Sportberichten


Plaatsing  
 
17-04-2011  

Hans Peter Minderhoud klasse apart in Almelo

 

ALMELO – Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijden om de dressuurkampioenschappen KNHS 2011 op het Twents Hippisch centrum in Almelo was Hans Peter Minderhoud een klasse apart. Twee paarden bracht hij zondag aan de start in de twee rubrieken Prix St. George en beide zette hij op zijn naam. In de eerste rubriek startte hij de Jazz- afstammeling Johnson en scoorde als enige boven de 70 procent van het maximaal te behalen punten met in totaal 71,58 procent. Mede nationale equipelid Adelinde Cornelissen bleef daar met Ulissa ruim achter met een score van 67,83 procent. Net voldoende om Vai Bruntink met Union Jack NL en Lynne Maas met Uranium W ex aequo achter te laten die beiden door de tweekoppige jury met 67,11 procent werden beloond. Janneke Punte (Enschede) was in deze rubriek met Fürst Felix de beste regionale vertegenwoordiger.

In de tweede rubriek was Hans Peter Minderhoud met Exquis Vivaldi de beste met een score van 72,57 procent. Joyce Heuitink (Arnhem) werd met Wup tweede met een score van 70,59 procent en Machteld Hoeflake eindigde met Paso Doble met 65,39 procent als derde.
Een dag eerder wist Madeleine Witte met haar paarden Wynton en Blom's Vontango B de Prix St. George al winnend af te sluiten met eveneens scores boven de 70 procent.

Voor de regionale dressuurtop was dit weekend in Almelo weinig eer te behalen in de hoogste klassen. Janneke Punte behaalde met Verona nog een nette tweede en zevende plek in de klasse ZZ licht voor plaatsgenote Marcelle Hesselink met Workmate die twee keer negende werd. Florentine Rootveld (Winterswijk) behaalde in de eerste groep van de klasse ZZ licht twee keer een eerste plaats met Up Seven.
Verder werd in Almelo nog gereden in rubrieken voor 4, 5 en 6 jarige dressuurpaarden en de openingswedstrijden in de competitie om de Subli Dressuur Cup 2011.

Kijk naar een foto-impressie.


Uitslagen dressuur - Almelo
Uitslagen dressuur jonge paarden - Almelo

Fotoreportage (45 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina