Sportberichten


Plaatsing  
 
07-07-2013  

Ier Dermott Lennon wint GP van Twente


De Ier Dermott Lennon wordt na de persconferentie nog even op zijn schouder getikt door CSI Twente perschef Willem Pfeiffer.
 

GEESTEREN – De Grote Prijs van Twente tijdens het CSI Twente te Geesteren werd een prooi voor de Ierse springruiter Dermott Lennon met het paard Loughview Lou-lou. Hij maakte in het basisparcours met hindernissen van 1.60 m. hoog geen springfouten en bleef ook in de barrage foutloos en was bovendien snelste in een tijd van 46,35 seconden. De Nederlanders waren goed vertegenwoordigd en eindigden met vier ruiters bij de beste zeven. Michel Hendrix liet ook alle balken liggen maar zijn paard Wait And See drukte zijn neus een fractie later door de finish. De Argentijn José Maria Laroccaa Jr. was de derde ruiter die foutloos bleef in de barrage, met het paard Gde Matrix.
De uit Haaksbergen stammende ruiter Willem Greve wist zich als vierde te plaatsen en maakte daarin met het paard Carambole één springfout. Ook Jur Vrieling met Zirocco Blue VDL en Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu reden zich in de prijzen maar gooiden in de barrage elk twee balken uit de lepels en eindigden daardoor als zesde en zevende.
Voor thuisfavoriet Gerco Schröder viel er geen eer te behalen. Hij kwam zondagmorgen vroeg overvliegen om zijn ‘freecart’ voor de GP te benutten met New Orleans. De Tubbergernaar bleef in de eerste omloop weliswaar binnen de tijd, maar New Orleans tikte daarbij wel 3 balken uit de lepels.

De Ommenaar Hendrik Jan Schuttert had zijn dag niet. De talentvolle ruiter gaf met Cerona HS vrijwilig op tijdens de Grote Prijs van Twente en op weg naar huis kwam de truck met springpaarden van handelshuis Schuttertt op de N36 tussen Westerhaar en Beerzerveld in botsing met een automobilist die hem tegemoet kwam op de verkeerde weghelft. De 50-jarige automobilist uit Almelo overleed aan de verwondingen, De 'Groome' van Schuttert die de de truck met springpaarden bestuurde en de paarden zelf kwamen met de schrik vrij. Topruiter Hendrik Jan Schuttert betuigde op Horses.nl zijn medeleven men de familie van het slachtoffer.

Uitslag GP van het CSI Twente klik hier
Meer CSI info op HippischTwente.nl
Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina