Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2010  

Gemeenteraad trekt aan de rem nieuw stadion

 

ALMELO – Een snelle bouwstart van een nieuw stadion kan Heracles-voorzitter Jan Smit wel op zijn buik schrijven. Eerder al betoogde de gemeenteraad dat er vooraf een oplossing moest zijn voor de sportverenigingen aan de Maardijk.
Dinsdagavond vond de gemeenteraad dat er eerst duidelijkheid moet zijn over de precieze plek van het stadion voordat medewerking verleend kan worden voor een vereist MER-onderzoek. De Milieu Effect Rapportage is dus de REM geworden en de splijtzwam in de coalitie van VVD/CDA/PvdA. De VVD wilde wel meewerken maar CDA en PvdA willen, net zoals meerdere oppositiepartijen, eerst duidelijkheid.

 
01-12-2010  

B&W blijft bij adviesrol sport

 

ALMELO – De opheffing van een decennialang goed functionerende Sportraad werd in de sportwereld niet met gejuich ontvangen en vooral de ontbrekende ‘bindende’ adviesrol van de nieuwe Sport Gebruikers Raad (SGR) kreeg de nodige kritiek.
Ex- Sportraadvoorzitter Johan Andela was fel tegen de opheffing van de Sportraad maar is inmiddels wethouder voor de VVD en collegiaal bestuurder.
AKC-voorzitter Martin Kroeskop werd daarna de persoon om namens de sport toch nog enige zeggenschap binnen te halen in het nieuwe sportbedrijf van de gemeente. Na een gesprek met sportwethouder Jan van Marle (CDA) en Sportbedrijf-directeur Erik Busscher kwam uiteindelijk de kleine toezegging dat de SGR alleen voor kleine bestedingen een bindend advies kan uitbrengen. De weg van de georganiseerde Sport richting gemeentelijk Sportbedrijf en B&W zal in de toekomst ongetwijfeld steeds vaker via de gemeenteraad lopen.

 
01-12-2010  

IISPA vergt nog eens 560.000 euro extra

 

ALMELO – Leek het bouwbudget voor de IISPA van dik 16 miljoen euro redelijk toerijkend en licht overschreden door de extra brandveiligheidseisen, nu blijkt dat het niet kunnen vinden van een horecapachter tot een extra investering leidt van 315.000 euro voor de horeca-inventaris. Ook wordt nog eens 185.000 euro uitgegeven aan zaken zoals de inrichting van de VIP- en persruimte, scoreborden in de wedstrijdhallen, de inrichting van de beheerderruimtes en nog enkele kleinere zaken.
Al met al brengt dat 59.333 euro aan kapitaallasten met zich mee, waardoor de extra benodigde financiën op een totaal van 559.333 euro uitkomen.
Daarmee is het leed nog niet geleden, want het niet vinden van een pachter betekent dat er binnen de totale exploitatie ook geen pachtgelden uit de horeca binnenkomen en extra personeelskosten gemaakt moeten worden omdat het gemeentelijk Sportbedrijf nu zelf de horeca-exploitatie ter hand neemt.


Bijlage: B&W besluit aanvullend krediet IISPA

 
01-12-2010  

Twee bejaarde gewonden bij aanrijding met Truck

 

ALMELO – Woensdagochtend vond omstreeks 10.45 uur een aanrijding plaats op de met verkeerslichten beveiligde kruising Henriëtte Roland Holstlaan / Rembrandtlaan in Almelo. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur reed op de Henriëtte Roland Holstlaan in de richting van de snelweg. Bij de kruising met de Rembrandtlaan kwam hij door onbekende oorzaak in aanrijding met een auto die vanuit de Rembrandtlaan kwam rijden. Twee inzittenden van deze auto, een man en een vrouw van beide 70 jaar oud en inwoners van Almelo, raakten beide gewond en moesten met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
02-12-2010  

Ontvoerde Almeloër in Afghanistan is vrij

 

DEN HAAG/ALMELO - De 33-jarige Nederlandse hulpverlener Peter Oosterhuis uit Almelo en zijn Afghaanse chauffeur die op 25 oktober in Afghanistan werden ontvoerd, zijn weer vrij. Minister Uri Rosenthal (BuZa) maakte dat donderdag bekend.
Oosterhuis werkte als leider in het Miracle Centre, een centrum voor kinderen met een meervoudige handicap in het Noorden van Afghanistan. Volgens de mededeling van de minister verkeert Oosterhuis in goede gezondheid en is hij op een veilige plaats ondergebracht. Ook zijn chauffeur gaat het goed en is bij zijn familie. Beide werden donderdag om 19.45 uur vrijgelaten.
Oosterhuis werd ontvoerd toen hij met zijn chauffeur van de provinciehoofdstad Taloqan in Takhar naar de naburige provincie Kunduz reed.

Rosenthal dankte de Afghaanse autoriteiten en Streams Afghanistan - waar de Nederlander voor werkte - voor hun “doortastende optreden” waardoor deze zaak tot een goed einde kon worden gebracht. Ook de Afghaanse website van Streams maakte de vrijlating publiekelijk. 
Minister Rosenthal benadrukte dat er geen losgeld is betaald en dat Nederland dat ook nooit zal doen. Dit om te voorkomen dat Nederlanders een nog groter doel gaan vormen.
De thuiskomst van Oosterhuis wordt binnen enkele dagen verwacht.

< Meisje bij waterput. Op de achtergrond een Afghaanse politieman.
Foto: Min. van Defensie

 
02-12-2010  

Gemeente voert eenden en herten bij

 

ALMELO – In deze barre wintertijd voert de gemeente de eenden en herten en reeën bij die in de Almelose parken zitten. Door de sneeuw is gras en voedsel nauwelijks te bereiken, zodat dagelijks de grazers van hooi worden voorzien en ook de eenden, ganzen en zwanen hun dagelijkse hapje krijgen verzorgd.

< De heer Franken te midden van de eenden en twee ganzen
Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

 
02-12-2010  

‘Hondenspeeltuin veel te duur’, zegt B&W

 

ALMELO – Het college van B&W ziet niets in het realiseren van een hondenspeeltuin aan de Maardijk, een idee van de fractie PVA. Volgens het college van B&W is het onderwerp hondenspeeltuin ambtelijk aan de orde geweest toen het nieuwe hondenbeleid werd vorm gegeven. De conclusie was toen dat het realiseren van hondenspeeltuinen in de woonwijken veel te duur zou zijn en dat geldt dus ook voor een hondenspeeltuin aan de Maardijk.

 
03-12-2010  

Luchtig Rumoer in teken van de Sint

 

ALMELO – Het wekelijkse discussieprogramma Rumoer van de Bibliotheek en de TC Tubantia had donderdagavond een luchtig karakter waarin de dichters van de Keerkring Gerard Haverkort, Coen Heldeweg en Wim van der Elst gedichten voorlazen van bekende en minder bekende dichters en dichtrijm van eigen signatuur. Van der Elst nam daarbij o.a. ex- wethouder Sjoers en de politiek onder ‘vuur’.
Muziekschool-leerling Bas Roetman speelde op piano de muziekale intermezzo’s. Verder was Urenco-directeur Huub Rakhorst te gast die door presentatrice Ank le Noble als Cultuursint werd aangeduid.
TC Tubantia journaliste Linda Hilberink maakte bekend wie door de lezers de zwarte piet van het jaar kreeg toebedeeld en wie de sint van het jaar werd. De onbekende pyromaan werd de ‘zwarte piet’ toebedeeld en stadswachten Bas en Wim kregen ‘de sint’ vanwege het al 8 jaar dagelijks voeren van een zwerfkat die zich rondom de Javatoren ophoudt.
Bibliotheekdirecteur Jan Krol kreeg een ‘sint’ van De Keerkring vanwege zijn inzet voor de cultuur. Ook werd hem een ‘zwarte piet’ toebedeeld vanwege teveel toebedeelde eer voor de vernieuwing van de bibliotheek dat zonder zijn medewerkers niet geklaard zou zijn.

< Fotoreportage - Jan Bril

Beluister de uitzending op Radio Almelo

Fotoreportage (23 foto's)...

 
03-12-2010  

Almelo loopt groter risico bij Van der Looy-deal

  ALMELO – De terugkoopregeling van de bouwgrond voor het prestigieuze bouwplan Fortezza houdt veel grotere risico´s voor de gemeente Almelo in dan de gemeenteraad is voorgeschoteld. Dat meldt het Twents Opinieweekblad De Roskam.
De gemeente wil de bouwgrond terugkopen van de Weertse projectontwikkelaar van der Looy voor een bedrag van € 2.475.000 te betalen per 1 januari 2011. Daar staat tegenover dat van der Looy uiterlijk 1 september 2011 de nog onbetaalde leges ten bedrage van € 1.005.746 moet hebben voldaan.
Lees verder...

 
03-12-2010  

Uitstel voor Nijhof Grindmaatschappij

 

DEN HAAG/ALMELO – De Raad van State heeft de provincie verboden om Nijhof Grindmaatschappij te sluiten. Volgens de provincie voldoet Nijhof bij herhaling niet aan de milieueisen. De Raad van State heeft nu uitstel verleend omdat in februari 2011 een bodemprocedure dient en daar op gewacht dient te worden. De Raad van State noemt een onmiddellijke sluiting te ingrijpend t.a.v. lopende contracten met opdrachtgevers (red.: o.a. Prorail) en de provincie niet aannemelijk heeft gemaakt dat acute milieuschade optreedt. Een uitspraak op de bodemprocedure volgt in de regel na zes weken, zodat Nijhof nog ‘lucht‘ heeft tot medio april 2011.

 
04-12-2010  

Poging 888 voor gokhal in Almelo

 

ALMELO – In de afgelopen decennia hebben vele honderden aanvragen voor het exploiteren van een gokhal het gemeentehuis bereikt. De Almeloër Gideon Voskamp is zo ongeveer nummer 888 in de lange rij. De jonge projectontwikkelaar wil in het leegstaande deel van de bioscoop aan het Amaliaplein een gokhal installeren om langdurige leegstand te voorkomen. De ruimten zijn nu nog voor een flinke huursom verhuurd aan bierbrouwerij Grolsch, maar dat contract is eindig. Zeker nu de beoogde onderhuurder en horecamagnaat Sjoerd Kooistra een einde aan zijn leven maakte omdat hij kaal geplukt werd door de grote bierbrouwers vanwege miljoenenschulden. Kooistra veroorzaakte met zijn Plassania BV in een reeks van jaren ellenlange lijsten van faillissementen van exploitanten die hun verplichtingen niet konden nakomen door de extreem hoge pachtprijzen die hen als onderhuurders van Kooistra in rekening werd gebracht.

 
04-12-2010  

Raadslid Stork: Financiële risico´s niet in beeld

 

ALMELO – Wethouder van Financiën wethouder Jan van Marle heeft voor de gemeenteraad al diverse financiële risico’s in kaart gebracht zoals Waterrijk, waar als er niet gebouwd gaat worden een financieel nadeel opdoemt van 50 miljoen euro. De ontwikkeling van Waterrijk gaat daarom gewoon door, zij het zeer gefaseerd over een reeks van jaren. Ook werd van projectontwikkelaar van der Looy de onbetaalde grond voor Fortezza teruggekocht met een verlies van pakweg 1,5 miljoen euro als de leges alsnog wordt betaald. Volgens raadslid Stork (ALA/AOV) zijn daarmee nog niet alle financiële risico’s in beeld. Hij verwacht dat in de komende maanden nog meer tegenvallers bekend zullen worden.
Lees verder

 
07-12-2010  

Almelo dokt flink voor nieuw stadion

  ALMELO – De gemeente Almelo gaat flink betalen om de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo mogelijk te maken. Buiten de risico´s voor een al toegezegde lening voor de grond zijn er nogal wat verborgen kosten die een gevolg zijn van nieuwbouw. Zo heeft de gemeente de beoogde Flexlocatie tussen kanaal en Weezebeeksingel afgeblazen waardoor al gedane investeringen worden afgeschreven.
Lees verder...

 
07-12-2010  

SOBA: Verzet tegen reclamebelasting te laat


Harold Asbroek McDonalds-exploitant en SOBA-voorzitter en interviewer Martin Steenbeeke (r) tijdens een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in september jl.

Foto: Freek Buitenweg
 

ALMELO – Volgens SOBA-voorzitter Harold Asbroek komt het verzet tegen de invoering van een reclamebelasting voor ondernemers binnen de P-ring te laat. Asbroek beweert dat in TC Tubantia. Volgens Asbroek had men eerder met de bezwaren moeten komen en had dat gekund tijdens de diverse informatieavonden die werden gehouden. Toen kwam er vrijwel geen kritiek en was er alle ruimte voor inbreng.
Tijdens de presentatie van het plan in de bioscoop aan het Amaliaplein, die door amper 40 ondernemers bezocht werd, was er wel degelijk verzet. Bovendien werden de andere informatieavonden nauwelijks bezocht en meestal uitsluitend door SOBA-leden in de kern van het centrum. De reclamebelasting moet gaan gelden voor zo'n 400 neringdoenden binnen de P-ring

Het verzet van ondernemers tegen de invoering van reclamebelasting is sterk groeiende. Vooral in de Grotestraat Zuid en de Bornsestraat weren ondernemers, makelaars en andere neringdoenden als huisartsen e.d. zich tegen de reclamebelasting die de festiviteiten in de binnenstad moet gaan financieren. IT-ondernemer Stam heeft in zijn zaak aan de Bornsestraat een bezwarenlijst ter ondertekening neergelegd en daar wordt stevig gebruik van gemaakt. 
De gemeente schoot al 75.000 euro voor om nieuwe feestverlichting te kunnen kopen terwijl de gemeenteraad nog een besluit moet nemen of de reclamebelasting per 1 januari a.s. wordt ingevoerd.
Invoering van een reclamebelasting voor neringdoenden binnen de P-ring zal ongetwijfeld tot juridische procedures leiden. De waarheid is bovendien, dat eerst nu plannen concreet zijn, bezwaren bij de gemeente kunnen worden aangetekend tegen de nieuwe belasting.

Lees ook onder kopje Politiek:
Verzet tegen invoeren reclamebelasting groeit.
Update: 07-12-2010 // 14.40 uur
Vanavond tijdens de informele raadsvergadering om 19.00 uur wordt ingesproken door tegenstanders van de reclamebelasting. Donderdagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur is het onderwerp tevens aan de orde in het radiodiscussieprogramma Rumoer van bibliotheek Almelo en Twentsche Courant Tubantia vanuit Leescafé De Meridiaan.

 
07-12-2010  

Gekidnapte Peter Oosterhuis is weer thuis

 

ALMELO – De gekidnapte Peter Oosterhuis is na zijn hachelijk avontuur in Afghanistan weer thuis. Oosterhuis wil geen contact met de media en wil tot rust komen. Oosterhuis werkte met zijn gezin drie jaar in Afghanistan voor de Nederlandse organisatie Stream als fysiotherapeut in een kinderopvanghuis en werd in oktober samen met zijn Afghaanse chauffeur ontvoerd toen hij net op weg was naar Nederland. Beide werden na moeizame onderhandelingen vrijgelaten. Eerder al waren zijn vrouw en drie kinderen in Almelo teruggekeerd. De missie in Afghanistan werd opgeheven omdat er onvoldoende financiële middelen waren. De stichting Stream is verbonden aan de Crossing Church in Almelo. 

< Peter Oosterhuis en zijn chauffeur

 
07-12-2010  

Sluiting Dolle Pret door innen dwangsom

 

ALMELO – De gemeente Almelo gaat over tot het innen van een dwangsom van exploitante Ter Avest van kinderspeelparadijs Dolle Pret op industrieterrein Het Noordbroek. Deze mededeling ontving ter Avest hedenmiddag telefonisch van hoofdambtenaar Mr. G. v.d. Tang van de gemeente Almelo, dit in weerwil van de gemeenteraad die begin dit jaar aangaf dat de gemeenteraad neigt naar legalisatie van de horeca-activiteiten op de bovenverdieping van Dolle Pret.
Het gehele jaar werd gewerkt aan een nieuw beleid t.a.v. horeca op bedrijventerreinen en nog dit jaar zou beslist worden over het door de gemeenteraad nieuw geïnitieerde beleid.
Het college van B&W wacht dat besluit echter niet langer af, dit in weerspraak op de belofte van burgemeester J. Hermans-Vloedbeld dat lopende deze besluitvorming de opgelegde dwangsom niet geïnd zou worden.
Volgens de ambtenaar heeft de gemeenteraad niets te vertellen over de op handen zijnde inning, zo liet hij exploitante Ter Avest weten.
Bevreemdend is dat andere horeca-activiteiten op bedrijventerreinen elders in de gemeente nimmer een eis tot dwangsom hebben ontvangen ondanks dat ook zij activiteiten ontwikkelen in strijd met het bestemmingsplan. 
Ter Avest zegt nu Dolle Pret te gaan sluiten en niet anders te kunnen dan het personeel te gaan ontslaan.

 
09-12-2010  

Oranjewoud koopt Colombiaans ingenieursbedrijf

 

ALMELO - Ingenieursbureau Oranjewoud van de Almelose ondernemer Gerard Sanderink neemt het Colombiaanse advies- en ingenieursbedrijf GeoIngenieria over, dat meldt RTV Oost. GeoIngeria telt 440 medewerkers en is een van de marktleiders in Colombia. Sanderink wil van daaruit uit ook grote werken in Brazilie aanpakken.
Sanderink is o.a. ook eigenaar van Centric Holding, een ICT-bedrijf met meer dan 8000 werknemers, Strukton en Mafo BV (voormalige Holtkamp) aan de Wierdensestraat te Almelo dat voedingsmachines en maritieme staaldeuren produceert.

 
09-12-2010  

Enquête reclamebelasting onvolledig en fout


Ook de dokter, de advocaat en de makelaar aan bijvoorbeeld de Schipbeekstraat moeten meebetalen aan de feestverlichting in de Grotestraat.
 

ALMELO – Manipulatie wil IT-ondernemer Gerrit Stam de enquête over het invoeren van een reclamebelasting nog net niet noemen. Wel zet hij grote vraagtekens bij de uitkomst en beredenering van de enquête die volgens hem bovendien lang niet alle 400 neringdoenden binnen de P-ring hebben ontvangen.
Met hem zijn steeds meer ondernemers binnen de P-ring van mening dat de reclamebelasting een speeltje is van de winkeliersvereniging SOBA waar slechts een klein gedeelte van alle ondernemers in de binnenstad lid van is. Volgens Stam en zijn medestanders heeft het overgrote deel niets aan de invoering van de reclamebelasting en komt die alleen de ondernemers in een kleine kern van de binnenstad ten goede. Bovendien betekent het een verdubbeling van de inkomsten die in de komende jaren ook nog eens flink gaat groeien en voor kleine zelfstandigen een forse verplichte aderlating is.
Het tast bovendien het gevoel van vrij ondernemerschap aan omdat met de invoering van een reclamebelasting een greep wordt gedaan in het beschikbare reclamebudget.
Ook artsen, advocaten en andere vrije ondernemers binnen de P-ring moeten gaan betalen voor een naambordje aan de deur terwijl zij niet kunnen profiteren van feestactiviteiten op de Koornmarkt en Marktplein.


