Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-08-2010  

Start bouw supermarkt Bornsestraat


archieffoto
 

ALMELO – Eigenaar Wissink is begonnen met het slopen van de opstallen en bouwrijp maken van zijn grond aan de Bornsestraat voor de bouw van een supermarkt. De supermarkt krijgt een oppervlakte van 1800 m2 en boven de winkel komen twee etages met vijf appartementen elk.
Het ligt in de bedoeling dat aannemersbedrijf Jogems Bouw uit Borculo in september aan de bouwklus begint en dat de bouw over ruim een jaar klaar is. Welke supermarkt in het nieuwe pand komt is nog onbekend.
De bouw stond onder druk omdat ex- wethouder Anthon Sjoers met het bouwplan Almelo Nouveau kwam op de hoek van de Nijreessingel/Bornsestraat en liever niet wilde dat de bouw van Wissink door zou gaan. Wissink beschikte echter al over een bouwvergunning en het besluit voor grootse bebouwing inclusief hotel aan de Nijreessingel is voorlopig uitgesteld mede omdat er veel kritiek kwam van middenstanders uit de binnenstad. De toenmalige wethouder wilde eveneens niet meewerken aan de bouw van een supermarkt op de hoek van de Violierstraat/Bornsestraat. De grond daar is volledig gesaneerd en ligt al maanden bouwrijp.
In vroegere tijden was op de grond van Wissink garage Ruinemans en garage Rijksen gevestigd.

Archief
Terug naar vorige pagina