Heracles moeizaam in ALS-benefiet langs SVZW

WIERDEN – De oefenwedstrijd van Heracles Almelo tegen zaterdag eersteklasser SVZW verliep voor de Heraclieden moeizamer dan de wedstrijd van zaterdag jl. tegen een Almelose amateurselectie. Bij de rust was het 0-3 in het voordeel van de Almelose profs net als enkele dagen te voor, maar daar hield alle gelijkenis dan ook mee op. Heracles had wel het meeste balbezit maar wist dat nauwelijks tot grote kansen uit te spelen. De eerste kans was kort na het beginsignaal van scheidsrechter Braamhaar zelfs voor de Wierdense Zwaluwen, echter doelman Pasveer stond op zijn plek en wist erger te voorkomen. De 3-0 voorsprong bij rust was echter verdient op basis van beter positiespel. De doelpunten kwamen van Bruns uit een vrije trap, Gouriye en Veldmate. Na de rust stuurde Heracles-trainer Jan de Jong een compleet ander elftal het nieuwe kunstgras van SVZW op en werd het duel sneller en explosiever. Herhaaldelijk drongen de jongeren van Heracles aan en het was Thomas Schap die de Heraclieden op 0-4 zette. Laatste man en routinier Yordi Holtkamp wist echter bij herhaling erger voor de Zwaluwen te voorkomen en groeide uit tot de ‘man of the match´. In blessuretijd wisten de Wierdenaren zelfs nog een eretreffer te produceren via een in drieën uitgevoerde vrije trap die de Almelose achterhoede verraste tot ergernis van de voor Pasveer ingevallen doelman Telgenkamp. Het was Dewi Perik die onberispelijk inschoot (1-4).

Het Kidsgear Childrens Choir uit Oeganda gaf vooraf een show en deed dat na afloop in de businessruimte van SVZW nog eens.
Dit weekend zijn ze ook te bewonderen in Hertme tijdens het Afrika Festival.

Freek Buitenweg en zijn familie worden verwelkomt door SVZW-voorzitter Freddy Nijhof

Ook scheidsrechter Eric Braamhaar kwam voor de wedstrijd even buurten bij Freek Buitenweg en zijn echtgenote Ria.

Transportondernemer Henk Bolk en oud- burgemeester Bernard Kobes op de foto met een Oegandese schone

Klaar voor het begin van de wedstrijd...

... de 0-1 in de maak door Heracles-speler en Wierdenaar Thomas Bruns