Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2009  

Gerco Schröder aan kop bij Ned. kampioenschap

 

MIERLO - Gerco Schröder (Tubbergen), gaat na de twee van de drie wedstrijden die meetellen voor het Nederlands kampioenschap van de springruiters aan de leiding met de hengst Eurocommerce Pennsylvania . Schröder wordt op de voet gevolgd door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Kaïd, terwijl de plaatselijke favoriet Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Tomboy de derde plek inneemt. De tweede kwalificatiewedstrijd ging over een pittig en delicaat gebouwd parcours. De leidster van de eerste dag Nathalie van der Mei (Makkinga) viel door twee springfouten terug naar de 26e plaats. Gerco Schröder klom door een foutloze rit in de Jacht met EC Pennsylvania naar de kop van het klassement. Albert Zoer (Echten) bleef met één springfout nog aardig in de buurt en staat met Sam nu op de vijfde plaats. Ook Jeroen Dubbeldam (Weerselo) is nog niet geheel kansloos op de plaatsen negen en tien met respectievelijk BMC Van Grunsven Whisper en BMC Jasper Blue.
Schröder was dik tevreden over het verloop van de tweede dag: "Mijn paard heeft een aantal heel goede wedstrijden gelopen en heeft zeer goed gepresteerd. Ik heb zelfs even overwogen om deze hengst mee te nemen naar de wereldbeker finale in Las Vegas, maar dat leek me uiteindelijk net iets te veel van het goede. Ik denk dat deze titelstrijd op het juiste moment komt".

Uitslagen 2e onderdeel NK springen te Mierlo

Senioren Tabel A 1.60 m direct op tijd
1. Leopold van Asten, VDL Kaïd, 0 ft. 80,43 sec. 2. Gerco Schröder (Tubbergen), EC Pennsylvania, 0 ft. 82,66 sec. 3. Eric van der Vleuten, VDL Tomboy, 0 ft. 83,40 sec.

 

Young Riders Tabel A 1.40 m. direct op tijd
1. Wesley Heijdens (Zenderen), Aragon, 0 ft. 75,54 sec 2. Chantal Regter (Enschede), Olijfje, 0 ft. 77,01 sec. 3. Joy Lammers, T-Sellie, 0 ft. 77,23 sec.

Junioren Tabel A 1.40 m. direct op tijd
1. Boy Peels, Upstream, 0 ft. 70,76 sec. 2. Wim Derks, Triomphe de Muze, 0 ft. 71,29 sec. 3. Jody van Gerwen, Shalon, 0 ft. 73,86 sec.

Archief
Terug naar vorige pagina