Sportberichten


Plaatsing  
 
03-07-2013  

Heracles moeizaam in ALS-benefiet langs SVZW


Het gala ter bestrijding van de zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) bracht op 1 februari jl. ruim 170.000 euro op. Daartoe behoort ook het garantiebedrag van 10.000 euro van deze benefietwedstrijd. Nacalculatie van het aantal verkochte entreekaarten kan daar in de komende dagen mogelijk nog iets aan toevoegen.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Voor een goed doel
SVZW-voorzitter Freddy Nijhof wist tegenstander Heracles Almelo te strikken in februari jl. tijdens het gala voor de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’. Veilingmeester en Heracles-voorzitter Jan Smit hamerde de oefenwedstrijd toen af voor een garantiebedrag van 10.000 euro, waarbij Heracles Almelo haar gage afstond aan de actie die onderzoek naar Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) moet helpen financieren. Freek Buitenweg was totdat de fatale ziekte zich bij hem openbaarde, als fotograaf aan AlmeloNieuws.nl verbonden. De totale opbrengst van de actie was 170.000 euro en daar behoort de opbrengst van deze wedstrijd dus eveneens toe.

Goed gevoel
Voorzitter Nijhof keek met een goed gevoel op de oefenwedstrijd terug en refereerde er aan dat het altijd mooi is dat amateurs eens tegen profs mogen spelen. Zo keek hij zelf met genoegen terug naar precies 25 jaar geleden toen hij met het toen 40-jarige SVZW uitkwam in een wedstrijd tegen FC Barcelona. “Cruyff was destijds trainer, Ronald Koeman speelde nog en ook de zoon van oud- Ajacied Bennie Muller speelde destijds nog bij Barcelona. Zoiets vergeet je je leven niet. Het goot bakken uit de hemel en je zag alleen maar paraplu’s langs het veld. Mooi om ook nu dus iets dergelijks te kunnen doen en bovendien nog voor een zeer goed doel, want de Farmaceutische industrie laat het compleet afweten bij onderzoek naar de oorzaak van ALS. Freek helpt het helaas niet meer, maar hoepelijk anderen nog wel”, aldus Nijhof die ook nog eens het Kidsgear Childrens Choir uit Oeganda liet optreden om de sfeer en beleving van het 65-jarige jubileum van SVZW te verhogen.

Afscheid
SVZW-voorzitter Nijhof nam tijdens een korte onderbreking van de wedstrijd tevens afscheid van de selectiespelers Martijn Maris (10 jaar ), Ton Prümers (7 jaar), Rob Altink (6 jaar), Niels ten Hoeve (3 jaar) en Burak Tekay (1 jaar). Ook Tim Egbers en Yordi Kamphuis vertrekken bij SVZW, maar zij waren al op vakantie. Ook werd afscheid genomen van de selectiebegeleiders René Rosink en Sieger Bottinga. Voor hen allen waren er mooie woorden en bloemen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina