Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-12-2010  

Enquête reclamebelasting onvolledig en fout


Ook de dokter, de advocaat en de makelaar aan bijvoorbeeld de Schipbeekstraat moeten meebetalen aan de feestverlichting in de Grotestraat.
 

ALMELO – Manipulatie wil IT-ondernemer Gerrit Stam de enquête over het invoeren van een reclamebelasting nog net niet noemen. Wel zet hij grote vraagtekens bij de uitkomst en beredenering van de enquête die volgens hem bovendien lang niet alle 400 neringdoenden binnen de P-ring hebben ontvangen.
Met hem zijn steeds meer ondernemers binnen de P-ring van mening dat de reclamebelasting een speeltje is van de winkeliersvereniging SOBA waar slechts een klein gedeelte van alle ondernemers in de binnenstad lid van is. Volgens Stam en zijn medestanders heeft het overgrote deel niets aan de invoering van de reclamebelasting en komt die alleen de ondernemers in een kleine kern van de binnenstad ten goede. Bovendien betekent het een verdubbeling van de inkomsten die in de komende jaren ook nog eens flink gaat groeien en voor kleine zelfstandigen een forse verplichte aderlating is.
Het tast bovendien het gevoel van vrij ondernemerschap aan omdat met de invoering van een reclamebelasting een greep wordt gedaan in het beschikbare reclamebudget.
Ook artsen, advocaten en andere vrije ondernemers binnen de P-ring moeten gaan betalen voor een naambordje aan de deur terwijl zij niet kunnen profiteren van feestactiviteiten op de Koornmarkt en Marktplein.


Rapportage draagvlak
Onjuiste uitleg neigt naar manipulatie

Archief
Terug naar vorige pagina