Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-08-2010  

Justitiearchief in gebouw De Waaierd

 

ALMELO – Nadat Fortis Bank is ‘ingetrokken’ bij de ABNAMRO Bank en haar huisvesting in het gebouw De Waaierd aan de Egbert Gorterstraat heeft verlaten, gaat ook Ten Cate Advocaten volgend jaar verhuizen. Ten Cate Advocaten vestigt zich in september 2011 op de gehele derde verdieping van het Twenthe Centrum dat voordien geheel wordt gerenoveerd.
De Waaierd wordt in zijn geheel het nieuwe onderkomen van het archief van Justitie voor het arrondissement Almelo.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
01-08-2010  

Binnenbrandje McDonalds Woonboulevard

 

ALMELO - Zondagavond om 19.39 uur rukte de brandweer met maar liefst 15 voertuigen uit voor een brandmelding bij McDonalds aan de Woonboulevard. Brandweervoertuigen uit Almelo, Wierden en van de Regio werden daarbij ingezet, maar bij aankomst bleken alle klanten en personeelsleden het pand al verlaten te hebben. Enkele personeelsleden poogden zelf het brandje te blussen, waarbij een der personeelsleden teveel rook heeft ingeademd en medische zorg benodigde. Het vuurtje zelf werd door de brandweerlieden vakkundig gedoofd, waarna alleen een grote schoonmaakbeurt van het hamburgerrestaurant nog rest.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

Melding P2000:
01-08-1019:39:26PRIO 1 ONTMOETING/VERZAMEL MCDONALDS ALMELO WOONBOUL : WOONBOULEVARD 2 7606JA : ALMELO 3331AMZ 5532WDN 3151AMC 3091NRD : Google Maps
0605998 brandweer Wierden / Kazerne techniek / Twente
0605997 brandweer Wierden / Kazerne techniek / Twente
0605922 regio 5 Twente BRANDWEER 22
0605921 regio 5 Twente BRANDWEER 21
0605310 brandweer / Monitorcode / Twente
0605288 brandweer Wierden / TS-5232 / Twente
0605246 brandweer Almelo Zuid / Zuid - TS-3331 / Twente
0605238 brandweer Almelo Centrum / Centrum - HW-3151 (Regio) / Twente
0605236 brandweer / Voertuig OvD Cluster Noord / Twente
0605152 brandweer / OvD West (Info) / Twente
0605132 brandweer / OvD Noord (Info) / Twente
0605131 brandweer / OvD Noord (Inzet) / Twente
0604540 brandweer Wierden / Groepsoproep / Twente
0603794 brandweer Almelo Zuid / Zuid groep 4 / Twente
0603661 brandweer Almelo / Chauffeurs groep 1 HW , HV1 / Twente

 
02-08-2010  

Huttenland volop in aanbouw

 

ALMELO - Hutten bouwen op HuttenLand is al vele jaren een topper tijdens de Zomerwijkweken. Maandag kon de jeugd er voor het eerst terecht en de bouwwerken schieten al de grond uit. Tot 19 augustus kunnen de kinderen weer dagelijks terecht op het terrein aan de Veenelandenweg op de Schelfhorst om een eigen hut te bouwen. Traditiegetrouw komt op de slotdag er weer een 'bobo' uit het stadhuis om de fik er in te steken als slot van de Zomerwijkweken.

< Jan Bril nam met de camera in de aanslag een kijkje op het bouwterrein.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
02-08-2010  

Toekomst van villa Huize Friso is onzeker

 

ALMELO – Al vele jaren staat de oude villa Huize Friso aan de Bornsestraat leeg en al die jaren heeft het te koop gestaan, hebben velen belangstelling getoond maar schrok het even zo velen weer af vanwege het idee dat het gebouw als aula dienst heeft gedaan. Uiteindelijk kwam het gebouw in handen van Heijmans Vastgoed, onderdeel van het bouwconcern met dezelfde naam, die een sloopvergunning aanvroeg en kreeg.
Heijmans wil op het grondstuk 2 vrijstaande herenhuizen, 3 patiowoningen en 3 rijtjeshuizen bouwen en het geheel integreren in het bouwplan Weggeler, mocht zich voor november geen koper melden.
De Stichting Historische Kring Stad- en Ambt Almelo, de stichting Stadsherstel en de Twente Cultuurhistorische Vereniging (TCV) zijn echter fel gekant tegen sloop. "Het is een voor Almelo zeldzaam voorbeeld van de bouw in het midden van de negentiende eeuw", stelt secretaris Herman Kleisen van de historische kring in een reactie in TC Tubantia.
De villa is het geboortehuis van de bekende kunstschilder Arnold Marc Gorter (1866-1933), die vooral om zijn landschappen wordt geroemd.

< Jan Bril nam er een kijkje.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
03-08-2010  

Autowrak uit kanaal gevist

 

ALMELO – De duikers van de Almelose brandweer hebben met behulp van autobergingsbedrijf Wolves uit Ypelo (gem. Wierden) dinsdagmiddag een autowrak uit het Overijssels kanaal ‘gevist’ aan de Haven NZ.
Een visser had de politie getipt dat er een auto in het kanaal lag op zijn visstekje waar voorheen woonark Calypso had gelegen. Voor de politie rest de schonen taak te achterhalen wie het wrak in het kanaal heeft gedumpt en wie de eigenaar is.

< Toezichthouders genoeg: Marktmeester, Officier van Dienst en bevelvoerder van de brandweer en de politie.


Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
05-08-2010  

Pyromaan steekt limousine in brand

 

ALMELO – Weer werd in de Almelose wijk Beeklust afgelopen nacht een auto in brand gestoken. Een geparkeerde witte limousine aan de George Breitnerstraat werd vermoedelijk met een molotovcocktail in brand gestoken. De eigenaar die de limousine verhuurt voor bruiloften en partijen, reageerde geschokt vanaf zijn vakantieadres, meldt RTV Oost. Eerder in de week brandde in de G. T. Rietveldstraat al een auto uit en al vaker werd de brandweer gealarmeerd voor autobranden in het Nieuwstraatkwartier.
De politie surveilleert al weken extra maar kennelijk heeft de pyromaan zijn ‘werkgebied’ verlegd. De Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 - 7000.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink en lees meer in het Almelo's Weekblad.

 
05-08-2010  

Infocentrum De Doorbraak wordt Theehuis

 

BORNERBROEK – Het voormalige boerderijtje aan de Wolbeslanden in Bornerbroek dat als infocentrum dienst doet voor de aanleg van de 13 km lange Natte Doorbraak, wordt een thee- en koffieschenkerij. Vanaf dat punt wordt een wandelroute uitgezet door de Natte Doorbraak voor natuurliefhebbers en voor excursies in groepsverband. Wie de exploitant gaat worden is nog niet bekend maar de gemeente Almelo reageert positief op het voorstel van waterschap Regge & Dinkel.
De Natte Doorbraak kent meer wandelroutes o.a. vanuit Ypelo en de Maatveldroute die start bij het gelijknamige restaurant. In 2015 moet de Natte Doorbraak in zijn geheel klaar zijn. Meer info.

 
05-08-2010  

Fiets4daagse aan sleet onderhevig

 

ALMELO – Al 61 jaargangen telt de Twentse Fiets4daagse en dat is de op een na oudste van Nederland. Jaren werd de Twentse Fiets4daagse georganiseerd door de VVV, maar de Twentse Fiets4daagse is aan sleet onderhevig. Negenhonderd starters telde de Fiets4daagse dinsdag jl. en dat aantal loopt al sinds jaren terug. Op de top van haar bestaan kwamen er zo’n 2500 deelnemers en velen vanuit het gehele land, maar de sinds jaar en dag slinkende subsidie aan de VVV maakte pr-campagnes onmogelijk en leidde dit jaar zelfs tot het opheffen van de vereniging VVV. De werkzaamheden voor de Twentse Fiets4daagse worden nu aangestuurd door het gemeentelijk Evenementenbureau en zo wordt dit bureautje dat oorspronkelijk in het leven werd geroepen om een coördinerende en adviserende taak uit te voeren, noodzakelijkerwijze een organiserend orgaan, want enkele jaren geleden legde ook de Stichting Almelo Promotie (STAP) al het loodje door het stopzetten van de gemeentelijke subsidie.

< Jan Bril nam een kijkje bij het vertrek op de derde dag.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
05-08-2010  

De Almelose Aa wordt opgeknapt

 

ALMELO – Nog in 2010 wil het waterschap Regge en Dinkel samen met de gemeente Almelo een begin maken met de verbetering van de Almelose Aa. Het eerste deel van het project gaat om het gedeelte van de Berlagelaan tot de Nachtegaalstraat, over een afstand van 360 meter. De oevers van de beek worden minder steil aangelegd en breder gemaakt, waardoor de oever natuurvriendelijker wordt en de diversiteit in oeverplanten zal toenemen. De beek wordt ook meer meanderend (slingerend) gemaakt en er komt een wandelbrug over de Aa waardoor de leefbaarheid en de kwaliteit van de buurt zullen verbeteren.

 
05-08-2010  

Sneaky de grens over voor meer toeristen

 

ALMELO – Hoewel de financiële crisis overal in de wereld heeft toegeslagen, blijft men in het Duitse ‘Grenzgebiet’ geloven in toeristische ontwikkeling en wordt de geldkraan om promotie te bedrijven niet dichtgedraaid. Onze Oosterburen kwamen daarom vandaag ‘geheim over de grens’ om het Osnabrückerland, het Zuidelijke Emsland, de Grafschaft Bentheim en het Münsterland onder de aandacht van de ‘Tukkers’ te brengen.

< Fotograaf Jan Bril werd eveneens onder de folders bedolven

Fotoreportage (6 foto's)...

 
05-08-2010  

Caravan Kunstproject bij Huttenland

 

ALMELO – Kunstschilder Chris Veldhof uit Albergen gaf gisteren leiding aan het kunstproject ‘Caravan schilderen’ tijdens Huttenland. Veldhof tekende taferelen op alle zijden van een oude caravan waarna de deelnemende kinderen aan de 'workshop' de tekeningen mochten inkleuren.

< Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-08-2010  

Gemeente moet erfpacht 'De Fakkel' betalen

 

ALMELO – De gemeente Almelo moet aan de R.K. St. Jorisparochie een jaarlijkse erfpacht betalen voor een bebouwd stuk grond van de St. Jozefkerk. Op die grond aan de Karel Doormanstraat is jaren geleden de toenmalige katholieke basisschool St. Joris gebouwd maar het gebouw is sinds 2003 in gebruik door de gereformeerde basisschool De Fakkel.
De gemeente heeft destijds echter niet goed gekeken naar de eigendomsverhoudingen en zoals later bleek staat het schoolgebouw deels op grond van de parochie. Voor die 458 m2 moet de gemeente nu jaarlijks 1750 euro erfpacht betalen, omdat het kerkbestuur het lapje grond onder geen beding wil verkopen. Ook moet de gemeente dokken voor de reeds verlopen jaren tot 2003 en dat kost nog eens eenmalig 16.948 euro aan achterstallige erfpacht.
Wethouder van financiën Jan van Marle (CDA) is er niet blij mee, maar kan niet anders gezien de halsstarrige houding van het kerkbestuur. Wie heeft er in 2003 zitten slapen vraagt AN.nl zich af ?

Fotoreportage (4 foto's)...

 
07-08-2010  

Nu autobrand aan de Brandersweg

 

ALMELO – Aan de Brandersweg in de wijk Sluitersveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uitgebrand. Vooralsnog gaat de politie uit van zelfontbranding gelet op aanwijzingen daarvoor en ziet de politie nog geen connectie met de autobranden in het Nieuwstraatkwartier en de Ossenkoppelerhoek/Beeklust. In die wijken wordt extra gesurveilleerd op zoek naar de pyromaan die in die wijken al meerdere autobranden op zijn geweten heeft.

 
08-08-2010  

Aanleg Burg. Schneiderssingel in etappes

 

ALMELO – Voor een deel is de Burgemeester Schneiderssingel al aangelegd tussen de Bleskolksingel en de Aadijk over een lengte van 600 meter. De burgemeester Schneiderssingel moet de ontsluiting worden tussen het stationsgebied vanaf De Grenzen tot in het hart van het te ontwikkelen Waterrijk.
Lees verder

 
09-08-2010  

Mogelijke pyromaan aangehouden

 

ALMELO – In de nacht van zondag op maandag omstreeks 3.05 uur meldde een alerte bewoner aan de Willem van Konijnenburgstraat een schuttingbrand achter de woningen. De man wist het vuurtje met een tuinslang te doven. De gealarmeerde politie hield even later in de Willem van Konijnenburgstraat een 26-jarige verdachte aan van mogelijke brandstichting.
De man verblijft in Almelo maar heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is voor verder onderzoek vastgehouden. Er wordt eveneens onderzocht of de verdachte mogelijk met andere brandstichtingen in Almelo te maken heeft.
De forensische rechercheurs van het politiekorps Twente hebben in ieder geval vastgesteld dat de schuttingbrand is aangestoken. Ook is er door de politie een buurtonderzoek gestart.

Lees verder in het Almelo’s Weekblad en kijk naar het foto-overzicht op de website van Patrick Weegink.

 
10-08-2010  

Wiebelfietsjes bij Huttenland

 

ALMELO – Na een weekje timmeren en zagen, ging fotograaf Jan Bril kijken op Huttenland hoe de bouwsels van de vakantieklussers zijn gevorderd.
Ook keek hij naar de activiteit van de dag en dat was maandag jl. volop jolijt met fietsen op wiebelfietsjes.
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-08-2010  

Start bouw supermarkt Bornsestraat


archieffoto
 

ALMELO – Eigenaar Wissink is begonnen met het slopen van de opstallen en bouwrijp maken van zijn grond aan de Bornsestraat voor de bouw van een supermarkt. De supermarkt krijgt een oppervlakte van 1800 m2 en boven de winkel komen twee etages met vijf appartementen elk.
Het ligt in de bedoeling dat aannemersbedrijf Jogems Bouw uit Borculo in september aan de bouwklus begint en dat de bouw over ruim een jaar klaar is. Welke supermarkt in het nieuwe pand komt is nog onbekend.
De bouw stond onder druk omdat ex- wethouder Anthon Sjoers met het bouwplan Almelo Nouveau kwam op de hoek van de Nijreessingel/Bornsestraat en liever niet wilde dat de bouw van Wissink door zou gaan. Wissink beschikte echter al over een bouwvergunning en het besluit voor grootse bebouwing inclusief hotel aan de Nijreessingel is voorlopig uitgesteld mede omdat er veel kritiek kwam van middenstanders uit de binnenstad. De toenmalige wethouder wilde eveneens niet meewerken aan de bouw van een supermarkt op de hoek van de Violierstraat/Bornsestraat. De grond daar is volledig gesaneerd en ligt al maanden bouwrijp.
In vroegere tijden was op de grond van Wissink garage Ruinemans en garage Rijksen gevestigd.

 
10-08-2010  

Almeloër in Sneek met pistool beroofd

 

ALMELO - Een 16-jarige jongen uit Almelo is in de nacht van maandag op dinsdag in Sneek overvallen en beroofd. Onder bedreiging met een ‘vuurwapen’ moest hij zijn geld afstaan aan enkele jongens zo meldt Omroep Fryslan.
De gealarmeerde Friese politie kon kort daarop op het Schaapmarktplein in Sneek vier verdachten tussen de 17 en 20 jaar uit Sneek en Wommels aanhouden. Zij bleken in het bezit van een gelijkend nepwapen en werden meegenomen naar het bureau.

 
11-08-2010  

Nieuwbouw Rombout Verhulstlaan in trek

 

ALMELO – Volgens de Almelose Woningstichting Beter Wonen is er veel belangstelling voor de te bouwen nieuwe appartementencomplexen aan de Rombout Verhulstlaan. Ruim driehonderd gegadigden hebben zich gemeld voor de 78 appartementen en 50 woningen die in de Ossenkoppelerhoek worden gebouwd. Onder hen is ook een flink deel met terugkeergarantie van de drie inmiddels gesloopte portiekflats en nog te slopen drie andere portiekflats. De huurprijzen liggen op de sociale huurgrens van 600 euro per maand.
Nog dit jaar wordt met de bouw begonnen en in het eerste kwartaal van 2012 moeten de eerste appartementen worden opgeleverd. De gemeente Almelo draagt € 29.206,- bij in de gestelde doelen in de op 7 juli gesloten exploitatieovereenkomst met Beter Wonen.
Meer info.

< Architectenbureau De Witte/van der Heijden

 
11-08-2010  

Politie laat verdachte brandstichting weer vrij

 

ALMELO – De politie Twente heeft in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) de 26-jarige verdachte van brandstichting weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd zondagnacht aangehouden na brandmelding van een schuttingbrand in de Willem van Konijnenburgstraat.
Hij werd ook verdacht van meerdere autobranden maar ook daar kon geen verbinding mee worden gelegd. De politie laat wel weten dat het extra alert blijft en elke brandstichting met elkaar in verband brengt. Ook wordt overwogen een Team Grootschalige Onderzoeken (TGO) op de brandstichtingen in Almelo te zetten.

 
12-08-2010  

Vlegelsuccessen tijdens NK

 

WOUDENBERG – Tijdens de NK Dorsen in Woudenberg zijn de damesgroep De Brookmoaten uit Bornerbroek en de herengroep van de Oogstgroep uit Almelo, Nederlands kampioen historisch dorsen geworden.
Het herenteam van Bornerbroek eindigde als tweede en de damesgroep van Almelo werd derde. Dorsen op de traditionele manier wordt ook wel ‘Vlegelen’ genoemd.
De jury was van mening dat de kwaliteit van het vlegelen de laatste jaren sterk is toegenomen, mede ook door de talrijke boerenmarkten waar het vlegelen ook steeds meer getoond wordt. 

 
13-08-2010  

Komt de IISPA begin september klaar?


^ Freek nam binnen een kijkje en Jan Bril liep buitenom.
 

ALMELO – Tijdens de bouwvak wordt er doorgewerkt aan de IISPA om deze begin september in gebruik te kunnen nemen. Met de turnaccommodatie lijkt dat zeker te gaan lukken, maar een rondgang toont aan dat de afwerking nog wel mening zweetdruppeltje zal gaan kosten.
De totale vertraging loopt op naar een jaar. Door een aanpassing in de dakconstructie gingen drie maanden verloren omdat de bouwers (Hegeman en Löwik) het niet aandurfden volgens het originele ontwerp te gaan bouwen. Externe deskundigen gaven hen daarin gelijk.
Ook de vorst zorgde voor een vertraging van 10 weken en het aanbrengen van de buitenbeplating leverde eveneens veel tegenslag en tijdverlies op doordat de beplating niet goed paste, evenals extra brandwerende maatregelen voor de vloeren. Dit naar aanleiding van de nieuwste inzichten die werden opgedaan door een brand in een Rotterdamse sporthal.
Maar zeker is, dat Twente voor dik 16 miljoen euro straks een fantastische indoor sportaccommodatie rijker is!

Fotoreportage (23 foto's)...

 
14-08-2010  

Vijftig en dan parachutesprong cadeau?

 

ALMELO – Paul van Beuzekom werd vijftig jaar en kreeg waarschijnlijk van familie en kennissen een parachutesprong cadeau. Althans dat doet de door Jan Bril ontdekte ‘hangende’ parachutist aan de Ootmarsumsestraat vermoeden. Blijft natuurlijk de vraag van de diepere bedoeling van de parachutesprong? We houden het maar op een behouden thuiskomst.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
15-08-2010  

Alfons Santen (Bornerbroek) is vijftig jaar

 

BORNERBROEK – Vijftig jaar is Alfons Santen uit Bornerbroek geworden en meestal hebben vrienden of collega’s dan wel iets bijzonders in petto. Zo ook deze keer, maar dan geen oubollige pop voor de deur maar een filmpje uit eigen creatief brein op You Tube.
Met een vingerwijzing naar de voornaam van Alfons Santen werd ALF van de TV-serie uit de jaren’80 ingezet. In het filmpje is ALF op jacht naar zijn ALFIE en dat zal met de vermoedelijke vrijgezellen status van Alfons te maken hebben. Kortom kijk zelf naar dit ‘foute filmpje’.
 

 
15-08-2010  

Dodenherdenking Nederlands Indië

 

ALMELO – Bij het Indië-monument in het Hagenpark werden zaterdag de Almelose slachtoffers herdacht die zijn gesneuveld tijdens de inzet in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw Guinea. De herdenking die onder voorzitterschap staat van Theo Mäkel van het Indië-comité, werd tevens bijgewoond door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en oud- voorzitter Hans Freiboth.
Silvia Jannink – dochter van een Indiëveteraan – hield een indrukwekkende rede over het oorlogstrauma van haar vader.
Het Almelo’s mannenkoor zorgde voor een passende muzikale omlijsting en zong o.a. het Wilhelmus.


< Jan Bril maakte het fotoverslag

Fotoreportage (32 foto's)...

 
15-08-2010  

Dahliashow in Het Meulenbelt

 

ALMELO – De sinds 1935 bestaande Almelose Dahliavereniging hield dit jaar haar jaarlijkse show in verzorgingstehuis Het Meulenbelt aan de Vriezenveensestraat te Almelo. De Almelose club is een van de meest vooraanstaande dahliaverenigingen van Nederland.
In vroegere jaren werd de jaarlijkse show altijd gehouden in het Waaggebouw of het gemeentehuis, maar de laatste jaren trekt de vereniging door Twente zoals in 2007 tijdens de Flora Ootmarsum. Op die wijze hoopt de vereniging meer mensen in Twente van deze bloemenpracht te laten genieten en tevens nieuwe hobbykwekers te interesseren voor het kweken van dahlia's en fuchsia's. De Almelose dahlia- en fuchsiakwekers nemen deel aan tal van shows in het land. De leden hebben in de loop der jaren al heel wat nationale en intenationale prijzen in de wacht gesleept.

< Jan Bril maakte de fraaie foto’s

Fotoreportage (14 foto's)...

 
15-08-2010  

Autobranden Dollegoorweg, getuigenoproep

 

ALMELO – Opnieuw heeft er een autobrand gewoed in Almelo. Zondagavond werd door een treinpassagier rond 23.30 uur een melding gedaan van een autobrand bij een autobedrijf aan de Dollegoorweg.
Bij aankomst van de brandweer bleken vier auto’s in brand te staan bij Sami Auto's aan de Lelyweg 2c. De brand werd wel geblust, maar de auto’s mogen als verloren worden beschouwd.
De politie gaat uit van brandstichting en roept eventuele getuigen op om zich te melden via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink en de video van SBS6

Eerder deden zich brandstichtingen voor in het Nieuwstraatkwartier en de Ossenkoppelerhoek. De technische recherche heeft de branden in onderzoek waarbij alle verdachte branden worden gekoppeld op zoek naar een dader (s). In 2009 brandden ook diverse auto’s uit op bedrijventerreinen en ook toen is er geen dader gepakt.

 
16-08-2010  

Bouwvallen Bornsestraat gesloopt.

 

ALMELO - Het aannemingsbedrijf Jogems Bouw zal in september beginnen met de bouw van een supermarkt met daarboven appartementen op het terrein van de voormalige garage Wissink in de Bornsestraat. De aannemer bouwt er in opdracht van G. Wissink een winkelruimte van 1800 vierkante meter. Op de eerste en tweede verdiepingen komen vijf appartementen. De oplevering is over een jaar. Wissink is van plan de winkelruimte en woningen te verhuren. Onlangs is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Daar stonden nog twee woningen met loodsen. De woningen waren een ruïne die voor de buurtwoners een doorn in het oog waren. Welke supermarkt zich in de winkelruimte vestigt is niet bekend.

Jan Bril nam er een kijkje.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
16-08-2010  

Nieuwbouw Kinderopvang in Almelo Oost

 

ALMELO - Muissie kinderopvang Almelo dat opvang biedt aan kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 12 jaar. Krijgt een nieuwe vestiging in de reeds sinds jaar en dag leegstaande voormalige Aula vlak bij de McDonalds langs de van Rechteren Limpurgsingel. Aannemer Paalvast uit Almelo voert de verbouwing uit.
Muissie bestaat uit 2 groepen kinderdagverblijf(KDV); een babygroep (0-2 jaar), een peutergroep (1-3jaar) en een buitenschoolse opvang groep (BSO)(4-12 jaar).

Ruim 100 meter verderop aan de andere kant van McDonalds, aan de Kieftsbeeklaan - toegangsweg Kollenveld – komt eveneens een kinderopvang. Hier vestigt zich kinderopvang De Cirkel in een nog te bouwen pand.

Jan Bril maakte de foto's. Meer info over Muissie of De Cirkel.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
16-08-2010  

Reptielendag in Huttenland

 

ALMELO - Bij Huttenland zijn naast de vurgunningloze bouwactiviteiten ook dagactiviteiten. Werd er eerder al een caravan beschilderd en een wiebeltjesfietsdag gehouden, gisteren was het reptielendag. Een echte 'snakeman' kwam op visite om de kinderen ook reptielen, als schildpadden, salamanders en slangen te showen en sommige kinderen waren zo moedig om een echte slang in hun armen vast te houden.

< Jan Bril ging langs om de foto's te maken.

Fotoreportage (41 foto's)...

 
17-08-2010  

Vertrouwd gezicht WMO verlaat Stadhuis

 

ALMELO - Op 24 mei 1994 ging Annemarie Poppe werken op de afdeling Wvg (Wet voorzieningen gehandicapten) van de Gemeente Almelo.
Inwoners met een beperking in de gemeente Almelo heeft zij altijd met veel plezier voorzien van de voor hen noodzakelijke voorzieningen.
Helaas…Na zestien jaar, waarvan de laatste tweeënhalf jaar bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), helpt Annemarie woensdagochtend 1 september voor de laatste keer cliënten aan balie 12 in het Stadhuis. Dat gebeurt van 9.00 tot 12.00 uur. Wie afscheid van haar wil nemen, is van harte welkom.
Diezelfde dag draagt zij haar cliënten, waarmee ze vaak jarenlang goede contacten had, over aan haar collega’s van de WMO om thuis meer te kunnen genieten van man, kinderen en kleinkinderen.

 
17-08-2010  

Bloed verdachte bij dubbele moord onderzocht

 

ALMELO - Het bloed van de Poolse man, die in februari jl. twee inwoners van Almelo vermoord zou hebben, moet worden onderzocht op stoffen als drank, drugs, medicijnen of anabole steroïden. Deze stoffen zouden het gedrag van de man mogelijk hebben beïnvloed. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald.
De man werd waarschijnlijk betrapt door zijn slachtoffers tijdens inbraken in hun woning in de wijk Goossenmaat. Pas na het bloedonderzoek kan worden geconcludeerd of hij toerekeningsvatbaar is. Direct na de aanhouding van de man is bloed afgenomen en ingevroren, waardoor onderzoek mogelijk is.
Het onderzoek is door het Pieter Baan Centrum in Utrecht aangevraagd. Het viel deskundigen op dat de man zich tijdens het politieverhoor compleet anders gedroeg dan tijdens het onderzoek in het PBC. Naast het bloedonderzoek zal het OM ook de film 'The Matrix toevoegen aan het dossier. Tijdens politieverhoren refereerde de man meermaals aan die film. In november gaat de zaak verder. Dan wordt gekeken hoever het onderzoek is.
 

 
18-08-2010  

Dwangsom voor Prijskraker G. Breitnerstraat

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft een dwangsom aangekondigd tegen de Prijskraker aan de G. Breitnerstraat. De Prijskraker moet stoppen met haar detailhandelsactiviteiten op het industrieterreintje aan de G. Breinerstraat omdat dit in strijdt is met het bestemmingsplan
Doet de Prijskraker (Sconto BV) dat niet, volgt een te betalen dwangsom van 10.000 euro per geconstateerde overtreding met een maximum van 40.000 euro per maand.

 
18-08-2010  

Bezoekersaantal Amaliaplein gelimiteerd


archieffoto: Rechtsachter de Krikkenstraat
 

ALMELO – Het aantal bezoekers op het Amasliaplein tijdens de Profronde van Almelo op 27 augustus a.s. wordt gelimiteerd tot 720 gedurende de wielerrraces en reclamekaravaan, dat heeft de gemeente het bestuur van de Profronde laten weten. Na afloop, wanneer de dranghekken zijn verwijderd, mag het maximum 3000 bezoekers bedragen.
Het bestuur van de Profronde is onaangenaam verrast door die aanvullende eis waarvoor een tiental extra beveiligers moet worden ingehuurd. Daar is in de begroting geen rekening mee gehouden, zodat nader overleg met de aanpalende horeca-ondernemers noodzakelijk is om de onvoorziene kosten te kunnen dragen.
De gemeente komt tot die voorwaarde omdat de vluchtwegen beperkt zijn gedurende de afzetting. Ook de bouw van de bioscoop heeft de toegang/uitgang naar het Amaliaplein verkleind waardoor alleen de Krikkenstraat als zodanig functioneert.

Naschrift redactie:
De extra eis van de gemeente Almelo aan de organisator van de Profronde, kan van de nodige juridische vraagtekens worden voorzien. Ten eerste is het Amaliaplein openbaar terrein en de lokale overheid verantwoordelijk voor de openbare orde. Ten tweede heeft er tijdens de Profronde een rondtrekkende beweging rondom het stratencircuit plaats van bezoekers aan de Profronde. Wil de gemeente die rondgang bij het Amaliaplein onderbreken waardoor de rondgang niet meer mogelijk is? Of wil de gemeente zelfs een dubbele afzetting maken waardoor bezoekers van het plein op de tweede rang staan en de gelijkwaardige horecaexploitatie van de betrokken ondernemers in het geding komt t.o.v. uitbaters elders langs het parcours? In dat laatste geval vindt er voor het Amaliaplein een onttrekking van het openbaar terrein plaats en dat moet worden gedragen door een raadsbesluit ! Wil de gemeenteraad dat niet, wat is dan de bevoegdheid van gecertificeerde beveiligers? Feitelijk niet meer dan de bevoegdheid van elke burger en zo kan er dus ook getwijfeld worden of deze 'beveiligers' iets te zeggen hebben op gemeentelijk openbaar terrein.
Het lijkt er op dat de gemeente zich op ondoordachte wijze probeert in te dekken voor het geval er daadwerkelijk calamiteiten ontstaan. In die zin zouden de 'verplicht gestelde' toezichthouders zelfs negatief kunnen bijdragen indien men hun hand juridisch overspeelt. Misschien is het toch beter om wat extra agenten in te zetten zodat in wettelijke zin op de actualiteit van de avond kan worden ingespeeld!

 
18-08-2010  

Grote opdracht voor RWB Water Systems

 

ALMELO – RWB Water Systems uit Almelo heeft een grote opdracht gekregen voor de bouw van een demi-waterfabriek in de Antwerpse haven.
De fabriek voor gedemineraliseerd water moet per dag 48 miljoen liter water kunnen leveren. De eerste fase van het project kost 13 miljoen euro en moet volgend jaar klaar zijn. Bij de bouw van de demi-waterfabriek zijn ook andere bedrijven betrokken.

 
18-08-2010  

'Gebedsgenezer' Jan Zijlstra naar Almelo

 

ALMELO – Bij leven en welzijn komt de 72-jarige 'gebedsgenezer' Jan Zijlstra op 16 februari 2011 naar Almelo voor een gebedsdienst in de Pniëlkerk. Zijlstra is niet geheel onomstreden en trekt vanuit de Levensstroom Gemeente in Leiderdorp met regelmaat het land in om zijn ‘genezende’ gebedsdiensten te houden.
Zijlstra behoorde ruim dertig jaar tot de aanhang van de evangelist Johan Maasbach maar werd in 1992 door Maasbach ‘buitenspel’ gezet, waarna Zijlstra voor zich zelf begon.
Zijlstra werd uitgenodigd om in Almelo te komen ‘genezen’ door de Crossingkerk uit Almelo.
In de hervormde gemeente bestaat kritiek op Zijlstra vanwege zijn evangelisatiemethode. Ook zijn er criticasters die hem vergelijken met Jomanda

 
19-08-2010  

KNKV stelt oefenwedstrijd in IISPA uit

 

ALMELO – De oefenwedstrijd van het nationaal korfbalteam op 15 september in de IISPA is verplaatst naar 6 oktober. Het nationale team speelt dan tegen een Twentse selectie als voor bereiding op de EK-poulewedstrijden die in de IISPA worden gespeeld van 22 t/m 24 oktober a.s. De oefenwedstrijd is uitgesteld tot vlak voor de EK-poulewedstrijden omdat het twijfelachtig is of de IISPA op 15 september klaar is.
De KNKV heeft korfbalster van het jaar 2010 Kim Cocu als promotor van de EK-poulewedstrijden naar voren geschoven. Het bestuur van de Profronde Almelo maakt daarvan dankbaar gebruik door haar als Rondemiss aan te stellen tijdens de Profronde van Almelo op 27 augustus a.s. in de Almelose binnenstad.

< Rondemiss Kim Cocu - foto: KNKV

 
20-08-2010  

Restaurant 21 in Kerkstraat geopend

 

ALMELO – Compagnons Ruud van der Laan en John Spruit openden donderdag hun Restaurant 21 in de gerestaureerde panden 12 en 14 aan de Kerkstraat.
Restaurant 21 is tevens opleidingsstek voor Wajongers die moeilijk een reguliere baan kunnen krijgen.
Nu nog de parkeerplaats aan het Hof van Gülick open, dan kan het een succes worden.

< fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
20-08-2010  

Huttenland 2010 is weer voorbij

 

ALMELO – Zoals altijd gaat Huttenland gepaard met een slotdag waarop de bouwvakkers in de dop een prijs kunnen winnen voor het mooiste bouwwerk van de afgelopen weken. En zoals altijd geeft wethouder Mieke Kuik-Verweg het startsein voor de afbraak. Alleen had ze voor deze keer een vuurspuwer mee genomen om de boel in de hens te steken. Huttenland 2010 is dus echt voorbij, want maandag beginnen de scholen weer. Hoera zal menig moeder denken!

< Jan Bril woont dichtbij en maakte de fotoreportage

Fotoreportage (58 foto's)...

 
21-08-2010  

Horeca: Knip dicht voor extra veiligheidseis

 

ALMELO - De horeca aan het Amaliaplein wil niet extra betalen voor extra veiligheidsmaatregelen die de gemeente vraagt bij de Profronde, dat meldt TC Tubantia. „Het zit er niet in. De eisen van de gemeente worden steeds hoger, dat moet afgelopen zijn”, aldus Ronald Oude Bekke van Amused.
Oude Bekke van uitgaansgelegenheid en restaurant Amused verwoordt de mening van de kroegen rond het Amaliaplein duidelijk. Het Hookhoes, The Shamrock, De Stam, Het Dopje en zijn eigen Amused zien niets in een extra bijdrage voor aanvullende veiligheidsmaatregelen die de gemeente eist van de Profronde om de veiligheid van het Amaliaplein te waarborgen tijdens het wielerevenement.
De meeste horecabedrijven behoren al tot de sponsors van de organiserende stichting.

Lees ook de publieksreacties in TC Tubantia

 
21-08-2010  

Oogstfeest op de Koornmarkt

 

ALMELO – Op de Koornmarkt werd vandaag een oogstfeest georganiseerd. Onderdeel van het oogstfeest was het vlegelen (dorsen). Verder diverse kramen met nijverheidsproducten en een demonstratie van figuren zagen uit boomstammen met behulp van een kettingzaag. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld kwam speciaal een kijkje nemen wie nu het beste kon vlegelen. Voor het Overijssels kampioenschap werd er beoordeeld op het uitleggen van de rogge garven, het onderlinge ritme en het opruimen van het stro en zaad.

Uitslag Heren:

1. Oogstgroep Almelo, 250,5 pnt.
2. Brookmoaten. 249,5 pnt.
3. Tusveld, 247,5 pnt.
4. Raalte, 247 pnt.
5. Hellendoorn, 243 pnt.
Uitslag dames:
1. Brookmoaten, 252,5 pnt.
2. Oogstgroep Almelo, 249,5 pnt.

Jan Bril maakte de fotoreportage.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
22-08-2010  

Stadscafé Rembrandt geopend

 

ALMELO – Na bijna een jaar leeg gestaan te hebben is er weer roering in het oude Waaggebouw. Exploitant Eddy Wagenvoord uit Coevorden opende zaterdagavond om 22.00 uur - na een grondige verbouwing - zijn deuren van stadscafé Rembrandt voor het overwegend jeugdige publiek dat massaal binnen stroomde.
Op de agenda staan o.a. al Nick & Simon in oktober a.s. en voor volgend jaar Jan Smit.

< Fotograaf Nick Zweers nam er een kijkje

Fotoreportage (14 foto's)...

 
23-08-2010  

Vanavond duidelijkheid over SV Rietvogels?

 

ALMELO – De toekomst van de 83- jarige sportvereniging Rietvogels wordt vanavond bepaald in een tweede bijzondere algemene ledenvergadering. Het ‘demissionaire’ bestuur wil de club opheffen en de leden laten overstappen naar DVO’71.
Daar is een deel van de achterban het niet mee eens die een fusie van beide verenigingen voorstaan. De tweede bijzondere algemene ledenvergadering is nodig, omdat het besluit tot opheffing in de eerste bijzondere algemene ledenvergadering niet statutair is verlopen.
Vooral het gebrek aan openheid door het ‘demissionaire’ bestuur is de achterban in het verkeerde keelgat geschoten. De ledenvergadering begint om 20.00 uur in clubgebouw ‘De Kauwe’ aan de Rietstraat.

Luister naar het interview met woordvoerders van DVO'71 en SV Rietvogels op Radio Almelo op donderdag 16 juli jl. Veel mooie beloftes, maar op dat moment hadden beide besturen nog geen enkel contact gehad met de KNVB. Pas op vrijdag 17 juli nam DVO'71 contact op met de KNVB bevestigde KNVB-woordvoerder Pascal Kamperman in het Almelo's Weekblad. Het besluit dat op maandag 12 juli werd genomen tot opheffing van SV Rietvogels bleek niet conform de statuten te zijn genomen.

 
23-08-2010  

Borg Ewsum afges(l)oten

 

ALMELO – Met de kennis van de Nederlandse taal zit het helemaal ‘prima’ bij de gemeentelijke afdeling verkeerszaken. Dit informatiebord (foto) werd ons vandaag toegezonden door een alerte passant op de Havezathe.
Het komt vaker voor dat dit soort borden taalfouten bevatten, maar ook bij officiële straatnaamborden gaat het nog wel eens fout zoals de Geleraaf vorige week toonde.
Hoe lang de afsluiting naar de Borg Ewsum duurt staat niet op de gemeentelijke website. Wel dat de werkzaamheden op/aan de Havezathe nog tot 20 augustus a.s. voortduren.

Voor de schooljeugd uit de gem. Tubbergen heeft de gemeente een omleiding(s)route voor fietsers gemaakt omdat de waterloop van de oude Loolee (Markgraven) onder de Ootmarsumsestraat van een nieuwe duiker wordt voorzien en de bestaande brug wordt gesloopt. Automobilisten moeten via Zenderen of Vriezenveen.

 
23-08-2010  

Boer´n Brulft in hartje stad

 

ALMELO – Naast het oogstfeest was er zaterdag ook een heuse ‘boer’n brulft’ in het hartje van de stad. De bruiloftgangers werden met paard en wagen via het Wevershuisje naar de Koornmarkt vervoerd waar de ‘officiële plechtigheid’ werd gehouden. Burgemeester Jon Hermans was te gast evenals vele boeren, burgers en buitenlui. Halverwege de grote straat werd het bruidspaar nog even opgehouden om met de ‘noabers’ een borrel te nuttigen en na de huwelijksvoltrekking werd een koe als bruidsschat aan het kersverse echtpaar overhandigd.
De overheid nam de aanwezigheid van het talrijke publiek te baat om enkele vonnissen uit te voeren en de ‘daders’ aan de schandpaal te zetten.

< Jan Bril was de 'Brulft' fotograaf van dienst

Fotoreportage (50 foto's)...

 
23-08-2010  

Rietvogels gaat nog even door

 

ALMELO - SV Rietvogels leeft nog. Na een enerverende ledenvergadering bleken er voldoende mensen bereid te bezien of de club in de benen kan worden gehouden. Het al demissionaire bestuur stapt op, maar blijft nog een maand om een zestal mogelijke bestuursleden volledig inzicht te geven in de (financiële) situatie van de vereniging.
Lees verder in TC Tubantia

< Terwijl Rietvogels het moeilijk heeft in een 'struggle for live' is in Gambia een zustervereniging opgericht. Lees meer op Voetbal.nl en bekijk de foto's

 
24-08-2010  

Politie rijdt Almeloër klem op A1

 

BEEKBERGEN - De verkeerspolitie heeft dinsdagochtend, na een wilde achtervolging, een 25-jarige automobilist uit Almelo klemgereden op de A1 bij Beekbergen.
Ter hoogte van Holten vertoonde de Almeloër gevaarlijk rijgedrag, reden om de achtervolging in te zetten. De man passeerde links en rechts via de vluchtstrook en maakte geen aanstalten tot stoppen. Bij Beekbergen lukte het uiteindelijk de wegpiraat in te sluiten. Daarbij werden 3 politieauto’s beschadigd evenals de auto van de Almeloër. Hij werd vervolgens aangehouden voor nader onderzoek. Op het hoogtepunt van het onderzoek van de verkeersongevallendienst stond er 12 kilometer file. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. - kijk naar het filmpje van de opruiminsgwerkzaamheden.

 
25-08-2010  

Verkeer naar Mariaparochie een crime

 

ALMELO – De maanden durende werkzaamheden aan de Sluitersveldsingel en de Ootmarsumsestraat (N349) zijn een ware crime voor het doorgaande verkeer naar de Mariaparochie, gemeente Tubbergen en Ootmarsum. Op de Sluitersveldsingel worden kruispunten gereconstrueerd en bij de overgang in Ootmarsumsestraat is inmiddels de brug over de oude Loolee (Markgraven) gesloopt en vervangen door een duiker om de rijbanen te verbreden. Autoverkeer kan beter omrijden via Zenderen en Vriezenveen, maar kan met vertraging ook de oude route inmiddels weer benutten.

Voor de schooljeugd uit de kerkdorpen van de gem. Tubbergen heeft de gemeente een omleiding(s)route voor fietsers gemaakt. Vooral leerlingen van St. Canisius aan Het Slot zijn veiliger af met deze omleiding.

< Jan Bril maakte de foto’s ter plaatse

Fotoreportage (6 foto's)...

 
26-08-2010  

Opbouw Profronde volop in gang

 

ALMELO – Vrijdagavond wordt weer het grootste stadsfeest van Almelo georganiseerd met het rondje door de stad de 28e Profronde van Almelo. Dik 20.000 bezoekers worden verwacht om de helden uit de Tour de France over het Almelose asfalt en ‘kasseien’ te zien racen.
Dat kan niet zonder de steun van talrijke sponsoren, die als tegenprestatie worden ontvangen in de al geplaatste VIPtent aan de Wierdensestraat waar ook de start en finish is. Op de pleinen langs het parcours wordt veel muzikaal entertainment geboden en ook de horeca laat zich van haar beste kant zien. Voor het publiek is natuurlijk ook de reclamekaravaan aantrekkelijk en zal er weer heel wat gegraaid worden naar de uitgestrooide hebbedingetjes.

Het programma:

17.00 tot 18.30 uur – Elite dames over 60 km
18.35 tot 18.45 uur – Presentatie jeugd wielervereniging de Zwaluwen
18.45 tot 19.45 uur – Reclamekaravaan
20.15 tot 22.45 uur – Elite heren over 100 km


Route reclamekaravaan

 
26-08-2010  

Super de Boer wordt gezondheidscentrum

 

ALMELO – Het voormalige pand van Super de Boer aan de Ootmarsumsestraat/Winkelsteeg wordt momenteel verbouwd tot gezondheidscentrum het Scheepvaarthuis. In het pand worden gevestigd de huisartspraktijk van Dr. U.J. Heikens en de fysiotherapiepraktijk van A. Warnaar en J.W. te Winkel. Daarmee is een start gegeven aan het komende vertrek uit Het Scheepvaarthuis aan de Haven NZ dat is aangekocht door de gemeente in het kader van de stadsvernieuwing.
Bureau Archivolt ontwierp de restyling van het pand aan de Ootmarsumsestraat. De verbouwing wordt uitgevoerd door bouwbedrijf B&K uit Albergen.

< Jan Bril maakte de foto's

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-08-2010  

Fietstunnel onder Nijreessingel volgelopen

 

ALMELO – De fietstunnel De Planthof onder de Nijreessingel is door de overvloedige regenval helemaal volgelopen. De fietstunnel loopt parallel aan de Weezebeek die buiten zijn oevers trad en de tunnel razendsnel vulde. De loslatende tegeltjes aan deze tunnel waren gelukkig nog niet vernieuwd.
Het treinverkeer via het Verdiept Spoor werd uit voorzorg stil gelegd omdat er wateroverlast was in de belendende technische ruimtes. De tunnelbak zelf bleef redelijk verschoond.
Op diverse plaatsen in de stad verleende de brandweer hulp bij het leegpompen van ondergelopen kelders. In de nieuwbouwwijk Hedeman liepen tuinen onder en verzakten tegelterrassen doordat het hemelwater niet meer via de riolering wordt afgevoerd. De ondergrond bevat teveel klei waardoor bij elke regenbui de tuinen blank komen te staan.
In Bornerbroek stonden meerdere straten blank.
Bij het Polmanstadion kon de drainage niet meer werken omdat de afwateringssloot tussen stadion en Weezebeeksingel vol liep. Ook trad de Weezebeek buiten haar oevers. De brandweer zette alles op alles om het drijven van de kunstgrasmat in het stadion te voorkomen. Op diverse andere plaatsen verleende de brandweer eveneens assistentie.

Kijk hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink.


< Mathijs Hodes stuurde de foto’s van de ondergelopen fietstunnel

Fotoreportage (9 foto's)...

 
28-08-2010  

Klein Montmartre op het Kerkplein

 

ALMELO - Al voor de vijfde keer hielden "De Peinturisten" uit Almelo o.l.v. leraar Guust van den Noort een openlucht expositie op het Kerkplein onder de titel ‘Klein Montmartre’. Een veertiental ‘Peinturisten’ toont hun werk en ter plaatse werd ondanks het matige weer ook geschilderd. Voor de muzikale noot zorgde het koor AlaVolette en een accordeonist.

Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl al vroeg een kijkje.

< Een muurschildering van een der Peinturisten

Fotoreportage (31 foto's)...

 
28-08-2010  

15e Bavaria Petanquenacht van Almelo

 

ALMELO – De 25-jarige Jeu de Boulevereniging De Toss is gisteren gestart met de 15e Petanque Nacht van Almelo. De deelnemers strijden om leuke prijzen en een envelop met inhoud. Vanaf zaterdagmiddag om 12.00 uur werden 13 voorgelote partijen gespeeld. Het toernooi begon in Triplette-vorm, daarna werden in de late avond/nacht 5 partijen gespeeld als doublette. Tenslotte werden de laatste 2 partijen weer als triplette gespeeld. Zondag na het gezamenlijk ontbijt zullen de 16 hoogst genoteerde teams verder strijden in de A-Poule De verliezers van de 1e ronde in de A-Poule zullen door gaan in de A-complementaire, waarna bij een volgend verlies sprake is van directe eliminatie. Plaatsen 17 en verder spelen in het troosttoernooi. Zondagmiddag wordt het tournooi afgesloten.

Jan Bril ging voor de 2e keer deze week de brug over naar de Wierdense kant van het kanaal en maakte de fotoreportage. Van regen of hoog water had men op het Wendelgoor geen last.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
29-08-2010  

Palm Bier reclame en de rol van AKC

 

ALMELO – De Almelose korfbalvereniging AKC gaat een prominente rol spelen in de nieuwe reclamecommercial van Palm Bier. Een cameraploeg filmde zaterdagochtend bij het thuishonk van de korfballers van AKC/Ermasport. De keuze voor de stad Almelo van de Belgische bierproducent lijkt opvallend, maar is volgens het reclamebureau zo simpel als wat. In de commercial die vanaf oktober of november op tv te zien is, draait het om twee Belgen die het bekende biermerk uit hun land in Nederland aan de man willen brengen. "Zij genieten van Palm op allerlei plekken, de supermarkt, de bioscoop en bij het korfballen hier in Palmelo."

Het is natuurlijk geen toeval dat van 22 t/m 24 oktober in de gloednieuwe IISPA een deel van de voorronden om het
EK Korfbal 2010 wordt gehouden en Nederland en België de belangrijkste korfballanden zijn. De andere voorronden zijn in Leeuwarden, Tilburg en Den Haag. De kwartfinales, halve finales en finale wordt gespeeld in Rotterdam.
Ook is het geen toeval dat korfbalspeelster van het jaar Kim Cocu de Rondemiss was bij de Profronde. Met andere woorden ga de nieuwe IISPA bewonderen tijdens de Poulewedstrijden van 22 t/m 24 oktober a.s.

Nick Zweers maakte de fotoreportage op de set.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-08-2010  

De Doorbraak Bornerbroek functioneert

 

ALMELO – Wat eens een smal beekje was langs Bornerbroek is grotendeel door Waterschap Regge & Dinkel getransformeerd tot een meanderende brede waterloop door het landschap. De boeren waren er niet zo blij mee want zij moesten behoorlijk wat grond inleveren om de extra waterverplaatsing te kunnen verwerken in de setting van een natuurlijke omgeving waar planten en dieren eveneens een plek werd toebedeeld.
Jan Bril ging met zijn nieuwe cameralens op pad om te kijken hoe De Doorbraak functioneert bij hoog water. De beelden spreken voor zich.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
30-08-2010  

Gravenruiters zamelt kleding in

 

ALMELO - De Stichting de Gravenruiters maakt het mogelijk dat mensen met een handicap uit Almelo en omgeving onder professionele begeleiding aangepast kunnen pony/paardrijden.
Om dit mogelijk te maken is de opbrengst van de kledinginzameling een voorname bron van de inkomsten. Inwoners van Almelo, Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie kunnen in de periode van 30 augustus tot en met 9 september meedoen aan de kledinginzameling van de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO).
De Stichting de Gravenruiters voert de inzameling uit maar u kunt uw overtollige kleding ook in zakken afgeven bij de manege van de Gravenruiters op de hoek van de Plesmanweg en Kolthofsingel.

 
31-08-2010  

Milieuadviseur Middelkamp op oorlogspad


Er werd volop gesproeid tijdens het puinbreken toen AN.nl aanwezig was.
 

ALMELO – Milieuadviseur Marcel Middelkamp is op het oorlogspad tegen de gemeente Almelo. De gemeente zou toestaan dat er op het Indiëcomplex illegaal puin wordt gebroken met een mobiele puinbreker. Op een eerder verzoek van Middelkamp tot handhaving werd niet inhoudelijk gereageerd door de gemeente.
<< Volgens Middelkamp staat het bestemmingsplan niet toe dat het puin ter plekke wordt gebroken voordat het wordt afgevoerd. Bovendien stelt Middelkamp dat er niet wordt gesproeid om verwaaiing van bouwstof tegen te gaan. RGS Rijssen is de firma die de sloopwerken uitvoert. RGS is bovendien lid van de Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid (SBIB).

Opdrachtgever Ter Steege Vastgoed uit Rijssen is nagenoeg klaar met de sloopwerkzaamheden. Zaterdag 4 september houdt Ter Steege Vastgoed een
Open Huis van 11.00 uur tot 15.00 uur om de burgerij kennis te laten maken met de toekomstige woningbouwlocatie dicht tegen het centrum aan.

Update:
Middelkamp huurt garagebox om als belanghebbende te worden aangemerkt. Lees TC Tubantia.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina