Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2010  

Luchtig Rumoer in teken van de Sint

 

ALMELO – Het wekelijkse discussieprogramma Rumoer van de Bibliotheek en de TC Tubantia had donderdagavond een luchtig karakter waarin de dichters van de Keerkring Gerard Haverkort, Coen Heldeweg en Wim van der Elst gedichten voorlazen van bekende en minder bekende dichters en dichtrijm van eigen signatuur. Van der Elst nam daarbij o.a. ex- wethouder Sjoers en de politiek onder ‘vuur’.
Muziekschool-leerling Bas Roetman speelde op piano de muziekale intermezzo’s. Verder was Urenco-directeur Huub Rakhorst te gast die door presentatrice Ank le Noble als Cultuursint werd aangeduid.
TC Tubantia journaliste Linda Hilberink maakte bekend wie door de lezers de zwarte piet van het jaar kreeg toebedeeld en wie de sint van het jaar werd. De onbekende pyromaan werd de ‘zwarte piet’ toebedeeld en stadswachten Bas en Wim kregen ‘de sint’ vanwege het al 8 jaar dagelijks voeren van een zwerfkat die zich rondom de Javatoren ophoudt.
Bibliotheekdirecteur Jan Krol kreeg een ‘sint’ van De Keerkring vanwege zijn inzet voor de cultuur. Ook werd hem een ‘zwarte piet’ toebedeeld vanwege teveel toebedeelde eer voor de vernieuwing van de bibliotheek dat zonder zijn medewerkers niet geklaard zou zijn.

< Fotoreportage - Jan Bril

Beluister de uitzending op Radio Almelo

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina