Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2011  

Heracles niet door met Reekers en Cairo

 

ALMELO – Voor Peter Reekers (29) en Ellery Cairo (32) valt op het einde van deze competitie het doek bij Heracles Almelo. De club biedt beide spelers geen nieuwe verbintenis aan.
Verdediger Reekers kwam sinds 2000 voor Almelo uit en maakte in de seizoenen 2007/2009 een ‘uitstapje’ naar VVV Venlo. Peter Reekers speelde tot nu toe 171 keer in de hoofdmacht van de Almeloërs en maakte daarin totaal 4 doelpunten.
Ellery Cairo raakte na het vorige seizoen buitenbeeld bij NAC Breda en kwam transfervrij over naar Heracles Almelo. In de 4 wedstrijden die hij tot nu toe speelde in de hoofdmacht maakte hij 1 wonderschoon doelpunt.
Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma: “We zijn zeer tevreden over hoe beide spelers hun rol hebben ingevuld. Ze fungeerden als stand-in voor respectievelijk Birger Maertens en Darl Douglas en deden dat goed als het nodig was. We kiezen voor komend seizoen in die rol voor jonge spelers zoals Mike te Wierik en Anmar Almubaraki die zich kunnen doorontwikkelen. We zijn Peter en Ellery enorm dankbaar voor de bijdrage die ze aan onze club hebben geleverd, als speler én als mens.”

 
01-04-2011  

Van Woudenbergh jr. wint Heracles Quizz 2011

 

ALMELO - Gertjan van Woudenbergh mag zich de Grote Heracles Kenner 2011 noemen. Hij won vanavond de Grote Heracles Quiz in het café van supportersvereniging Hart voor Heracles. Van Woudenbergh scoorde 37 punten en beantwoordde 37 van de 56 vragen juist. Hij won overigens nipt, want met één goed antwoord minder eindigde René Geurtse op de tweede plek. Derde werd Martijn Hulleman met 33 punten.
Er namen 55 mensen deel aan de quiz. Eigenlijk verdient zo'n prachtig evenement, dat heel veel voorbereiding en research kost, veel meer publiek, vond iedereen die er vrijdagavond wel bij was.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (21 foto's)...

 
02-04-2011  

Generale Almeloopers en Twenterunners

 

ALMELO - De teams van de Almeloopers en Twenterunners uit Borne die mee doen aan de Roparun - een sportieve loop over 530 km tussen Parijs en Rotterdam voor het kankerfonds - zijn al weer volop in training en hielden vrijdag een generale repetitie. De trainingsloop over een afstand van 60 km vertrok voor de oefensessie om 19.00 uur vanaf het complex van atletiekvereniging Sisu aan de Kolthofsingel.
Het financiële tellertje van de Almeloopers staat inmiddels op 27.500 euro. Verzameld uit o.a. giften, de opbrengsten van een verloting en een collecte tijdens de voetbalwedstrijd Heracles Almelo - Heerenveen. Bijdragen kunnen worden gestort op rek.nr. 142706353 t.n.v. Roparunteam 260 Almeloopers. 

De twintigste Roparun start op zaterdag 11 juni 2011 in het Parc la Courneuve in Parijs tussen zaterdagmiddag en zondagochtend. De finish is op maandag Tweede Pinksterdag 13 juni tussen 12.00 uur en 18.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
03-04-2011  

Pasveer helpt Ajax een handje


Oleguer kon niet meer missen nadat Pasveer onder de bal doorliep.

Screenshot NOS
 

AMSTERDAM – Ondanks een gehavend Ajax wist Heracles Almelo geen punt mee te slepen uit de ‘Griekse derby’ in de Amsterdam Arena. Qua balbezit deden de Amsterdammers en Almeloërs weinig voor elkaar onder. In het eerste halfuur en in het begin na rust hadden de Heraclieden zelfs het beste van het spel, speelde het zonder schroom en deelde het diverse speldenprikjes uit, maar doelman Kenneth Vermeer hield stand.
In de 58e minuut zorgde Heracles-doelman Remko Pasveer voor een ommekeer door onder een indraaiende voorzet door te lopen waardoor Oleguer ongehinderd kon inkoppen en de niet overtuigende Amsterdamse ploeg op voorsprong zette tot genoegen van trainer Frank de Boer. Ajax combineerde daarna beter terwijl Heracles door vier gele kaarten geplaagd niet op het scherpst van de snede meer speelde. Overtoom kreeg in de eerste helft al geel toen hij Daley Blind uit de wedstrijd schopte en de naar Roda JC vertrekkende Fledderus en het Belgische verdedigingsduo Antoine van der Linden en Birger Maertens kregen na rust een gele prent van hun landgenoot scheidsrechter Serge Gumienny.
De doelpunten van Siem de Jong en de jonge invaller Araz Özbiliz in de laatste 25 minuten gaven voor Ajax de 3-0 eindstand op papier een draaglijk aanzien maar verbloemden niet dat de ‘godenzonen’ bij lange na niet het niveau van een kampioenskandidaat haalde.

Klik hier voor de fotoreportage van Harrie Broeze

Commentaren:
Peter Bosz: 'Een beetje schijtbakkerig'
Frank de Boer: 'Pasveer hielp ons in het zadel'

Ajax Amsterdam – Heracles Almelo 3-0 (0-0)
Doelpunten: Oleguer (58'), Siem de Jong (65'), Araz Özbiliz (81')
Scheidsrechter: Serge Gumienny (B)
Gele Kaarten: Ajax Amsterdam: Christian Eriksen (37’). Heracles Almelo: Willy Overtoom (21’), Antoine van der Linden (45’), Mark-Jan Fledderus (47’), Birger Maertens (58’).

 
03-04-2011  

Lieke Ophof sterkste in eerste buitenconcours

 

ALMELO – Lieke Ophof (Geesteren) was zondag met Welldone de meest opvallende deelnemer in de klasse M tijdens het eerste hippische buitenconcours op de ‘Allweather’ banen van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand. Met het concours hippique van De Looleeruiters werd het buitenseizoen geopend. Ophof won het klassiek springen en eindigde in het progressief als tweede achter Linda Klaassen met Whisper. In de klasse L triomfeerde Vicky Helthuis in beide rubrieken op superieure wijze met Utility, nadat ze een dag eerder in Ermelo net naast de nationale titel had gegrepen.
Lees verder op HippischTwente.nl

 
04-04-2011  

Hulzebosch koopt Almelose Raps Skating

 

ALMELO – ‘s Werelds meest innoverende schaatsfabriek Raps in Almelo is verkocht aan het bedrijf Mapleskate uit Oosternijkerk waar oud- schaatser Erik Hulzebosch medefirmant en directeur is. Raps werd in 1987 opgericht door o.a. de Almeloër Nico Beumer en kreeg al snel wereldwijd bekendheid door oud- Olympisch en wereldkampioen Falko Zandstra die op Raps schaatsen over het ijs gleed als de ‘gespierde spijker’.
Raps produceert Skates, Inlineskates, schaatskleding zoals ‘the Shark suit en op maat gemaakte schoenen. Met die laatste ontwikkeling betrad Raps sinds enige jaren tevens de grote wereld van de wielersport in al zijn facetten.
Raps levert zijn producten vanuit Almelo naar 44 landen en heeft 11 personeelsleden.
Mapleskate in het Friese Oosternijkerk (gem. Dongeradeel) ziet in de overname vooral groeikansen in de wielersport en levert haar schaatsproducten in 16 landen. 
Het integreren van de wederzijdse kennis inzake het schaatsen, skeeleren en wielrennen zal verdere innovatie binnen beide merken blijvend stimuleren. De komende periode zullen partijen gebruiken om de gezamenlijke bedrijfsvoering en - waar nodig - integratie verder uit te werken.
De huidige eigenaren van Raps, de heren Mark Cuperus & Rik Nijkamp blijven verbonden aan de nieuwe combinatie. Cuperus blijft actief binnen de commerciële kant van de nieuwe onderneming en Nijkamp blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf.

 
04-04-2011  

Veene 2 promoveert naar eerste klasse

 

ALMELO – Tijdens de laatste ronde van de landelijke E-On D-competitie is het tweede zwemteam van de zwemclub De Veene gepromoveerd naar de eerste klasse in het district Oost.
Tijdens de wedstrijden in het bad van Het Sportpark te Almelo sneuvelden tal van persoonlijke records en roerden de toeschouwers zich op de banken om iedereen aan te moedigen.
De Veene 2 eindigde als tweede achter de ZV Wychen en het Oldenzaalse OZ&PC eindigde als derde.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-04-2011  

Topruiters en topentertainment CH Albergen

 

ALBERGEN – Het concours hippique van de paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen belooft weer een waar spektakel te worden. Van 14 t/m 17 april wordt op de terreinen van de familie Kemna aan de Zenderenseweg 80 een deelnemersveld verwacht zoals nooit eerder. Vooral omdat het hippische evenement precies een week voor het NK in Mierlo plaats vindt en meerdere nationale toppers Albergen zullen aangrijpen als aanloop naar het NK. Bovendien heeft bondscoach Sven Harmsen het CH in Albergen ook tot selectiewedstrijd voor het EK aangewezen voor de junioren en de Young Riders en dus kan de gehele nationale juniorentop aan de start verwacht worden.
Bij de senioren staan bekende namen als Jeroen Dubbeldam, de gebroeders Schröder, Willem Greve en Gert-Jan Bruggink al op de startlijst. Van de eigen leden kunnen Chantal Regter en Tom Brinkman als kanshebbers voor de grootste prijzen gezien worden. Tom Brinkman reed vele jaren voor de vermaarde stal Eurocommerce op vele nationale en internationale concoursen maar is sinds begin van dit jaar actief voor zijn eigen handelsstal die hij is opgestart bij BWG Stables in Tubbergen. Chantal Regter rijdt momenteel voor de handelsstal van Willy van der Ham.

Nationale competities
Tijdens het CH Albergen wordt ook een voorronde verreden om de Roelofsen Raalte Trophy in de lichte en zware tour voor ponyruiters in de klasse ZZ. Hoog in het tussenklassement na 3 wedstrijden staan o.a. Ken Willemsen uit Nijverdal en Josta van Straten uit Den Ham. De finale wordt gereden tijdens het CHIO Rotterdam op 27 augustus a.s.
Bij de pony’s klasse Z wordt er gestreden om de Hartog Lucerne Trophy. Deze wedstrijd wordt bovendien beoordeeld door een topruiter. Emiel Richter uit Enschede en Amke Bekhuis uit Langeveen staan hier als hoogste regionale kanshebbers in het tussenklassement. De finale wordt gereden op zondag 3 juli tijdens Zeeland Outdoor.

<< Entertainment
Voor de slotdag heeft de organisatie o.l.v. voorzitter Jos Brinkman iets bijzonders in petto. Het stuntteam ‘The Thunderguys’ uit het Belgische Neerpelt laat het nodige spektakel zien met diverse showelementen als Hongaarse Post, Vrijheidsdressuur, Western riding, Barrelrace en Stuntrijden. Het Belgische stuntteam reist de hele wereld over en was al te bewonderen tijdens het CHIO Barcelona, CSI Porto, Al Maktoum Challange in Dubai en vele andere topconcoursen over de wereld.
Mede dankzij de vele sponsoren beloofd het CH Albergen aan de Zenderenseweg weer een groots hippisch festijn te worden waar de toegang gratis is en alle consumpties niet meer dan 1 euro kosten.

 
09-04-2011  

10 Heraclieden maken Willem II in

 

TILBURG – Na de nederlaag tegen Ajax moest blijken of Heracles tegen Willem II de doelpuntenmachine van de laatste maanden weer op gang kon krijgen. Binnen vier minuten keken de Almeloërs echter tegen een 1-0 achterstand aan toon Looms zijn oud-teamgenoot Juha Hakola binnen de zestien tegen het gras werkte en scheidsrechter Wiedemeijer niet alleen de bal op de stip legde maar ook de rode kaart uit zijn borstzakje haalde. Lasnik faalde niet en schoot de bal achter doelman Pasveer.
Twee minuten later kopte Everton de voorzet van Overtoom echter keurig in en toen was het met de rust van Willem II gedaan. De Tilburgers kwamen zelfs niet aan ‘vechtvoetbal’ toe en dat kon de ploeg zich zelf aanrekenen.
Nog voor rust kwamen de 10 Almeloërs in veilige haven toen Everton een lange bal van Van der Linden achter doelman Kujovic tikte en Overtoom vanaf de stip het derde doelpunt aan kon laten tekenen.
Het had meer kunnen zijn want Everton en Vejinovic hadden ook al een paar dikke kansen gemist.
Na rust bleven de Heraclieden onverstoord voorwaarts voetballen en leken de Tilburgers zich al met een degradatie verzoend te hebben. Everton tekende zijn derde doelpunt van de avond aan en kwam daarmee op een seizoentotaal van 14, evenveel als in het gehele vorige seizoen. David Strihavka maakte nog wel een tegentreffer na eerst tegen de paal geschoten te hebben, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd. Halilovic lukte het alsnog Pasveer te passeren, maar doelpunten van Willy Overtoom en Kwame Quansah zorgden voor de 2-6 eindstand en daarmee mochten de Tilburgers nog niet eens mopperen.

< Everton is zijn bewakers steeds te snel af
Foto: Harrie Broeze (klik hier voor meer foto's)

Commentaren via NOS Sport:
Everton: 'Er kunnen er nog meer bij'
Trainer Heerkes: 'We zijn er weer ingetuind'

Willem II - Heracles Almelo 2-6
1-0 Lasnik (pen/4)
1-1 Everton (6)
1-2 Everton (40)
1-3 Overtoom (45+2/pen)
1-4 Everton (58)
2-4 Halilovic (82)
2-5 Overtoom (88)
2-6 Quansah (90+2)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Biemans, Strihavka (Willem II)
Rood: Looms (Heracles/4)
 
Willem II: Kujovic, Lampi (Levchenko/46), Biemans, Halilovic, Pereira, Hakola, Gravenbeek, Lasnik, Van der Heijden, Rigters, Janga (Strihavka/46).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas (Ter Horst/10), Armenteros (Plet/72), Everton (Bruns/79).
 

 
11-04-2011  

‘Kans voor een Kind´ op shirt Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo speelt komende zondag tegen PSV niet met de normale vermelding van hoofdsponsor Royal ten Cate op het shirt maar met het logo van de stichting ´Kans voor een Kind´.
Doel is de activiteiten van de stichting meer onder de aandacht te brengen van het publiek. De stichting ´Kans voor een Kind´ vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet makkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte dan wel sociale of maatschappelijke omstandigheden. Voor het vervullen van wensen is financiële hulp van derden onontbeerlijk.

De spelers van Heracles Almelo zetten zich vaker in voor de stichting en willen dit goede doel ook via deze wijze onder de aandacht brengen. Voorafgaand aan de wedstrijd zullen eveneens ernstig zieke kinderen meelopen in de line-up.
De lijnen tussen de stichting en Heracles Almelo zijn kort. Oud- verzorger en huidig sociaal-maatschappelijk medewerker van Heracles Almelo, Willem Hoevers is een der initiatiefnemers van de stichting. ´ We zijn erg dankbaar dat hoofdsponsor Ten Cate eenmalig het shirt ter beschikking stelt aan onze stichting´, zegt Hoevers dankbaar.
De extra financiële hulp moet dus van het publiek komen en misschien ook wel van de spelers van PSV!!!

< Kwame Quansah is in zijn thuisland Ghana maatschappelijk zeer actief. Hij stichtte er een voetbalschool
om zijn landgenoten meer maatschappelijke toekomst te bieden als toekomstig profvoetballer. 
 

 
11-04-2011  

Enschede leent FC Twente 4 miljoen euro

 

ENSCHEDE – De gemeenteraad van Enschede heeft unaniem ingestemd met een rentedragende lening van 4,3 miljoen euro voor de uitbouw van de ‘Grolsch Veste’, het thuishonk van nationaal kampioen FC Twente. Met de uitbouw komt de capaciteit van het stadion op 30.000 zitplaatsen.
Voorwaarde is wel dat FC Twente zich maatschappelijk blijft inzetten voor de Enschedese samenleving. Het stadsbestuur heeft eveneens de intentie uitgesproken om de skybox ook na 2018 te blijven huren om te netwerken met alle lagen van de bevolking.

 
14-04-2011  

Krappe zege MiZuWaAi/Dalfsen op Handbalacademie

 

ALMELO - Woensdagavond was de IISPA het toneel van een handbalwedstrijd op Eredivisie-niveau. De Handbalacademie - de top selectie van Nederlandse handbaltalenten - speelden hun 'thuiswedstrijd' tegen het hoog geklasseerde MiZuWaAi/Dalfsen. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd een clinic gehouden voor de handbaljeugd.

In het begin van de wedstrijd lukte het Dalfsen om afstand te nemen, maar de Nederlandse toptalenten kwamen goed terug. Bij rust stond de stand gelijk: 16-16. Na rust nam Dalfsen weer het voortouw, maar de talenten kwamen wederom goed terug tot 2 doelpunten verschil. Uiteindelijk was de laatste minuut doorslaggevend; Dalfsen won met 33-35 en greep hiermee de koppositie van de AFAB Eredivisie.

< Angela Malestein (links, Handbalacademie) houdt Sharina van Dort (rechts, oud-Handbalacademie) in toom.

Foto's: 
Alexander Kamp

Fotoreportage (15 foto's)...

