduidelijk of ze wel in Almelo zou kunnen starten. De toezegging ligt er intussen. Behalve Wild komt er nòg een grote naam naar Almelo: de Duitse toprenster Ina Teutenberg. De komst van Olympisch kampioen Marianne Vos werd eerder al gemeld. Bij de dames rijdt Chantal Beltman in Almelo haar laatste criterium. Ze stopt in september met haar loopbaan als wielrenster.

 
26-08-2009  

Janny Kleinjan Wereldkampioen tijdrijden


foto:Numberseven.nl
 

SANKT JOHAN (A) - De Almelose wielrenster Janny Kleinjan is woensdagochtend in het Oostenrijkse Sankt Johan Wereldkampioen tijdrijden geworden. In haar leeftijdscategorie bij de masters wist de 45-jarige renster van AWV de Zwaluwen de snelste tijd neer te zetten. Na een tijdrit over 22 kilometer wist ze de Franse renster Claudia Saintagne, die al zes keer op rij Wereldkampioene werd, tien seconden voor te blijven. Kleinjan reed de tijdrit in 28,36 minuten, realiseerde daarmee een gemiddelde van 42,2 km/uur en pakte zo de derde wereldtitel uit haar loopbaan.“Ik ben erg blij hiermee. Dit had ik niet verwacht,” vertelde Kleinjan verbaast. Helemaal kansloos werd ze vooraf echter ook niet geacht, want onlangs werd Kleinjan al winnares van de Districtskampioenschappen tijdrijden in Oost Nederland en toonde ze met winst op het NK voor vrouwen B in Achtmaal dat het met haar vorm wel goed zat.

 
28-08-2009  

FC Twente door naar groepsfase EL

 

BAKOE - Met een bloedeloos gelijkspel (0-0) in de Azerbeidzjaanse hoofdstad tegen FK Qarabagh bereikte FC Twente de groepsfase van de Europa League na in Enschede al een voorsprong te hebben bereikt van 3-1. Voor rust stonden de Enschedeërs onder druk maar gaven amper kansen weg. In de tweede helft was FC Twente zelfs nog dicht bij de overwinning door een schot van Perez op de paal.

FC Twente sloot tijdens het verblijf in Bakoe met FK Qarabagh een overeenkomst om de jeugdopleiding van de Azerbeidzjaanse club te professionaliseren. In ruil daarvoor krijgt FC Twente een voorkeurkeuze op voetbaltalenten van de club die in Europa hun sportieve heil willen zoeken.

 
28-08-2009  

Almelose Kleinjan pakt ook WK-titel op de weg

  SANKT JOHANN (A) Janny Kleinjan heeft in het Oostenrijkse Sankt Johann voor een daverende verrassing gezorgd. Nadat ze woensdag al Wereldkampioen tijdrijden wist te worden, heeft ze donderdag ook de Wereldtitel in de wegwedstrijd weten te pakken in haar leeftijdscategorie. Na een zenuwslopende wedstrijd, waarbij op een zwaar heuvelachtig parcours kwam Kleinjan solo aan met een voorsprong van acht seconden op de Oostenrijkse Deate Eysinger.
Lees verder...

 
28-08-2009  

Marko Vejinovic naar Heracles Almelo


Foto: AZ Media
 

ALMELO - Marko Vejinovic speelt de komende drie seizoenen voor Heracles Almelo. Daarnaast is er een optie voor nog een seizoen in het contract opgenomen. De 19 jarige middenvelder is afkomstig van landskampioen AZ waar hij vorig seizoen onder van Gaal zijn debuut maakte in de Eredivisie. "De nieuwe trainer Koeman nam mij niet op in de selectie van de eerste twee competitieduels en dan weet je hoe laat het is", zei Vejnovic tegen Sportweek. Hij weigerde vervolgens het nieuw aangeboden contract te tekenen en zocht zijn heil elders en dat werd dus Heracles Almelo. 
De in Amsterdam geboren Vejinovic speelde voor de amateurverenigingen Voorland en Zeeburgia en hij kwam in de jeugd uit voor FC Utrecht en Ajax. Daarnaast speelde hij 17 interlands voor Oranje onder 19, waar hij ook aanvoerder is. Marko is een zeer talentvolle middenvelder, een nummer tien. We zijn erg blij dat hij voor ons kiest, want er waren meerdere mooie clubs in hem geïnteresseerd, zelfs uit het buitenland. Marko is een uitstekende versterking voor ons en hij is enorm gedreven om er iets moois van te maken bij Heracles Almelo”, aldus directeur Nico Jan Hoogma. Ik wil me fysiek en tactisch doorontwikkelen bij een mooie club met een goede spelersgroep en een fantastische trainer”, zegt Marko Vejinovic.

