Sportberichten


Plaatsing  
 
10-08-2009  

Almelose Janny Kleinjan Ned. Kamp. Vrouwen B

 

Het NK voor Vrouwen B is er één voor de categorie onder de hoogste vrouwen en werd verreden door rensters van de diverse Nederlandse wielerbonden, waaronder de KNWU. Voor Kleinjan was het de tweede keer dat ze Nederlands Kampioene op de weg werd in deze categorie. Zij zal zich nu richten op de Wereldkampioenschappen voor Masters, die eind augustus worden verreden in het Oostenrijkse Sankt Johan. De 45-jarige Kleinjan werd daar in het verleden al twee keer Wereldkampioen.

Zowel Kleinjan als De Croon rijden in het vrouwen opleidingsteam van AWV de Zwaluwen. Hierin rijden meiden vanaf 14 jaar, die uitkomen in de categorieën nieuwelingen meisjes en junior vrouwen. Daarnaast rijden beginnende elite vrouwen in het team. Kleinjan rijdt voor het team wegens haar ervaring en is dan ook een goed voorbeeld voor de jongeren. De 19-jarige De Croon begon dit jaar met wedstrijden rijden en laat nu dan ook zien dat zij zeker een goede toekomst voor zich heeft in de sport.

Meiden die ook enthousiast zijn om te gaan wielrennen op wedstrijdniveau kunnen bij het team terecht. Meer informatie is te vinden op www.freewebs.com/zwaluwendames  Een aantal keren meetrainen op proef is mogelijk.
 

Archief
Terug naar vorige pagina