Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-08-2010  

Bloed verdachte bij dubbele moord onderzocht

 

ALMELO - Het bloed van de Poolse man, die in februari jl. twee inwoners van Almelo vermoord zou hebben, moet worden onderzocht op stoffen als drank, drugs, medicijnen of anabole steroïden. Deze stoffen zouden het gedrag van de man mogelijk hebben beïnvloed. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald.
De man werd waarschijnlijk betrapt door zijn slachtoffers tijdens inbraken in hun woning in de wijk Goossenmaat. Pas na het bloedonderzoek kan worden geconcludeerd of hij toerekeningsvatbaar is. Direct na de aanhouding van de man is bloed afgenomen en ingevroren, waardoor onderzoek mogelijk is.
Het onderzoek is door het Pieter Baan Centrum in Utrecht aangevraagd. Het viel deskundigen op dat de man zich tijdens het politieverhoor compleet anders gedroeg dan tijdens het onderzoek in het PBC. Naast het bloedonderzoek zal het OM ook de film 'The Matrix toevoegen aan het dossier. Tijdens politieverhoren refereerde de man meermaals aan die film. In november gaat de zaak verder. Dan wordt gekeken hoever het onderzoek is.
 

Archief
Terug naar vorige pagina