23-04-2011

SVZW wint maar kampioenschap moet wachten

WIERDEN - Hoofdklasser SVZW wist zaterdag wel te winnen van het bezoekende DVS’33 maar moet het kampioensfeest voorlopig nog uitstellen omdat concurrent WHC eveneens won in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boy’s.
De Wierdense titelkandidaat begon matig aan de wedstrijd en had zelfs geluk dat Machiel van Keulen een inzet van de lijn wist te koppen en zo een achterstand voorkwam. Vij minuten voor rust tikte Gert-Jan Tamerus de bal onberispelijk maar tegen de verhouding keurig binnen 1-0.
SVZW begon beter aan de tweede helft maar kwam desondanks gelijk te staan nadat Ali el Haddadi een ‘te zware’ strafschop wist te benutten 1-1. SVZW liet zich niet verder het kaas van het brood eten en Tamerus was attent door de rebound van de paal uit de vrije schop van
Nick de Graaf in te tikken. Een kwartier voor het eind werd het lot van DVS’33 bezegeld toen Dewi Perik onderuit werd geschoffeld en Omar Kavak zijn 18e doelpunt kon laten aantekenen door de penalty te benutten.
Met nog 2 wedstrijden voor de boeg staan de Wierdense Zwaluwen er goed voor met 4 punten voorsprong op naaste concurrent WHC.

SVZW - DVS'33 3-1 (1-0).
40. Tamerus 1-0,
54. El Haddadi 1-1 (pen),
57. Tamerus 2-1,
75. Kavak 3-1 (pen).
SVZW: Achterhoek, Mulderije, Smit, Parnela, Lamberink (46. Perik), Tamerus (80. Altink), Meijerink, Van Keulen, Maris (46. Prumers), Kavak, De Graaf

Fotoreportage: Freek Buitenweg