Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-03-2017  

Snippe in problemen met Twenthe Centrum

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Andre Snippe uit Diemen zit in zijn maag met een beslaglegging op het Twenthe Centrum in Almelo. Het Industrieel Rijksmonument werd in 2012 onder architectuur van IAA Architecten gerestaureerd en wordt als bedrijfsverzamelgebouw verhuurd. Het omvat in totaal 12.000 m2 vloeroppervlakte.
Snippe heeft echter te maken met een te lage marge aan huuropbrengst en wil het pand verkopen om een lening van 3,5 miljoen euro van financier R. de Jong Beheer af te lossen. Ook denkt Snippe dat de huuropbrengst uiteindelijk ook tot een oplossing leidt om af te lossen. Dat ziet R. de Jong Beheer anders en deze liet beslag leggen voor het verschuldigde bedrag van 3,5 miljoen euro.
Projectontwikkelaar Snippe wil nu in kortgeding dat dit beslag wordt opgeheven. De uitspraak van de rechter wordt voor 30 maart verwacht.
Of de rechtsgang van invloed is op de verhuur moet eveneens blijken. De gemeente Almelo is een der grootste huurders door de vestiging van het Werkplein (Sociale Dienst) Partner UWV haakte al eerder af in het Werkplein en kocht de gemeente als hoofdhuurder deels af.

Archief
Terug naar vorige pagina