Sportberichten


Plaatsing  
 
01-07-2013  

Heracles kijkt vol vertrouwen naar nieuwe seizoen


Het thuis- en uit-shirt (r) van Heracles Almelo in het seizoen 2013 - 2014
Twee aanvallers zoekt Heracles nog om het basisteam te versterken.
 

ALMELO – Bij het bestuur en de technische leiding ziet men vol verwachting het nieuwe seizoen tegemoet, dat bleek tijdens de officiële perspresentatie van de club in het Polman Stadion. “Een nieuw seizoen of een nieuwe ronde met nieuwe kansen, zo kijken wij naar het begin van de competitiestart”, betoogde Heracles Almelo voorzitter Jan Smit.
“We zitten nog midden in een recessie, maar toch handhaven wij de begroting op nagenoeg 8,5 miljoen euro. Wij leveren dus iets in op ons eigen positieve vermogen. Dat blijft desondanks positief en dat is nodig nu de gemeenteraad heeft ingestemd met ons stadionplan. Dat de proincie nu dreigt met een zienswijze (bezwaar – red.) betekent dat wij de horde bij de provincie nog moeten nemen, maar daar gaan we voor”, aldus Smit
“Onze nieuwe trainer Jan de Jong stelt teamgeest voorop en dat doet me deugd. Bovendien is het nog geen 2 september dus we gaan ons nog versterken. Met de komst van Brian Linssen is dat inmiddels deels gelukt, zodat wij ons ni gaan focussen op een echte nummer 9, een man sterk aan de bal, kopsterk en doelgericht, dat is wat wij zoeken. Een derde aanvaller moet de basis compleet maken en dan willen we de selectie met jonge talenten aanvullen tot 25 à 26 man. Daarom ook de komst van jan de Jong als coach. Hij heeft bewezen jonge spelers beter te kunnen maken. En nee, geen vervanging van Hendrie Krüzen”, reageerde Smit op een vraag van het verzamelde journaille. “We hebben ook een fysiotherapeut minder en ook de commerciële afdeling is met een man ingekrompen. We letten dus op de kleintjes”, vulde Smit aan vooradt hij het woord gaf aan trainer Jan de Jonge.

Warm bad
“Het voelt als een warm bad deze eerste week die er nu opzit. Net zoals eerder bij Heerenveen en De Graafschap is Heracles een club waar de medewerkers dichtbij de spelers staan en ook het publiek meer binding heeft dan bij grote clubs. Daar voel ik me thuis”, vertelde De Jong die het geen probleem vindt dat Heracles feitelijk over vier keepers kan beschikken. “Met Brian (Van Loo – red.) bestaan duidelijke afspraken. Bovendien assisteert hij bij de keeperstraining. Wanneer straks de competitie begint voor de A-selectie en de beloften, hebben twee keepers in principe een vaste plek, is er een reservedoelman en kan in geval van nood Brian inspringen”, zei De Jong die ook zijn vertrouwen uitsprak dat er in de komende tijd nog een aantal spelers bij komen voor de vaste kern en voor het talententeam.
Overigens wel reden voor voorzitter Smit om op te merken dat wanneer de Nederlandse competitie is gestart, het buitenland nog vier weken langer de tijd heeft om spelers aan te trekken. Smit noemde dat een probleem waar de KNVB toch iets mee moet doen.

Pasveer
Of doelman Remko Pasveer mogelijk nog vertrekt, is voor de speler zelf momenteel geen issue. "We zijn aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begonnen en daar richt ik me volkomen op", zei Pasveer desgevraagd. Desondanks kan een vertrek niet volledig worden uitgesloten als elders de 'keepersmarkt' in beweging wordt gezet. "Dan is het eerst aan de clubs en vervolgens bekijk ik of het ook voor mij sportief interressant is. Zo lang dat niet het geval is, hou ik me er niet mee bezig", reageerde Pasveer vlak voor aanvang van de middagtraining.

Duarte
Een andere speler die mogelijk nog in de belangstelling staat bij andere clubs, is Lerin Duarte. Duarte geniet nog van een vakantie na de Azië-trip met het Nederlands elftal. Nu Ajax de belangstelling voor Adam Maher kan begraven na diens keuze voor PSV, zal ongetwijfeld het vizier ook weer op de talentvolle middenvelder van Heracles gericht worden. Mocht dat het geval zijn, zal er naar schatting toch een bescheiden 7-cijferig bedrag worden gevraagd door Smit/Hoogma c.s.
Heracles gaf Ajax namelijk al eerder te kennen dat Duarte niet zonder slag of stoot mag vertrekken.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina