Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2017  

Brand verwoest brasserie Kerkstraat

 

ALMELO – Een brand heeft vannacht de Stadsbrasserie op de hoek van de Kerkstraat verwoest. De brand werd rond 02.30 uur ontdekt en woedde op de eerste verdieping, zijnde de vide van de brasserie. In het pand waren geen mensen aanwezig.
Brandweerkorpsen uit Almelo en de buurgemeenten Borne, Wierden en Tubbergen waren de brand binnen anderhalf uur meester en konden voorkomen dat de brand doorsloeg naar de zolderverdieping en de naastgelegen panden, die uit voorzorg waren ontruimd.

Bekijk hier de fotoreportage van Patrick Weegink.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-03-2017  

Eis taakstraf dreigende spreker Turkse demonstratie

 

ALMELO - De 52-jarige Turkse Nederlander Ilhan A. uit Den Haag heeft vrijdag bij de rechtbank in Almelo een taakstraf van 80 uur tegen zich horen eisen omdat hij als spreker op een demonstratie tegen het Armeense genocide-monument in Almelo ‘Karabach zal het graf van de Armeniërs worden’ had gescandeerd. Volgens het OM had hij daarmee de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden en aangezet tot haat en geweld tegen Armeniërs. Het Openbaar Ministerie wil hem tevens een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken opleggen om te voorkomen dat A. zich weer schuldig maakt aan ‘ophitsende en verwerpelijke uitingen, die in de veelkleurige Nederlandse samenleving niet thuishoren’.

De demonstratie vond plaats op 1 juni 2014 op het Rembrandtplein in Almelo. Er kwamen zo’n vijfduizend bezoekers uit het hele land op af. Naast sprekers traden er ook muziekgroepen op in traditioneel Ottomaanse, militaristische kledij. De demonstratie was gericht tegen de oprichting van het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Armeense genocide begin vorige eeuw. Veel Turken ontkennen dat er een genocide heeft plaatsgevonden en bovendien wijzen ze naar bloedbaden die in het lang slepende conflect in de regio Karabach door Armeniërs zouden zijn begaan.

Ilhan A. had geen spijt van zijn uitspraak. Die was volgens hem verkeerd geïnterpreteerd. ‘Ik ben voor vrede in Karabach, maar die is alleen te bereiken door een vertrek van de Armeniërs. Anders is een nieuwe oorlog onvermijdelijk en zal er weer veel bloed vloeien.’
Officier van Justitie Gerdiene Dankers denkt daar echter anders over. Ze vindt de toon die A. aansloeg met zijn uitspraak het tegendeel van vredelievend. ‘Alsof u een lont houdt bij een smeulend kruitvat.’

De rechtbank doet op vrijdag 17 maart uitspraak.
 

 
05-03-2017  

Geiser defect, vrouw onwel

 

ALMELO – Politie, brandweer en ambulancepersoneel werd het afgelopen weekend ingezet bij diverse gebeurtenissen. Zo geraakte een vrouw onwel in een huis aan de Tollenstraat door een defecte geiser. Ingezet ambulancepersoneel gaf eerste hulp maar de bewoonster hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel werd een installateur ingeschakeld om de defecte geiser te repareren.

Aan de Nieuwstraat vloog zondagmorgen een auto uit de bocht. De auto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Door de botsing werden ook twee andere geparkeerde auto’s beschadigd. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het ongeval.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een overstekende fietser op de Burgemeester Raveslootsingel aangereden door een automobilist. De fietser ging per ambulance naar het ziekenhuis. De fiets was aan gort en de auto licht beschadigd. De bestuurder van de auto kreeg een rijverbod voor vier uur opgelegd.

In dezelfde nacht kreeg ook een eetcafé aan de Catharina van Renneslaan ongenood bezoek. De poliie zoekt getuigen omdat een week eerder ook al bij een cafetaria in hetzelfde winkelcentrum werd ingebroken.

