Sportberichten


Plaatsing  
 
24-08-2009  

Frank Hosmar wint kür-brons op EK

 

KRISTIANSAND (N) - In het Noorse Kristiansand werd afgelopen week het Europees kampioenschap dressuur verreden voor mensen met een lichamelijke beperking. De in Haarle wonende Hellendoorner Frank Hosmar won daar zowel met het team als in de kür een bronzen medaille.
Op vrijdag begon de landenwedstrijd, 15 landen hadden teams opgesteld. Het Nederlandse team bestond uit Petra van de Sande (Den Haag), Yvette van Geenen (Ulft), Gert Bolmer (Den Ham) en Frank Hosmar, de eerste drie rijden in Grade II en Hosmar in Grade IV. “Tiësto had in de landenproef behoorlijk last van spanning waardoor ik er te veel aan moest rijden, de dag ervoor is hij enorm geschrokken van een draver met sulky op de renbaan ernaast”, aldus Frank. De score kwam uit op 66% en een vijfde plaats. Het team stond na dag één ook op een vijfde plaats. De individuele proef stond op zaterdag op het programma, deze proef telde ook nog mee voor de landenwedstrijd. Frank had Tiësto een stuk ontspannender en kon een veel betere proef laten zien en de score werd 67,27. Petra van de Sande wist in haar Grade het goud te bemachtigen en samen met haar score schoof Nederland twee plaatsen op en was het teambrons binnen. Engeland en Duitsland waren goed voor goud en zilver.
Op de slotdag werd de kür op muziek verreden. Hosmar moest starten na de Engelse Sophie Wells met haar ervaren Pinocchio die met drie gouden plakken huiswaarts keerde. Nu was Tiësto totaal ontspannen en kon alles netjes worden afgewerkt. De mooie bruine danste foutloos op de muziek door de proef. 70,50% was het resultaat en een bronzen medaille. Veel tijd van rust is er niet want 5 september a.s. staat het Nederlands kampioenschap in Breda op het programma.

Archief
Terug naar vorige pagina