Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2017  

Tele2 geen volledige 4G dekking in Almelo

 

ALMELO – Volgens een onderzoek van de Almeloër Michael Slender biedt Tele2 geen volledige 4G dekking in Almelo. Dit in tegenstelling tot de 4G netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. Internetmarketeer Slender kwam tot zijn onderzoek omdat Tele2 sinds 1 februari jl. alleen nog nieuwe klanten aanneemt voor 4G. In Almelo is dat dus een mindere keus. Hieronder het bericht van onderzoeker Slender.

Nederland is loopt al jaren voorop in internettechnologie. Dit blijkt wederom uit het gisteren gepresenteerde State of the Internet Connectivity rapport van Akamai. Nederland neemt een 10e plek in op het gebied van de snelheid van mobiel internet. Met de komst van 4G is de internetsnelheid toegenomen waarbij providers snelheden garanderen van ruim tien keer 3G. Terwijl de snelheid van mobiel internet toeneemt en iedere provider adverteert met een landelijke dekking zijn er nog steeds probleemgebieden waar mobiele dekking niet vanzelfsprekend is. Deze gebieden zijn voornamelijk aan de grens met België en Duitsland te vinden zo bleek uit eerdere nieuwsberichten.

Dekking Almelo
Uit onderzoek van Sim-only-internet.nl blijkt dat van de vier netwerkproviders alleen Tele2 geen volledige 4G dekking levert in Almelo. Tele2 is in 2015 gestart met de aanleg van een eigen 4G netwerk waarna het twee jaar later een landelijke dekking bereikte. Indien 4G dekking niet beschikbaar is dan schakelt de verbinding automatisch terug naar het 2G of 3G netwerk van T-Mobile. Het netwerk is een direct concurrent van KPN, Tele2 en Vodafone maar legt het af tegen de gevestigde orde als het aankomt op dekking zoals blijkt uit de dekking in Almelo. KPN, Tele2 en Vodafone bieden op dit moment 100% dekking in Almelo.

Vanaf 1 februari 2017 zijn nieuwe klanten die geen 4G mobiele telefoon hebben niet meer welkom bij Tele2. Deze stap is gezet om meer klanten gebruik laten maken van het 4G netwerk. Tele2 heeft een eigen licentie waardoor dit goedkoper te gebruiken is dan het netwerk van T-Mobiel. Bestaande klanten van Tele2 hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen nog wel een 3G toestel blijven gebruiken.

Archief
Terug naar vorige pagina