Sportberichten


Plaatsing  
 
15-04-2011  

Olympische dressuurtop op THC Almelo


Adelinde Cornelissen in actie op het Twents Hippisch Centrum Almelo
 

ALMELO - Het Twents Hippisch Centrum in Almelo vormt zaterdag en zondag het decor voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het KNHS-kampioenschap dressuur. Het belooft een mooi en sportief weekend te worden met beide dagen van 9.00 tot 19.00 uur continue dressuurwedstrijden van het hoogste niveau. Daarbij zal zo’n beetje de hele Olympische equipe aanwezig zijn.
Zo zal Imke Schellekens – Bartels zaterdagmiddag twee keer aan de start verschijnen in de Lichte Tour. Zondag komen onder anderen Adelinde Cornelissen en Hans Peter Minderhoud actie. Beiden zijn bekend van de vele wereldbekerwedstrijden die zij de afgelopen jaren hebben gewonnen. Hans Peter zal vrijwel zeker begeleid worden door zijn partner Edward Gal, die met de nu al legendarische Moorlands Totilas drie keer wereldkampioen werd.
Ook het Paralympics-team verschijnt met een deelnemer aan de start. Frank Hosmar is al definitief geplaatst voor de Paralympics van 2012 in Londen met zijn paard Tiësto.
De lijst met internationale ruiters die deze dagen deelnemen is groot. Onder hen Lotje Schoots die als Young Rider vele internationale titels op haar naam heeft geschreven. en Christa Laarakkers, voormalig bondscoach voor de pony’s dressuur die zelf weer werkt aan een comeback op het hoogste niveau. Aanwezig zijn verder vader en zoon Alex en Diederik van Silfhout, maar ook lokaal en regionaal bekende gezichten als Annemiek Harmsen, Janneke Punte, Gerdien Hilgenberg, Linda Verwaal en Chantal Rauws.
Almelo heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor dit seizoen in de categorieën ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour. Er verschijnen ruim 440 deelnemers uit heel Nederland aan de start. De finale van het KNHS kampioenschap wordt dit jaar verreden in juni tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg. Op zondag is er tevens een rubriek in het kader van het KNHS-SUBLI Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden.
Beide dagen zijn de wedstrijden van 9.00 tot 19.00 uur. Iedereen is welkom op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. De toegang is gratis. Volg voor het laatste nieuws en tussenstanden www.twitter.com/ruiterdagen

Archief
Terug naar vorige pagina