Sportberichten


Plaatsing  
 
16-07-2013  

Amerikaanse speelsters voor Eurosped TVT

 

ALMELO – Eurosped TVT uit Almelo heeft vier nieuwe speelsters gecontracteert. Drie van hen komen uit Amerika en de vierde is een talent van eigen bodem. De eredivisionist in het damesvolleybal werd onverwacht geconfronteerd met een leegloop van speelsters nadat het in de competitie een verrassende derde plek had behaald. Ook bereikte Eurosped TVT de finale van de beker.
Uit de USA komen de speelsters Kate Morell, Kyndra Abron en Katie Post. Morell is een allround volleybalster van 1.83 cm, die speelt bij het volleybalteam van de University of Alabama. Abran heeft haar sporen bij The Spartans in Michigan State verdiend. Zij werd in 2011 ook geselecteerd voor het All-Big Ten team met een eervolle vermelding. Beiden zijn 22 jaar en worden ingezet als passer/lopers. De Amerikaanse Katie Post (1.90 cm) speelde het afgelopen seizoen bij het Deense Brondby en wordt aangetrokken als midspeelster.
Het 17-jarige talent Jiska Kamphuis maakte vorig seizoen de overstap naar de Dela Eredivisie bij SV Dynamo Apeldoorn als linkshandige spelverdeelster. Daarvoor speelde Jiska twee seizoenen in de B League bij Havoc, nadat ze bij Pollux in Oldenzaal haar volleyballoopbaan was gestart.

Archief
Terug naar vorige pagina