Sportberichten


Plaatsing  
 
06-07-2013  

Ook Ninos Gouriye weg bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Het wordt nog een hele klus voor Heracles Almelo om de selectie voor het nieuwe seizoen op peil te brengen. Het drietal Andrew Barrowman (spits), Kristoffer Andersen en Akaki Goggia, die de afgelopen week op proef waren bij Heracles, krijgen geen contract. Een week eerder overkwam dat al Bo Storm.
Donderdag werd plotsklaps Ninos Gouriye (22) ook nog verkocht aan het gedegradeerde ADO Den HAAG. De Hengeloër Gouriye had nog een contract tot de zomer van 2014. Hij tekent bij ADO Den Haag voor 2 seizoenen met een optie van een jaar verlenging. Gouriye kwam in de winterstop van het seizoen 2011-2012 van FC Twente naar Heracles, speelde 38 duels en scoorde 13 keer.
In maart jl. werd de optie in zijn contract nog gelicht en met een jaar verlengd. Ook vertrokken dit jaar al bij Heracles Almelo Samuel Armenteros, Everton, Willie Overtoom en Marko Vejinovic , terwijl de nadrukkelijk bij Ajax in de belangstelling staande Lerin Duarte mogelijk nog volgt.
In de oefenwedstrijd van zaterdag te Bornerbroek tegen Standard Luik speelde Gouriye al niet meer mee. Die wedstrijd eindigde in 1-1 zonder hoogstaand voetbal.

De Heraclieden gaan maandag op trainingskamp in het Duitse Billerbeck. De nieuwe trainer Jan de Jong heeft dan slechts een kleine selectie te beschikking. Wie meegaat op het trainingskamp is Oussama Tannane. Hij mag daar proberen een contract af te dwingen. Dinsdag 9 juli om 16.00 uur speelt Heracles Almelo dan een oefenwedstrijd tegen het tweede team van Schalke ’04.


< Ninos Gouriye werd maandag jl. nog wel gepresenteerd in zijn nieuwe 'nostalgisch' ogende Heracles-shirt.
Foto: Nick Zweers Fotografie

Archief
Terug naar vorige pagina