Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-02-2014  

Rovers voor dichte deur tankstation Leus

 

ALMELO – Een medewerker van tankstation Leus aan de Baniersweg, heeft zaterdagavond rond 20.15 een overval voorkomen door de toegangsdeur van het tankstation dicht te houden. Een in het donker geklede blanke man probeerde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zin hand, de tankshop binnen te gaan, maar de attente medewerker voorkwam dat.
Hij zag de man samen met een tweede persoon wegrennen over de Rustweg richting het Frisopad in het Schelfhorstpark. De gealarmeerde politie zette nog wel de omgeving af, maar kon de vermoedelijke overvallers niet meer vinden. Tankstation Leus is al vaker het doelwit geweest en precies twee jaar geleden op 2 februari werd op soortgelijke wijze een overval voorkomen. In oktober 2010 lukte een overval wel.

Tips: Politie Twente via 0900-8844,
via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
01-02-2014  

Frontale botsing Van Rechteren Limpurgsingel

 

ALMELO – Zaterdag aan het begin van de avond zijn bij een frontale botsing op de van Rechteren Limpurgsingel vier gewonden gevallen. De botsing deed zich voor rond 19.30 uur boven het viaduct over het kanaal Almelo – Nordhorn. De brandweer moest de vier inzittenden bevrijden.
Volgens een eerste conclusie van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie is een 58-jarige automobiliste uit Almelo uitgeweken voor iets dat op de rijbaan lag en kwam daarbij op de verkeerde weghelft met de frontale botsing tot gevolg. Zij en haar eveneens 58-jarige passagier werden met onbekend letsel afgevoerd naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede.
De inzittenden van de andere auto, een 74-jarige man en een 69-jarige vrouw uit Melick, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ZGT ziekenhuis in Almelo.

Klik hier voor de fotoreportage van Patrick Weegink.

 

 
02-02-2014  

Ondernemen in Almelo doe je zo!

 

ALMELO - Een succesvolle eigen onderneming neerzetten is niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Een groot deel van de starters redt het niet. Dat is vaak het gevolg van onvoldoende voorbereiding en kennis van dat wat bij een goede bedrijfsvoering komt kijken. Bereidt u goed voor en doe het dan in één keer goed! Startvaardig biedt u in samenwerking met de gemeente Almelo, Rabobank NW Twente, het ROC van Twente, Qredits, het Regionaal Ondernemers Contact en Beter Wonen een unieke mogelijkheid uw ondernemerschap en ondernemendheid te ontwikkelen. Zij vormen samen een unieke leergang en bieden daarbij coaching voor startende ondernemers in Almelo. Zij willen hen startvaardig maken voor het zelfstandig ondernemen in Almelo. Dat doen ze door kennisoverdracht en persoonlijke coaching door lokale ondernemers die hun sporen verdiend hebben.

Ook na de leergang kunnen de deelnemende partijen u behulpzaam zijn bij uw bedrijfsactiviteiten: Beter Wonen op het gebied van het bieden adequate bedrijfshuisvesting, Qredits voor eventuele financiering en via Startvaardig voor aanvullende persoonlijke coaching door lokale ondernemers. De gemeente Almelo financiert de leergang en wil hiermee een impuls geven aan een economisch sterk Almelo.

De leergang “Ondernemen doe je zo” richt zich op startende ondernemers in de gemeente Almelo en degenen die zich serieus voorbereiden op het ondernemerschap. Nagenoeg alle onderwerpen voor succesvol ondernemen zoals marketing, financiën, administratie en social media komen aan bod. De lessen worden door vakbekwame docenten met een ondernemersachtergrond van het ROC van Twente gegeven. Daarnaast wordt gewerkt met externe trainers en succesvolle Almelose ondernemers die gewend zijn om ondernemers te coachen. De leergang bestaat uit 6 cursusavonden (18.00 – 21.00 uur) en wordt 18 maart gestart in Almelo. De deelname is kosteloos, maar er gaat wel een selectieprocedure aan vooraf. Maximaal 14 kandidaten worden toegelaten.
Startvaardig richt zich op mensen die een eigen bedrijf willen opzetten, maar daarvoor niet de mogelijkheden hebben. Grijp deze kans Almeloërs en meldt u zich voor 17 februari aan!

