Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2009  

Gerco Schröder aan kop bij Ned. kampioenschap

 

MIERLO - Gerco Schröder (Tubbergen), gaat na de twee van de drie wedstrijden die meetellen voor het Nederlands kampioenschap van de springruiters aan de leiding met de hengst Eurocommerce Pennsylvania . Schröder wordt op de voet gevolgd door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Kaïd, terwijl de plaatselijke favoriet Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Tomboy de derde plek inneemt. De tweede kwalificatiewedstrijd ging over een pittig en delicaat gebouwd parcours. De leidster van de eerste dag Nathalie van der Mei (Makkinga) viel door twee springfouten terug naar de 26e plaats. Gerco Schröder klom door een foutloze rit in de Jacht met EC Pennsylvania naar de kop van het klassement. Albert Zoer (Echten) bleef met één springfout nog aardig in de buurt en staat met Sam nu op de vijfde plaats. Ook Jeroen Dubbeldam (Weerselo) is nog niet geheel kansloos op de plaatsen negen en tien met respectievelijk BMC Van Grunsven Whisper en BMC Jasper Blue.
Schröder was dik tevreden over het verloop van de tweede dag: "Mijn paard heeft een aantal heel goede wedstrijden gelopen en heeft zeer goed gepresteerd. Ik heb zelfs even overwogen om deze hengst mee te nemen naar de wereldbeker finale in Las Vegas, maar dat leek me uiteindelijk net iets te veel van het goede. Ik denk dat deze titelstrijd op het juiste moment komt".

Uitslagen 2e onderdeel NK springen te Mierlo

Senioren Tabel A 1.60 m direct op tijd
1. Leopold van Asten, VDL Kaïd, 0 ft. 80,43 sec. 2. Gerco Schröder (Tubbergen), EC Pennsylvania, 0 ft. 82,66 sec. 3. Eric van der Vleuten, VDL Tomboy, 0 ft. 83,40 sec.

 

Young Riders Tabel A 1.40 m. direct op tijd
1. Wesley Heijdens (Zenderen), Aragon, 0 ft. 75,54 sec 2. Chantal Regter (Enschede), Olijfje, 0 ft. 77,01 sec. 3. Joy Lammers, T-Sellie, 0 ft. 77,23 sec.

Junioren Tabel A 1.40 m. direct op tijd
1. Boy Peels, Upstream, 0 ft. 70,76 sec. 2. Wim Derks, Triomphe de Muze, 0 ft. 71,29 sec. 3. Jody van Gerwen, Shalon, 0 ft. 73,86 sec.

 
03-05-2009  

Kenny van Hummel wint Ronde van Overijssel

 

RIJSSEN - De 57e Ronde van Overijssel werd zaterdag gewonnen door Kenny van Hummel uit de Skil/Shimano-ploeg. Na bijna 203 klopte klopte hij in een massaspurt de Duitser Eric Baumann en Rabo-renner Theo Bos. De klassieker werd lang gedomineerd door Sander Oostlander (Asito-Craft) en Thijs Al die 115 km op kop reden. Bij Nijverdal werden de koplopers ingelopen door het peloton dat verder geen ontsnappingen toestond. Tom Veelers (Oldenzaal) en Robert Wagner wisten ploeggenoot van Hummel uitstekend te lanceren richting de meet met de sprintzege tot gevolg.
De Ronde van Overijssel had ook een ernstig ongeval te betreuren waarbij de Amerikaan Wade Wolfenbarger van de Belgisch/Australische formatie Cinelli/Down Under-ploeg zwaar ten val kwam. De coureur uit Texas werd met ernstig hoofdletsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Enschede. Volgens de laatste berichten zondagochtend is zijn situatie stabiel. 
 

Met dank aan Clemens Brughuis een complete fotoreportage.

Fotoreportage (33 foto's)...

 
03-05-2009  

Spannende ontknoping onderin de Eredivisie

 

ARNHEM – De laatste competitiewedstrijd is voor Heracles Almelo alles beslissend om de nacompetitie te ontlopen. Na het 1-0 verlies van Heracles Almelo tegen Vitesse wordt het nog erg spannend, omdat de naaste concurrenten goede zaken deden. Sparta Rotterdam schoof Ajax aan de kant met 4-0, ADO Den Haag haalde een punt tegen SC Heerenveen 2-2 (terwijl ze met 0-2 voorstonden) en De Graafschap won met 0-1 van NAC Breda.
FC Volendam en Roda JC wisten geen punten binnen te halen en staan 17 en 18de. Gedeeld 15 staan ADO Den Haag (15) en De Graafschap (16) met 29 punten, waar Heracles Almelo (met 31 punten) de hete adem van deze teams kan voelen. Volgende week zal het team van trainer Gert Heerkes in het uitverkochte Polman Stadion (ook het gastenvak zit vol met gratis meegereisde FC Utrecht supporters) minimaal één punt moeten halen om te voorkomen dat zij afhankelijk worden van de concurrentie.

Programma Heracles en concurrentie:
Heracles Almelo (14) – FC Utrecht
ADO Den Haag (15) – Vitesse
De Graafschap (16) – FC Volendam (17)
Feyenoord – Roda JC (18)

Stand onderin per zondag 3 mei 2009:

13: 34 punten (doelsaldo -20): Sparta Rotterdam

14: 31 punten (doelsaldo -18): Heracles Almelo
15: 29 punten (doelsaldo -19): ADO Den Haag
16: 29 punten (doelsaldo -34): Graafschap
17: 28 punten (doelsaldo -29): FC Volendam
18: 27 punten (doelsaldo -21): Roda JC

 
03-05-2009  

Heracles Almelo met lege handen uit Arnhem


^ Schulmeister schiet zijn kans op een doelpunt over.
  ARNHEM – In de Gelredome werd zondagmiddag een voor Heracles Almelo belangrijk Eredivisie-duel gespeeld tegen Vitesse. Voor beide clubs stond er wat op het spel; Vitesse kon de aansluiting vinden naar de playoffs en het linkerrijtje, terwijl Heracles Almelo de punten keihard nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen.
Voor aanvang van de wedstrijd werden door beide clubs een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het koninginnedag-drama in Apeldoorn.
Lees verder...

Fotoreportage (39 foto's)...

 
06-05-2009  

Bij handhaving groot slotfeest Hart voor Heracles!

 

ALMELO - Als Heracles Almelo erin slaagt om zondag het verblijf in de eredivisie met een vijfde seizoen te verlengen, houdt supportersvereniging Hart voor Heracles aansluitend op de wedstrijd een groots slotfeest.

In voorgaande jaren werd het slotfeest altijd enige tijd na het eind van de competitie gehouden. Omdat de selectie bij handhaving volgende week een paar dagen op stap gaat en vervolgens vakantie heeft, is besloten het slotfeest dan zondag meteen te houden. Mits dus handhaving een feit is, maar daar gaan de supporters stilletjes wel van uit.

Vanaf 17.00 uur zullen er artiesten optreden op een podium buiten, op het veld, voor het supporterscafé. Onder hen Shantykoor de Oostvaarders, Harry Tienstra, Patrick ter Haar en Humphrey de Groot.
Vanaf 18.00 uur wordt het feest voortgezet in het café zelf. Ook de selectie zal daarbij aanwezig zijn. De Speler van het Jaar wordt bekend gemaakt en er wordt afscheid genomen van spelers die vertrekken. En natuurlijk heeft HvH ook nog enkele verrassingen in petto. De muziek wordt verzorgd door het discoteam van Sjisjo en ook de Heeren van Almelo zullen hun Heracles-lied nog eens ten gehore brengen.

Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

 
07-05-2009  

Transfernieuws Heracles Almelo

  ALMELO - De 18-jarige linkerverdediger Tim Siekman is één week op proef bij Heracles Almelo. Hij is afkomstig van FC Emmen en speelde tot nu toe drie keer in het eerste elftal van de Drentse eerstedivisionist. Siekman is kandidaat voor het beloftenteam.
Lees verder...

 
07-05-2009  

Marco van Basten houdt eer aan zichzelf

 

AMSTERDAM - Marco van Basten (44) gaat per direct weg als hoofdtrainer van Ajax. Hij heeft dat besluit zelf genomen. De oud- bondscoach vindt dat hij zijn doelstelling niet heeft gehaald en verwacht evenmin dat de resultaten volgend seizoen zullen verbeteren.

Lees verder in:  VI , TrouwNRC  

 
09-05-2009  

Afscheid spelers na Heracles Almelo - FC Utrecht

 

ALMELO - Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo – FC Utrecht wordt publiekelijk afscheid genomen van de spelers Remon de Vries, Marnix Smit, Ricky van den Bergh, Lukas Bajer, John Lubbers, Serdar Gökkaya, Nino Beukert en Bartek Pacuszka. Van de meeste wordt het contract niet verlengd. Pacuszka gaat terug naar FC Twente en het vertrek van Ricky van den Bergh naar ADO Den Haag kan als een sportieve aderlating worden gezien.
Ook wordt afscheid genomen van verzorger Willem Hoevers die het wat rustiger aan wil doen. Voor de wedstrijd vindt een collecte plaats voor de stichting 'Kans voor een Kind' waarvan Hoevers de initiatiefnemer is. De stichting laat wensen van zieke kinderen en hun familie in vervulling gaan.
Heracles Almelo moet in de wedstrijd tegen FC Utrecht minimaal één punt halen om de nacompetitie te ontlopen. FC Utrecht heeft de punten nodig voor kans op Europees voetbal. De wedstrijd is uitverkocht en ook het uitvak zit vol met gratis meegereisde Utrecht-supporters.

< Verzorger Willem Hoevers (Oldenzaal) gaat het wat rustiger aan doen

 
10-05-2009  

Heracles Almelo in slot bestolen van overwinning


^ Ricky van den Bergh omarmt Mark Jan Fledderus, die de 1-0 aantekende.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vanmiddag 2 punten verloren tegen FC Utrecht. Na de officiële speeltijd stond het 1-0, maar FC Utrecht kwam - in een uiterste krachtsinspanning - op 1-1.

FC Utrecht mocht in het eerste kwartier het spel maken, waarna Heracles het heft in handen nam. Willy Overtoom maakte het de verdedigers van FC Utrecht flink moeilijk. Uiteindelijk wordt het 1-0 voor Heracles dankzij een schot van Mark Jan Fledderus in de 24ste minuut, wat uitbundig gevierd werd door de Almelose aanhang. Bas Dost kreeg daarna de kans om 2-0 aan te tekenen, maar miste vandaag de scherpte.

De tweede helft dreef FC Utrecht Heracles naar het Almelose doel om - gezien op de standen elders - zicht op de play-offs te houden. Nadat Heracles zich hierop had aangepast kreeg het mogelijkheden, maar het doel van FC-Utrecht doelman Wesley de Ruiter werd niet meer getroffen. In het laatste kwartier werden Marnix Smit, Remon de Vries en Darl Douglas binnen de lijnen gebracht. Daarmee kreeg Ricky van den Bergh een ovationeel applaus; hij zal volgend seizoen voor ADO Den Haag gaan spelen.

Men had niet gedacht dat de Utrechtenaren nog in blessuretijd op 1-1 zouden komen; uit een niet goed weggewerkte bal werd in de 93ste minuut door Cedric van der Gun FC Utrecht naast Heracles geschoten, en liet Heracles Almelo zich van een overwinning bestelen.

Fotoreportage (34 foto's)...

 
10-05-2009  

Heracles-spelers nemen afscheid van het publiek

 

ALMELO - Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Wegereef werd afscheid genomen van de spelers die Heracles verlaten. Ook werd afscheid genomen van verzorger Willem Hoevers, die het wat rustiger aan wil doen en meer tijd aan zijn familie wil besteden. Verder blijft hij actief voor de stichting 'Kans voor een Kind'.

< Verzorger Willem Hoevers gaat op de schouders

Fotoreportage (22 foto's)...

 
10-05-2009  

Grandioos slotfeest bij Hart voor Heracles


^ Shantykoor De Oostvaarders
  ALMELO - Met een grandioos slotfeest dat zich voornamelijk buiten, op het veld afspeelde, heeft supportersvereniging Hart voor Heracles afgelopen zondag het seizoen besloten. Optredens van Shantykoor De Oostvaarders, Patrick ter Haar, Harry Tienstra, Humphrey de Groot en de Heeren van Almelo zorgden ervoor dat het een swingend volksfeest werd.
Tot Speler van het Jaar werd Birger Maertens verkozen, voor Martin Pieckenhagen en Jan Wuytens
Lees verder...

