Sportberichten


Plaatsing  
 
28-08-2009  

Chantal Beltman zegeviert bij dames-profronde


Rondeman Peter Müllenberg is de eerste Rondeman van Nederland en reikte de prijzen uit aan Marianne Vos (L), Chantal Beltman (M) en Kirsten Wild (R).
Almeloër en beroepsmilitair Müllenberg is zelf topsporter en wordt tot de grote bokstalenten van het land gerekend.
Hij bokste jaren met een gebroken hand, maar werd niettemin drie keer Nederlands kampioen middengewicht.
 

ALMELO - In het laatste criterium van haar loopbaan fietste Chantal Beltman (Slagharen) als eerste over de meet van de dames-elite race die vooraf ging aan de 27e profronde. Beltman ontsnapte vijf ronden voor het einde, nam 40 seconden voorsprong en bleef uit de greep van de achtervolgende kopgroep met favorieten. Wereldkampioene en Olympisch kampioene Marianne Vos was de snelste van de sprintende kopgroep en verwees de oud-Almelose Kirsten Wild naar de derde plaats.

De start van de damesronde ging niet geheel vlekkeloos. Na de eerste ronde was er in de eerste bocht een valpartij toen Maaike Hoek (Tubbergen) met een andere renster in de hekken belandde. Waarschijnlijk had een lijnbus een aantal dranghekken het parcours opgeschoven zodat de doorgang voor de meute te smal was geworden. De twee pechvogels die ten val kwamen, konden door de ambulancebroeders worden verzorgd maar besloten niet weer op de fiets te stappen. De jury had de koers stil gelegd en besloot om de wedstrijd opnieuw van start te laten gaan.

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina