Sportberichten


Plaatsing  
 
19-08-2009  

TOSS begint aan 14e vierentwintig uurs toernooi

 

“Voor de Toss is dit het jaarlijkse hoogtepunt”, aldus voorzitter Rinus Krabshuis, die samen met zijn 110 leden al weken in touw is om de organisatie rond te krijgen. Prettige bijkomstigheid is dat 9 oktober a.s. de Toss 25 jaar bestaat.

De Toss zelf, dat met zes wedstrijdteams in competitieverband uitkomt, zal tot de deelnemers behoren evenals talrijke verenigingen vanuit heel Nederland. Een enerverende sport waarbij concentratie en souplesse de belangrijkste ingrediënten zijn. Een mooie gelegenheid ook om eens kennis te maken met deze sport want de toegang is gratis.

Er is ook een internationaal tintje want de deelname is toegezegd van enkele Duitse ploegen waarvan de bekendste Warendorf is.

Dat ook de Duitsers een behoorlijk balletje kunnen gooien is in voorgaande edities wel gebleken al moesten zij steeds onder doen voor hun Nederlandse collega’s.

Als NJJB voorzitter Elly de Jong, kort voor twaalf uur, de eerste bal heeft geworpen begint het toernooi op zaterdag 29 augustus om twaalf uur en wordt er vierentwintig uur achter elkaar gespeeld. De eerste dag, tot tien uur ’s avonds, wordt er met tripletten (drie spelers per team) gespeeld. Daarna tot aan de volgende morgen zes uur schakelt men over op doubletten (twee spelers per team) zodat steeds een van de deelnemers kan gaan rusten om zich weer op te laden voor de rest van het toernooi. Op de zondagmorgen wordt er om acht uur gezamenlijk ontbeten en de laatste vier uren zijn het dan weer de drietallen die de wedstrijd uitmaken in de finalepoules A en B. waarbij de finales zullen aanvangen rond de klok van 13.00 uur.

De Toss heeft al een groot aantal teamsaanmeldingen binnen, zelfs meer dan voorgaande jaargangen, maar gezien het aantal banen dat de club tot zijn beschikking heeft kunnen er nog meerdere bij. Opgave is mogelijk voor licentiehouders van de NJBB tot en met woensdag 25 augustus bij Dinie Schoenmaker tel. 06-25245496.

Archief
Terug naar vorige pagina