Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-12-2010  

Gerritsen en van Woudenbergh politici v/h jaar


De vijf genomineerden uit de publiekspoll op een rij.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – De winnaars van de gemeenteraadverkiezing van maart jl. Fred Gerritsen (D66) en Gerrit van Woudenbergh (VVD) zijn donderdagavond in het discussieprogramma Rumoer van de Twentsche Courant en de bibliotheek Almelo gehuldigd als politici van het jaar. Fred Gerritsen kreeg de publieksprijs via een poll op de website van TC Tubantia en wethouder Gerrit van Woudenbergh werd door de raadsleden en collegewethouders verkozen.
Gerritsen won de publiekspoll met 35 % voor zijn collega’s van Woudenbergh (23%), Stork - ALA/AOV, (18%), Veenstra - CU (14%) en de Olde - PVA (10%). Het totaal uitgebrachte stemmen bedroeg 1347.
Gerritsen: "Het streelde al mijn ego om genomineerd te zijn. Scoren is heel belangrijk en winnen geeft een kick die stimuleert om nog harder te vechten, in positieve zin."
De vakbroeders zetten Van Woudenbergh het meest op de eerste plaats gevolgd door Stork en Veenstra die het meest genoemd werden. Bert Hümmels (LA) en Gerritsen waren hier de eervolle volgers. Zeven raadsleden kregen geen enkele stem.
Van Woudenbergh: "Dit is een prijs die er echt toe doet. Het is fijn als je collega's je waarderen."
Vooraf aan de prijsuitreiking werden een aantal nieuwe raadsleden geïnterviewd.
Rumoer is hier te beluiteren.

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina