Sportberichten


Plaatsing  
 
10-05-2009  

Heracles Almelo in slot bestolen van overwinning


^ Ricky van den Bergh omarmt Mark Jan Fledderus, die de 1-0 aantekende.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vanmiddag 2 punten verloren tegen FC Utrecht. Na de officiële speeltijd stond het 1-0, maar FC Utrecht kwam - in een uiterste krachtsinspanning - op 1-1.

FC Utrecht mocht in het eerste kwartier het spel maken, waarna Heracles het heft in handen nam. Willy Overtoom maakte het de verdedigers van FC Utrecht flink moeilijk. Uiteindelijk wordt het 1-0 voor Heracles dankzij een schot van Mark Jan Fledderus in de 24ste minuut, wat uitbundig gevierd werd door de Almelose aanhang. Bas Dost kreeg daarna de kans om 2-0 aan te tekenen, maar miste vandaag de scherpte.

De tweede helft dreef FC Utrecht Heracles naar het Almelose doel om - gezien op de standen elders - zicht op de play-offs te houden. Nadat Heracles zich hierop had aangepast kreeg het mogelijkheden, maar het doel van FC-Utrecht doelman Wesley de Ruiter werd niet meer getroffen. In het laatste kwartier werden Marnix Smit, Remon de Vries en Darl Douglas binnen de lijnen gebracht. Daarmee kreeg Ricky van den Bergh een ovationeel applaus; hij zal volgend seizoen voor ADO Den Haag gaan spelen.

Men had niet gedacht dat de Utrechtenaren nog in blessuretijd op 1-1 zouden komen; uit een niet goed weggewerkte bal werd in de 93ste minuut door Cedric van der Gun FC Utrecht naast Heracles geschoten, en liet Heracles Almelo zich van een overwinning bestelen.

Fotoreportage (34 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina