Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-12-2010  

Dwangsom Dolle Pret moet voor debat betaald zijn

 

ALMELO – Het college van B&W had al aangekondigd dat het de opgelegde dwangsom met een totaal van 50.000 euro wil incasseren. Dat dit moet voor 11 januari 2011, de dag dat de gemeenteraad waarschijnlijk gaat instemmen met legalisatie, is onderneemster ter Avest van Kinderspeelparadijs Dolle Pret/Aylin in het verkeerde keelgat geschoten. In september jl. gaf de raad het college mee om de exploitatie te legaliseren en tot die legalisatie geen stappen te ondernemen. Die belofte wordt door het college van B&W niet nagekomen.
Ter Avest die al sinds 2002 haar exploitatie drijft in het pand waar voorheen een kart- annex partycentrum zat, is zwaar teleurgesteld en ziet geen uitweg meer als zij alsnog moet betalen voordat de raad een dag later een besluit heeft genomen. Zij gaat nu voor 1 maart a.s. het huurcontract opzeggen en de poorten sluiten, zo heeft zij radeloos aangekondigd.
De voorgenomen inning door het college van B&W roept veel boze reacties op op de website van TC Tubantia. In september overhandigde ter Avest bijna 15.000 ondersteuningsverklaringen aan de gemeenteraad.
De bestuursrechter sprak al eens het oordeel uit dat de gemeente gelet op het huidige bestemmingsplan (sinds 2006) het gelijk aan haar zijde heeft. De rechter sprak ook met nadruk uit dat het college geen enkele juridische belemmering heeft om alsnog een ontheffing te verlenen, daar is zelfs geen bestemmingsplanwijziging voor nodig.

De gemeenteraad – het hoogste bestuursorgaan – is de enige die nu nog het tij kan doen keren. Gelet op de toezeggingen van de raad in september jl. is dat eigenlijk het enige wat men met goed fatsoen kan doen. 

Archief
Terug naar vorige pagina