Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-08-2010  

Fietstunnel onder Nijreessingel volgelopen

 

ALMELO – De fietstunnel De Planthof onder de Nijreessingel is door de overvloedige regenval helemaal volgelopen. De fietstunnel loopt parallel aan de Weezebeek die buiten zijn oevers trad en de tunnel razendsnel vulde. De loslatende tegeltjes aan deze tunnel waren gelukkig nog niet vernieuwd.
Het treinverkeer via het Verdiept Spoor werd uit voorzorg stil gelegd omdat er wateroverlast was in de belendende technische ruimtes. De tunnelbak zelf bleef redelijk verschoond.
Op diverse plaatsen in de stad verleende de brandweer hulp bij het leegpompen van ondergelopen kelders. In de nieuwbouwwijk Hedeman liepen tuinen onder en verzakten tegelterrassen doordat het hemelwater niet meer via de riolering wordt afgevoerd. De ondergrond bevat teveel klei waardoor bij elke regenbui de tuinen blank komen te staan.
In Bornerbroek stonden meerdere straten blank.
Bij het Polmanstadion kon de drainage niet meer werken omdat de afwateringssloot tussen stadion en Weezebeeksingel vol liep. Ook trad de Weezebeek buiten haar oevers. De brandweer zette alles op alles om het drijven van de kunstgrasmat in het stadion te voorkomen. Op diverse andere plaatsen verleende de brandweer eveneens assistentie.

Kijk hier naar de fotoreportage van Patrick Weegink.


< Mathijs Hodes stuurde de foto’s van de ondergelopen fietstunnel

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina