Sportberichten


Plaatsing  
 
27-05-2009  

Leen van Emmerik tournooi bij Luctor


Foto Luctor: Uitreiking beker 2008
 

Leen van Emmerik is een lange periode terreinknecht geweest bij de club maar toen voor hem de jaren gingen tellen en deze arbeid te zwaar werd, nam hij op gepaste wijze afscheid.Leen van Emmerik was een man die ´s morgens altijd het eerst aanwezig was en ´s avonds als laatste de poort van het sportcomplex sloot.

Toen Luctor et Emergo twaalf jaar gelden begon met dit aansprekend toernooi dat jaarlijks moest terugkeren was het net tijd voor Leen van Emmerik zijn taak aan een ander over te dragen.Bijna unaniem maakten de leden van Luctor et Emergo uit dat het zojuist in het leven geroepen toernooi de naam van Leen van Emmerik moest dragen. Elf jaar achter elkaar mag dit goed opgezette toernooi zich verheugen in een grote belangstelling van clubs die zich altijd al zelf komen aanmelden en het publiek weet de weg naar de Horstlaan altijd goed te vinden.

Prominente deelnemers zijn stadgenoten Oranje Nassau en PH die dit seizoen beiden kampioen werden en een klasse hoger gaan spelen. Quick’20 uit Oldenzaal, dat het kampioenschap van de hoofdklasse op een haartje na miste, en stadgenoot sv Almelo en NEO uit Borne die beiden stranden in de nacompetitie. TVC’28, dat een gemiddeld seizoen afleverde is titelverdediger want het wist vorig jaar in de finale ruim te winnen van Oranje Nassau en dat verplichtte de ploeg om dit jaar opnieuw de beker te verdedigen. De eigen vereniging Luctor et Emergo, kampioen geworden van de vijfde klasse, is natuurlijk ook een van de deelnemers terwijl het deelnemersveld compleet wordt gemaakt door FC Zutphen en Tubanters 1897.

De wedstrijden aan de Horstlaan beginnen zaterdag om tien uur met de wedstrijden; Quick’20 tegen NEO en De Tubanters 1897 tegen Oranje Nassau. De wedstrijden duren twee keer twintig minuten en de finalewedstrijden worden gespeeld om 15.00 uur.

Om 16.00 uur is de prijsuitreiking en die geschiedt natuurlijk door Leen van Emmerik zelf.

Archief
Terug naar vorige pagina