Fotoreportage (35 foto's)...

 
13-05-2009  

Birger Maertens 'Hart' speler van het jaar

 

ALMELO - De supportersvereniging 'Hart voor Heracles' koos tot speler van het jaar Birger Maertens voor Martin Pieckenhagen als tweede en Jan Wuytens als derde. De uitreiking vond plaats tijdens het slotfeest na de wedstrijd tegen FC Utrecht waarin Heracles Almelo zich veilig speelde voor het vijfde seizoen in de eredivisie.

< v.l.n.r. Jan Wuytens, Mieke Kuik - vz. supp.ver. Hart voor Heracles, Martin Pieckenhagen en Birger Maertens

 
16-05-2009  

Ruiter-equipe derde bij Nations Cup La Baule

 

LA BAULE (F) - De Nederlandse springruitersequipe behaalde bij de eerste Nations Cup van het seizoen in het Franse La Baule een derde plaats achter Zwitserland en Zweden.
De equipe bestaande uit Angelique Hoorn (Wanneperveen), Marc Houtzager (Rouveen), Albert Zoer (Echten) en Harrie Smolders (Hooge Mierde) kreeg 4 springfouten aangerekend tegen Zwitserland en Zweden twee.

 
16-05-2009  

Springruiters winnen landenwedstrijd Kopenhagen

 

KOPENHAGEN - De Nederlandse afvaardigingen in de hippische sport doen het goed. Werd Nederland al derde bij de Nations Cup in het Franse La Baule. In Kopenhagen werd de landenwedstrijd gewonnen. De equipe bestaande uit Willem Greve (Weerselo), Nathalie van der Mei (Makkinga), Jur Vrieling (Holwierde) en Eric van der Vleuten (Mierlo) incasseerde in twee omlopen vier springfouten goed voor een eerste plaats voor Spanje en Noorwegen.

 
16-05-2009  

Proefuitzending 'Onze TV' van 'De Twaalfde Man'

 

HENGELO - 'Onze TV' de nieuwe regionale zender van mede-initiatiefnemer Willie Oosterhuis zendt vanavond via Cogas Kabel als proefuitzending de film 'De Twaalfde Man' uit. De Twaalfde Man werd gemaakt bij de KNVB-bekerfinale van FC Twente in 2001.
De proefuitzending van 'Onze TV' is via het infokanaal van Cogas Kabel te ontvangen in Almelo, Twenterand, Hof van Twente en Oldenzaal.

 
17-05-2009  

Foppe: "AZ prachtige club, Ajax mooie uitdaging"

 

Twee clubs in de top van het Nederlands voetbal, AZ en Ajax, zijn nog naarstig op zoek naar een toptrainer. Zelfs Foppe de Haan wordt in het geruchtencircuit genoemd als mogelijke kandidaat bij beide clubs. De Haan versterkte dat nog eens door uitlatingen op de KNVB-website OnsOranje.nl hoewel hij eerder had aangegeven wat meer vrijetijdsbestedingen te willen zoeken als per 1 juli a.s. zijn taak als 'supervisor' bij de KNVB er op zit.

"Een club sluit ik niet op voorhand uit, maar dan moet het wel iets heel moois zijn", zegt hij op de KNVB-website OnsOranje.nl. "Of Ajax of AZ een optie is? Kijk, AZ is een prachtige club en Ajax is een fantastische uitdaging. Alleen vind ik dat het weinig zin heeft om te filosoferen over iets wat niet aan de orde is. Dus doe ik dat ook niet. Pas als ze je vragen is er reden om erover na te denken. In dat geval zal ik eerst met mezelf moeten overleggen. En daarna ook met mijn vrouw", besluit hij.

 
17-05-2009  

Bekerkoorts in heel Twente

  ENSCHEDE/RIJSSEN - De FC Twente supporterscolonne bevolkte vanmiddag al vroeg de A1. De Twentse 'volksverhuizing' deed denken aan 2001 toen het ook rood zag van FC Twente supporters. Nu maar hopen, ook als Heracles Almelo supporter, dat Twente oostwaarts keert met de cup. De wijzen komen tenslotte uit het oosten.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
17-05-2009  

FC Twente na strafschoppen ten onder

  ROTTERDAM - SC Heerenveen heeft de KNVB-beker gewonnen. In de penaltyreeks miste Youssouf Hersi als enige een strafschop, waardoor FC Twente de finale verloor. Heerenveen won voor de eerste keer in zijn historie de beker, nadat het eerder al twee finales had verloren. Hersi had Twente in het slot van de verlenging nog op gelijke hoogte gebracht, maar schoot in de strafschoppenserie hoog over. Heerenveen was in de eerste helft verreweg de betere van de twee, maar het had moeite om dit in de score uit te drukken. Bij rust leidden de Friezen met 1-0, door een treffer van Goran Popov. Na een vrije trap kwam de bal uit de kluts voor zijn voeten, waarna de Macedoniër hard uithaalde. In de tweede helft pakte FC Twente het heel anders aan.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
18-05-2009  

Euregio kanorally steeds populairder

 

ALMELO - Voor de vijfde keer werd afgelopen zaterdag de Euregio kanorally van Nordhorn naar Almelo gevaren. De jaarlijkse tocht wint aan populariteit met deelnemers uit geheel Nederland en Duitsland. Zo'n 40 kanovaarders vertrokken om 09.00 uur vanaf de Vechtesee in Nordhorn om via het kanaal Almelo-Nordhorn naar de jachthaven in het centrum van Almelo te varen. Tijdens de 36 km lange tocht moet men zo'n 15 keer uit de boten om obstakels als dammen en sluizen te omzeilen.
 

 
18-05-2009  

Ronald Koeman nieuwe trainer van AZ

 

ALKMAAR - Ronald Koeman wordt de opvolger van Louis van Gaal bij de kersverse Nederlands kampioen uit Alkmaar. Volgens voorzitter Dick Scheringa is de keuze voor Koeman een logische zo meldt De Volkskrant. Scheringa: "In zijn bijna tienjarige loopbaan heeft Koeman zich laten kennen als een prestatietrainer en AZ wil het huidige succes continueren."
Tonnie Bruins Slot gaat met Koeman mee naar AZ om de technische staf te completeren. Een van zijn taken is het analyseren van de tegenstanders. Iets wat Bruins Slot uitstekend kan zo zei Koeman zondagavond in het Tv-programma Studio Voetbal.

 
20-05-2009  

Geen nieuw contract voor Bridji bij Heracles

 

ALMELO - De zware kruisbandblessure van Karim Bridji heeft negatieve gevolgen voor de 27- jarige middenvelder. Volgens algemeen directeur Jan Nico Hoogma - op de website van Heracles Almelo - kan de club hem om die redenen geen verlenging van zijn op 1 juli aflopende contract aanbieden.

Wel mag de geboortige Amsterdammer bij de club revalideren en gebruik maken van alle daarvoor beschikbare faciliteiten.

Bridji speelde voorheen voor DCG, Ajax, Anderlecht, Eendracht Aalst, FC Volendam en Helmond Sport.

 
20-05-2009  

Denis Mangafic blijft bij Heracles Almelo

 

ALMELO - De vorig jaar van Eintracht Frankfurt overgekomen Denis Mangafic zal ook het komende seizoen uitkomen voor Heracles Almelo. De 19 jarige verdediger tekende voor één jaar bij met een optie voor twee seizoenen verlenging. De club meldt dat men zeer tevreden is over de ontwikkeling van de jonge Duitser uit het beloftenteam.

 
22-05-2009  

DVO’71 kan zaterdag promoveren

 

ALMELO - Zaterdagmiddag kan DVO'71 promoveren naar de derde klasse KNVB van de zaterdagcompetitie als het tenminste in de thuiswedstrijd weet te winnen van De Treffers uit Groesbeek. De uitwedstrijd werd door de Almeloërs al gewonnen met 1-3 maar dat zegt niet alles in een nacompetitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportcomplex Het Maatveld.

 
22-05-2009  

Konterman en Stam actief bij FC Zwolle

 

ZWOLLE - Bert Konterman wordt de nieuwe technisch manager van FC Zwolle en Jaap Stam gaat de technische staf van FC Zwolle versterken. Beide oud- internationals hebben een lange profcarrière achter de rug maar laten hun club waar het eens begon niet in de steek. Jan Everse is na de onmin met het vorige bestuur weer aangesteld als hoofdcoach. Het interim-bestuur timmert dus aan de weg om de boel qua organisatie op de rit te krijgen voor het nieuwe seizoen.

 
23-05-2009  

Tukkers in nationale voetbalselecties

 

ZEIST - Bondscoach Bert van Marwijk heeft de FC Twente-spelers Eljero Elia (22) en Edson Braafheid (26) opgeroepen ter voorbereiding op de WK-kwalificatieduels tegen IJsland en Noorwegen. Voor Elia betekent het een eerste uitnodiging voor de nationale selectie. Hij staat na een succesvol seizoen nadrukkelijk in de belangstelling van HSV Hamburg (D).

Bas Dost (19) van Heracles Almelo is opgeroepen voor het nationale beloftenelftal dat in Toulon (F) een sterk internationaal toernooi speelt. Nederland is ingedeeld met o.a. Argentinië, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. Het toernooi is van 1 juni t/m 13 juni.

 
23-05-2009  

Juha Hakola naar EK met Finland onder 21

 

ALMELO - Heracles Almelo aanvaller speelt met de nationale selectie van Finland het EK onder de 21 dat in Zweden wordt gespeeld van 15 t/m 29 juni. Finland is ingedeeld met Engeland (15 juni), Duitsland (18 juni) en Spanje (22 juni). In de tweede groep strijden Zweden, Bulgarije, Italië en Servië voor een plaats in de halve finale. Hakula begint daardoor pas op 6 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het trainingskamp van Heracles Almelo in Billerbeck (D).

 
23-05-2009  

DVO´71 promoveerd naar 3e klasse

 

ALMELO - DVO'71 heeft ook de tweede promotiewedstrijd gewonnen tegen De Treffers uit Groesbeek. De uitwedstrijd werd vorige week gewonnen met 1-3 en de ploeg van trainer Manuel Sanches Torres deed dat in de thuiswedstrijd met 3-2 moeizaam nog eens.

De Groesbekers wisten na 1-0 en 2-0 nog weer langszij te komen zodat de spanning bij zowel supporters als spelers toenam. Pas in de slotfase wist Martin Kuipers de winnende treffer uit een penalty te scoren terwijl het elftal al naar negen spelers was gereduceerd door twee weggezonden - na 2x geel - spelers. Dat mocht de feestvreugde op sportpark Het Maatveld echter niet drukken. DVO'71 promoveert naar de 3e klasse KNVB van de zaterdagcompetitie.

 
23-05-2009  

Almelose voetbalpromovendi

 

ALMELO - Vier promovendi kent het Almelose amateurvoetbal in de competitie 2008-2009.
Oranje Nassau promoveert naar de 1e klasse zaterdag door een overwinning op DZC Doetinchem en wordt kampioen.
PH werd kampioen van de 3e klasse zondag en promoveert naar de 2e klasse
Luctor et Emergo werd in Geesteren kampioen van de 5e klasse A door de beslissingswedstrijd tegen Reutum te winnen met 3-1 en gaat naar de 4e klasse zondag
DVO'71 wint in de nacompetitie in een moeizame laatste wedstrijd thuis tegen De Treffers met 3-2 en promoveert naar de 3e klasse zaterdag.
 

 
24-05-2009  

DETO naar promotiefinale hoofdklasse

 

VRIEZENVEEN - DETO behaalde zaterdag op eigen veld een 4-2 overwinning op concurrent SDV Barneveld. Vanaf het eerste fluitsignaal kende DETO een superstart en binnen een half uur stond het met 3-0 voor door doelpunten van Frederik Bruin, Corné Bal en Kevin Aman. Na rust kon Barneveld in de 60e minuut via Koen Faber tegenscoren en elf minuten later de aansluittreffer door Bart Schreuder. In de 87e minuut maakte Jeroen van den Berg aan alle spanning een eind door de eindstand op 4-2 te bepalen.
Op 30 mei a.s. speelt DETO op het veld van WHC in Wezep om 14.30 uur de finale tegen DOVO om promotie naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.

< Jeroen van den Berg maakte aan alle spanning een eind

 
27-05-2009  

Leen van Emmerik tournooi bij Luctor


Foto Luctor: Uitreiking beker 2008
  ALMELO - Voor de elfde keer alweer wordt komend weekend op de velden van de voetbalvereniging Luctor et Emergo aan de Horstlaan het Leen van Emmerik toernooi gehouden. Een toernooi waarin top-beloftenteams uit de regio zich met elkaar meten en waar jong talent een kans krijgt om op een hoger niveau te acteren. De spelers van de teams behoren tot de leeftijdscategorie tot 23 jaar.
Lees verder...

 
29-05-2009  

Boakye gaat, Heracles hoopt op komst Cziommer

 

ALMELO - Heracles Almelo onderhandelt met AZ over de overgang van middenvelder Simon Cziommer, meldt De Telegraaf. De Almeloërs zien in de 28-jarige Duitser een nieuwe spelmaker. "Hij was vorig jaar al verhuurd aan FC Utrecht en ook voor het komende seizoen hebben ze hem bij AZ niet meer nodig", verklaart Heracles-voorzitter Jan Smit, die geen uitspraken wil doen over het bedrag dat de Alkmaarders voor Cziommer vragen. "Voor ons zou hij echter een versterking zijn. Cziommer moet een belangrijke speler voor ons worden."

 

Heracles Almelo speler Emmanuel Boakye is verkocht aan Sparta Rotterdam. De 24-jarige Ghanese rechterverdediger ondertekent bij de Rotterdamse eredivisionist een tweejarig contract. Boakye had in Almelo nog een contract voor één seizoen. Het bedrag dat gemoeid is bij de transfer, is niet bekend gemaakt. De Ghanees had zelf in een eerder stadium aangegeven weg te willen bij de Almelose ploeg. In zijn tijd bij Heracles speelde Boayke 75 competitiewedstrijden, waarin hij één keer tot scoren kwam.

 
30-05-2009  

De Veene/VZ&PC combinatie naar NK Waterpolo

 

ALMELO - Zaterdag werd in zwembad Het Sportpark te Almelo de voorronde gehouden voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen waterpolo voor meisjes onder de 17 jaar. In twee poules streden 6 teams op plaatsing. Het combinatieteam van het Almelose De Veene en het Vriezenveense VZ&PC wist zich in een spannende wedstrijd met sterk veldspel tegen favoriet GZC Donk te plaatsen voor de landelijke finale die van 13 t/m 14 juni wordt gehouden in zwembad Lieberg te Hilversum.

 
31-05-2009  

Keepersclinic Brian van Loo bij PH Almelo

 

ALMELO - Dondagavond 4 juni geeft FC Groningen-keeper Brian van Loo een keepersclinic/training voor alle keepers van de A- t/m de F-jeugd van s.v. PH - Almelo. Aansluitend geeft hij een keeperdemonstratie. Brian van Loo startte zijn carriëre bij de Almelose club PH voordat hij via Heracles Almelo naar FC Groningen ging.  

Programma:
17.30 uur: Ontvangst keepers
17.45 uur: Start training door Brian van Loo
19.30 uur: Einde keeperstraining
19.30 uur: Keeperdemonstratie met o.a. Brian van Loo.
20.00 uur: Einde

 
31-05-2009  

14 geslaagden voor KNVB cusrsus jeugdtrainer

 

ALMELO - Voor de op 30 maart gestartte KNVB-cursus Jeugdtrainer E zijn geslaagd: Robert Rouhof, Michel Brienne, Peter Bolkensteyn, Leo Wolf, Robert van Laar, Johnny Wolf, Bert Scharphof en Patrick Wolters, allen van de sv. Rietvogels, Arie Lubbelinkhof, Jan Goossen, Angelique Appelo, Elke Morrain-Rotman van de sv Almelo en Edwin Groenendal en Laurens Grothues van AVC Heracles. De cursus werd gehouden op het complex van sv Rietvogels te Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina