Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-12-2010  

Einde nabij voor Kolenbrander Bornerbroek ?


foto: website Toon Kolenbrander
 

BORNERBROEK – Het doek lijkt te vallen voor sloopbedrijf Toon Kolenbrander in Bornerbroek nu de rechter in een civiele procedure de gemeente Almelo grotendeels in het gelijk stelt t.a.v. de gevoerde bestemmingsplan- en milieuprocedure en de opgelegde dwangsommen met een totaal van 175.000 euro verbeurd verklaard heeft.
De strijd dateert al van voor de gemeentelijke herindeling toen Bornerbroek nog tot de gemeente Borne behoorde en deze al het illegale gebruik van agrarische grond bestreed. Kolenbrander gebruikt het terrein als opslagplek voor sloopmateriaal dat hij ter plekke bewerkt met een puinbreker. Naast de puinbreker is er sprake van een illegale zendmast en een dieselolietank. De overtredingen hebben te maken met de wet milieubeheer, de woningwet en de wet op de ruimtelijke ordening.
Kolenbrander vocht het standpunt van de gemeente aan en schakelde daarvoor milieuadviseur Middelkamp in en naar het laat aanzien met weinig resultaat.
Samen met Middelkamp bestreed Kolenbrander ook de puinbrekeractiviteiten op het Indiëterrein waar hij handhaving eiste van de milieuregels. Kolenbrander werd door de gemeente niet ontvankelijk verklaard dit in navolging van de voorzieningenrechter.
Het doek voor Kolenbrander lijkt daarmee te vallen nu de gemeente Almelo van zins is om de door de rechter verbeurd verklaarde dwangsommen grotendeels te gaan incasseren.

Archief
Terug naar vorige pagina