Voor directe informatie en aanmelding kunt u per mail terecht bij:
• Mevrouw Yvonne Rouwhof
yrouwhof@rocvantwente.nl
• De heer Eric Hoveling
ehoveling@rocvantwente.nl 

 
02-02-2014  

Gewonde bij aanrijding op Violierstraat

 

ALMELO – Eerder vanmiddag is een gewonde gevallen bij een aanrijding op de Violierstraat. Vermoedelijk stak een auto over vanuit de Zwanebloemstraat richting Reigerstraat en werd daarbij in de flank gereden door een automobilist die naderde over de Violierstraat.
Voor zover nu bekend is een gewonde voor behandeling afgevoerd naar het ZGT ziekenhuis in Almelo.

Fotoreportage: Patrick Weegink

Fotoreportage (4 foto's)...

 
02-02-2014  

Illegale lady's nights met bingo's in Almelo

 

ALMELO – Juridisch adviesbureau JEEJAR gaat de strijdt aan met gemeente vanwege illegale bingo’s, ook tijdens speciale Ladies Nights.
Het bureau werd door horeca-ondernemers getipt over deze praktijken die aan een vergunning volgens de Wet op de Kansspelen onderhevig zijn. Deze vergunningen zijn alleen voorbehouden aan verenigingen en stichtingen om bijvoorbeeld wat bescheiden extra inkomsten voor de clubkas bij elkaar te sprokkelen. Wel schrijft de Wet op de Kansspelen daarbij verhoudingen voor, voor inkomsten en aandeel van prijzen.
JEEJAR komt na enig spitwerk tot de conclusie dat de afdeling Bijzonder Wetten daarbij zelfs onterecht vergunningen uitgeeft aan bijvoorbeeld welzijnsorganisatie SCOOP. De gemeente reageerde dat dit in besloten zetting zou plaatsvinden, maar SCOOP publiceerde het zelf op haar eigen website en maakte het publiekelijk. Volgens JEEJAR mag SCOOP in wettelijke zin nimmer Bingo’s organiseren, maar dat schijnt de vergunningverlener niet te begrijpen. Datzelfde geldt volgens JEEJAR eveneens voor Accres Exxploitatie BV die een aantal wijkcentra exploiteert. Zo werd er o.a. een niet aangemelde en dus illegale bingo gehouden in wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat. Ook constateerde JEEJAR dat er buitenstaanders van buiten de gemeente professionele bingo’s organiseren (zie afbeelding). Dat is o.a. het geval in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Steffensweg. Ook in de horeca vond een illegale bingo plaats bij Café het Zuiden. Ook deze bingo was niet aangemeld en daarom eveneens illegaal. Verder werd waargenomen dat tijdens speciale Ladies Nights niet aangemelde bingo’s plaatsvinden. Ook dan is men in overtreding. Het maakt volgens JEEJAR duidelijk dat de gemeente als toezichthouder volkomen faalt en zelfs de wetgeving niet begrijpt indien het aan SCOOP wel een vergunning verstrekt onder het mom van een besloten zetting.

 
03-02-2014  

Dikke beloning voor vinden dader overval Leus

 

ALMELO – Ondernemer Rob Leus van tankstation Leus aan de Baniersweg looft 2.500 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouden van de verdachte overvaller. Als de gouden tipgever ook nog een auto heeft, mag hij deze een jaar lang gratis wassen in een van de wasstraten van Leus elders in de stad.
Leus is dermate ziek van de poging om het tankstation te overvallen, dat hij bewakingsfilmpjes en foto’s op zijn facebook-pagina heeft gezet.
Het was de derde keer in enkele jaren tijd dat het tankstation aan de Baniersweg met een overval te maken kreeg. Net zoals nu, kwam ook de voorlaatste keer de overvaller niet verder dan de deur van het tankstation, omdat het personeelslid goed op zijn hoede was en de deur gesloten hield.
De poging vond zaterdagavond plaats tussen 20.10 en 20.13 uur en de verdachte met een lengte van 1.75 à 180 m. vluchtte lopend weg via de Ruststraat, die langs Huize Friso loopt.

Tips: Politie Twente via 0900-8844,
via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

 
04-02-2014  

Dader overval cafetaria 't Eiland opgepakt

 

ALMELO - Voor de overval maandagavond op cafetaria 't Eiland aan de Treubstraat is een 15-jarige jongen opgepakt. Rond 21.00 uur bedreigde hij met een mes een medewerker en deed een greep in de kassa terwijl er twee getuigen in de cafetaria waren. Zij konden de politie op het juiste spoor zetten.
De cafetaria werd op woensdag 22 januari ook al overvallen. Toen gingen de twee daders er zonder buit vandoor. Zij  zijn nog spoorloos.

 
04-02-2014  

Monteur gewond door steekvlam

 

ALMELO – Tijdens werkzaamheden in en transformatorstation aan de Buitenhaven is vanmorgen een monteur gewond geraakt door een steekvlam. De gewonde werd in allerijl onder de douche gezet bij het naastgelegen recyclingbedrijf Riwald om zijn lichaam af te koelen. Pas daarna kon hij naar het ziekenhuis worden vervoerd.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het bedrijfsongeval.


<< Foto van brand transformatorhuisje in Harderwijk

 
05-02-2014  

Schoolschaaktoernooi in wijkcentrum De Schelf

 

ALMELO - In wijkcentrum De Schelf streden Almelose en Vriezenveense basisscholen om het Open Schoolschaakkampioenschap van Almelo. In totaal streden 23 teams van vier personen mee in schaakwedstrijden van een kwartier.

Uitslagen teams :

1. Team A 1e De Fakkel
2. Team A 2e De Mare
3. TeamA 3e De Telgenborch

1. Team B 1e Montessori
2. Team B 2e Montessori
3. Team B 3e De Wierde

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
05-02-2014  

Noordik schenkt geld aan Hersenstichting

 

ALMELO – Fons de Boer, leerling van de vmbo-vestiging C. van Renneslaan van CSG Het Noordik heeft een bedrag van bijna 700 euro overhandigd aan de Hersenstichting Nederland. Het is de opbrengst van de kerstmarkt, die Het Noordik organiseerde tijdens de ouderavond in november.

Tijdens de kerstmarkt waren vele zelfgemaakte creaties van leerlingen en personeel te koop. Van kersthanger tot kandelaar en van vogelvoerdertaartjes tot kerststukjes. Deze spullen vonden gretig aftrek getuige het mooie bedrag dat deze avond werd ingezameld.

Hersenstichting
Leerling Fons de Boer was degene die de Hersenstichting aandroeg als goed doel. En daarom was hij de aangewezen persoon om de cheque persoonlijk te mogen overhandigen aan Marita Paters van de Hersenstichting.

 
05-02-2014  

Rabo Projectenfonds: dien uw aanvraag in!

 

ALMELO - Jaarlijks stort Rabobank Noord Twente een gedeelte van haar winst in het Projectenfonds. Met het geld uit dit fonds levert de Rabobank een blijvende bijdrage aan projecten die gericht zijn op versterking van het maatschappelijke, sociale of culturele leven in Noord Twente.

Heeft uw vereniging dit jaar een project dat wel financiële steun kan gebruiken? Dien dan voor 1 april uw aanvraag in bij Rabobank Noord Twente. In aanmerking komen verenigingen, instellingen, organisaties en clubs die een maatschappelijk of cultureel doel nastreven. Verenigingen die in aanmerking komen voor financiële ondersteuning ontvangen in mei bericht.

Zowel het aanvraagformulier als het reglement zijn te downloaden via de RABO-SITE.
 

 
11-02-2014  

Noordikdocente ontvangt promotiebeurs

 

ALMELO – Noordikdocente Kim Krijtenburg uit Enschede heeft gisteren uit handen van minister Jet Bussemaker een promotiebeurs gekregen.
De beoordeling voor deze promotiebeurs geschied door De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NOW).

Modern natuurkundeonderzoek
Kim Krijtenburg is als natuurkundedocent havo/vwo aan CSG Het Noordik verbonden en wordt dankzij deze promotiebeurs in de gelegenheid gesteld om gedurende vier jaar promotieonderzoek te doen op het gebied van Quantummechanica. Quantummechanica is de basis van modern natuurkundeonderzoek en wordt daarom deel van het natuurkundecurriculum.

Begripsvorming
Quantummechanica staat ver van de belevingswereld van scholieren en is lastig te begrijpen. Dit onderzoek heeft daarom als doel te analyseren wat er van belang is voor een goede begripsvorming van quantummechanica bij scholieren.

< v.r.n.l.: Docente Kim Krijtenurg, co-promoter Henk Pol (UT) en minister van onderwijs Jet Bussemaker

 

 
13-02-2014  

Sociale dienst handelt in strijd met de wet

 

ALMELO – Uitkeringsgerechtigden via de Wet Werk en Bijstand (WWB) in de gemeente Almelo en Tubbergen ontvangen via de gemeentelijke sociale dienst van de gemeente Almelo dezer dagen een brief waarin de gemeente wijst op de verstrekking van de Jaaropgave 2013 via de website van de gemeente onder het kopje Werk & Inkomen.
Met behulp van uw eigen DigiD (persoonlijke code), kunt u dan inloggen om uw jaaropgave 2013 te downloaden.
Volgens dezelfde brief wordt geen geprint exemplaar meer gestuurd aan de cliënten van de sociale dienst. Is dat wel volgens de wet?

Nee, luidt het antwoord. Niemand is verplicht om een persoonlijke DigiD aan te vragen. Daar is de wetgeving duidelijk over. Het besluit van de gemeente is daarom strijdig met de wet, want men is wel verplicht om de jaaropgave te verstrekken, ook als u geen DigiD wilt!

Lees verder...

 
13-02-2014  

Gieren en brullen bij Expo politieke spotprenten

  ALMELO - Op initiatief van raadslid Huub Isendoorn (D66) werd de expositie ‘Con Saluti Cordiali´, over de fotosatires van AlmeloAnders.nl, georganiseerd en met een eclatant succes, zo bleek donderdagavond tijdens de opening in de Almelose bibliotheek. Iedereen, behalve de maker Tony Cassese van AlmeloAnders.nl zelf, had dit succes verwacht, want talloze belangstellenden schoven schaterend van het lachen langs de ruim 50 fotosatires, die op de 4e verdieping van de Almelose centrale bibliotheek aan de wand zijn geplakt. Eén van de aanwezigen meldde: “Ik kan even niets zeggen, want ik heb kramp in m´n kaken van het lachen”. De expositie werd op treffende wijze geopend en ingeleid door de Almelose dichter Gerard Haverkort, die de maker van de fotosatires meteen als ‘stadsnar´ bombardeerde. Ter informatie: de bewuste stadsnar heeft het bibliotheekgebouw na afloop in goede gezondheid kunnen verlaten en de spotpreten zijn nog te zien tot 31 maart a.s.

Fotoreportage: Jan Bril
Lees verder...

Fotoreportage (39 foto's)...

 
14-02-2014  

2000 pakken DE-koffie voor Voedselbank

 

ALMELO - Het inzamelen van “DE” punten door Lions Club Almelo in november jl. is zoals bekend een succes geweest. Vrijdag werden door de vertegenwoordigers van de Lions Club Almelo dan ook de 2000 pakken koffie overhandigd aan de Voedselbank Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
15-02-2014  

Knipmutsen in het Wevershuisje.

