Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2013  

Heracles kijkt vol vertrouwen naar nieuwe seizoen


Het thuis- en uit-shirt (r) van Heracles Almelo in het seizoen 2013 - 2014
Twee aanvallers zoekt Heracles nog om het basisteam te versterken.
 

ALMELO – Bij het bestuur en de technische leiding ziet men vol verwachting het nieuwe seizoen tegemoet, dat bleek tijdens de officiële perspresentatie van de club in het Polman Stadion. “Een nieuw seizoen of een nieuwe ronde met nieuwe kansen, zo kijken wij naar het begin van de competitiestart”, betoogde Heracles Almelo voorzitter Jan Smit.
“We zitten nog midden in een recessie, maar toch handhaven wij de begroting op nagenoeg 8,5 miljoen euro. Wij leveren dus iets in op ons eigen positieve vermogen. Dat blijft desondanks positief en dat is nodig nu de gemeenteraad heeft ingestemd met ons stadionplan. Dat de proincie nu dreigt met een zienswijze (bezwaar – red.) betekent dat wij de horde bij de provincie nog moeten nemen, maar daar gaan we voor”, aldus Smit
“Onze nieuwe trainer Jan de Jong stelt teamgeest voorop en dat doet me deugd. Bovendien is het nog geen 2 september dus we gaan ons nog versterken. Met de komst van Brian Linssen is dat inmiddels deels gelukt, zodat wij ons ni gaan focussen op een echte nummer 9, een man sterk aan de bal, kopsterk en doelgericht, dat is wat wij zoeken. Een derde aanvaller moet de basis compleet maken en dan willen we de selectie met jonge talenten aanvullen tot 25 à 26 man. Daarom ook de komst van jan de Jong als coach. Hij heeft bewezen jonge spelers beter te kunnen maken. En nee, geen vervanging van Hendrie Krüzen”, reageerde Smit op een vraag van het verzamelde journaille. “We hebben ook een fysiotherapeut minder en ook de commerciële afdeling is met een man ingekrompen. We letten dus op de kleintjes”, vulde Smit aan vooradt hij het woord gaf aan trainer Jan de Jonge.

Warm bad
“Het voelt als een warm bad deze eerste week die er nu opzit. Net zoals eerder bij Heerenveen en De Graafschap is Heracles een club waar de medewerkers dichtbij de spelers staan en ook het publiek meer binding heeft dan bij grote clubs. Daar voel ik me thuis”, vertelde De Jong die het geen probleem vindt dat Heracles feitelijk over vier keepers kan beschikken. “Met Brian (Van Loo – red.) bestaan duidelijke afspraken. Bovendien assisteert hij bij de keeperstraining. Wanneer straks de competitie begint voor de A-selectie en de beloften, hebben twee keepers in principe een vaste plek, is er een reservedoelman en kan in geval van nood Brian inspringen”, zei De Jong die ook zijn vertrouwen uitsprak dat er in de komende tijd nog een aantal spelers bij komen voor de vaste kern en voor het talententeam.
Overigens wel reden voor voorzitter Smit om op te merken dat wanneer de Nederlandse competitie is gestart, het buitenland nog vier weken langer de tijd heeft om spelers aan te trekken. Smit noemde dat een probleem waar de KNVB toch iets mee moet doen.

Pasveer
Of doelman Remko Pasveer mogelijk nog vertrekt, is voor de speler zelf momenteel geen issue. "We zijn aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen en daar richt ik me volkomen op", zei Pasveer desgevraagd. Desondanks kan een vertrek niet volledig worden uitgesloten als elders de 'keepersmarkt' in beweging wordt gezet. "Dan is het eerst aan de clubs en vervolgens bekijk ik of het ook voor mij sportief interressant is. Zo lang dat niet het geval is, hou ik me er niet mee bezig", reageerde Pasveer vlak voor aanvang van de middagtraining.

Duarte
Een andere speler die mogelijk nog in de belangstelling staat bij andere clubs, is Lerin Duarte. Duarte geniet nog van een vakantie na de Azië-trip met het Nederlands elftal. Nu Ajax de belangstelling voor Adam Maher kan begraven na diens keuze voor PSV, zal ongetwijfeld het vizier ook weer op de talentvolle middenvelder van Heracles gericht worden. Mocht dat het geval zijn, zal er naar schatting toch een bescheiden 7-cijferig bedrag worden gevraagd door Smit/Hoogma c.s.
Heracles gaf Ajax namelijk al eerder te kennen dat Duarte niet zonder slag of stoot mag vertrekken.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (12 foto's)...

 
03-07-2013  

Ondergang Uitsmijters ´55 dreigt

 

ALMELO – Twente’s eerste honk- en softbalclub Uitsmijters ’55 heeft van de Almelose wethouder van sportzaken Jan van Marle te horen gekregen dat de gemeente geen geld wil uittrekken voor herhuisvesting. Uitsmijters ’55 moet van sportcomplex ’t Maatveld vertrekken vanwege gemeentelijke bezuinigingen. Ook heeft de gemeente voor het tweede jaar op rij fors hogere tarieven voor gemeentelijke amateur-sportaccommodaties aangekondigd. "Volgens de sportwethouder is het beter dat Uitsmijters ’55 zich bezint op haar toekomst en daarbij in overweging moet nemen of een ‘samengaan’ met Giants in Hengelo zinvol is", zo laat Uitsmijters55-bestuurslid Bakkum weten.

Lees ook: ‘Knuppel

 
03-07-2013  

Heracles moeizaam in ALS-benefiet langs SVZW


Het gala ter bestrijding van de zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) bracht op 1 februari jl. ruim 170.000 euro op. Daartoe behoort ook het garantiebedrag van 10.000 euro van deze benefietwedstrijd. Nacalculatie van het aantal verkochte entreekaarten kan daar in de komende dagen mogelijk nog iets aan toevoegen.

Fotoreportage: Coen Mulder
  WIERDEN – De oefenwedstrijd van Heracles Almelo tegen zaterdag eersteklasser SVZW verliep voor de Heraclieden moeizamer dan de wedstrijd van zaterdag jl. tegen een Almelose amateurselectie. Bij de rust was het 0-3 in het voordeel van de Almelose profs net als enkele dagen te voor, maar daar hield alle gelijkenis dan ook mee op.
Heracles had wel het meeste balbezit maar wist dat nauwelijks tot grote kansen uit te spelen. De eerste kans was kort na het beginsignaal van scheidsrechter Braamhaar zelfs voor de Wierdense Zwaluwen, echter doelman Pasveer stond op zijn plek en wist erger te voorkomen. De 3-0 voorsprong bij rust was echter verdient op basis van beter positiespel. De doelpunten kwamen van Bruns uit een vrije trap, Gouriye en Veldmate. Na de rust stuurde Heracles-trainer Jan de Jong een compleet ander elftal het nieuwe kunstgras van SVZW op en werd het duel sneller en explosiever. Herhaaldelijk drongen de jongeren van Heracles aan en het was Thomas Schap die de Heraclieden op 0-4 zette. Laatste man en routinier Yordi Holtkamp wist echter bij herhaling erger voor de Zwaluwen te voorkomen en groeide uit tot de ‘man of the match´. In blessuretijd wisten de Wierdenaren zelfs nog een eretreffer te produceren via een in drieën uitgevoerde vrije trap die de Almelose achterhoede verraste tot ergernis van de voor Pasveer ingevallen doelman Telgenkamp. Het was Dewi Perik die onberispelijk inschoot (1-4).
Lees verder...

Fotoreportage (17 foto's)...

 
04-07-2013  

CSI Twente van start met nieuwe publieksinvulling

 