 
15-04-2011  

Olympische dressuurtop op THC Almelo


Adelinde Cornelissen in actie op het Twents Hippisch Centrum Almelo
 

ALMELO - Het Twents Hippisch Centrum in Almelo vormt zaterdag en zondag het decor voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het KNHS-kampioenschap dressuur. Het belooft een mooi en sportief weekend te worden met beide dagen van 9.00 tot 19.00 uur continue dressuurwedstrijden van het hoogste niveau. Daarbij zal zo’n beetje de hele Olympische equipe aanwezig zijn.
Zo zal Imke Schellekens – Bartels zaterdagmiddag twee keer aan de start verschijnen in de Lichte Tour. Zondag komen onder anderen Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud actie. Beiden zijn bekend van de vele wereldbekerwedstrijden die zij de afgelopen jaren hebben gewonnen. Hans Peter zal vrijwel zeker begeleid worden door zijn partner Edward Gal, die met de nu al legendarische Moorlands Totilas drie keer wereldkampioen werd.
Ook het Paralympics-team verschijnt met een deelnemer aan de start. Frank Hosmar is al definitief geplaatst voor de Paralympics van 2012 in Londen met zijn paard Tiësto.
De lijst met internationale ruiters die deze dagen deelnemen is groot. Onder hen Lotje Schoots die als Young Rider vele internationale titels op haar naam heeft geschreven. en Christa Laarakkers, voormalig bondscoach voor de pony’s dressuur die zelf weer werkt aan een comeback op het hoogste niveau. Aanwezig zijn verder vader en zoon Alex en Diederik van Silfhout, maar ook lokaal en regionaal bekende gezichten als Annemiek Harmsen, Janneke Punte, Gerdien Hilgenberg, Linda Verwaal en Chantal Rauws.
Almelo heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor dit seizoen in de categorieën ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour. Er verschijnen ruim 440 deelnemers uit heel Nederland aan de start. De finale van het KNHS kampioenschap wordt dit jaar verreden in juni tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg. Op zondag is er tevens een rubriek in het kader van het KNHS-SUBLI Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden.
Beide dagen zijn de wedstrijden van 9.00 tot 19.00 uur. Iedereen is welkom op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. De toegang is gratis. Volg voor het laatste nieuws en tussenstanden www.twitter.com/ruiterdagen

 
17-04-2011  

Madeleine Witte twee maal eerste dressuur Almelo


Madeleine Witte met Wynton tijdens Indoor Hengelo
 

ALMELO - Tijdens de eerste dag van de selectiewedstrijden dressuur om de KNHS-kampioenschappen was de Schijndelse Madeleine Witte niet te verslaan. Zij won zowel de eerste proef Prix St. George met Blom's Vontango met een percentage van 70.86% en de tweede proef Prix St. George met haar andere paard Wynton met een score van 70,53%.
In de eerste proef volgde Diederik van Silfhout op een tweede plaats met Vorst D maar moest genoegen nemen met 66,38%. Mirelle van Kemenade en Decor Dreamcatcher kregen van de juryleden 65.99% en dus een derde plek toegewezen.
In de tweede proef werd Patrick van der Meer met Karolus van Wittenstein (70.39%) tweede en Loes Corsel met haar paard Ramazotti II (68.82%) eindigde als derde.
Vandaag gaan de dressuurwedstrijden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo verder en komen ondermeer de nationale equipeleden Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud in actie.


Uitslagen 16 april (exelbestand)

 
17-04-2011  

PSV ‘zwijnt´ in Almelo tegen Heracles

 

ALMELO – PSV is de nieuwe koploper na een onverdiende overwinning tegen Heracles Almelo dat nagenoeg de hele tweede helft met 10 man speelde en desondanks veel gevaarlijker was dan de Eindhovenaren. Een stunt hing in de lucht maar in de 25e minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong toen Jermain Lens groen licht kreeg en zo aan buitenspel ontsnapte om Dzsudzsak de bal voor het intikken te bezorgen.
Voordien redde doelman Isaksson al bij een vrije trap van Marko Vejinovic en een stiftje van Everton en voorkwam daarmee een terechte achterstand.
Ook met tien man bleven de Almeloërs het beste van het spel behouden en kregen veel meer uitgespeelde kansen dan de PSV-ers die angstig voetbalden. In de 75e minuut leken de Almeloërs langzij te komen toen Labyad binnen de zestien een overtreding beging. Overtoom miste van de stip jammerlijk. Hercales bleef beter voetballen, maar de net in het veld staande Berg mocht in de laatste minuut de nieuwe koploper in veilige haven schieten.
Omdat koploper FC Twente verzaakte in Doetinchem, kwamen de Eindhovenaren ook nog eens aan de kop van de ranglijst te staan.

Fotoreportage: Nick Zweers.
(en klik hier voor alle 142 foto's)

Heracles Almelo - PSV 0-2
0-1 Dzsudzsak (25)
0-2 Berg (90)


Arbiter: Liesveld
Geel: Labyad, Engelaar
Rood: Fledderus (46/2x geel)
Bijz: Overtoom mist strafschop (75)


Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Vejinovic, Overtoom, Douglas (Ter Horst/52), Armenteros, Everton.
PSV: Issakson, Manolev, Maza, Marcelo, Tamata (Wuytens/66), Hutchinson, Bakkal, Engelaar, Labyad, Lens, Dzsudzsak.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
17-04-2011  

CH Albergen veel zon en duizenden toeschouwers

 

ALBERGEN – De paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen kan terugkijken op een bijzonder geslaagd ruitersportfestijn. Niet alleen was het weer de organisatie goed gezind, maar ook de deelnemers en de duizenden toeschouwers hebben zich aan de oever van de Loolee uitstekend vermaakt.
Was het niet de dressuur of het springen, dan was het wel de show van The Thunderguys op de slotmiddag die het uitzinnige publiek op een staaltje acrobatiek te paard trakteerde dat niet gauw wordt vergeten.

Zaterdag kwam Sander Geerink al als winnaar van de klasse ZZ springen uit de bus met Mondial Foods Ustinov en de naam Geerink klinkt natuurlijk vertrouwt al was het maar omdat zijn vader als bekende internationale topruiter zijn ‘roots’ in Albergen heeft. ‘Ja, het is prachtig om hier te winnen. Ze maken er hier altijd een heel spektakel van dus dat zit in de pocket’, aldus de talenvolle Gelselaar.
Als tweede en derde eindigden respectievelijk Kristian Houwen (Meerlo) met Vona en Niels Mulder (Oranjewoud) met Pruso die beiden fracties van seconden meer tijd nodig hadden om foutloos over de hindernissen te denderen.

Bij de Young Riders kwam in de barrage de Ommenaar Hendrik-Jan Schuttert met Up to date als snelste nulfouter door de finish. De Brabander Robin van de Wetering eindigde met Dahlia Z en Untouchable op gepaste afstand tweede en derde.
Denekamper Sjaak Sleiderink werd met BMC Laksha de Breve hier vierde zodat bondscoach Sven Harmsen zijn NK-equipe voor Mierlo op kan stellen.


