Sportberichten


Plaatsing  
 
20-08-2009  

Primeur voor Profronde: Rondeman!

 

Over Peter Mullenberg:

Peter Mullenberg begon als 15-jarige jongen te boksen bij het toenmalige sportclubje Eltum, een sportschooltje aan de Thorbeckelaan in Almelo. Hij vond het zo leuk, dat hij al snel de overstap maakte naar de Almelose boksclub Hercules en een jaartje later naar ABCC in Apeldoorn, de boksclub van Nederland.

Daar kwam hij onder de hoede van Nederland’s toptrainer Henny van Bemmel. Talent, inzet, een ijzeren discipline brachten Peter Müllenberg naar de top. Hij werd twee keer Nederlands kampioen bij de junioren en in 2007 ook Nederlands kampioen senioren in de middengewicht klasse. De Nederlandse bokscompetitie was al snel geen uitdaging meer, Müllenberg stapte over naar de Bundesliga waar hij opviel door zijn overwinningen.

Bij een van zijn trainingen in 2006 liep Müllenberg een flinke kwetsuur op. Zijn hand werd dik, hij ging naar het ziekenhuis en liet foto’s maken. Er was niets op te zien. Sindsdien bokste Peter echter met een pijnlijke hand. Echt ‘knallen’ was er niet bij, ook al pakte hij de ene winstpartij na de andere. De overwinningen reigden zich aaneen, maar de pijn in zijn hand bleef terwijl bij onderzoeken de ene naar de andere röntgenfoto niets liet zien.

In 2008 miste hij, door dubieuze beslissingen in de kwalificatiewedstrijden in Amerika en Italië, op een haar na het ticket voor de Olympische Spelen. Voor Peter was dat slikken, maar de grootste tegenslag moest toen nog komen; zijn hand speelde weer op. Er werden opnieuw foto’s gemaakt, maar weer was er niets op te zien volgens de specialist. Vriend en bokser Gökhan Gedik – die er bij was – wees de arts echter op een kleine inkeping op de foto. ‘Wat is dat?’ wilde hij weten. De specialist moest het antwoord schuldig blijven. Er volgde een ct-scan en toen werd duidelijk dat Mullenberg een zeer gecompliceerde handbreuk had die het einde van zijn bokscarrière leek te worden. 
De boksbond bracht uitkomst. Müllenberg kwam via de bondsarts terecht bij een razend knappe chirurg in Zeist die hem opereerde. Peter rustte, revalideerde en stortte zich vervolgens met overgave op zijn herstel. Met succes. Intussen bokst hij pijnvrij, kan zelfs voor het eerst in jaren voluit slaan. In augustus is Mllenberg in militaire dienst getreden waar hij is opgenomen in de topsporttak van Defensie en zo alle kans krijgt te werken aan zijn sportcarrière.

Archief
Terug naar vorige pagina