17-05-2009

FC Twente na strafschoppen ten onder

De ploeg van trainer Steve McClaren oogde veel frisser en zette alles op de aanval. De club uit Enschede wist dan ook dat het wel moest scoren om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. Al na tien minuten had het resultaat. Eljero Elia kreeg de bal op de linkerflank en dribbelde naar binnen, de uitkomende Hans Vonk werd met een kiezelhard schot in het dak van het doel gepasseerd en beide ploegen stonden weer gelijk.Na een goede actie van Gerald Sibon kreeg Kalou de bal voor zijn voeten en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit, via Twente-verdediger Douglas belandde de bal in het doel van Boschker.Op aangeven van Elia kopte Hersi een paar minuten later de gelijkmaker van Twente binnen. In de blessuretijd van de verlenging haalde Geert Arend Roorda nog een bal van de doellijn, toen een inzet van Elia via Vonk nog in het doel van Heerenveen leek te belanden. Het bleef echter bij 2-2 na 120 minuten voetballen, waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen.