Sportberichten


Plaatsing  
 
13-08-2009  

ME moest Amsterdam rustig houden

 

AMSTERDAM - Waren voetbal-hooligens rondom interlands altijd relatief rustig omdat het 'nationale belang' de boventoon voerde, sinds de oefeninterland van het Nederlands elftal gisteren tegen Engeland in de Amsterdam Arena is kennelijk de koers van de hooligans gewijzigd. De politie had al aanwijzingen dat er iets op til stond en dat noodzaakte de burgemeester van Amsterdam om een speciale verordening in werking te stellen en risicogebieden aan te wijzen zodat potentiële relschoppers konden worden aangehouden.

Het bleek nodig, overdag werd al een bus met NEC-supporters - zonder kaartjes - de stad uit gestuurd die plattegronden bij zich hadden waar ze in de stad afgezet wilden worden. Later op de dag en avond werd de dreiging groter en voerde de ME charges uit om raddraaiers op te pakken. Dertig hooligans werden in de boeien geslagen, waaronder 'supporters' van Ajax en FC Twente, en enkele honderden andere werden verdreven van de wallen rondom het café Old Sailor.
Loco-burgemeester Lodewijk Asscher van de gemeente Amsterdam liet voor de microfoon van de NOS openlijk blijken zich zorgen te maken over de hoge kosten die het houden van voetbalwedstrijden met zich meebrengt en vroeg zich af hoe lang de samenleving dit soort toestanden nog tolereerd.
Voorzitter Munsterman van FC Twente liet aan RTV Oost weten nog onvoldoende te weten over de in Amsterdam aangehouden FC Twentefans. Hij wilde dan ook niet vooruitlopen op mogelijke sancties van de club tegen deze 'supporters'. Dat ook FC Twentefans niet al te fijngevoelig blijken te zijn leerde de wedstrijd tussen de tukkers en PSV van afgelopen weekend. Ook daar reageerde Munsterman gelaten op.  O ja, het oefenpotje tussen Nederland en Engeland eindigde in 2-2

Archief
Terug naar vorige pagina