 
28-08-2009  

Chantal Beltman zegeviert bij dames-profronde


Rondeman Peter Müllenberg is de eerste Rondeman van Nederland en reikte de prijzen uit aan Marianne Vos (L), Chantal Beltman (M) en Kirsten Wild (R).
Almeloër en beroepsmilitair Müllenberg is zelf topsporter en wordt tot de grote bokstalenten van het land gerekend.
Hij bokste jaren met een gebroken hand, maar werd niettemin drie keer Nederlands kampioen middengewicht.
 

ALMELO - In het laatste criterium van haar loopbaan fietste Chantal Beltman (Slagharen) als eerste over de meet van de dames-elite race die vooraf ging aan de 27e profronde. Beltman ontsnapte vijf ronden voor het einde, nam 40 seconden voorsprong en bleef uit de greep van de achtervolgende kopgroep met favorieten. Wereldkampioene en Olympisch kampioene Marianne Vos was de snelste van de sprintende kopgroep en verwees de oud-Almelose Kirsten Wild naar de derde plaats.

De start van de damesronde ging niet geheel vlekkeloos. Na de eerste ronde was er in de eerste bocht een valpartij toen Maaike Hoek (Tubbergen) met een andere renster in de hekken belandde. Waarschijnlijk had een lijnbus een aantal dranghekken het parcours opgeschoven zodat de doorgang voor de meute te smal was geworden. De twee pechvogels die ten val kwamen, konden door de ambulancebroeders worden verzorgd maar besloten niet weer op de fiets te stappen. De jury had de koers stil gelegd en besloot om de wedstrijd opnieuw van start te laten gaan.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
28-08-2009  

Cavendish verslaat Petacchi in sprint Profronde

 

ALMELO - In de profronde Almelo heeft Mark Cavendish zich naar de overwinning gesprint. Hij kwam als eerste over de streep voor de nummer twee, Alessandro Petacchi. Tom Veelers werd derde. De profronde werd ingekort doordat - een half uur na de start - de regen- en onweersbuien het parcours spiegelglad maakte.

Foto's verkregen met collegiale dank

Fotoreportage (6 foto's)...

 
29-08-2009  

Onderhandelingen met Ornoch en linker verdediger

 

ALMELO - Naast het aantrekken van Marko Vejinovic is Heracles Almelo ook in verregaande onderhandeling met Andrzej Ornoch bevestigde voorzitter Jan Smit gisteravond op RTL7. Ornoch heeft een Pools en een Canadees paspoort en was afgelopen week op proef in Almelo waar hij een goede indruk achterliet. Hij kan op meerdere posities uit de voeten. “We hopen de onderhandelingen met hem komend weekend af te ronden”, aldus directeur Nico Jan Hoogma. “Ook voor de positie van linker centrale verdediger, een stand-in voor Antoine van der Linden, zijn we op dit moment druk in gesprek.” De transferperiode sluit dinsdag a.s. om 18.00 uur.

< Andrzej Ornoch - foto heracles.nl

 
29-08-2009  

Ook Stevo doet het op kunstgras

 

GEESTEREN - Nadat in de afgelopen weken Arcadis/Greenfeelds de groene mat van het kunstgrasveld had gelegd, was er vandaag de opening.  De werkzaamheden zijn dankzij een strakke planning en goede weersomstandigheden, op tijd gereed gekomen. Uiteraard zullen er dan nog wel de nodige afwerk-werkzaamheden rondom het veld moeten gebeuren. De officiële opening van het kunstgrasveld was vandaag, zaterdag 29 augustus, aansluitend was er een bekerwedstrijd van Stevo tegen ON uit Almelo. De openingshandeling, het plaatsen van de middenstip, deden Gerard Kreuwel (Combi Glas) en Gerard Haarhuis (Autobedrijf Haarhuis).
 
De fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (28 foto's)...

 
30-08-2009  

Andrzej Ornoch naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Andrzej Ornoch speelt komend seizoen voor Heracles Almelo. De 24 jarige speler tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog twee jaar. Ornoch heeft de Poolse en Canadese nationaliteit en hij komt over van het Deense Esbjerg. Hij speelde tot nu toe drie interlands voor Canada waarin hij niet tot scoren kwam. “Andrzej was onlangs bij ons op proef en hij liet een prima indruk achter”, aldus directeur Nico Jan Hoogma. “Hij kan op meerdere posities uit de voeten en krijgt bij Heracles Almelo de kans om zich verder te ontwikkelen.”

DEN / Esbjerg fB

Nickname: AO
Position: Midfielder
Age: 24
Born: 21.8.1985
Birthplace: Warsaw, Polska
Hometown: Scarborough, ON, Canada
Appearances: 3
First Appearance: 15.11.2006

 
30-08-2009  

Heracles verliest geflatteerd van Ajax: 0-3 (upd)

 

ALMELO - Na een hoopgevende stand in de eerste helft (0-0) is Heracles er niet in geslaagd om de punten in Almelo te houden. Na 90 minuten stond de enigszins geflatteerde eindstand van 0-3 op het scorebord.

In een saaie eerste helft hield Heracles de Ajaxieden makkelijk in toom. De Amsterdamse aanval werd door de goede verdediging van Heracles weinig gevonden. Heracles kreeg een paar mogelijkheden - zoals een vrije trap - maar deze kansen werden slordig afgerond.

In de tweede helft was Ajax veruit de gevaarlijkste partij. Vrijwel direct kreeg Suarez een goede mogelijkheid maar Pieckenhagen was op tijd om de bal te pakken. Afzwaaiers, vrije trappen en lobjes troffen nog geen doel. Steeds meer overtredingen werden door de Heraclieden gemaakt. Quansah - die na de 0-1 zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest - kon de bal nog van de lijn halen na een inzet van Suarez. De daaropvolgende inzet van Toby Alderweireld belandde echter achter de doellijn en werd goedgekeud: 0-1.

Ajax bleef doorjagen en na een risicovolle terugspeelbal van Looms schoot Suarez de bal naast het doel. Heracles had nog hoop op een gelijkspel, maar na de treffer van Cvitanich en een lopje van Aisatti stond de 0-3 eindstand op het bord.

Commentaar Gert Jan Verbeek, commentaar Martin Jol en
commentaar Ismaël Aissati

Fotoreportage (31 foto's)...

 
31-08-2009  

Trond Sollied weg bij Heerenveen

 

HEERENVEEN - Trainer Trond Sollied heeft maandag zijn functie bij Heerenveen neergelegd. De oefenmeester en Friese club concludeerden tijdens een evaluatiegesprek dat het beter is onmiddellijk uit elkaar te gaan. Jan de Jonge, hoofd opleidingen bij Heerenveen, zal voorlopig als interim-trainer functioneren.
De Noorse oefenmeester en het bestuur van de Friese club kwamen in een evaluatiegesprek tot de conclusie dat de samenwerking niet genoeg resultaat bracht. De directie betreurt het vertrek van Sollied, maar noemt het 'onvermijdelijk'. De cultuurverschillen zouden te groot zijn.

 
31-08-2009  

Olivier ter Horst van PSV naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Olivier ter Horst (20) verhuist van Jong PSV naar Heracles Almelo. De verdediger, die zes keer uitkwam voor Oranje onder 20, tekent in Almelo voor één seizoen met een optie voor nog twee jaar. Ter Horst kwam eerder uit voor de amateurclubs Oranje Blauw en Quick 1888 voordat hij overstapte naar de opleiding Vitesse/AGOVV. In 2004 kwam hij bij PSV terecht. “Olivier is een solide verdediger, we hebben hem zowel als linksback als links centraal in actie gezien”, aldus directeur Nico Jan Hoogma. “Hij krijgt bij ons de kans om zich achter Antoine van der Linden te ontwikkelen.” 

< Foto: PSV

Archief
Terug naar vorige pagina