Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-03-2017  

Bolk schenkt Gravenruiters nieuwe trekker


Henk Bolk (uiterst links) met naast hem voorzitter Peter van Heteren (Gravenruiters) en uiterst rechts zakenvriend van Bolk, Bernard Krone.
 

ALMELO - Transportondernemer Henk Bolk had vrijdag een verrassing in petto voor de Gravenruiters voor gehandicapten in Almelo. Aanleiding zijn 75e verjaardag die onlangs werd gevierd in Hotel Bloemenbeek in De Lutte waar Henk Bolk werd verrast door de firmadirecteuren Pluimers, Savenije en Linthorst van Bolk Transport en de containeroverslagbedrijven CTT, de mannen die hem sinds 10 jaar opvolgden en de bedrijven verder uitbouwden. Dat uiteraard met de steun van Henk Bolk, waarvoor hij te horen kreeg dat zijn naam eeuwig aan Bolk Transport blijft verbonden als dank voor de steun aan de jongere ondernemers van voornoemde bedrijven. 
Maar er was meer, tal van zakenrelaties van Henk Bolk gaven acte de presence en heel wat enveloppen met inhoud gingen in een grote bokaal zodat Bolk nog een aardig bedrag te besteden zou hebben voor een goed doel. Dat werd een John Deere tractor voor de Gravenruiters wiens eigen exemplaar aardig aan sleet onderhevig was. Bolk deed er zelf wat centjes bij en trok ook aan de bel bij de Duitse zakenrelatie Bernard Krone uit Spelle die voor Bolk Transport menige oplegger bouwde. Maar de Krone Gruppe is meer dan bouwer van opleggers en landbouwmachines. Het is ook het grootste agentschap in Duitsland van tractorproducent John Deere. Ook Bernard Krone werd dus gevraag een steentje bij te dragen, want als Bolk wat schenkt moet het ook 'piccobello' zijn. De ‘trekker’ werd voorzien van een hydraulische hefinstallatie en er kwam ook nog eens een kiep-aanhangertje bij. Ook Bernard Krone streek dus over zijn hart want ‘für behinderte muss  mann was übrig haben’, zij hij bescheiden terwijl Henk Bolk hem tijdens de overhandiging nu juist de rijkste man van Noord Duitsland noemde. Dat werd haastig door Krone weggewuifd. Bernard Krone kwam dus speciaal over om samen met Henk Bolk de nieuwe trekker aan voorzitter Peter van Heteren van de Gravenruiters te overhandigen. Deze was op zijn beurt bijzonder in zijn nopjes omdat de Gravenruiters nagenoeg afhankelijk zijn van een honderdtal betrokken vrijwilligers en van giften om het paardrijden voor gehandicapten in Almelo overeind te houden.

Archief
Terug naar vorige pagina