Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-12-2010  

Almelo dokt flink voor nieuw stadion

 

Door het stopzetten van de Flexlocatie is een herschikking van de sportverenigingen op de Ossenkoppelerhoek noodzakelijk. Vooral een nieuw onderkomen voor Oranje Nassau is een kostbaar onderdeel en bestaat er nog geen duidelijkheid voor de verenigingen Achilles, La Prémière en sv Almelo hoe een herschikking er daadwerkelijk gaat uitzien. Tegelijkertijd is er geen nog geen oplossing voor honk- en sofbalvereniging De Uitsmijters dat van het Maatveld weg moet omdat dit sportcomplex wordt opgeheven. De Uitsmijters zouden naar de Flexlocatie en DVO’71 dat van het Maatveld naar De Riet zou gaan, kan het niet eens worden met sv Rietvogels.
Vraagtekens kunnen ook gezet worden bij de grondprijs die de stichting Stadion Almelo betaald. Temeer daar in een nieuw stadion rekening gehouden wordt met 30.000 m2 commerciële ruimtes. Om dat te vullen wordt onderzocht of er een gokhal kan komen en wordt geopperd om de bibliotheek in het huidige stadion naar het nieuwe stadion te verhuizen. Directeur Krol acht dat een dergelijke verhuizing minstens 750.000 euro gaat kosten en dat de gemeente dat dient te gaan betalen. De zo juist gerealiseerde ombouw van de centrale bibliotheek heeft een euroton gekost. Enkele jaren geleden werd de toekomst van de filialen in De Schelf en in het stadion al onzeker door een sibsidiekrimp en werd geopperd om een filiaal te sluiten. 
Wat er met het huidge stadion gaat gebeuren is eveneens onduidelijk. Al met al lopen de bijkomende kosten voor een nieuw stadion op het complex van Oranje Nassau in de miljoenen.
Lees ook TC Tubantia

Laatste aanpassing: 09.24 uur.
De gemeenteraad praat dinsdag 7 december om 21.00 uur in een informatieve raadsbijeenkomst over de plannen van een nieuw stadion. De bijeenkomst is ook live te volgen via: http://www.maximedia.nl/almelo/ 

Archief
Terug naar vorige pagina