GEESTEREN – Het CSI Twente heeft dit jaar een nieuwe invulling gegeven in het publieksdomein. De grote zittribune langs het hoofdspringterrein is teruggekeerd en het strodorp kreeg een nieuwe impuls langs het inspringterrein met een Grand Café met groot terras waar de echte kenners de ruiters met hun paarden zien inrijden voordat men de springpiste ingaat. Ook is er meer ruimte voor standhouders en zelfs voor de ‘kids’ is er een heuse draaimolen. Het publieksdomein is bovendien bestraat zodat het ‘klunen’ door het grind voor een groot deel is ingeperkt.
Rob Maathuis: “Voor ons is het toegankelijker maken van de paardensport een absoluut speerpunt. Ook daarom hebben we de prijzen voor entreebewijzen behoorlijk omlaag geschroefd.”
De prijzenpot is wat lager dan voorgaande jaren maar desondanks redelijk gevuld. Dat heeft ongetwijfeld er mee te maken dat er sponsoren zijn die afhaken of hun bijdrage hebben bijgesteld. De nieuwe impulsen in het strodorp en de extar optredens in de grote feesttent moeten het budget ongetwijfeld weer een stuk opkrikken. Rondom het 3-sterren CSI is daarom ook een grote campagne gehouden onder de noemer RUITERBAL.NL
Op www.csitwente.nl vindt u het hele wedstrijdprogramma.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-07-2013  

Ook Ninos Gouriye weg bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Het wordt nog een hele klus voor Heracles Almelo om de selectie voor het nieuwe seizoen op peil te brengen. Het drietal Andrew Barrowman (spits), Kristoffer Andersen en Akaki Goggia, die de afgelopen week op proef waren bij Heracles, krijgen geen contract. Een week eerder overkwam dat al Bo Storm.
Donderdag werd plotsklaps Ninos Gouriye (22) ook nog verkocht aan het gedegradeerde ADO Den HAAG. De Hengeloër Gouriye had nog een contract tot de zomer van 2014. Hij tekent bij ADO Den Haag voor 2 seizoenen met een optie van een jaar verlenging. Gouriye kwam in de winterstop van het seizoen 2011-2012 van FC Twente naar Heracles, speelde 38 duels en scoorde 13 keer.
In maart jl. werd de optie in zijn contract nog gelicht en met een jaar verlengd. Ook vertrokken dit jaar al bij Heracles Almelo Samuel Armenteros, Everton, Willie Overtoom en Marko Vejinovic , terwijl de nadrukkelijk bij Ajax in de belangstelling staande Lerin Duarte mogelijk nog volgt.
In de oefenwedstrijd van zaterdag te Bornerbroek tegen Standard Luik speelde Gouriye al niet meer mee. Die wedstrijd eindigde in 1-1 zonder hoogstaand voetbal.

De Heraclieden gaan maandag op trainingskamp in het Duitse Billerbeck. De nieuwe trainer Jan de Jong heeft dan slechts een kleine selectie te beschikking. Wie meegaat op het trainingskamp is Oussama Tannane. Hij mag daar proberen een contract af te dwingen. Dinsdag 9 juli om 16.00 uur speelt Heracles Almelo dan een oefenwedstrijd tegen het tweede team van Schalke ’04.


< Ninos Gouriye werd maandag jl. nog wel gepresenteerd in zijn nieuwe 'nostalgisch' ogende Heracles-shirt.
Foto: Nick Zweers Fotografie

 
07-07-2013  

Annet Willems 3e in ST-finale CSI Twente

 

GEESTEREN – De Wierdense amazone Annet Willems behaalde tijdens de Small Tour-finale tijdens het CSI*** Twente in Geesteren een prima derde plek met haar paard Interline H.
Dennis van de Brink, lid van de selectie Young Riders van de KNHS, won deze finale met zijn paard Wennemars. De ruiter uit Nijkerk bleef foutloos over het parcours met hindernissen van 1.40 m à 1.45 m. in de winnende tijd van 52,15 seconden. Mathijs van Asten had daar met de Colman/Lux afstammeling VDL Groep Zapfier ruim 2 seconden meer voor nodig maar was wel een fractie sneller dan Willems.
Het buitenlandse geweld kwam in deze rubriek pas op een vierde plaats. Tim Hoster reed Venturo SBS naar een eindtijd van 55,07 seconden en dat was altijd nog goed voor een enveloppe met 400 euro.
Meppelaar Bart Bles met Wolisco Ddh, Ommenaar Hendrik-Jan Schuttert met Una Bella HS en de Raaltense amazone Dominique Roelofsen met Vienna eindigden respectievelijk eervol op de plaatsen 7, 11 en 14.
Bron en meer CSI-Nieuws op: HippischTwente.nl

 
07-07-2013  

Heracles huurt Mikhail Rosheuvel van AZ

 

ALMELO – De 22-jarige aanvaller Mikhail Rosheuvel maakt een overstap van AZ naar Heracles Almelo voor de periode van een jaar. Rosheuvel speelde sinds zijn komst vorig jaar 14 competitieduels bij de Alkmaarders. Voordien speelde hij bij FC Omniworld.
Voorzitter Jan Smit maakte de komst van Rosheuvel bekend tijdens de Open Dag in het Polman Stadion. De nieuwe aanwinst gaat maandag gelijk mee op trainingskamp in Billerbeck.

Fotoreportage Open Dag: Roel Immink
Klik hier voor meer foto's
en kijk ook naar deze fotoreportages: 1, 2, 3, 4, 5.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
07-07-2013  

Ier Dermott Lennon wint GP van Twente


De Ier Dermott Lennon wordt na de persconferentie nog even op zijn schouder getikt door CSI Twente perschef Willem Pfeiffer.
 

GEESTEREN – De Grote Prijs van Twente tijdens het CSI Twente te Geesteren werd een prooi voor de Ierse springruiter Dermott Lennon met het paard Loughview Lou-lou. Hij maakte in het basisparcours met hindernissen van 1.60 m. hoog geen springfouten en bleef ook in de barrage foutloos en was bovendien snelste in een tijd van 46,35 seconden. De Nederlanders waren goed vertegenwoordigd en eindigden met vier ruiters bij de beste zeven. Michel Hendrix liet ook alle balken liggen maar zijn paard Wait And See drukte zijn neus een fractie later door de finish. De Argentijn José Maria Laroccaa Jr. was de derde ruiter die foutloos bleef in de barrage, met het paard Gde Matrix.
De uit Haaksbergen stammende ruiter Willem Greve wist zich als vierde te plaatsen en maakte daarin met het paard Carambole één springfout. Ook Jur Vrieling met Zirocco Blue VDL en Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu reden zich in de prijzen maar gooiden in de barrage elk twee balken uit de lepels en eindigden daardoor als zesde en zevende.
Voor thuisfavoriet Gerco Schröder viel er geen eer te behalen. Hij kwam zondagmorgen vroeg overvliegen om zijn ‘freecart’ voor de GP te benutten met New Orleans. De Tubbergernaar bleef in de eerste omloop weliswaar binnen de tijd, maar New Orleans tikte daarbij wel 3 balken uit de lepels.

De Ommenaar Hendrik Jan Schuttert had zijn dag niet. De talentvolle ruiter gaf met Cerona HS vrijwilig op tijdens de Grote Prijs van Twente en op weg naar huis kwam de truck met springpaarden van handelshuis Schuttertt op de N36 tussen Westerhaar en Beerzerveld in botsing met een automobilist die hem tegemoet kwam op de verkeerde weghelft. De 50-jarige automobilist uit Almelo overleed aan de verwondingen, De 'Groome' van Schuttert die de de truck met springpaarden bestuurde en de paarden zelf kwamen met de schrik vrij. Topruiter Hendrik Jan Schuttert betuigde op Horses.nl zijn medeleven men de familie van het slachtoffer.

Uitslag GP van het CSI Twente klik hier
Meer CSI info op HippischTwente.nl
Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-07-2013  

Daan Rienstra naar Heracles Almelo


Daan Rienstra onlangs bij zijn presentatie als speler voor VV Katwijk.
Het wordt nu toch Heracles Almelo voor 2 jaar met een jaar optie.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft Daan Rienstra voor twee seizoenen vastgelegd. De verbintenis bevat een optie voor nog een seizoen. De 20-jarige middenvelder speelde in de jeugd van zowel Ajax als Feyenoord waarna hij voor VV Meervogels en ADO ’20 uitkwam. Met de laatste club werd in het bekertoernooi achtereenvolgens Katwijk, Almere City en FC Eindhoven uitgeschakeld voordat Vitesse aan dit sprookje een einde maakte. Daan Rienstra viel daarbij op zodat RKC, Heerenveen en Heracles Almelo het vizier op hem richtte. De jongeling had al een eenjarige overeenkomst met topklasser VV Katwijk maar ziet daar nu alsnog van af. Daan Rienstra is de jongere broer van Ben Rienstra, die sinds 2010 in Almelo speelt. “Daan is een speler die al eens een stage heeft afgewerkt bij ons”, aldus voorzitter Jan Smit. “We halen hem op dit moment in principe voor de breedte en de beloften, maar we hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten en gaan er vanuit dat hij zich bij ons verder ontwikkelt.”

Trainingskamp
Daan Rienstra gaat gelijk mee met Heracles Almelo op trainingsstage in Billerbeck (D). Naast Daan Rienstra volgen ook Aleksei Kangaskolkka en Florentin Matei de trainingsstage. Matei is een 20-jarige Roemeen die jeugdinterlands speelde in de nationale teams onder 17 en onder 20. Hij stond in de afgelopen jaren o.a. onder contract bij Steaua Boekarest en het Italiaanse AC Cesena. Kangaskolkka is een geboortige Rus die ook de Finse nationaliteit heeft. Hij speelde negen keer in het Finse nationale team onder 21 en speelde bij Jönköpings Södra IF in de Zweedse tweede divisie.

 
10-07-2013  

Positief trainingskamp Heracles Almelo

 

BILLERBECK (D) – Heracles Almelo maakte een positieve trainingsweek door in het Duitse Billerbeck. Vooral nieuwkomer Mikhail Rosheuvel maakte een positieve indruk. Dat deed ook proefspeler Kangaskolkka. De Fin van Russische afkomst speelde 70 minuten in de spits tegen de reserves van Schalke ’04 en bleek sterk aan de bal. Ook de na een kwartier toegekende penalty werd keurig benut (1-0).
Rosheuvel speelde dreigend tot aan de achterlijn en zorgde herhaaldelijk voor gevaar. In de tweede helft kwam na 70 minuten de eindpass aan bij Linssen die voor 2-0 zorgde en vlak voor tijd legde hij na een demarrage de bal voor de voeten van Navratil die 3-0 aantekende. Schalke mocht gelijk daarop de ere-treffer aantekenen (3-1).
Trainer Jan de Jonge was tevreden en stelde vooral het aanstormende talent op. Zo maakte proefspeler Oussama Tannane enkele goede acties over links in de tweede helft en mocht ook de jonge Roemeen Matei nog even zijn opwachting maken maar hij had meer moeite om zich aan te passen.

< Linssen scoort - Fotoreportage: Harry Broeze


Updates:

Donderdag kwamen een groep Almeloërs per racefiets naar Billerbeck om het trainingskamp te bezoeken. De fietsers hadden Heracles Almelo voorzitter Jan Smit op ‘sleeptouw’ genomen over de 80 km afstand.
Vrijdag maakten de spelers in plaats van een flinke looptraining een kanotocht. Dat daarbij de ‘voetbal-ongein’ hoogtij vierde, spreekt voor zich.
Zaterdag volgt de thuisreis.

 
15-07-2013  

Volleybalinterland Nederland-Frankrijk in IISPA

 

ALMELO, vrijdag 13 september, aanvang 19.30 uur, entree € 7,00
65+ € 5,00 en jeugd t/m 16 € 4,00


Ter voorbereiding op het EK in Denemarken van 20 t/m 29 september a.s. zal in de IISPA de hereninterland volleybal Nederland-Frankrijk gespeeld worden.

Voor meer informatie:
www.topvolleybal-almelo.nl
Kaartverkoop: info@topvolleybal-almelo.nl
 

 
16-07-2013  

Oussama Tannane naar Heracles Almelo

 

ALMELO – Eredivisionist Heracles Almelo heeft de 19-jarige Oussama Tannane gecontracteerd voor één seizoen met een optie voor twee seizoenen. Tannane die in 1994 is geboren in Marokko, komt transfervrij van Sc Heerenveen waar hij al eerder met trainer Jan de Jonge werkte. Voordien voetbalde Tannane bij de amateurclub Zeeburgia en volgde de jeugdopleidingen bij Ajax, Fc Utrecht en PSV. Bij Heerenveen maakte hij zijn debuut tijdens het Europa League duel met Rapid Boekarest. Hij kwam in totaal acht keer uit in het eerste team van Sc Heerenveen en werd nationaal kampioen met Jong SC Heerenveen dat werd getraind door Jan de Jonge die al eerder werd aangetrokken als opvolger van Peter Bosz. Volgens Heracles Almelo voorzitter Jan Smit heeft Tannane tijdens de proefweken laten zien dat hij een aanwinst is voor de selectie.

 
16-07-2013  

Linssen bezorgt Heracles zege op Emmen

 

DEN HAM – Heracles Almelo speelde in Den Ham een oefenwedstrijd tegen FC Emmen zonder veel hoogtepunten. Het duurde zelfs een uur voordat aanwinst Bryan Linssen de nipte zege kon laten aantekenen. Bij Heracles ontbrak nauwkeurigheid en tempo waardoor nauwelijks kansen werden gecreëerd. Fc Emmen kreeg die kansen wel en had op voorsprong moeten komen toen Pasveer in de 20e minuut in de fout ging en de bal niet klemvast had. Yannick de Wit zag zijn doelpoging echter geblokt. Pasveer moest daarna nogmaals handelend optreden bij doelpogingen van Roland Bergkamp (27e minuut en Luis Rosario Almeida (33e minuut en 38e minuut om met de beginstand de thee op te zoeken.
Ook in de tweede helft ging de eerste goede kans naar FC Emmen maar het lobje van Leandro Resida miste maar net het doel. Pas toen na een uurtje spelen Brian Linssen de Heraclieden overwachts op voorsprong zette, begon Heracles pas te voetballen. Tannane schoot naast na een aardige combinatie, Brian Linssen was dichtbij zijn tweede treffer met een fraaie indraaiende vrije trap die maar nipt over het doel zeilde en Tannane had het vlak voor tijd helemaal kunnen afmaken toen hij alleen voor doelman Peter van der Vlag opdook en net voorlangs schoot.

Heracles Almelo – FC Emmen 1-0 (0-0)
Doelpunten: 60e min. -Bryan Linssen 1-0


Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze.

Gele kaarten:
Kwame Quansah, Dragan Paljic (beiden Heracles Almelo) en Frits Dantuma, Quenten Martinus (beiden Fc Emmen).

Opstellingen:

Heracles Almelo: Remko Pasveer, Bart Schenkeveld (71.Jeroen Veldmate), Ben Rienstra, Milano Koenders (66.Mike te Wierik) , Christian Dorda (46.Jason Davidson), Kwame Quansah (71.Joey Belterman), Dario Vujicevic (46.Jaroslav Navratil), Lerin Duarte (66.Lerin Duarte), Mathias Schamp (66.Oussama Tannane), Thomas Bruns (81.Daan Rienstra) en Bryan Linssen.

FC Emmen: Peter van der Vlag, Said Bakkati, Luis Pedro, Tim Siekman , Shkodran Metaj, Yannick de Wit, Anmar Almubaraki, Frits Dantuma, Quenten Martinus, Roland Bergkamp en Elson Rosario Almeida.
Wisselspelers: Sander Rozema, Frank Olijve, Wout Weghorst, Alexander Bannink, Leandro Resida en Bart de Groot.

 
16-07-2013  

Amerikaanse speelsters voor Eurosped TVT

 

ALMELO – Eurosped TVT uit Almelo heeft vier nieuwe speelsters gecontracteert. Drie van hen komen uit Amerika en de vierde is een talent van eigen bodem. De eredivisionist in het damesvolleybal werd onverwacht geconfronteerd met een leegloop van speelsters nadat het in de competitie een verrassende derde plek had behaald. Ook bereikte Eurosped TVT de finale van de beker.
Uit de USA komen de speelsters Kate Morell, Kyndra Abron en Katie Post. Morell is een allround volleybalster van 1.83 cm, die speelt bij het volleybalteam van de University of Alabama. Abran heeft haar sporen bij The Spartans in Michigan State verdiend. Zij werd in 2011 ook geselecteerd voor het All-Big Ten team met een eervolle vermelding. Beiden zijn 22 jaar en worden ingezet als passer/lopers. De Amerikaanse Katie Post (1.90 cm) speelde het afgelopen seizoen bij het Deense Brondby en wordt aangetrokken als midspeelster.
Het 17-jarige talent Jiska Kamphuis maakte vorig seizoen de overstap naar de Dela Eredivisie bij SV Dynamo Apeldoorn als linkshandige spelverdeelster. Daarvoor speelde Jiska twee seizoenen in de B League bij Havoc, nadat ze bij Pollux in Oldenzaal haar volleyballoopbaan was gestart.

 
17-07-2013  

Aleksei Kangaskolkka naar Heracles Almelo

 

ALMELO - Aleksei Kangaskolkka speelt de komende jaren voor Heracles Almelo. Nadat Heracles Almelo en de Zweedse club Jönköping Södra IF overeenstemming bereikten over de transfersom kwamen speler en club een contract tot medio 2015 overeen, met een optie voor nog een seizoen. “Aleksei heeft tijdens het trainingskamp in Billerbeck laten zien een bruikbare spits te zijn voor ons die ook als aanspeelpunt kan fungeren”, aldus voorzitter Jan Smit.

Aleksei Kangaskolkka werd op 29 oktober 1988 geboren in het Russische Vyborg. De 24-jarige aanvaller heeft de Finse nationaliteit en kwam ook negen keer uit voor Finland onder 21. Kangaskolkka maakte in 2004 zijn debuut in de hoogste Finse afdeling namens MyPa, waar hij tot en met 2008 speelde. In 2009 en 2010 kwam hij in dezelfde competitie uit voor Tampere United voordat hij in 2011 de overstap maakte naar Mariehamn. Namens die club werd Kangaskolkka in 2012 tweede topscorer van Finland met 15 treffers.

 
19-07-2013  

Lammertink verlengt contract Cycling Jo Piels

 

ENTER - Steven Lammertink rijdt ook in 2014 voor Cyclingteam Jo Piels. De 19-jarige renner uit Enter, het jongere broertje van Vacansoleil-DCM renner Maurits Lammertink, haalde in de Omloop der Kempen bijna een grote vis binnen, maar werd in de slotmeters geklopt door de Italiaan Eugenio Alafaci.

Lammertink eindigde daarnaast dit jaar als vierde in het eindklassement van de Tour de Berlin en werd op het District Kampioenschap Oost bij de belofte eerste. Ook bij het District Kampioenschap tijdrijden eindigde Lammertink als eerste. In de Ster van Moerdijk werd Lammertink zesde. "Ik ben in het begin van het jaar een paar keer gevallen en had daardoor last van mijn rug," blikt Lammertink terug. "Mijn doel voor de komende tijd is om vooral blessurevrij te blijven. Dit jaar ben ik ten opzichte van vorig jaar wel vooruit gegaan."

 
20-07-2013  

Draw Heracles tegen Coventry City

 

TUBBERGEN – In een matige wedstrijd heeft Heracles Almelo zaterdagmiddag op het terrein van TVC ’28 in Tubbergen gelijk gespeeld tegen Coventry City met 1-1. Vooral in de eerste helft hadden de Heraclieden het moeilijk tegen de Britten uit de 3e Engelse voetballeague. De Britten namen zelfs na vijf minuten speeltijd brutaal een voorsprong toen Carl Baker de vrije trap achter doelman Telgenkamp schoot. Een half uurtje later was Navratil attent door de rebound van het schot van Duarte tegen de paal achter de Britse doelman Murray te deponeren.
De Heraclieden hadden in de tweede helft de overhand maar kwamen niet tot scoren. Daarbij kwam het goede optreden van doelman Murray die kort na de hervatting een schot van Bruns met de vuist pareerde en vervolgens de inzet van de invallende nieuwe spits Kangaskolkka met de voet wist te keren. Daarna mistten Duarte en Linssen nog goede kansen, zodat de eindstand al na dik een half uur spelen bereikt was.

Heracles - Coventry City 1-1
(1-1).
5 min. Baker 0-1, 35 min. Navratil 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze

Gele kaart: Carl Baker

Opstelling:
Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp, Bart Schenkeveld, Ben Rienstra (60.Mike te Wierik), Milano Koenders, Christian Dorda (81.Joey Belterman), Dario Vujicevic (46.Kwame Quansah), Thomas Bruns, Lerin Duarte (81.Dragan Paljic), Oussama Tannane (46.Aleksei Kangaskolkka), Jarsolav Navratil (60.Mathias Schamp) en Bryan Linssen.
Coventry City: Joe Murray (60.Lee Burge), Aaron Phillips, Jordan Willis, Jordan Clarke (46.Ryan Haynes), Blair Adams, Carl Baker (46.Louis Garner), Adam Barton (60.Callum Wilson), Billy Daniels (60.John Fleck), Israel Bascon (46.Matieu Manset), Leon Clarke, Franck Moussa (46.Leon Lobsoit).

 
22-07-2013  

Heracles Almelo oefent tegen Getafe CF

 

ALMELO - Vrijdag 26 juli speelt Heracles Almelo de laatste oefenwedstrijd voordat een week later de competitie weer van start gaat. Om 20.00 uur is Getafe CF de tegenstander van Heracles Almelo. Getafe, spelend in een voorstad van Madrid, werd afgelopen seizoen tiende in de Primera Division met 47 punten uit 38 duels. Kortom, een gerenommeerde tegenstander in het Polman Stadion!
Voor dit duel zijn nog kaarten te koop bij de Fanshop, via de online kaartverkoop en bij de vestigingen van de Ticketbox. De ERIMA-kassa bij het stadion gaat vrijdag om 18.30 uur open. Een wedstrijdkaartje kost € 10,- (bij de vestigingen van de Ticketbox komt er een fee van € 2,40 per kaartje overheen). Kom het nieuwe Heracles Almelo aanmoedigen bij de laatste oefenwedstrijd voor de start van de nieuwe competitie!
 

 
24-07-2013  

Heracles Almelo nummer 1 in Netwerken

 

ALMELO – Volgens de ECV (Eredivisie CV) biedt Heracles Almelo de beste voorwaarden bij thuiswedstrijden van alle eredivisieclubs om te netwerken voor sponsoren. In de eerder dit jaar gehouden enquête onder sponsoren bij alle eredivisieclubs in Nederland scoorden de Almeloërs 67 procent. De enquêtegegevens worden gebruikt om de ‘zwakke’ punten te verbeteren.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma nam het verleende certificaat in ontvangst tijdens een bijeenkomst van alle BVO’s.
 

 
25-07-2013  

Hellendoorn Rally doet Almelo aan

 

HELLENDOORN/ALMELO – Voor het eerst in haar lange bestaan doet de Hellendoorn Rally ook Almelo aan. Tijdens de 32e Hellendoorn Rally van 20 t/m 21 september wordt de publieksproef in Almelo verreden op zaterdag 21 september op het Bedrijvenpark Twente. De start van de rally is vrijdagavond 20 september traditioneel bij Café Restaurant De Kroon in Hellendoorn, waarna het richting de Luttenbergring gaat. De publieksproef op zaterdag in Almelo is een der proeven die het meest spektakel biedt.

< De Hellendoorn Rally 2012 werd gewonnen door Peter van Merksteijn Jr. met een Citroën C4 WRC. Hij won ook al in 2011. 

 
31-07-2013  

Heracles Almelo contracteert Matthew Amoah


foto: Harrie Broeze
 

ALMELO - Matthew Amoah tekent vrijdag aanstaande een eenjarig contract bij Heracles Almelo, nadat de medische keuring die dag positief zal zijn verlopen. De 32-jarige spits stond het afgelopen jaar onder contract bij sc Heerenveen en speelde daarvoor onder andere bij Vitesse, Borussia Dortmund en NAC Breda. De afgelopen dagen trainde de Ghanees mee in Almelo en speelde dinsdagavond een goede vriendschappelijke wedstrijd tegen Elazigspor waarin hij ook scoorde. ,,We hebben hier een goed gevoel bij", zei voorzitter Jan Smit woensdag.
,,Ook bij de andere spelers heeft Amoah een goede indruk achtergelaten. Wij konden nog wel enige ervaring gebruiken in deze jonge groep. Met Amoah hebben we zo'n speler gevonden". “Hij maakte een goede indruk op de technische staf en wij denken dat hij voor ons ook een scorende spits zal blijken”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma.

Archief
Terug naar vorige pagina