Rapportage draagvlak
Onjuiste uitleg neigt naar manipulatie

 
09-12-2010  

Chiel Nijboer en Vrije School winnen Junior Dictee


De winnaars op een rij.
Foto: Wouter Loeve - nicepictures.nl
 

ALMELO - Chiel Nijboer van basisschool de Widerode heeft het door Pius X georganiseerde jaarlijkse Groot Almelo's Dictee - Junior gewonnen. In het dictee, dat dit jaar als thema 'verkeer' had, maakte hij acht fouten. De Vrije School is de beste school, de twee leerlingen die namens de Vrije School meededen, hadden samen 29 fouten. Gemiddeld maakten de 38 deelnemers 24 fouten per persoon en in totaal werden door alle leerlingen 1007 fouten gemaakt. Davita Bosveld van De Huve maakte 11 fouten en werd tweede. De derde prijs ging naar Ingmar Marsman van basisschool 't Galjoen, hij maakte 13 fouten. De drie winnaars kregen een beker, de winnende school een workshop van kunstenaar Frans Houben om een kunstwerk voor de school te maken.
Vanavond is in de aula van Pius X het Groot Dictee voor prominenten.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (19 foto's)...

 
09-12-2010  

Willem Vermeend sprak bij Energiek Almelo

 

ALMELO - Woensdag organiseerde Energiek Almelo in het Theaterhotel te Almelo haar jaarlijks symposium voor ondernemers uit Almelo. Dit jaar was het thema “Blik op de economische toekomst: waar liggen de belangrijkste kansen voor ondernemers?”. Na een economische recessie waarin de agenda gedomineerd werd door overleven en besparen, wordt het tijd voor een blik vooruit. Hoofdspreker was de oud bewindsman prof. dr. Willem Vermeend.
Vermeend gaf zijn visie over het ontstaan van de recessie en wat er aan gedaan kan worden. Vooral de digitale toekomst bood volgens hem kansen voor Nederland. ‘Onze kinderen zijn multi-tasking, ze doen allerlei dingen tegelijkertijd en ze zijn het bekwaamst op internet’, aldus Vermeend. Dat kwam volgens hem vanwege de computerdichtheid in ons land en vergeleek dat met de VS waar dat maar de helft hiervan is en vaak ook nog grotendeels afgeschermd door de ouders. De Nederlandse kinderen hebben dus een voorsprong.
Een panel bestaande uit Vermeend, Urenco-directeur Huub Rakhorst, directeur André Reigersman van RWB Water Services en wethouder economische zaken Jan van Marle discussieerden over een verregaande samenwerking van gemeenten in Twente. Van Marle refereerde aan de zo juist gemaakte verdere afspraken t.a.v. gemeenschappelijk beleid voor bedrijventerreinen in het Twentse. Reigersma had een oog voor productie in het buitenland en Rakhorst refereerde dat er voldoende specialisme voorhanden moet zijn. Vermeend onderstreepte dat en voorspelde Urenco een gouden toekomst omdat kernenergie wereldwijd meer opgang krijgt.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (13 foto's)...

 
09-12-2010  

Amnesty actie in de bibliotheek

 

ALMELO – Vandaag besteedde Amnesty International in de bibliotheek aan Het Baken aandacht aan de ‘Dag voor de Mensenrechten’. Een dag die in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Amnesty stond met een kraam om de mensen te informeren en hield tevens een handtekeningactie voor de in Myanmar (Birma) in gevangenschap zittende Su Su Nway. Deze gewetensgevangene zit met ruim 2500 lotgenoten in de cel. Zij worden onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden waarbij martelingen ook hun lot is.

De Almelose werkgroep van Amnesty International heeft ook dringend versterking nodig omdat deze nog maar uit 3 personen bestaat. Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje naar
hiekedehaan@home.nl en u krijgt antwoord.

 
10-12-2010  

Peter Jansen wint Groot Dictee bij Pius X


Algemeen winnaar Peter Jansen (r) deed het met 25 fouten uitstekend.

Fotoreportage: Freek Buitenweg
  ALMELO – Het jaarlijkse Groot Dictee in de aula van scholengemeenschap Pius X is geen eenvoudige opdracht. Zestig deelnemers in drie categoriën onderwierpen zich aan het door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld uitgesproken dictee.
Woorden als lovehandles, gepriviligieerde bourgeoisie, kalasjnikov, sannyasin en ludduvuddu in een dictee met vierhonderd woorden maakten het er niet eenvoudiger op.
Overall winnaar Peter Jansen legde met slechts 25 fouten beslag op het kunstwerk van de Ootmarsumse glaskunstenaar Frans Houben. Royal ten Cate pr-medewerker Coen Heldeweg eindigde met 32 fouten nipt op de tweede plaats na vorig jaar derde te zijn geworden. Annie Weusthuis die een foutje meer maakte eindigde als derde.


Categoriewinnaars:
Prominenten: Theo Hakkert – 34 fouten
Lezers TC Tubantia: B.J.L. de Rode – 34 fouten
Studenten: Francien Rutten – 39 fouten
Studententeam: OSG Erasmus – 56,4 (gemiddeld)
Lees verder...

Fotoreportage (43 foto's)...

 
10-12-2010  

De Telgenborch strijdt voor finale Lego League

 

ALMELO – Een aantal leerlingen van groep 8 van de basisschool de Telgenborch zijn afgelopen tijd aan de slag geweest met de voorbereidingen voor “ The First Lego League”. Niet mis want deze League is een internationale wedstrijd voor jongeren tussen de 8 en 15 jaar. Deze jongeren worden uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Elk jaar is er een wisselend thema, en werken de kinderen in teams van maximaal 10 kinderen aan de opdrachten, om deze zo goed mogelijk te vervullen. Het thema van dit jaar is Body Forward. De teams moeten proberen om een oplossing te bedenken voor een medisch probleem. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van biomedische technologie.
Hun resultaten kunnen ze presenteren op de regionale finale en wellicht ook bij de Benelux finale.

De opdrachten dit jaar zijn:
Ontwerp, bouw en programmeer een robot
Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten.

Slechts een procent van alle teams is in staat een robot te bouwen die functioneel genoeg is om alle opdrachten uit te voeren. Maar de kinderen van de Telgenborch zijn niet nieuw in de Lego League, en ook de finales zijn hun niet vreemd. Tijd dus om dit jaar alles op alles te zetten en door te dringen tot die zo gewilde finales. Dat is topsport voor deze kinderen en ja, topsporters kunnen niet zonder sponsor. The Readshop aan de Ootmarsumsestraat werd dan ook bereid gevonden. De T-shirts liggen klaar en zaterdag trekt het team van De Telgenborgh naar Oldenzaal voor de eerste confrontatie. Op de website www.3trox.nl volgt het resultaat.

 
10-12-2010  

Rumoer en verzet om invoeren reclamebelasting

 

ALMELO – Het verzet en rumoer rondom de invoering van een gemeentelijke reclamebelasting voor zelfstandigen binnen de P-ring neemt grotere vormen aan. Veel ondernemers en kleine zelfstandigen als huisartsen die niet in het hartje van het centrum hun onderneming of winkel hebben, zijn vierkant tegen de invoering van een reclamebelasting die uiteen loopt van 150 via 400 naar 600 euro. Binnen enkele jaren ligt het in de bedoeling om het basistarief van 150 euro naar 400 euro te gaan verhogen. Het potje dat zo gevormd wordt, met de festiviteiten op de pleinen in de binnenstad financieren dit om meer klanten naar de binnenstad te lokken tot meerdere eer en glorie van Almelo.
Lees verder

Fotoreportage: Jan Bril

Uitzending gemist: Rumoer Radio Almelo

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-12-2010  

Kerstboom straalt weer in de vijver

 

ALMELO – Vorig jaar veroorzaakte de kerstboom in de vijver bij de bibliotheek nogal enige ophef vanwege de blauwe lichtjes. Maar dit jaar lijkt men daar minder moeite mee te hebben.

< Foto: Jan Bril

 
11-12-2010  

Boerenkerstmarkt bij stadsboerderij Beeklust

 

ALMELO – Bij de Stadsboerderij werd vrijdag een boerenkerstmarkt georganiseerd met veel muziek in een winterse sfeer met sneeuw en regen, maar dat maakte het niet minder sfeervol. Tal van kramen, een draaimolen voor de kleintjes en muzikale omlijsting maakten de kerstmarkt compleet. Onderwijl lieten de toeschouwers in het Polmanstadion luidkeels horen dat er werd gescoord en Heracles uitliep naar 2-0. De tegendoelpunten daarentegen waren minder. Kijk daarvoor onder sport)

< Fotoreportage: Nick Zweers en Jan Bril
(Voor meer foto's van Nick klik hier - voor meer foto's van Jan klik hier.) 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
11-12-2010  

Hof straft zwaarder in gijzelingsaffaire

  ARNHEM/ALMELO – Het hoger beroep van Ahmed O. inzake de straf voor de vrijheidsberoving van (ex-) wethouder Kuiper en vier ambtenaren op 16 juni 2008 pakte tot verrassing van velen anders uit dan gedacht.
Het Hof in Arnhem achtte een poging tot moord op (ex-) wethouder Anthon Sjoers wel bewezen dit in tegenstelling tot de meervoudige kamer van de rechtbank in Almelo die uitvoerig beschreef waarom men dit niet bewezen achtte. De rechtbank gaf O. 9 jaar cel maar het Hof maakte daar 11 jaar van. Dit tot verbijstering van advocaat Goris die in Arnhem wel de gelegenheid kreeg om uitvoerig uiteen te zetten welke ‘praktijken´ de gemeente er op nahield in de vergunningenstrijd t.a.v. Restaurant De Rechter in het voormalige V&D pand. Daarvoor werden zelfs extra getuigen toegelaten die bij de rechtbank in Almelo buiten schot bleven. Advocaat Goris kondigde dan ook aan in cassatie te gaan.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-12-2010  

Horecadiploma voor personeel Restaurant 21

 

ALMELO – Vier medewerkers van Restaurant 21 aan de Kerkstraat 12/14 hebben het diploma SVH bedieningsvaardigheden behaald. De cursus werd gegeven door de lesorganisatie HorecaTip. Afgevaardigde Jasper van Loenen overhandigde de diploma’s aan Petra, Kim, Kevin, Axel en Riccardo die de cursus met vlag en wimpel doorliepen en met achten en negens het diploma behaalden.
De opleiding werd mogelijk gemaakt door re-integratiebedrijf Your Target dat jongeren van 18 tot 27 jaar de kans biedt op een loopbaan in de horeca. Your Target werkt samen met UWV, Jongerenpunt, Jarabee en Convince.
Your Target is een initiatief van chefkok John Spruit die ook Restaurant 21 uitbaat. 

bron: Almelo's Weekblad

 

 
12-12-2010  

Kerstmarktactiviteiten Bornerbroek

 

BORNERBROEK – Ook in Bornerbroek zijn in de aanloop naar kerst diverse activiteiten. Fotograaf Jan Bril toog naar Bornerbroek en nam o.a. een kijkje op en rond de  Brooker Kerstmarkt, zag er de kerstman op een arreslee rond sjeesen en bezocht de activiteiten in zorgcentrum St. Theresia.

< Fotoreportage: Jan Bril (klik hier voor nog meer foto’s)

Later vanavond nog meer foto's uit Bornerbroek, de kerstmarkt in De Schöppe en het opzetten van de kerstboom.

Fotoreportage (40 foto's)...

 
12-12-2010  

Dode vrouw in woning aangetroffen

 

ALMELO - Politie Twente heeft vanavond rond 21.30 uur een 22-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 23-jarige Nathalie Weinreder uit Almelo.
Eerder op de dag rond 14.00 uur trof de politie het levenloze lichaam van de vrouw aan, in een woning aan de Brederostraat in Almelo. De politie Twente is direct een onderzoek gestart. Er wordt forensisch onderzoek gedaan in en om de woning en is een buurtonderzoek gestart. De politie onderzoekt tevens de doodsoorzaak is en of er sprake is van een misdrijf.
Er is een Team Grootschalig Opsporing ingesteld dat bestaat uit ongeveer 20 mensen. De politie heeft de omgeving afgezet voor een uitgebreid onderzoek.
Het slachtoffer was moeder van een 2-jarig meisje. De vermoorde vrouw werd door haar ouders gevonden. Zij waren gewaarschuwd door buren die het kindje van Nathalie onophoudelijk hadden horen huilen. Volgens meerdere buurtbewoners had Nathalie relatieproblemen met haar ex-vriend. Het is nog niet bekend of de 22-jarige man deze ex-vriend is.

Eind oktober werd in een straat verderop de vermoordde Eric ‘Buks’ Holland aangetroffen.
Nadere mededelingen worden door de politie nog niet gedaan.

Fotoreportage: Jan Bril
Zie ook de video op RTV Oost.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
12-12-2010  

Kerstmarkt in wijkcentrum de Schöppe

 

ALMELO – In wijkcentrum De Schöppe werd zaterdag een kerstmarkt georganiseerd. Een optreden was er van het Almelo’s Stedelijk Jeugd Orkest en het koor De Havezathe waarvan de jongste deelnemer 52 jaar is en de oudste 97 jaar. Het koor heeft een gemiddelde leeftijd van +/- 80 jaar en staat o.l.v. Jan Olink.

< Fotoreportage: Coen Mulder 
Klik hier voor alle foto's. 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-12-2010  

Wethouder hijst vlag bij Eninver

 

ALMELO – Wethouder Gerrit van Woudenbergh kreeg maandagmiddag de eer om de eerste vlag te hijsen van de vlaggen die zijn gemaakt door de kinderen van de opstroomgroep bij het kunstwerk van Olaf Mooij bij de Multi- accommodatie Eninver aan de Apollolaan.
De vlaggen geven aan welke activiteiten er in Eninver gaande is zoals nu bijvoorbeeld de kerst.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

 
14-12-2010  

Brandstichter opgepakt voor verzekeringsfraude

 

ALMELO – De politie in Almelo heeft gisteren een 24- jarige Maikel G. aangehouden op verdenking van verzekeringsfraude middels het in brand steken van een schuur. De man woont samen met een 24-jarige vriendin aan de Wondestraat waar op zondag 31 oktober brand uitbrak in de achter de woning staande schuur. De vriendin is de hoofdbewoonster en is als mede-verdachte aangehouden.

De zaak kreeg destijds nogal ophef omdat de verdachte toen iemand beschuldigde van de brand en verhaal ging halen gewapend met een zwaard. Op weg naar de woning van de door hem beschuldigde persoon kon de politie hem toen onderscheppen.
Het speciaal gevormde Tamala-rechercheteam voor de reeks van brandstichtingen in Almelo onderzoekt ook of de nu aangehouden verdachte daar mogelijk mee in verband kan worden gebracht. De politie noemt de reeks van brandstichtingen te divers om van een dader uit tegaan en blijft verhoogd paraat. De laatste weken zijn er geen schuur- en autobranden meer.

 
14-12-2010  

Had Nathalie´s dood voorkomen kunnen worden?


In de Telegraaf wordt de baby nog keurig afgeschermd. TC Tubantia laat een foto van het slachtoffer met haar baby pontificaal op de voorpagina zien.
 

ALMELO – In TC Tubanta van vandaag laat de krant de ouders van de vermoorde Nathalie Weinreder aan het woord. Volgens hen had de moord voorkomen kunnen worden als de politie had opgetreden tegen tegen ex- vriend en verdachte Dennis V. die volgens de ouders een straat- en contactverbod zou hebben gehad. Ook zou de reclassering zich te weinig ingezet hebben om de ex- McDonalds-medewerker beter aan het lijntje te houden. Ook de Telegraaf laat de ouders uitvoerig aan het woord.
De politie reageert daar niet op en dat is op zich wel logisch, want een straat- en contactverbod is hooguit een stok achter de deur maar nooit een middel om iemand tegen te houden tenzij voldoende bedreigingen hebben plaats gevonden. Het antwoord daarom moet van de betrokken instanties komen.

 
15-12-2010  

Scheurtje in B&W-bastion

 

ALMELO – Wethouder Johan Andela is het niet met zijn collega’s eens over de recente grondaankoop in het eerste deel van het plan Waterrijk. Volgens Andela betaald de gemeente veel te veel voor de aankoop omdat dit niet terugverdiend kan worden bij verkoop aan een projectontwikkelaar. De aankoop betreft 10.000 m2 grond met opstallen aan de Aadijk van de familie Kolthoff waarvoor 916.065 euro wordt betaald.
In dit deel van ontwikkelingsfase 1 wordt o.a. een waterpartij aangelegd en moeten de aangekochte opstallen worden gesloopt voordat het plandeel doorverkocht wordt aan een projectontwikkelaar om er een aantal woningen te realiseren. Andela is van mening dat de lasten daardoor teveel door de gemeente worden betaald ten gunste van een projectontwikkelaar. Andela liet daarom in het collegebesluit aantekenen dat hij tegen is.
Zijn collega’s stemden wel in met de aankoop omdat de onderhandelingen al te ver waren om terug te draaien en dit tot een schadeclaim kon leiden.
Zie B&W besluiten d.d. 14 december 2010 onder kopje Politiek.

 
15-12-2010  

Einde nabij voor Kolenbrander Bornerbroek ?


foto: website Toon Kolenbrander
 

BORNERBROEK – Het doek lijkt te vallen voor sloopbedrijf Toon Kolenbrander in Bornerbroek nu de rechter in een civiele procedure de gemeente Almelo grotendeels in het gelijk stelt t.a.v. de gevoerde bestemmingsplan- en milieuprocedure en de opgelegde dwangsommen met een totaal van 175.000 euro verbeurd verklaard heeft.
De strijd dateert al van voor de gemeentelijke herindeling toen Bornerbroek nog tot de gemeente Borne behoorde en deze al het illegale gebruik van agrarische grond bestreed. Kolenbrander gebruikt het terrein als opslagplek voor sloopmateriaal dat hij ter plekke bewerkt met een puinbreker. Naast de puinbreker is er sprake van een illegale zendmast en een dieselolietank. De overtredingen hebben te maken met de wet milieubeheer, de woningwet en de wet op de ruimtelijke ordening.
Kolenbrander vocht het standpunt van de gemeente aan en schakelde daarvoor milieuadviseur Middelkamp in en naar het laat aanzien met weinig resultaat.
Samen met Middelkamp bestreed Kolenbrander ook de puinbrekeractiviteiten op het Indiëterrein waar hij handhaving eiste van de milieuregels. Kolenbrander werd door de gemeente niet ontvankelijk verklaard dit in navolging van de voorzieningenrechter.
Het doek voor Kolenbrander lijkt daarmee te vallen nu de gemeente Almelo van zins is om de door de rechter verbeurd verklaarde dwangsommen grotendeels te gaan incasseren.

 
15-12-2010  

Ellery Cairo bij Opstromers op Stoom

 

ALMELO – Heracles voetballer Ellery Cairo was dinsdag de gast bij ‘Opstromers op Stoom’, een onderwijstijd verlengingsproject van de basisscholen Roets, De Triangel en De Zegge, Kinderopvang De Cirkel en OSG Erasmus om leerlingen die onderpresteren te laten doorstromen naar een hoger niveau van het voortgezet onderwijs.
Cairo vertelde de leerlingen hoe hij profvoetballer is geworden en al op 16-jarige leeftijd debuteerde bij Feyenoord. Ook vertelde Cairo over de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière en hoe hij als voetballer daarmee is omgegaan. De leerlingen hadden zelf ook vragen voorbereid en konden deze aan hem stellen.
Op dinsdag 25 januari 2011 is het vierde bezoek van Heracles Almelo aan dit project bij Eninver aan de Apollolaan.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-12-2010  

Pianist Bijkerk wijdt nieuwe piano De Terp in

 

ALMELO - Pianist Johan Bijkerk, componist van de Almelo Suite, heeft vandaag de piano ingewijd die door de bewoners van De Terp werd geschonken ten behoeve van de recreatiezaal in de woonflat.
Fotograaf Jan Bril nam een kijkje en maakte de foto.
 

 
16-12-2010  

Politie zoekt informatie moord Brederostraat

 

ALMELO – De Politie wil graag nadere informatie omtrent de laatste dagen die vooraf gingen aan de moord op de 23- jarige Nathalie Weinreder. Uit de sectie is gebleken dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie heeft de 22- jarige ex- vriend Dennis V. als verdachte aangehouden. De rechter-commissaris heeft vandaag bevolen dat de man in bewaring wordt gesteld.

Om duidelijk te krijgen wat er nu precies is gebeurd, heeft het Team Grootschalig Opsporing van het politiekorps Twente een aantal vragen over de periode van vrijdag 10 december tot en met zondag 12 december 2010:

1. Wie heeft het slachtoffer in deze dagen nog gezien of gesproken?
2. Wie heeft in deze dagen contact gehad met het slachtoffer?
3. Wie heeft in deze dagen contact gehad met het slachtoffer via digitale media, bijvoorbeeld msn of hyves?
4. Wie weet waar het slachtoffer in deze periode is geweest?
5. Wie heeft in de periode mensen gezien bij de woning van het slachtoffer aan de Brederostraat?

Mensen kunnen informatie doorgeven aan het TGO, Tarana Team via 0900 – 8844 of mailen naar tarana@twente.politie.nl  

 
16-12-2010  

Gerritsen en van Woudenbergh politici v/h jaar


De vijf genomineerden uit de publiekspoll op een rij.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – De winnaars van de gemeenteraadverkiezing van maart jl. Fred Gerritsen (D66) en Gerrit van Woudenbergh (VVD) zijn donderdagavond in het discussieprogramma Rumoer van de Twentsche Courant en de bibliotheek Almelo gehuldigd als politici van het jaar. Fred Gerritsen kreeg de publieksprijs via een poll op de website van TC Tubantia en wethouder Gerrit van Woudenbergh werd door de raadsleden en collegewethouders verkozen.
Gerritsen won de publiekspoll met 35 % voor zijn collega’s van Woudenbergh (23%), Stork - ALA/AOV, (18%), Veenstra - CU (14%) en de Olde - PVA (10%). Het totaal uitgebrachte stemmen bedroeg 1347.
Gerritsen: "Het streelde al mijn ego om genomineerd te zijn. Scoren is heel belangrijk en winnen geeft een kick die stimuleert om nog harder te vechten, in positieve zin."
De vakbroeders zetten Van Woudenbergh het meest op de eerste plaats gevolgd door Stork en Veenstra die het meest genoemd werden. Bert Hümmels (LA) en Gerritsen waren hier de eervolle volgers. Zeven raadsleden kregen geen enkele stem.
Van Woudenbergh: "Dit is een prijs die er echt toe doet. Het is fijn als je collega's je waarderen."
Vooraf aan de prijsuitreiking werden een aantal nieuwe raadsleden geïnterviewd.
Rumoer is hier te beluiteren.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
16-12-2010  

Dwangsom Dolle Pret moet voor debat betaald zijn

 

ALMELO – Het college van B&W had al aangekondigd dat het de opgelegde dwangsom met een totaal van 50.000 euro wil incasseren. Dat dit moet voor 11 januari 2011, de dag dat de gemeenteraad waarschijnlijk gaat instemmen met legalisatie, is onderneemster ter Avest van Kinderspeelparadijs Dolle Pret/Aylin in het verkeerde keelgat geschoten. In september jl. gaf de raad het college mee om de exploitatie te legaliseren en tot die legalisatie geen stappen te ondernemen. Die belofte wordt door het college van B&W niet nagekomen.
Ter Avest die al sinds 2002 haar exploitatie drijft in het pand waar voorheen een kart- annex partycentrum zat, is zwaar teleurgesteld en ziet geen uitweg meer als zij alsnog moet betalen voordat de raad een dag later een besluit heeft genomen. Zij gaat nu voor 1 maart a.s. het huurcontract opzeggen en de poorten sluiten, zo heeft zij radeloos aangekondigd.
De voorgenomen inning door het college van B&W roept veel boze reacties op op de website van TC Tubantia. In september overhandigde ter Avest bijna 15.000 ondersteuningsverklaringen aan de gemeenteraad.
De bestuursrechter sprak al eens het oordeel uit dat de gemeente gelet op het huidige bestemmingsplan (sinds 2006) het gelijk aan haar zijde heeft. De rechter sprak ook met nadruk uit dat het college geen enkele juridische belemmering heeft om alsnog een ontheffing te verlenen, daar is zelfs geen bestemmingsplanwijziging voor nodig.

De gemeenteraad – het hoogste bestuursorgaan – is de enige die nu nog het tij kan doen keren. Gelet op de toezeggingen van de raad in september jl. is dat eigenlijk het enige wat men met goed fatsoen kan doen. 

 
17-12-2010  

Gemeentelijke ontvangst nieuwe Nederlanders

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft woensdagavond tijdens een feestelijke ceremonie in de Burgerzaal een aantal nieuwe Nederlanders en hun familie ontvangen.
De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit o.a. Turkije, Afghanistan, Roemenië, Burundi, Marokko, Ghana, Letland en Vietnam. Allen hebben het naturalisatieproces met goed gevolg doorlopen. De ceremonie is een bevestiging dat de nieuwe Nederlander alle rechten en plichten krijgt en aanneemt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden. Met het zingen van het Wilhelmus werd de plechtigheid afgesloten waarna onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig werd nagepraat.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

 
17-12-2010  

Rembrandtschildertjes exposeren in de IISPA

 

ALMELO – De jaarlijkse expositie van werken van de Rembrandtschildertjes –basisschoolleerlingen tussen acht en twaalf jaar – werd woensdag geopend door de Wierdenaar Bram van der Weide. Het thema van de expositie was tweeledig. Een groep schildertjes had zich bezig gehouden met het thema Heracles en een twintigtal schildertjes had zich bezig gehouden met het thema circus. Dat laatste was reden om de opening te laten verrichten door Bram van der Weide, initiatiefnemer en organisator van het jaarlijkse wintercircus in Enschede.
De expositie in de IISPA is nog te bewonderen tot 3 januari 2011. Daarna gaat de expositie om tourbeurt naar de deelnemende basisscholen in de gemeente Almelo.

Alle foto's van Jan Bril zijn hier te bezichtigen.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-12-2010  

Almelose naar finale Miss PlusSize verkiezing

 

ALMELO – De Almelose Francien Wantia-Greevink (28) is doorgedrongen tot de eindstrijd in de Miss PlusSize Fashion Nederland Verkiezing 2011. De finale wordt gehouden op 27 maart 2011 in Eindhoven. Francien is de enige finalekandidaat uit Oost-Nederland, waarbij het gaat om modellen met een grotere maat. De Hagenaar 'grote mond' Henk Bres is gastjurylid tijdens de finale.
De winnares van de finale wordt het gezicht van de Nederlandse producerende Industrie in ‘grote maten’ dameskleding.

 
17-12-2010  

Spectaculaire vuurwerkshow Jan de Roo

 

ALMELO - Op het Rembrandtveld in Almelo heeft dierenspeciaalzaak Jan de Roo van het Vincent van Goghplein donderdagavond een spectaculaire vuurwerkshow gegeven, waarbij in het eerste deel de collectie van 2010 werd gedemonstreerd. Het tweede deel volgde met een show met professioneel vuurwerk.
Een avond eerder gaf Harings Fietsen uit de Nieuwstraat eveneens een vuurwerkshow op het Rembrandtveld. Fotograaf Nick Zweers nam donderdag een kijkje.


< Fotoreportage Nick Zweers

(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (4 foto's)...

 
17-12-2010  

Volkskerstzang in De Schelf

 

ALMELO – Over de Schelfhorst klonk vrijdagavond de 'Twentse roop' die opriep voor een volkskerstzang in de Kerkzaal van wijkcentrum De Schelf. Het Almelo’s Christelijk Mannenkoor zong o.l.v. dirigent Ton de Waal diverse kerstliederen en werd begeleid door de Christelijke Orkestvereniging Wilhelmina dat werd gedirigeerd door M. Blaak.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld las de schriftlezingen en mevrouw Barja Kist declameerde enkele verzen.
De samenzang werd voorafgegaan door een kleine kerstmarkt in De Schelf. Na afloop was er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

 
18-12-2010  

Aquisto maakt mogelijk een doorstart

 

ALMELO – Curator Erik Poelenije onderzoekt of het deze week failliet verklaarde payrollbureau Aquisto een doorstart kan maken. Poelenije heeft het probleem dat er 200 flexwerkers op de loonlijst staan en dat er nog 500 à 800 ex- werknemers claims hebben zoals vakantiegeld. Voor de 200 werknemers betaalt het UWV tussen Kerst en Nieuwjaar het salaris van deze maand uit.
In de loop van de volgende week komt er een nieuwe website om de werknemers nader te informeren over de afwikkeling van het faillisement.
Aquisto werd opgericht door Wim van der Noordt (foto) die niet de directie voerde maar nog wel aandeelhouder is. Van der Noordt legde zijn functie neer toen het bedrijf - toen nog Van der Noordt Personeelsdiensten - eerder in de problemen kwam en doorstartte onder de naam Aquisto. Van der Noordt was al vaker betrokken bij faillissementen van soortgelijke bedrijven. Hij was ook politiek actief. In vroegere jaren als raadslid in Almelo voor de PvdA en voor de zelfde partij tot oktober 2009 in Enschede waar hij toen uit de PvdA stapte om met de nieuw opgerichte partij Enschede Solidair opnieuw in de raad van Enschede te komen na de gemeenteraadverkiezing van maart jl.

 
19-12-2010  

Risicojongeren huisvesten tegenover wietshop

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil risicojongeren opvangen in het voormalige Turkse theehuis tegenover de Erotheek aan de Bornerbroeksestraat. Achter de Erotheek in hetzelfde pand zit koffieshop ‘Jemig de Pemig’.
Het opvanghuis voor jongeren die structuur missen, veelvuldig schoolverzuim tonen en vaak hun opleiding niet afmaken, moet plaats bieden aan 9 jongeren onder toezicht van Humanitas.
Aan het project dat ‘Kamerraad’ wordt genoemd, draagt de provincie jaarlijks 140.000 euro bij. De verbouwingskosten aan het pand van woningstichting Beter Wonen bedragen 225.000 euro en worden door de provincie en de gemeente betaald.
Voor de totale opvang van kansarmen wordt in 2011 een totaalbedrag van 2.465.000 euro uitgetrokken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-12-2010  

Almelo bouwt ook in de winter

 

ALMELO – Op diverse plekken in Almelo wordt gewoon doorgebouwd ook al sneeuwt en vriest het. Op het nieuwe bedrijventerrein De Velden aan de Kolthofsingel bouwt Löwik Bouw en Betonbedrijf een ultramoderne autowasstraat van 60 meter voor Leus Carwash. In de vrieskou bouwden de monteurs van onderaannemer Ropa Staalbouw uit Neede stevig door aan de futuristische staalconstructie.
De Velden is een project van Ter Steege Vastgoed uit Rijssen. Op De Velden is ruimte voor gevarieerde kavels in grootte waarvan enkele gecombineerd met wonen. Ook komt er een kantoor en een bedrijfsgebouw met kantoor.
Aan de Sluiskade ZZ werd begonnen met het grondwerk van 8 statige herenhuizen in opdracht van Nijhuis Bouw eveneens uit Rijssen.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
19-12-2010  

Sneeuw zorgt voor kerstsfeer

 

ALMELO – ‘Het mag om mij wel warm water regenen’, zomaar een kreet die je dezer dagen wel eens hoort. De automobilisten en treinreizigers zullen de afgelopen dagen ook wel eens hun volle vocabulaire hebben geuit, maar dat neemt niet weg dat een dik pak sneeuw ook bijdraagt aan de kerstsfeer waarnaar ook velen verlangen.
Zaterdag was er in de binnenstad al een beetje van die sfeer te proeven en zelfs ‘Santa’ liep er met een rendier aan een touw. Een mooie gelegenheid om de kinderen op de foto te zetten, moeten vele ouders gedacht hebben.
Vandaag is het koopzondag en opnieuw zijn er kramen bemand om te genieten van ‘kniepertjes’, warme chocomelk of glühwein en worden kerstliedjes gespeeld door diverse straatorkesten. In de Doelenstraat en omgeving hebben de ondernemers samen met de bewoners de handen ineengeslagen om het vanmiddag bijzonder gezellig te maken.

< Fotoreportages – Coen Mulder
Klik hier voor alle foto’s van zaterdag en zondag .

Fotoreportage (7 foto's)...

 
19-12-2010  

Koopzondag in winterdecor


^ Doelenstraat: Bewoners en ondernemers hadden de handen ineen geslagen om het vooral gezellig te maken.
Foto: Freek Buitenweg
 

ALMELO – De koopzondag in een winterdecor zorgde voor drukte in het Doelengebied waar het thema rood werd uitgedragen. In het gehele centrum zorgde de sneeuw voor een bijzondere beleving niet in het minst door de geuren van glühwein, oliebollen, bratwurst en andere lekkernijen die werden verorberd.
De Lions voerden actie op de Koornmaarkt voor De Boodschappenmand, in ’t Wetshuys speelde de band Profile t.b.v. 3FM Serious Request en op de Koornmarkt showde Huiskes Kokkeler het nieuwe wagenpark van Volkswagen. Daarvan meer foto’s onder Shownieuws. Kijk ook onder Mooi Almelo voor wat mooie stillevens.

Teveel foto’s kreeg de redactie binnen om allemaal te publiceren. Vandaar een selectie uit de fotoreportages van Freek Buitenweg, Jan Bril, Coen Mulder en Wim Roeke.

Klik hier voor alle foto's van Jan Bril
Klik hier voor alle foto's van Coen Mulder
Klik hier voor het filmpje van AlmeloAnders.nl

Fotoreportage (100 foto's)...

 
20-12-2010  

Dect telefoon voor ‘t Wierke

 

BORNERBROEK - Op de kerstmarkt in Bornerbroek heeft zorgboerderijondernemer Johan het Lam de prijsvraag gewonnen die werd georganiseerd door EP: Enter.
Er moest worden geraden naar het gewicht van een oude Sony TV en Johan het Lam zat het dichtst in de buurt van de 47 kg die het toestel woog.
De prijs, een set Panasonic Duo DECT Telefoons is inmiddels bij EP: Enter opgehaald en die kan Johan wel gebruiken op zorgboerderij ’t Wierke.

 
21-12-2010  

Grote order voor Lulof Druktechniek

 

ALMELO - Facility Services Netwerk (FSN) heeft middels een omvangrijke aanbesteding een groot deel van haar drukwerkpakket gegund aan Lulof Druktechniek in Almelo. Bedrijven die deelnemen in het contract zijn: Asito Dienstengroep (Asito, Thuiszorg Service Nederland (TSN), Timing Uitzendteam en Zorgwerk) en Albron Catering.
Lulof Druktechniek kwam als beste uit de bus na een vergelijk met een aantal grote aanbieders. Een aantal belangrijke selectiecriteria waren de kwaliteit van producten en diensten, de mate waarin Lulof Druktechniek zich richt op duurzaamheid en mvo en de mogelijkheden voor warehousing en logistiek. Door de centralisatie van de inkoop kan de huisstijl van de deelnemende partijen nu optimaal worden bewaakt.

 
22-12-2010  

Kerstactie voor 'Kans voor een Kind'

 

ALMELO – Op het Amaliaplein begon vandaag de kerstmarkt t.b.v. de stichting ‘Kans voor een Kind’. Op het plein een Glazen Huis waarin discjockey’s verzoeknummers draaien tegen betaling van een vrije gift. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur worden die live uitgezonden via Radio Almelo. Ook bedrijven kunnen hun arbeidsvitaminen indienen via de website www.kerstmarktalmelo.nl om deze te laten draaien. Op de website vindt u ook het gehele programma.
‘S avonds zijn er belangeloze optredens van artiesten. Donderdagavond waren dat Michel Exel en Patty Warman. Ook staan er kraampjes waarvan de verkoop ten goede komt aan goede doelen. Zo staat er o.a. een kraam met supportersartikelen van Heracles t.b.v. Kans voor een Kind, geeft de stichting informatie over haar doelstelling en vindt er vrijdagmiddag een verloting plaats met gesigneerde shirts, ballen en schoenen die door spelers van Heracles ter beschikking zijn gesteld. Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo verricht tussen 14.00 uur en 15.00 uur de verloting en maakt de totale opbrengst van de kerstmarkt bekend.
‘Glühwein, Bratwurst und Bier’ wordt door de gezamenlijke horeca aan het plein verkocht en ook daarvan gaat de opbrengst naar de stichting ‘Kans voor een Kind’. Verder liften de Wilde Ganzen mee met een project voor Kenia.
Dus allen op naar het Amaliaplein en breng de kerstgedachte in praktijk.

Fotoreportage: Jan Bril
Kijk hier voor alle foto's

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-12-2010  

Sneeuwpret op de Nijreesberg

 

ALMELO – Tegenwoordig moet je met de auto een stukje om naar de Nijreesberg, maar de zandrug in het Nijreesbos heeft nog geen enkele aantrekkelijkheid verloren als speelterrein voor kinderen. Vele generaties denken met plezier terug aan deze speelplek en vooral met sneeuw is het een fijne plek om met de slee naar beneden te roetsjen.
Een lekkere warme chocomelk bij het tegenover gelegen café restaurant Liedenbaum gaat er dan ook wel in.

Fotoreportage: Jan Bril
Kijk hier voor alle foto's

Fotoreportage (17 foto's)...

 
23-12-2010  

Nieuwe Volvo S80 D3 Kinetic voor B&W

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W least een handgeschakelde Volvo S80 D3 Kinetic als opvolger van de dure Audi A8. Het vorige college van B&W kreeg nogal kritiek op die dure leasebak en nu heeft het huidige college van B&W dat contract vroegtijdig ontbonden. Dat kostte wel 21.000 euro afkoop maar in totaal gaan de jaarlijkse leasekosten met een half jaar bijstandsuitkering omlaag. Dus over drie jaar is dat terugverdiend en kan een opvolger van de S80 worden gekozen. Feitelijk wordt er dus alleen wat winst in de brandstofkosten en de wegenbelasting behaald. Het collegebesluit werd dinsdag jl. genomen en men rijdt voorlopig in een leenauto van Volvo tot de nieuwe S80 D3 geleverd wordt.

 
23-12-2010  

Rustige stille tocht in De Boomsplaats

 

ALMELO – Een honderdtal mensen nam deel aan de stille tocht ter nagedachtenis aan de vermoordde 23- jarige Nathalie Weinreder die 12 december jl. dood in haar woning werd gevonden terwijl de tweejarige peuter in zijn bedje lag te huilen.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg riep bij aanvang van de tocht op tot meer verdraagzaamheid in de maatschappij en deed een beroep op de deelnemers de tocht in waardigheid af te leggen. Bij het huis van het slachtoffer aan de Brederostraat werden bloemen neergelegd, kaarsen ontstoken en witte ballonnen opgelaten.
Voor de moord is de 22-jarige ex- vriend Dennis V. aangehouden wiens voorarrest is verlengd. RTV Oost en SBS6 legden de stille tocht vast. RTV Oost besteedde vanavond in het programma ‘Onder de Loep’ eveneens aandacht aan de moord. De recherche verzocht daarin iedereen die contact heeft gehad met Nathalie in de dagen voorafgaand aan de moord met de politie contact op te nemen via: 0800 - 4 555 555 of anoniem 0800 - 7000.

RTV Oost gemist: Onder de Loep

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (5 foto's)...

 
23-12-2010  

Panne voor kerstactie 'Kans voor een Kind'


DJ's André Tuller en Bert Schmitz namen het trommeltje met 125 euro dankbaar in ontvangst.
 

ALMELO – Tijdens de kerstactie voor ‘Kans voor een Kind’ zat het de initiatiefnemers niet mee tijdens de live-uitzendingen op Radio Almelo. Nog maar net na aanvang van de uitzending op woensdag begaf de mobiele zender van Radio Almelo het, waardoor het programma vanuit het Glazen Huis niet kon worden uitgezonden. Desondanks ging het op het Amaliaplein door met het indienen van verzoekjes tegen een vrije gift en draaiden de DJ's er lustig op los.
< Donderdagmiddag kwamen scholieren van basisschool De Zegge de baten van hun kerstmusical overhandigen aan de DJ’s in het Glazen Huis. In het trommeltje een bedrag van 125 euro.
De artiesten Marco Schouten, "30 EURO LIVE", Richard Duinkerk en Johnny Bolk, Patrick ter Haar en De Heeren van Almelo vermaakten 's avonds het publiek met hun optredens op het podium en de kraampjes met Bratwurst, Glühwein, en warme chocomelk hadden het druk evenals de bierkraan die ondanks de kou bleef stromen.

Gerepareerd
Inmiddels is de mobiele zender van radio Almelo gerepareerd zodat vrijdag op de slotdag tussen 12.00 uur en 15.00 uur nog een inhaalslag gemaakt kan worden met het indienen van verzoeken. Rene Bosch - bekend van de B-brothers - treedt om 13.30 uur op.

Verloting 
Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo verricht vrijdagmiddag tevens de verloting met gesigneerde shirts, voetbalschoenen en voetballen die door spelers van Heracles Almelo beschikbaar zijn gesteld. De keepershandschoenen van doelman Pasveer en een fiets van Obifit. Dus massaal naar het Amaliaplein om het streefbedrag van 10.000 euro vol te maken.
De stichting ‘Kans voor een Kind’ vervult met de opbrengst kinderwensen van o.a. ernstig zieke kinderen. 

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (22 foto's)...

 
24-12-2010  

Help Voedselbank met uw kerstpakket

 

ALMELO – De Voedselbank Almelo is een grote inzameling gestart van overtollige kerstpakketten of delen daarvan. Het doel van de Voedselbank is om 120 gezinnen in Almelo die het zeer moeilijk hebben, ook iets extra’s te kunnen bezorgen in de laatste week van dit jaar.
Bedrijven en particulieren die al rijkelijk zijn voorzien van kerstpakketten kunnen de Voedselbank daarbij helpen door pakketten en goederen af te geven bij de Voedselbank om deze gezinnen in nood toch een plezierige jaarwisseling te geven.
Op het adres van de Voedselbank aan het van Dronkelaarsplein – afgifte Bornsestraat naast de Pinautomaat van ABN Amro – kan men tot 31 december de goederen afgeven.
De Voedselbank stelt uit de ingeleverde pakketten nieuwe pakketten samen om een eerlijke verdeling te waarborgen.

Inlevertijden zijn:
Dinsdag van 13.30 uur tot 15.30 uur
Donderdag van 11.30 uur tot 14.00 uur
Vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur

Heeft u als bedrijf meerdere pakketten over of bent u door de weersomstandigheden niet in staat om het te brengen, kunt u ook contact opnemen met de Voedselbank Almelo via Mobiel 06-41605996

 
24-12-2010  

De Hofkamp beste verzorgingshuis van Nederland

 

ALMELO – Volgens een onderzoek van De Volkskrant is verzorgingstehuis voor senioren De Hofkamp het beste verzorgingshuis van Nederland. De Hofkamp is een onderdeel van ZorgAccent & Thuiszorg Noord.
Het Scholtenhof in Oldenzaal staat met een 15e plaats ook in de Top 20.
Het Dijkhuis in Borne staat als verpleeghuis op een nationale zevende plaats.
 

 
25-12-2010  

Toch nog 4000 euro voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – De winterse omstandigheden hebben de kerstmarktactie op het Amaliaplein ten bate van de stichting Kans voor een Kind, danig parten gespeeld. Woensdag begon de actie al met de pech dat de mobiele zender uitviel om live te kunnen uitzenden via Radio Almelo en dat scheelde behoorlijk in het aantal ingediende verzoekjes. Bovendien liet daardoor ‘30 EURO LIVE’ het afweten en dat kostte ook de nodige fans.
Op de slotdag kon weer live worden uitgezonden via Radio Almelo en dat stuwde het aantal verzoeken nog wat omhoog, maar het was bitter koud op het plein dat in de nachtelijke uren nog eens met een extra pak sneeuw werd bedekt. In de regio was het bar en boos en werden regionale verbindingswegen afgezet door de opgewaaide sneeuwduinen. Zo werd o.a. de N36 afgesloten en diverse wegen rondom Ommen. Rond 13.00 uur liet Heracles Almelo voorzitter Jan Smit dan ook telefonisch weten dat hij wel op weg was gegaan maar geen kans zag om Almelo op tijd te bereiken en terugkeerde naar huis. Daardoor viel ook de verloting - van de spullen die door Heraclesspelers beschikbaar waren gesteld - in het water.
Wel was er een optreden van Rene Bosch (ex- B-Brothers) en de van Popstars bekende zangeres Romy Vitadamo. In het Glazen Huis draaide DJ Paul Salakory diverse verzoeknummers en gooide er een snufje Soul doorheen dat de beentjes los maakte om warm te worden. De Glühwein en warme chocolademelk deed de rest.
Tegen de klok van drie maakte DJ André Tuller een voorlopige stand bekend aan Willem Hoevers van de stichting Kans voor een Kind en overhandigde hem symbolisch een cheque van 4000 euro zijnde het bedrag dat op dat moment zeker binnen was.
Daar komt nog wat bij, want nog niet alle toegezegde bedragen waren al overgemaakt en de spullen van de Heraclesspelers - zoals twee ingelijste en gesigneerde shirts, voetbalschoenen, voetballen en keepershandschoenen - die niet werden verloot, hangen nu in de horecabedrijven die de actie ondersteunden om tegen het hoogste bod te worden verkocht.
Willem Hoevers was desondanks ontzettend dankbaar voor wat alle vrijwilligers in drie dagen bittere kou hadden gepresteerd, dankte de gulle gevers en de deelnemende horecabedrijven voor het initiatief en hoopt op een vervolg in 2011.

De mede organiserende horecabedrijven waren: Café De Stam, Irish Pub en Restaurant The Shamrock, café ’t Dopje, Bier en Wijnlokaal ’t Hookhoes, Eten & Drinken Amused en Proeflokaal België. Ga dus kijken om een bod uit te brengen op de door de Heraclesspelers beschikbaar gestelde clubattributen.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-12-2010  

Fijne kerstdagen

 


De
redactie
van 
AlmeloNieuws.nl
wenst  alle  lezers
fijne kerstdagen toe !

 
26-12-2010  

B&W akkoord met ontwikkelplan Noorse Broeders

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W heeft vorige week ingestemd met het ontwikkelplan De Bavinckel op het Elhorsterveld. Het ontwikkelplan De Bavinckel is een huisvestingsplan van de Christelijke Gemeente Nederland afd. Almelo (CGN) en de stichting Page Care. Op de terreinen wil CGN (voorheen Noorse Broeders) een woonzorglocatie ontwikkelen voor mensen met een beperking dan wel senioren met een beperking. Ook wordt gedacht aan een kleinschalig kinderdagverblijf.
Met de instemming van het college van B&W is voor CGN de weg vrij om met de huidige eigenaren te onderhandelen over de (gedeeltelijke) overname van de benodigde grond waar voorheen het plan bestond om er een horecagelegenheid t.b.v. het in ontwikkeling zijnde Groenpark Elhorsterveld te realiseren.
De Noorse Broeders/CGN hebben ook een vestiging aan de Ambtstraat in Almelo waar de diensten plaatsvinden. Of deze activiteit mee verhuisd is nog onbekend.


B&W besluit: Ontwikkelplan De Bavinckel

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-12-2010  

Dertig jaar levende kerststal Mariaparochie

 

MARIAPAROCHIE - Al dertig jaar wordt de levende kerststal in de kerk van de Mariaparochie in ere gehouden door de Katholieke Plattelandsjongeren uit Mariaparochie en Harbrinkhoek en dat wil men nog vele jaren volhouden.
Tijdens de eerste kerstdag viel de belangstelling wat tegen, maar op de tweede kerstdag kwam het publiek in drommen langs de kribbe om het kerstkind te aanschouwen. Compleet met kameel, lammetjes, os en ezel en uiteraard een collectemandje om de kosten te drukken. Ook de drie wijzen uit het oosten kwamen het kerstkind hun eer bewijzen, kortom met warme chocolademelk en koekjes was het een drukte van belang.

Fotoreportage: Jan Bril
Kijk hier voor alle foto's

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-12-2010  

Plesmanweg melkkoetje voor politie

 

ALMELO - Op de dag na Kerst hield de politie in heel Twente snelheidscontroles. De controle aan de Plesmanweg in Almelo sprong er met kop en schouders bovenuit met 287 processen-verbaal. De hoogst gemeten snelheid tussen 10.00 uur en 15.30 uur was 83 km per uur terwijl het maximum aantal km per uur 50 km bedraagt. Het aantal passanten bedroeg 2239. Bijna 13 % van de automobilisten reed dus te hard. De Plesmanweg is met regelmaat een controlepunt.
In Lonneker werkte de Tam Tam kennelijk goed, want tussen 15.05 uur en 17.25 uur kwamen er aan de Oldenzaalsestraat 1586 voertuigen 'langsscheuren' allen binnen de maximaal toegestane snelheid, zodat Hermandad met een oningevuld bonboekje naar huis kon.

 
29-12-2010  

Geen vervolging in douchedrama Eugeria (upd)

 

ALMELO – Het Openbaar Ministerie van de rechtbank te Almelo heeft besloten het onderzoek in het douchedrama bij verpleeghuis Eugeria te seponeren. Op zaterdag 11 juni 2009 raakte een 81-jarige vrouwelijke patiënt zo zwaar gewond door een te hete douche dat zij later in het brandwondencentrum in Groningen overleed aan de gevolgen. De vrouw die zich niet zelfstandig kon bewegen werd bij het douchen alleen gelaten voor een koffiepauze.
Een woordvoerster van Carint Reggeland Groep waartoe Eugeria behoort, gaf destijds in TC Tubantia aan dat de vrouw zelf vroeg even alleen te mogen zijn. De familie bestreed dat en stelde onomwonden 'dat zij alleen was gelaten door een personeelslid. Mijn moeder had geen mogelijkheden om alarm te slaan of de kraan dicht te draaien en onder de kokend hete straal weg te komen', aldus de dochter.
Er was overleg dat op niets uitliep en de familie stelde Eugeria een ultimatum om de eigen lezing binnen een week in TC Tubantia te herroepen, wat niet gebeurde. Ook suggereerde Eugeria dat de kraan 'op hol' was geslagen. Een specialist in thermostaatkranen betwijfelde die bewering destijds ernstig.
Ook het O.M. heeft de kraan laten onderzoeken en tijdens dat onderzoek zijn geen mankementen aan de kraan komen vast te staan. Het O.M. concludeerde tevens dat de personele gang van zaken op enkele punten beter had gekund maar dat er niet zulke fouten zijn gemaakt dat vervolging aan de orde is.
Een officieel persbericht is door het O.M. nog niet vrijgegeven.

Mogelijk is, dat het personeel van Eugeria toch in strijd heeft gehandeld met het protocol d.d. 13 oktober 2008 - ruim voor de fatale datum - van de Inspectie voor de Volksgezondheid. In dat licht bezien kan bij het besluit van het O.M. een vraagteken worden gezet. 
Lees ook archief TC Tubantia en deskundige waarschuwde al eerder voor thermostaatkranen.


Circulaire 13-10-2008 - Inspectie voor de Volksgezondheid

 
29-12-2010  

Oudejaarscross SISU afgelast

 

ALMELO - De oudejaarscross van de Almelose atletiekvereniging SISU op 31 december a.s. gaat dit jaar helaas niet door. De route van de cross die zou plaatsvinden rondom het sportcomplex van SISU aan De Bosrand in Almelo is voor een groot deel niet of nauwelijks begaanbaar.

 
30-12-2010  

Siny Pots, Ridder in de Orde van Oranje Nassau

 

ALMELO – Voor de grote organisator van de Ermasport Volleyball Classic was er donderdagavond bij aanvang van de finales een grote verrassing. Siny Pots - al twintig jaar de grote motor achter dit sportevenement van allure - had het college van B&W uitgenodigd om de finalewedstrijden in de splinternieuwe IISPA bij te wonen, maar werd vlak voor het beginsignaal volkomen overdonderd toen burgemeester Jon Hermans- Vloedbeld haar vol waardering toesprak en met de mededeling kwam dat het Hare Majesteit de Koningin had behaagd haar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te benoemen.
Volgens burgemeester Hermans was Siny Pots – Oude Avenhuis behept met zo’n typische Twentse nuchterheid die zich als vrijwilliger voor tal van zaken inzet. Professioneel gedreven t.a.v. de Volleyball Classic maar de basissport niet vergetend. Als vrijwilliger bij MEE Twente waarvoor ze mensen met een beperking ondersteunt. Als bewindvoerder en begeleider van een zwak begaafd gehuwd stel. Als vrijwilliger bij Europa Kinderhulp, Radio Almelo en de Boodschappenmand. Maar ook als voorzitter van de Zonnebloem om zieken, ouderen en eenzamen wat leuke momenten te bezorgen. “Nou, Siny, een grijze muis ben je inderdaad niet! Siny, jij bent een echte rasvrijwilliger. Jij bent iemand die dat doet met groot elan. Iemand die bruggen slaat. Dat vind ik iets om jaloers op te zijn. Almelo mag trots zijn op mensen zoals jij Siny. Ik ben in ieder geval heel trots op jou.”, aldus de burgemeester.

Fotoreportage Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (8 foto's)...

 
30-12-2010  

Burgerlijke stand gemeente Almelo week 51

 

Geboren:
Thijmen Jens z.v. S.G. Meijer en C.S.E. Coumans
Anne-Quinn Fennangela d.v. B.L.M. Zanderink en F.H. Mollenhorst
Esmée d.v. L. van Nuil en N.J.M. Kok
Sophie d.v. A. van den Heuvel en S. Maneschijn
Riëtte Gea Eva d.v. R. Niks en G.H.G.G. Doldersum
Liz Marly d.v. B.G.H. Wanschers en C.H.G. Krake
Krijn Antoon z.v. E.G.J. Nobbenhuis en M.M.T. Oude Wesselink
Milan Hennie Mari z.v. M.H.M. Brok en G.H.W. Braakman
Kai z.v. A.J. Jacobs en M. Schipper
Mees Christiaan Jos z.v. G.M. Reuvers en D.A. van der Klis
Sienna Celine d.v. W. Dubbink en D. Murad
Danicha Maria d.v. C.J.H.M. Mulder en J.M. van de Haar
Tiem Arend Johan z.v. A.J. ten Brink en M.R. Kuipers
Jasmijn d.v. R. Latul en P. Grothues
Nobel Emanuel z.v. S. Yemane en S. Mebrahto
Timurhan Faruk z.v. A. Topta? en E. Özermis
Alexander z.v. S. Pieterse en M. Blauw
Ecrin d.v. M. Herdem en F. Herdem
Liza Theresia Ingrid d.v. G.J. Haarhuis en T.E. ter Wengel
Vera d.v. H. Knol en N. Eggink
Xion z.v. R.G.B. Kroeze, en M. Dai
Trudy Dikkie Jaylin d.v. A.A. Neurink en H.H.G.J. Oort
Peter z.v. S.T.H. Berns en S. Alma
Joyce en Myrthe d.v. J.H.W. Corbet en J.M. Gerrits
Marcella d.v. A. Rahmani en S. Tajik
Milan z.v. J. Hopster en A. Krabbenbos
Elles Marina Josephina d.v. A.J.B. Peulken en S.M. Borkent
Margaretha Victorina Lisa d.v. B. Doldersum en M. Wolters
Damian Remco z.v. L.E.M. van Breen

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
H. Renen L. Karki
F.J.A. Heerinken J.Dibbets

Overleden:
H.J. Scholten 80j. e/v W.W. Brummer
J.J. de Vos 92j. w/v G. Koolhof
A. Ballast 75j. e/v H. Bartels
E. Ferdinandus 88j. w/v E. Gomies
E.J.K. Jäger 59jr. (v)
H.G.M. Kleinpenning 72jr. e/v H.J.G. Oude Breuil
A.B. Schulkes 93j. w/v F.G.M. Wolters
G.H. Kobes 77j. e/v C. Mulder
A.H.M. van Tiel 81j. (v)
A.H. Poelakker 62j. w/v É. Lacik
G.J.E. Hazenkamp 93j. w/v M. Vunderink
R. Bonte 82j. e/v H. Willems

 
31-12-2010  

Levenskunstenaar Ginus Lindeman overleden

 

ALMELO – Kunstschilder en levenskunstenaar Ginus Lindeman is niet meer. De geboortige Groninger schilderde dat het een lieve lust was en deed dat vaak op locatie tijdens evenementen.
Onder de mensen zijn was zijn levensmotto.
Ginus leed aan kanker en heeft die strijd op 71-jarige leeftijd moeten opgeven.

< Ruim voordat het publiek het Schelfhorstpark binnenstroomt voor het jaarlijkse HobNob Festival, had Ginus zich al een plekje toegeëigend.
Foto archief AN.nl - Nick Zweers

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-12-2010  

Opnieuw autobrand in Almelo (update)

 

ALMELO – Na een maand van rust in de reeks van autobranden, was het in de nacht van donderdag op vrijdag weer raak. In de Bornerbroeksestraat ging een auto in vlammen op en moest de brandweer uitrukken over gladde wegen om de brand te blussen.
Details over de oorzaak zijn nog niet bekend.

update: 03-01-2011
De brand in het voertuig is ontstaan door een technisch defect, zo is uit onderzoek gebleken.

< Foto: Jeffrey Kastermans
Kijk naar meer foto’s op Weegink.nl

 
31-12-2010  

Burgemeester van het Vinkenplein is overleden

 

ALMELO – Nog net in het oude jaar bereikte de redactie het bericht dat de burgemeester van het Vinkenplein, Willie Lenderink, is overleden. Lenderink was de toezichthouder, regelaar en ritselaar voor zijn buurtgenoten en kreeg deuren open in het stadhuis als er extra aandacht nodig was voor zijn buurt.

< Willie Lenderink
- foto Arthur Riet.

Archief
Terug naar vorige pagina