 
06-03-2017  

Nieuwe impasse, Lenferink koopt stadhuis niet

 

ALMELO – De gemeente Almelo en directeur Lenferink van Europrojekten Nederland Holding B.V. hebben in goed onderling overleg besloten uit elkaar te gaan inzake de verkoop/aankoop van het oude stadhuis, zo meldt de gemeente in een persbericht. Europrojekten BV zou als financier optreden voor de Stichting Hergebruik dat grootse plannen had om het laatste bouwwerk van architect J.J.P Oud te behoeden voor sloop.
Directeur Lenferink kwam echter in opspraak vanwege een beslaglegging bij een van zijn huurders in een garagepand aan de Twentelaan. Daarbij werd door de fiscus ook beslag gelegd op de door Lenferink in consignatie gestalde autovoorraad. De rechter hield het beslag in stand maar zei er nadrukkelijk bij dat niet gebleken is dat Lenferink iets te maken heeft met het witwassen van drugsgeld waarvoor autohandelaar Van B. werd opgepakt. Desondanks wilde de gemeente daardoor niet meer in zee met Lenferink en zijn Europrojekten Nederland Holding B.V. Autohandelaar Van B. is door het fiscale beslag inmiddels failliet maar nog niet veroordeeld. Betreffende de toekomst van het 'Stadhuis van Oud' moet het college van B&W nu opnieuw de gang maken naar de gemeenteraad die destijds koos voor herontwikkeling van het laatste ontwerp van architect Oud.

Lees ook: B&W zet investeerder oude stadhuis buitenspel

 
09-03-2017  

Mega grote containerkraan voor CTT XL Park

 

ALMELO - Op het XL Businesspark aan de A35 bij het Twentekanaal te Almelo hebben de takelspecialisten van Sarens gisteren een begin gemaakt met de opbouw van de Teichmann portaalkraan voor de vierde vestiging van containerterminal CTT. De kraan lag al ruim een jaar op de kade door bezwaren van omwonenden waardoor flinke vertraging ontstond met de start van de containerterminal bij Almelo.
De monteurs van Teichmann uit Essen gaan nu de komende maand het testprogramma afwerken zodat CTT Almelo binnenkort van start kan omdat ook hoofdaannemer Ter Horst onlangs het kantoorgebouw opleverde. Na Hengelo, het Duitse Bad Bentheim (spoorterminal) en Rotterdam (water en spoor) is het de vierde containerterminal van CTT.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
10-03-2017  

NL Doet ook bij De Colckhof.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
10-03-2017  

Tele2 geen volledige 4G dekking in Almelo

 

ALMELO – Volgens een onderzoek van de Almeloër Michael Slender biedt Tele2 geen volledige 4G dekking in Almelo. Dit in tegenstelling tot de 4G netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. Internetmarketeer Slender kwam tot zijn onderzoek omdat Tele2 sinds 1 februari jl. alleen nog nieuwe klanten aanneemt voor 4G. In Almelo is dat dus een mindere keus. Hieronder het bericht van onderzoeker Slender.

Nederland is loopt al jaren voorop in internettechnologie. Dit blijkt wederom uit het gisteren gepresenteerde State of the Internet Connectivity rapport van Akamai. Nederland neemt een 10e plek in op het gebied van de snelheid van mobiel internet. Met de komst van 4G is de internetsnelheid toegenomen waarbij providers snelheden garanderen van ruim tien keer 3G. Terwijl de snelheid van mobiel internet toeneemt en iedere provider adverteert met een landelijke dekking zijn er nog steeds probleemgebieden waar mobiele dekking niet vanzelfsprekend is. Deze gebieden zijn voornamelijk aan de grens met België en Duitsland te vinden zo bleek uit eerdere nieuwsberichten.

Dekking Almelo
Uit onderzoek van Sim-only-internet.nl blijkt dat van de vier netwerkproviders alleen Tele2 geen volledige 4G dekking levert in Almelo. Tele2 is in 2015 gestart met de aanleg van een eigen 4G netwerk waarna het twee jaar later een landelijke dekking bereikte. Indien 4G dekking niet beschikbaar is dan schakelt de verbinding automatisch terug naar het 2G of 3G netwerk van T-Mobile. Het netwerk is een direct concurrent van KPN, Tele2 en Vodafone maar legt het af tegen de gevestigde orde als het aankomt op dekking zoals blijkt uit de dekking in Almelo. KPN, Tele2 en Vodafone bieden op dit moment 100% dekking in Almelo.

Vanaf 1 februari 2017 zijn nieuwe klanten die geen 4G mobiele telefoon hebben niet meer welkom bij Tele2. Deze stap is gezet om meer klanten gebruik laten maken van het 4G netwerk. Tele2 heeft een eigen licentie waardoor dit goedkoper te gebruiken is dan het netwerk van T-Mobiel. Bestaande klanten van Tele2 hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen nog wel een 3G toestel blijven gebruiken.

 
11-03-2017  

Politie vraagt beelden rellende Fc Utrecht fans

 

ALMELO –  In de aanloop naar de voetbalwedstrijd tussen Heracles Almelo en Fc Utrecht hebben ‘fans’ van Fc Utrecht zaterdag aan het eind van de middag voor ongeregeldheden gezorgd in de Almelose binnenstad. Op het Amaliaplein kwam het tot een confrontatie met horecabezoekers waarbij terrasmeubilair door de lucht vloog en ruiten sneuvelden.
Een 54-jarige Enschedeër die nieuwsgierig de kroeg uitkwam, raakte gewond en moest in de huisartsenpost van het ziekenhuis worden behandeld. Ook een Fc Utrecht-fan onderging hetzelfde lot.
De politie was snel ter plaatse waardoor de ongeregeldheden konden worden ingedamd. Er werden geen mededelingen gedaan over arrestaties. Wel plaatste de politie een oproep op facebook om filmbeelden en/of foto’s van de ongeregeldheden met de politie te delen. Dit om aanleiding en daders op te sporen. Dat kan via een ‘direct message’ via de facebookpagina van de politie of anders neemt u eerst contact op via 0900-8844.

 
16-03-2017  

Steppend kind na aanrijding in ziekenhuis

 

ALMELO – Een steppend kind is vanmiddag in de Hoornbladstraat aangereden door een automobilist. Het kind kwam plotseling tussen geparkeerde auto’s door de rijbaan op, waardoor de automobilist, ondanks hard remmen, het kind niet meer kon ontwijken. Het slachtoffertje werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 
16-03-2017  

Denizli beëindigt partnerschap met Almelo


Osman Zolan, burgemeester van partnerstad Denizli zegt de vriendschapsbanden met Almelo op.
 

DENIZLI/ALMELO - Hollanda'nin ülkemize karsi takindigi düsmanca tutum ve davranislardan dolayi Almelo ile imzaladigimiz kardes sehir anlasmasini feshettik.
— Osman ZOLAN (@osmanzolan) 16 maart 2017 – Dit is de Twitterboodschap van de burgemeester van de Turkse partnergemeente Denizli waarin hij het partnerschap met de gemeente Almelo opzegt. De boodschap luidt als volgt;

"Vanwege de vijandige houding en gedrag die Nederland heeft genomen tegen ons land, hebben we de afspraken die we met zusterstad Almelo hebben ondertekend beëindigd."

De 'Tweet' van burgemeester Zolan is inmiddels ook bevestigd met een artikel op de website van de gemeente Dinizli. De gemeente Almelo heeft officieel geen bericht ontvangen. Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo reageerde verbaasd op het eenzijdige besluit en noemt het spijtig. Hij is wel van plan om contact te zoeken alleen al om zijn boodschap van spijt en teleurstelling over te brengen. Veel verwachting heeft hij daar niet van vanwege termen van nazisme en facisme ten aanzien van het Nederlandse volk die president Erdogan bezigt in de diplomatieke oorlog tussen beide landen. Het besluit van Denizli spijt hem ook voor de Nederlandse/Turkse inwoners in Almelo waarvan er veel uit de regio Denizli komen. Burgemeester Gerritsen laat het voorlopig rusten maar acht het verstandig pas over een tijdje een poging te ondernemen om weer ‘on speaking terms’ te komen met de bestuurders van Denizli.    
De jumelage tussen beide steden bestaat al tientallen jaren en kent haar oorsprong uit de vroegere textielindustrie in Almelo waarvoor veel Turkse gastarbeiders naar Almelo kwamen om te werken. In Almelo is tevens een straatnaam vernoemd en de stad bouwde ook de eerste moskee in Nederland. Deze is inmiddels te klein en er bestaat een plan voor een grotere moskee. De gemeente Almelo heeft daarmee ingestemd.
 

 
16-03-2017  

Snippe in problemen met Twenthe Centrum

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Andre Snippe uit Diemen zit in zijn maag met een beslaglegging op het Twenthe Centrum in Almelo. Het Industrieel Rijksmonument werd in 2012 onder architectuur van IAA Architecten gerestaureerd en wordt als bedrijfsverzamelgebouw verhuurd. Het omvat in totaal 12.000 m2 vloeroppervlakte.
Snippe heeft echter te maken met een te lage marge aan huuropbrengst en wil het pand verkopen om een lening van 3,5 miljoen euro van financier R. de Jong Beheer af te lossen. Ook denkt Snippe dat de huuropbrengst uiteindelijk ook tot een oplossing leidt om af te lossen. Dat ziet R. de Jong Beheer anders en deze liet beslag leggen voor het verschuldigde bedrag van 3,5 miljoen euro.
Projectontwikkelaar Snippe wil nu in kortgeding dat dit beslag wordt opgeheven. De uitspraak van de rechter wordt voor 30 maart verwacht.
Of de rechtsgang van invloed is op de verhuur moet eveneens blijken. De gemeente Almelo is een der grootste huurders door de vestiging van het Werkplein (Sociale Dienst) Partner UWV haakte al eerder af in het Werkplein en kocht de gemeente als hoofdhuurder deels af.

 
17-03-2017  

Feest bij 1 jaar Giant Store Almelo

 

ALMELO – Het is op dinsdag 21 maart precies een jaar geleden dat vader en zoon Hendri en Jeffrey Eenkhoorn hun fietsenwinkel aan de Vriezenveensestraat 74 ombouwden tot een exclusieve Giant Store met een breed Giant assortiment in fietsen en fietskleding, eerlijk advies en een unieke winkelbeleving. Dat éénjarig bestaan van Giant Store Almelo gaat niet ongemerkt voorbij en is reden voor een feestje op de verjaardag van ’s morgens 09.00 uur tot ‘s avonds 20.00 uur.  Voor iedere bezoeker is er een hapje en drankje, krijgen kopers gratis een taart, krijgen alle betalende klanten van een fiets een waardebon voor een gratis onderhoudsbeurt t.w.v. 40 euro en wordt er op deze verjaardag 20 procent korting gegeven op alles wat u koopt.

Het assortiment van Giant Store Almelo biedt een brede keuze aan modellen zodat elke fietsliefhebber kan slagen en de kwaliteit is uitstekend. Niet voor niets geeft Giant levenslange garantie op het frame. Wat u ook kunt verwachten van de Giant Store winkel, die bijna 100% nieuwe Giant producten verkoopt, is dat er ook altijd een ruim assortiment van alle modellen op voorraad staan. U kunt een product dus goed bekijken, voelen en mogelijk een proefrit maken met de fiets naar uw keuze.
Voor elektrische-, stads-, tour- race-, atb en tweedehands fietsen kunt u eveneens bij Giant Store Almelo terecht. Daarnaast hebben zij een kledinglijn van Giant en Agu, schoenen, accessoires, enz.
Bovendien heeft Giant Store Almelo een gratis haal- en brengservice van 3 rondes per dag. Wordt uw fiets gehaald tussen 09 tot 10.00 uur, dan wordt hij tussen 13 en 14.00 uur terug gebracht. De derde dagronde is tussen 17 en 18.00 uur. De fietsreparatieservice is voor elk merk.

 
17-03-2017  

Dreigende demonstrant krijgt zwaardere straf

 

ALMELO - De 52-jarige Turkse Nederlander Ilhan A. uit Den Haag heeft van de rechter in Almelo een zwaardere taakstaf gekregen dan tegen hem was geëist. Ondanks het pleidooi van zijn advocaat Mr. J.P. Plasman die de gesproken teksten in een ander verband wilde leggen.
De rechter nam in overweging dat Ilhan A. voorzitter is van de Nederlandse Azerbeidjaanse Turkse Culturele Vereniging en bij de gemeente Almelo geregistreerd stond als medeorganisator van de  protestdemonstratie tegen het Armeense gedenkmonument bij de kerk aan de Vriezenveenseweg.

De gedane uitspraken:
Karabağ Turktür, Türk kalacak,
Karabağ Ermeniye mezar olacak,
Karabağ Turktür, Türk kalacak,
Karabağ Ermeniye mezar olacak,

vertaald als;
Karabach is Turks, zal Turks blijven,
Karabach zal het graf van de Armeniërs worden,
Karabach is Turks, zal Turks blijven,
Karabach zal het graf van de Armeniërs worden.
werden telkens door de 5.000 demonstranten herhaald en eindigde met, “Allahu ekber- Tekbir – Allahu ekber” hetgeen betekent ‘God is de grootste-God is de grootste-God is de grootste.’

De rechter ging grotendeels mee in de tenlastelegging van de officier van Justitie en achtte de aanklacht tot aanzetten van haat bewezen. Hij veroordeelde Ilhan A. tot een maand detentie die hem de komende twee jaar boven het hoofd hangt bij herhaling.  Ten uitvoer werd gelegd een taakstraf van 120 uur, fors hoger dan de eis avn 80 uur, met een vervangende hechtenis van 60 dagen indien Ilhan A. zijn taakstraf niet naar behoren uitvoert.

Lees het vonnis en de publicatie over de demonstratie.

 
19-03-2017  

Belg wint Willem Wilmink Dichtwedstrijd

  ALMELO – De Antwerpenaar Bert Deben werd zondagmiddag in de bibliotheek van Almelo tot winnaar van de 21e Willem Wilmink Dichtwedstrijd verkozen. De jury koos uit 190 ingezonden gedichten uit Nederland, België, Duitsland en Suriname waarin de verplichte zin ‘een stem zegt dat ik plaats mag nemen´ was opgenomen. Het winnende gedicht ging over iemand met dementie.
De tweede prijs werd toegekend aan de Amsterdamse Nelleke Lamme-den Boer en Leo van der Laan uit Bruchem derde. Cultuurwethouder Christien van Wijk reikte de prijzen uit in deze door de Biblioteek en Dagblad Tubantia georganiseerde jaarlijkse dichtwedstrijd ter nagedachtenis aan liedjesschrijver en dichter Willem Wilmink.
Lees verder...

 
21-03-2017  

Verkeer rond Vriezebrug blijft zoals het is

 

ALMELO – Voor de derde keer boog de gemeenteraad zich over de verkeersplannen van wethouder Irene ten Seldam (CDA) hoe in de toekomst het verkeer rond de Vriezebrug beter te stroomlijnen en veiliger te maken. Twee keer eerder werden de plannen ‘afgeschoten’ om met iets beters te komen, maar nu kan Ten Seldam de verkeersnota Noodelijke Binnenstad definitief door de ‘versnipperaar’ halen.
Ten Seldam kwam met vier variaties zoals de al eerder afgewezen planvariaties A en B en het toegevoegde plan C, zijnde een aantal deeloplossingen uit de plannen A en B. De vierde mogelijkheid plan D was niets doen en dat werd het na vier stemrondes waarin nadrukkelijk gekozen werd met een stemmingsuitslag van 23 voor niets doen en 10 stemmen om wel ‘verbeteringen’ door te voeren. Plan A werd zelfs met alle 34 stemmen naar de prullenbak verwezen. De varianten B en C kregen nog de steun van 12 raadsleden maar ook hier 22 tegenstemmers.
Het betekent voor de kritische raad en voor de kritische bewoners/ondernemers in de Noordelijke binnenstad dat alles bij het oude blijft en slechts regulier wegenonderhoud wordt toegepast. De motie van afkeuring van de raadsfractie LAS werd na de vier stemrondes alsnog ingetrokken omdat de uitslag van de stemrondes voor zich sprak.
De op- en afritten van de Sluiskade ZZ naar en van de Van Rechteren Limpurgsingel blijven daarmee gehandhaafd. Met het besluit kan de provincie Overijssel haar reeds toegezegde subsidie terug ontvangen en komt de gemeente er zelfs financieel ‘beter voor te staan’ zoals raadslid Isendoorn opmerkte omdat ook de gemeente Almelo eurotonnen in de knip kan houden.

 
22-03-2017  

Open Dag woonappartementen Indiëcomplex

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Ter Steege houdt zaterdag 25 maart een informatiedag op het volop in ontwikkeling zijnde Indiëcomplex tussen de Almelose centrumhaven en de Burgemeester Schneiderssingel.
De focus ligt op twee te ontwikkelen appartementengebouwen met zicht op de Almelose centrumhaven. De 34 woonappartementen variëren van 185.000 tot 236.000 euro. Voor de vier penthouses ligt de koopsom een euroton hoger. De auto kan geparkeerd worden in de parkeerkelder van de beide wooncomplexen. Ter Steege Bouw uit Rijssen verwacht eind dit jaar te kunnen beginnen aan de bouw als tenminste de helft van de appartementen is verkocht. 
Meer info, klik hier 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-03-2017  

Bolk schenkt Gravenruiters nieuwe trekker


Henk Bolk (uiterst links) met naast hem voorzitter Peter van Heteren (Gravenruiters) en uiterst rechts zakenvriend van Bolk, Bernard Krone.
 

ALMELO - Transportondernemer Henk Bolk had vrijdag een verrassing in petto voor de Gravenruiters voor gehandicapten in Almelo. Aanleiding zijn 75e verjaardag die onlangs werd gevierd in Hotel Bloemenbeek in De Lutte waar Henk Bolk werd verrast door de firmadirecteuren Pluimers, Savenije en Linthorst van Bolk Transport en de containeroverslagbedrijven CTT, de mannen die hem sinds 10 jaar opvolgden en de bedrijven verder uitbouwden. Dat uiteraard met de steun van Henk Bolk, waarvoor hij te horen kreeg dat zijn naam eeuwig aan Bolk Transport blijft verbonden als dank voor de steun aan de jongere ondernemers van voornoemde bedrijven. 
Maar er was meer, tal van zakenrelaties van Henk Bolk gaven acte de presence en heel wat enveloppen met inhoud gingen in een grote bokaal zodat Bolk nog een aardig bedrag te besteden zou hebben voor een goed doel. Dat werd een John Deere tractor voor de Gravenruiters wiens eigen exemplaar aardig aan sleet onderhevig was. Bolk deed er zelf wat centjes bij en trok ook aan de bel bij de Duitse zakenrelatie Bernard Krone uit Spelle die voor Bolk Transport menige oplegger bouwde. Maar de Krone Gruppe is meer dan bouwer van opleggers en landbouwmachines. Het is ook het grootste agentschap in Duitsland van tractorproducent John Deere. Ook Bernard Krone werd dus gevraag een steentje bij te dragen, want als Bolk wat schenkt moet het ook 'piccobello' zijn. De ‘trekker’ werd voorzien van een hydraulische hefinstallatie en er kwam ook nog eens een kiep-aanhangertje bij. Ook Bernard Krone streek dus over zijn hart want ‘für behinderte muss  mann was übrig haben’, zij hij bescheiden terwijl Henk Bolk hem tijdens de overhandiging nu juist de rijkste man van Noord Duitsland noemde. Dat werd haastig door Krone weggewuifd. Bernard Krone kwam dus speciaal over om samen met Henk Bolk de nieuwe trekker aan voorzitter Peter van Heteren van de Gravenruiters te overhandigen. Deze was op zijn beurt bijzonder in zijn nopjes omdat de Gravenruiters nagenoeg afhankelijk zijn van een honderdtal betrokken vrijwilligers en van giften om het paardrijden voor gehandicapten in Almelo overeind te houden.

 
26-03-2017  

Food Festival Twente Indie terrein.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (75 foto's)...

 
30-03-2017  

Overval op flatwoning Sluitersveldsingel

 

ALMELO – De technische recherche van het politiedistrict Oost Nederland doet sporenonderzoek naar aanleiding van een overval op een flatwoning aan de Sluitersveldsingel. De melding kwam vanmiddag rond 13.00 uur maar er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. De politie werd gealarmeerd door de naaste buren die de 21-jarige bewoner hoorden schreeuwen. Deze werd door de overvaller(s) gekneveld. Het is nog niet duidelijk of het één of meerdere overvallers betrof en/of wat er is buit gemaakt. De politie sluit niet uit dat het om een ‘afrekening’ ging over een slepend geschil. Eerder al werd een autoruit vernield van de auto van de bewoner.

Foto: Alwin Winkel Fotografie

 
30-03-2017  

Zwanenberg verkoopt mogelijk vleeswarentak


Het hoofdkantoor van Zwanenberg Food Group in Almelo
 

ALMELO – De Zwaneberg Food Group uit Almelo van de familie Van der Laan zet de vleeswarentak in Nederland in de verkoop.  Het gaat o.a. om het merk Hooymans (Zoetermeer) en productielocaties in Aalsmeer en  Borculo dat met vier andere vestigingen in Nederland, drie in het Verenigd Koninkrijk, twee in de Verenigde Staten en een in Australië wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Almelo.
Het concern heeft een omzet van 400 miljoen euro en telt zo’n 1600 medewerkers. De snelle groei van het concern noopt tot de keuze hoe de vers-tak verder te ontwikkelen.  Door de drie vestigingen in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer in de etalage te zetten, hoopt het concern meer armslag te krijgen voor een focus op de internationale markt in conserven, maaltijden en snacks. Bij de verkoop van de vleeswarentak gaat het om een omzet van 120 miljoen euro en 265 personeelsleden.

Archief
Terug naar vorige pagina