Uitslag rubriek 15 KNHS-VdB Cup Young Riders
Uitslag rubriek 14 KNHS-VdB Cup junioren
Uitslag rubriek 13 Z springen
Uitslag rubriek 12 L springen
Uitslag rubriek 11 Z springen
Uitslag rubriek 10 ZZ springen
Uitslag rubriek 9 M springen
Uitslag rubriek 8 M springen
Uitslag rubriek 7 B springen
Uitslag rubriek 6 M springen
Uitslag rubriek 5 L springen
Uitslag rubriek 4 L springen
Uitslag rubriek 3 L springen
Uitslag rubriek 2 B springen
Uitslag rubriek 1 B springen

Fotoreportage (50 foto's)...

 
17-04-2011  

Hans Peter Minderhoud klasse apart in Almelo

 

ALMELO – Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijden om de dressuurkampioenschappen KNHS 2011 op het Twents Hippisch centrum in Almelo was Hans Peter Minderhoud een klasse apart. Twee paarden bracht hij zondag aan de start in de twee rubrieken Prix St. George en beide zette hij op zijn naam. In de eerste rubriek startte hij de Jazz- afstammeling Johnson en scoorde als enige boven de 70 procent van het maximaal te behalen punten met in totaal 71,58 procent. Mede nationale equipelid Adelinde Cornelissen bleef daar met Ulissa ruim achter met een score van 67,83 procent. Net voldoende om Vai Bruntink met Union Jack NL en Lynne Maas met Uranium W ex aequo achter te laten die beiden door de tweekoppige jury met 67,11 procent werden beloond. Janneke Punte (Enschede) was in deze rubriek met Fürst Felix de beste regionale vertegenwoordiger.

In de tweede rubriek was Hans Peter Minderhoud met Exquis Vivaldi de beste met een score van 72,57 procent. Joyce Heuitink (Arnhem) werd met Wup tweede met een score van 70,59 procent en Machteld Hoeflake eindigde met Paso Doble met 65,39 procent als derde.
Een dag eerder wist Madeleine Witte met haar paarden Wynton en Blom's Vontango B de Prix St. George al winnend af te sluiten met eveneens scores boven de 70 procent.

Voor de regionale dressuurtop was dit weekend in Almelo weinig eer te behalen in de hoogste klassen. Janneke Punte behaalde met Verona nog een nette tweede en zevende plek in de klasse ZZ licht voor plaatsgenote Marcelle Hesselink met Workmate die twee keer negende werd. Florentine Rootveld (Winterswijk) behaalde in de eerste groep van de klasse ZZ licht twee keer een eerste plaats met Up Seven.
Verder werd in Almelo nog gereden in rubrieken voor 4, 5 en 6 jarige dressuurpaarden en de openingswedstrijden in de competitie om de Subli Dressuur Cup 2011.

Kijk naar een foto-impressie.


Uitslagen dressuur - Almelo
Uitslagen dressuur jonge paarden - Almelo

Fotoreportage (45 foto's)...

 
18-04-2011  

Prijzen en instuif voor Achilles WIL

 

NIEUWLEUSEN – De gym & turnvereniging Achilles WIL uit Almelo was zaterdag met 15 leden vertegenwoordigd in de finale van de 7e divisie te Nieuwleusen.
Tijdens de eerst wedstrijd waren de instappers en de jeugd meisjes aan de beurt. Maartje Verhoeven werd met een punten totaal van 50.05 netjes 7de van de 40 turnsters.
In de tweede wedstrijd moest Sanne Knoop haar eerste plek van de vorige wedstrijd verdedigen. Ze had aan Carlijn Smits een goede concurrente. Beide turnde ze een stabiele wedstrijd zonder grote fouten. De prijsuitreiking werd dus spannend. Sanne Knoop eindigde dit maal op de tweede plaats met een puntentotaal van 51.75 en Carlijn werd eerste met een puntentotaal van 51.95. Zij liet 15 meisjes van andere Overijsselse turnverenigingen achter zich. Tijdens de laatste wedstrijd kwamen de senioren en pupillen 2 aanbod. Sanne Helthuis en Juliette Oskamp turnden beiden een goede wedstrijd maar vielen niet in de prijzen.
Alle meisjes hebben een hoger puntentotaal bij elkaar geturnd dan tijdens de plaatsingswedstrijd. Achilles WIL kan terug kijken op een geslaagde wedstrijddag.

In de thuishal van Het Sportpark hiel de club een gezellige instuifdag voor kinderen. Liefst 97 peuters en 106 kinderen van 6 tot 10 jaar konden zich uitleven op allerlei toestellen en speelattributen. Ook werd een demonstratie acrogym gegeven en werden prijzen uitgedeeld voor de mooiste ingeleverde kleurplaten.

Alle uitslagen:
Instap niveau 12     Puntentotaal Plaats
Maartje Verhoeven 50.05            7
Nienke Mekenkamp 48.95           13
Julia Bel                 48.55           19
Pupil 2 niveau 11 Puntentotaal Plaats
Juliette Oskamp     47.85            26
Jeugd niveau 10 Puntentotaal Plaats
Bianca Mentink      49.25           13
Tamara Bronsvoort 48.95           15
Leonie Kamara       48.35           21
Laura van Domburgh 47.60         24
Elise Jordaans            47.55         25
Yasmin Abba              46.60         27
Maike Baars                45.60         35
Carmen Ruiter            43.95         36
Junior niveau 9 Puntentotaal Plaats
Carlijn Smits       51.95            1
Sanne Knoop     51.75             2
Senior niveau 8 Puntentotaal Plaats
Sanne Helthuis   42.25             20

Kleurplaten instuif peuters:
1e prijs Joosje Bava
2e prijs Melvin Reinders
3e prijs Ninthe Vanderwal
Kleurplaten instuif categorie zes tot tien jaar:
1e prijs Amber en Carolien Klein Horsman (kijkdoos)
2e prijs Jennifer Lisa Huttner
3e prijs Demi Binnenpoorte

Fotoreportage (5 foto's)...

 
18-04-2011  

AKC/Ermasport verliest verdiend tegen BEP

 

ALMELO - Na een slecht seizoen in de zaal met degradatie als gevolg, heeft AKC/Ermasport zichzelf nog niet hervonden. Op het veld begon AKC/Ermasport goed en tot 6-4 leek er niets aan de hand. Toen begon BEP beter te spelen en troefden de Almelose ploeg op alle fronten af. De ruststand werd zelfs 7-12.
Na de rust werd en wel wat fanatieker gespeeld maar er werden teveel fouten gemaakt en niet alle spelers hadden het besef dat een overwinning erg belangrijk was. AKC/Ermasport kwam wel terug in de 2e helft maar een nederlaag kon niet worden voorkomen. De eindstand werd uiteindelijk 16-18.
(tekst: Martin Kroeskop)

 
23-04-2011  

Heracles pakt ook De Graafschap


Overtoom troeft Breinburg af.
 

ALMELO – Zonder tot groots voetbal te komen waren de Heraclieden in de eerste helft heer en meester. Het duurde echter wel tot vlak voor rust voordat Everton in zijn 150e wedstrijd zijn 15e doelpunt in deze competitie kon laten aantekenen, omdat centrale verdediger Buijs de bal te ver van zijn borst liet stuiteren waardoor Everton de bal achter doelman Waterman kon tikken.
Na rust werd het getoonde spel van beide teams er niet beter op, zij het dat Bargas de Vijverberg-bewoners zelfs langszij kon brengen. Pasveer voorkwam echter dat onheil. Het was ook zo’n beetje de laatste keer dat Pasveer nog enig werk moest verrichten want de Heraclieden bleven in balbezit zonder tot groots voetbal te komen en zonder kansen te creëren
Vlak voor tijd kreeg Kujala zijn 2e gele kaart en moest De Graafschap nog enkele minuten met 10 man verder. Overtoom profiteerde in blessuretijd door een afvallende bal met een omhaal achter Waterman tegen het net te deponeren. De Heraclieden blijven dus meedingen naar de Play Off om Europees voetbal en zijn FC Utrecht gepasseerd. Utrecht moet nu dus winnen van Vitesse om de Almeloërs weer voorbij te gaan.

< Fotoreportage: Nick Zweers
Klik hier voor alle 116 foto's.


Reactie Peter Bosz: 'We maken een goede kans op de Play Off'

Heracles Almelo - De Graafschap 2-0
1-0 Everton (41)
2-0 Overtoom (90+2)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Fränkel, Buijs, Vejinovic,
Rood: Kujala (88/2xg)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Vejinovic, Overtoom, Douglas (Rienstra/84), Armenteros (Plet/90+1), Everton (Cairo/90+1).
De Graafschap: Waterman, Wormgoor, Broekhof, Buijs, Fränkel, Jüngschlager, Kujala, Rose, Breinburg (Sebens/79), Poepon, Bargas.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
23-04-2011  

SVZW wint maar kampioenschap moet wachten

 

WIERDEN - Hoofdklasser SVZW wist zaterdag wel te winnen van het bezoekende DVS’33 maar moet het kampioensfeest voorlopig nog uitstellen omdat concurrent WHC eveneens won in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boy’s.
De Wierdense titelkandidaat begon matig aan de wedstrijd en had zelfs geluk dat Machiel van Keulen een inzet van de lijn wist te koppen en zo een achterstand voorkwam. Vij minuten voor rust tikte Gert-Jan Tamerus de bal onberispelijk maar tegen de verhouding keurig binnen 1-0.
SVZW begon beter aan de tweede helft maar kwam desondanks gelijk te staan nadat Ali el Haddadi een ‘te zware’ strafschop wist te benutten 1-1. SVZW liet zich niet verder het kaas van het brood eten en Tamerus was attent door de rebound van de paal uit de vrije schop van
Nick de Graaf in te tikken. Een kwartier voor het eind werd het lot van DVS’33 bezegeld toen Dewi Perik onderuit werd geschoffeld en Omar Kavak zijn 18e doelpunt kon laten aantekenen door de penalty te benutten.
Met nog 2 wedstrijden voor de boeg staan de Wierdense Zwaluwen er goed voor met 4 punten voorsprong op naaste concurrent WHC.

SVZW - DVS'33 3-1 (1-0).
40. Tamerus 1-0,
54. El Haddadi 1-1 (pen),
57. Tamerus 2-1,
75. Kavak 3-1 (pen).
SVZW: Achterhoek, Mulderije, Smit, Parnela, Lamberink (46. Perik), Tamerus (80. Altink), Meijerink, Van Keulen, Maris (46. Prumers), Kavak, De Graaf

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (14 foto's)...

 
23-04-2011  

Melvin Platje in gesprek met Heracles

 

VOLENDAM – Melvin Platje (1998) van FC Volendam heeft tegen RTV Noord Holland gezegd dat hij in gesprek is met Heracles Almelo. De in Naarden geboren voetballer maakte naam als superinvaller in het seizoen 2008/2009 waarin hij bij invalbeurten steevast tot scoren kwam. Platje scoorde in 98 wedstrijden 45 keer voor de Volendammers.
Hij speelde voor zijn overgang naar Volendam eerst in de jeugd van SDO Bussum, SV Huizen en FC Omniworld. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht op 24 augustus 2006, in de met 2-2 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen FC Zwolle, waar hij na 68 minuten inviel voor Jack Tuyp.
Eind oktober 2008 zorgde de aanvaller voor enige ophef door tweemaal in één week na een handsbal te scoren, buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter; zowel tegen Willem II (2-2) als De Graafschap (3-1 winst) maakte hij bij de aanname van de bal gebruik van zijn hand. Een Volendamse handbalvereniging bood hem vervolgens bij wijze van ludieke actie aan een training bij te wonen.

Mike te Wierik blijft tot 2015
Heracles Almelo maakte vrijdag bekend dat het de optie op een contractverlenging met Mike te Wierik heeft gelicht en de overeenkomst heeft verlengd tot medio 2015. “We zijn dermate tevreden dat we meteen zijn gaan praten over een nieuw contract en we zijn blij dat we eruit zijn gekomen. Mike heeft zich goed ontwikkeld, niet voor niets behoorde hij onlangs tot de voorselectie van Jong Oranje en maakte hij zijn debuut in Oranje onder 19. Bovendien is Mike een jongen uit de streek die heel goed bij Heracles Almelo past”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-04-2011  

Succesvolle turndag voor Achilles WIL

  ALMELO - Achilles WIL heeft een zeer succesvol weekend achter de rug. In totaal deden 14 meisjes mee met de pre-instap wedstrijden in Nieuwleusen. Alle meisjes hebben een goede wedstrijd geturnd, waarbij zelfs drie meisjes een medaille in de wacht hebben gesleept!
Voor sommige meisjes was het hun eerste wedstrijd en dus best spannend! De resultaten waren goed en de trainsters waren dan ook zeer tevreden. Bij de pre-pre instap zijn Elle Hindriks op de eerste plaats en Marleen Gast op de derde plaats geëindigd. Dit was de eerste wedstrijd waaraan ze hebben meegedaan en dus een superprestatie! Bij de pre-instap niveau 10 heeft Robin ’t Hart een hele mooie tweede plaats behaald. Kortom Achillis WIL kan terugkijken op een geslaagde wedstrijddag in Nieuwleusen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-04-2011  

Concours Hippique St. Hubertus – THC Almelo

 

ALMELO - Rob Schipper bleef maandag met Cnut in de klasse Z van het concours hippique van St. Hubertus op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo Peter Olthof met Zarou voor. Schipper had 24,48 seconde nodig voor de tweede fase van de rubriek, Olthof finishte na 25,30 seconde. Het duo was te sterk voor Annelies Vorsselmans met Eurocommerce Dubai en Eurocommerce Capetown en nummer vijf Sander Geerink.

In de klasse ZZ was Susan Bevelsborg met Aramis de enige die net als winnares Maaike Koopmans met Soraya foutloos bleef in beide delen van de wedstrijd. Ze was echter wel bijna tien seconden langzamer. Eric ten Cate pakte met Vhamanta en Vera Lynn de derde en vierde plaats. Niels Mulder werd met Pruso vijfde.

Good-old Hans Brugman was op de plek waar zijn carrière ooit begon, met Arezzo te sterk voor de complete concurrentie in de eerste groep van de klasse M. Janet Holmberg werd op 0,45 seconde tweede met Cloe, Eric ten Cate volgde als derde met Zazoe. Linda Klaassen was met Zenna de sterkste in groep 2 en klopte daarin Pia Brinkman met Zillah en Judith Vetker met Beagle.

In de spannende eerste groep van de klasse L haalde Bas van den Burg de eerste prijs af met Zowie. Judith Vetker werd met Beaumont tweede en met Beagle derde. Peter Olthof zette met Beaudet groep 2 naar zijn hand. Albert Koobs met Ravage en Gijs Mosman met Aline waren zijn naaste belagers.

Martin Verschoor en Polandro kregen van de foutloze combinaties in de klasse B de hoogste waardering. In groep 1 bleven ze met 53,0 punten Linda Klaassen met Bajoutie (52,5) en Resy Hudepohl met Zeppelin (50,0) voor. Tess Oude Veldhuis verzekerde zich met Born to Wild van de eerste plaats in groep 2 (49,5) en was daarmee Henk Vreman met Piecke (48,0) en Dize Roeleveld met Meyboom's Kostalany (43,5) de baas.

Bron: HippischTwente.nl

Foto-impressie: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
26-04-2011  

Darl Douglas blijft extra jaar bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Darl Douglas blijft ook volgend seizoen bij Heracles Almelo. De 31 jarige aanvaller had een optie in zijn contract die na afgelopen weekend gelicht is. “We zijn blij dat we ook volgend seizoen over Darl kunnen beschikken. We zijn zeer tevreden over zijn prestaties, hij brengt veel gevaar vanaf de zijkant en heeft bovendien veel ervaring”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.
Darl Douglas begon in 2008 aan zijn tweede periode bij Heracles Almelo, nadat hij al eerder in het seizoen 2003-2004 actief was voor de Almeloërs. Hij speelde verder voor RBC Roosendaal, Haarlem, FC Utrecht, Maritimo Funchal (Portugal) en Willem II. Tot nu toe speelde Douglas 301 duels in het betaald voetbal waarin hij 33 keer doel trof.

 
27-04-2011  

Aragosta-jeugd haalt snorkeldiploma´s


v.l.n.r.
Boven: Colin Lubbelinkhof, Mark Wisse-Nijssen. Christiaan Looms, Iris Tjonk
Onder: Kevin Doldersum, Jeffrey Lubbelinkhof, Tim Doldersum, Nick Doldersum
Foto: Aragosta
 

ALMELO – Bij de Almelose Onderwatersportvereniging Aragosta zijn 8 jeugdleden geslaagd voor diverse snorkeldiploma’s. Colin Lubbelinkhof, Jeffrey Lubbelinkhof, Christiaan Looms, Nick Doldersum, Iris Tjonk en Mark Wisse-Nijssen slaagden voor hun ‘ScubaDoe Adembrevet’ en Tim en Kevin Doldersum slaagden voor het ‘ScubaDoe Snorkelbrevet’.
Volgens hoofdtrainer Marc Sloet een hoogtepunt in de geschiedenis van Aragosta.

Opleiding
Aragosta begon in november 2010 voor het eerst met de zogenaamde ScubaDoe jeugdopleiding. Voordien waren de instructeurs bijgeschoold, nieuwe lesplannen ontworpen en werden nieuwe persluchtsetjes aangeschaft. Kortom de inschrijving voor het jeugd duiken en snorkelen kon beginnen!
De nu geslaagde duikertjes - categorie 10 t/m 13 jaar - en de snorkelaartjes – categorie 8 t/m 10 jaar – was de eerste lichting die bij Aragosta in clubverband werd opgeleid.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-04-2011  

Trainingsmiddag mini's bij voetbalvereniging PH

 

ALMELO - Bij omnivereniging PH werd vanmiddag een speciale middag georganiseerd voor de mini's. Zo werd uitleg gegeven over de spelregels en werd verteld wat een gele of rode kaart betekent. Trainer Henk Wanschers gaf een speciale training en was er maar wat druk mee.

< Fotoreportage: Jan Bril

(Klik hier voor alle 35 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-04-2011  

Jeugdmiddag Luctor met Heracles-spelers

 

ALMELO – Het gaat crescendo met Luctor et Emergo. De voetballers van het eerste team hebben een goede kans om voor de derde keer op rij kampioen te worden en voor het eerst in haar 80-jarige bestaan te promoveren naar de 2e klasse KNVB.
Ook met de jeugdafdeling gaat het prima dankzij tal van activiteiten. Zo hield men vanmiddag voor de jeugd een heuse persconferentie waarbij de Heracles-spelers Mark Looms en Birger Maertens bevraagt konden worden over hun voetbalcarrière. Heracles TV en Eredivisie Live maakten opnamen van deze maatschappelijke activiteit van Heracles Almelo en de kinderen hadden vele vragen paraat.
Voor Mark Looms was het bekend terrein aan de Horstlaan, want hij speelde zelf vroeger in de jeugd bij Luctor. Na de persconferentie gaf hij speciaal voor de mini’s nog een training en natuurlijk wilde iedereen een handtekening en op de foto met Birger Maertens en Mark Looms.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (21 foto's)...

 
28-04-2011  

FC Mare United winnaar finale Streetsoccer

fotoreportage Jan Bril
 

ALMELO – Donderdagavond werden op het Marktplein de finales gespeeld van Streetsoccer 2011. Zeven teams wisten zich in de voorgaande wijkrondes voor de finaleronde te plaatsen, maar FC Mare United bleek uiteindelijk de sterktste. Zij zijn binnenkort te gast tijdens een thuiswedstrijd van Heracles Almelo in het Polmanstadion.
Aan de finaleavond werkten o.a. de Heracles-spelers Mike te Wierik, Thomas Bruns, Nick Hengelman en Xander Houtkoop mee. De laatste twee spelers overhandigend de prijzen terwijl het water met bakken uit de hemel viel.

Eindstand:
1. Fc Mare United
2. Vivaldikids
3. PH F3
4. Almelo Boys
5. Real Nike
6. Bonavita
7. Immortality


Het jaarlijkse Streetsoccer Toernooi is een initiatief van de woningbouwcorporaties Beter Wonen en St. Joseph, de gemeente Almelo en Heracles Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Kijk hier naar de 74 foto's van Coen en hier naar de 62 foto's van Jan)

Fotoreportage (76 foto's)...

 
29-04-2011  

Meisjesteam PH D7 kampioen

 

ALMELO - Het meisjesteam PH D7M is onlangs kampioen geworden, waarvoor hulde. Sponsor Sensata heeft de 'meiden' daarvoor beloond en in een nieuwe outfit gestoken.  

 
29-04-2011  

CSI Twente blijft toch op Erve Maathuis

 

GEESTEREN – Het CSI Twente wordt ook dit jaar gehouden op de vertrouwde locatie van het Erve Maathuis. De organisatie van het hippische festijn en de nieuwe eigenaren van Stal Maathuis zijn dat donderdag overeengekomen. De 37ste editie van het CSI Twente wordt gehouden van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni.

Bestuurslid Gert-Jan Oplaat van het CSI Twente is blij met het bereikte akkoord. “We slaan met de familie Huzink de handen inéén in het belang van dit geweldige evenement. Als bestuur van het CSI Twente zijn we verheugd dat we op de oude locatie kunnen blijven. Daarom trekken we de aanvraag van de vergunning voor de nieuwe locatie in.”
Ook Ewald Huzink, woordvoerder van de nieuwe eigenaren van Stal Maathuis, zegt opgelucht te zijn. “Dit is gewoon de beste oplossing. Ik houd van het CSI Twente, dat kan nu blijven waar het al die jaren heeft gezeten. Dit is goed voor de sport en voor de gemeenschap. Alle aandacht kan er nu op gericht worden er weer een fantastisch concours van te maken.”

Het concours hippique van de landelijke rijvereniging St. Joris wordt ingepast in het CSI-programma en van donderdag tot en met zaterdag.

 
29-04-2011  

Peter Bosz heeft kritiek op KNVB

  ALMELO – Heracles Almelo trainer Peter Bosz heeft kritiek op de KNVB om volgend seizoen maar 3 in plaats van 4 spelers boven de 23 jaar toe te staan in de Beloften competitie.
Nu is dat nog 4 veldspelers plus een keeper. “Ik vind het belachelijk”, aldus Bosz. “Een hele slechte zaak. Je kunt jongens niet meer opleidden zoals het hoort. Die drie of vier talenten worden beter omdat ze samen met ervaren jongens spelen, en volgend jaar zijn dat er maximaal drie. Ik heb ook de indruk dat die besluiten namens veel clubs worden genomen door niet-voetbalmensen. Onze directeur Nico-Jan Hoogma was net als ik ook tegen de nieuwe regel, maar de nieuwe regel kreeg toch de meerderheid van stemmen.”
Lees verder...

 
30-04-2011  

Kampioenschappen KOSC veroorzaken onmin


De kampioenswedstrijd moet zondag 1 mei nog gespeeld worden, maar volgens de website van KOSC is dat kampioenschap zo zeker als 1+1=2
 

OOTMARSUM – De spelers en staf van het tweede elftal van het Ootmarsumse KOSC zijn boos op het bestuur. Het team kan zondag kampioen worden net zoals het eerste team. Toch mogen zij dat bij het behalen van beide titels niet samen vieren terwijl wel gedurende het seizoen veel spelers van het tweede invielen en als reserve meegingen met het eerste team.
Bij het behalen van een kampioenschap in de 4e klasse B door het eerste team, wordt dat gevierd met een tocht op een platte wagen door Ootmarsum en een presentatie op het bordes van het oude stadhuis. Daar mogen de reserves dus niet aan deelnemen.
Voor hen komt voorzitter Vincent Maaswinkel langs met een bloemetje en zijn fotocamera om het mogelijke kampioenschap van het 2e team in en tegen LSV in Lonneker op zondagmorgen vast te leggen. Het eerste team speelt ’s middags thuis tegen De Tukkers uit Albergen.
De spelers van het tweede vieren het mogelijke kampioenschap nu bij café Rouwers en mijden het mogelijk ‘feestgedruis’ rondom het eerste team. Of zij overigens de volgende competitie bereid zijn om het eerste team bij blessures en schorsingen uit de brand te helpen, is nog onbekend maar van harte zal dat wel niet meer gaan.

Archief
Terug naar vorige pagina