03-05-2009

Heracles Almelo met lege handen uit Arnhem

^ Schulmeister schiet zijn kans op een doelpunt over.

ARNHEM – In de Gelredome werd zondagmiddag een voor Heracles Almelo belangrijk Eredivisie-duel gespeeld tegen Vitesse. Voor beide clubs stond er wat op het spel; Vitesse kon de aansluiting vinden naar de playoffs en het linkerrijtje, terwijl Heracles Almelo de punten keihard nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen.

Voor aanvang van de wedstrijd werden door beide clubs een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het koninginnedag-drama in Apeldoorn. Ook speelden beide teams met rouwbanden. De voor Vitesse traditionele ‘adelaar-intro’ duurde wat langer, door de 'opstartproblemen' van de adelaar.

In de eerste helft had Vitesse het betere van het spel, maar trof het – ondanks het bij vlagen slecht uitverdedigen van Heracles – geen doel. Lasse Nilsson was veruit de gevaarlijkste man bij de Arnhemmers. Halverwege de eerste helft kopte Overtoom de bal achter doelman Velthuizen, maar scheidsrechter Nijhuis nam het buitenspeldavies van zijn grensrechter over. Aan het einde van de eerste helft werd Heracles gevaarlijk na een combinatie van Van den Bergh, Fledderus en Dost. De rebound van Bas Dost miste de kracht en werd een makkelijke prooi. Beide teams gingen zonder doelpunten de kleedkamers in.

Heracles Almelo gaf na rust meer gas, dat leidde tot een aantal mogelijkheden. Fledderus’ vrije bal belandde bijna in het doel van doelman Piet Velthuizen, maar Velthuizen kon hem er nog net uitboksen. Een regen van corners voor Heracles leverde geen doelpunten op. Wel viel deze aan de andere zijde,.nadat Lasse Nilssen – op aangeven van Claudimir – in de 74ste minuut de 1-0 binnentikte. Trainer Gert Heerkes probeerde door het inbrengen van Everton en Schulmeister het tij te keren. Schulmeister kreeg een paar kansen maar kwam niet tot scoren en Dost schoof een in de kluts geraakt schot in het zijnet. Vitesse zocht nog naar de 2-0, maar kwam door missers van Santi Kolk en Lasse Nilssen, en een van de lijn gehaalde bal door Birger Maertens niet verder dan 1-0.