Sportberichten


Plaatsing  
 
13-08-2009  

Rode lantaarndrager uit de Tour naar Almelo

 

ALMELO - Olympisch en wereldkampioen wielrennen Marianne Vos doet dit jaar mee aan de Profronde Almelo. Pechvogel Kenny van Hummel - als rode lantaarndrager in de Tour de France werd hij publiekslieveling - stapt in Almelo weer op de fiets na zijn dramatische val in de Alpen.
Het bestuur van de Profronde Almelo voert volop contractbesprekingen. Het heeft zich intussen verzekerd van een sterk deelnemersveld voor de dameskoers. Behalve Marianne Vos verschijnen ook Roxanne Kneteman (dochter van de vermaarde Gerrie Kneteman) en Loes Markerink aan de start op vrijdag 28 augustus. Er wordt nog gesproken met Kirsten Wild, Chantal Beltman en Miriam Melchers.

Voor de mannenkoers ’s avonds moeten de ‘grote vissen’ nog worden gevangen. Wel is van de Skil-Shimano ploeg (debutant in de Tour de France) sprinter Kenny van Hummel vastgelegd. Hij is de enige van de tourselectie van die ploeg die in Almelo rijdt. Omdat hij nog maar net hersteld is van zijn huiveringwekkende val in de bergen van Frankrijk blijft hij in Nederland. Zijn ploegmaten fietsen allemaal een grote wedstrijd in Japan.
Naast van Hummel komen ook Joost Posthuma en Steven de Jongh. De Jongh kondigde zijn afscheid van de wielersport aan tijdens de Tour de France en rijdt zijn laatste criterium op de Almelose keien. Van de Rabobank komt - naast Posthuma - in ieder geval de Duitser Grischa Niermann naar Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina