30-08-2009

Heracles verliest geflatteerd van Ajax: 0-3 (upd)

ALMELO - Na een hoopgevende stand in de eerste helft (0-0) is Heracles er niet in geslaagd om de punten in Almelo te houden. Na 90 minuten stond de enigszins geflatteerde eindstand van 0-3 op het scorebord.

In een saaie eerste helft hield Heracles de Ajaxieden makkelijk in toom. De Amsterdamse aanval werd door de goede verdediging van Heracles weinig gevonden. Heracles kreeg een paar mogelijkheden - zoals een vrije trap - maar deze kansen werden slordig afgerond.

In de tweede helft was Ajax veruit de gevaarlijkste partij. Vrijwel direct kreeg Suarez een goede mogelijkheid maar Pieckenhagen was op tijd om de bal te pakken. Afzwaaiers, vrije trappen en lobjes troffen nog geen doel. Steeds meer overtredingen werden door de Heraclieden gemaakt. Quansah - die na de 0-1 zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest - kon de bal nog van de lijn halen na een inzet van Suarez. De daaropvolgende inzet van Toby Alderweireld belandde echter achter de doellijn en werd goedgekeud: 0-1.

Ajax bleef doorjagen en na een risicovolle terugspeelbal van Looms schoot Suarez de bal naast het doel. Heracles had nog hoop op een gelijkspel, maar na de treffer van Cvitanich en een lopje van Aisatti stond de 0-3 eindstand op het bord.