 

ALMELO - Het mooiste van de klederdracht is de knipmuts met daaraan de mutsenbellen. De knipmutsen zijn gemaakt van kant. Het patroon van de knipmuts verteld veel over de gesteldheid van de familie. Op zaterdag 15 februari knipmutsen was in het Wevershuisje Jennie Vootman, hoofd van de folkloregroep Rijssen in het Wevershuisje om boeiend te vertellen over de knipmuts en tevens de kunst van het restaureren van de oude knipmuts. De muts is ontstaan in de tweede helft van de 17 eeuw in Parijs. Hij heette daar de cornemuts, deze werd door welgestelde dames gedragen en kwamen daarna in de mode. Rond 1620 was de muts in geheel Overijsel en Gelderland bij de boerenbevolking ingeburgerd,gecombineerd met de eigenrok en voorschoot.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
15-02-2014  

Opnieuw brand bij Grobben Afvalverwerking

 

ALMELO – De schade aan de hal van Grobben Afvalverwerking was na de vorige brand nog maar amper hersteld of er deed zich opnieuw een brand voor. Zaterdagavond rond 18.45 uur rook een buurtbewoner een brandlucht en kwam op het bedrijventerrein Buitenhaven tot de conclusie dat de brandlucht uit de bedrijfshal van de firma Grobben aan de Buitenhavenweg komt. Hij alarmeerdede brandweer en als deze ter plaatse is is er in de hal een rode gloed te zen en komt er steeds meer rook uit het pand. De brand is ontstaan in een berg met bedrijfsafval en was snel onder controle maar het blussen daarvan heeft een aantal uren geduurd.

Fotoreportage: Patrick Weegink
(klik hier)
 

 
16-02-2014  

Rekord cup song Het Noordik niet gehaald.

 

ALMELO - Een record is het uiteindelijk niet geworden. Maar het was er zaterdagmiddag niet minder gezellig om op de Koornmarkt in Almelo. Het Noordik had alles uit de kast gehaald om van de Cup Song recordpoging een groots evenement te maken en dat is gelukt. Noordikleerlingen en personeel waren in groten getale in touw om de Cup Song tot een succes te maken. Met 212 deelnemers hebben ze het record niet gehaald. Toch kunnen ze terug kijken op een prachtig evenement met dank aan alle mensen die hebben geholpen dit mogelijk te maken. Docent Gerja van der Beek wist de menigte mee te krijgen in de oefensessies van de Cup Song en de zangeressen Rosa van der Deen, Eline van Zwol en gitarist Joël Rutten gaven een geweldig optreden van de Cup Song van Anna Kendrick. Valentijnsactie Met de Cup Song hield Het Noordik voor het vijfde achtereenvolgende jaar een Valentijnsactie, waarbij saamhorigheid centraal staat. Dat dat ook nu weer is gelukt, staat als een paal boven water.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (28 foto's)...

 
18-02-2014  

Sportbedrijf Almelo introduceert de peukenbak


Verbodsaanwijzing en peukenbak bij de entree van de IISPA
 

ALMELO – Sportbedrijf Almelo gaat bij de entree van gemeentelijke sporthallen de zogenoemde ‘peukenbak’ introduceren. Volgens facilitair medewerker Brian Nandpersad van Sportbedrijf Almelo heeft de organisatie onderzocht of het installeren van rookhokjes een alternatief was, maar dat bleek niet zo te zijn. Bovendien wil men voorkomen dat vooral bij koud weer in de entreehal nog wel eens een ‘smokertje’ wordt opgestoken. Door duidelijke zichtbare communicatie voor de entree wordt nu aangegeven dat sporten en roken niet samengaan en is bovendien de peukenbak geïntroduceerd om de peuken buiten te verzamelen. Als eerste werd de IISPA van dergelijke zichtbare zaken voorzien, maar ook de andere grote gemeentelijke sportaccommodaties als Het Sportpark, Sporthal Windmolenbroek en Sporthal Schelfhorst krijgen deze voorzieningen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-02-2014  

Besluit stadionbouw voor verkiezingen?

 

ALMELO – Het is de grote wens van het bestuur van Heracles Almelo, dat nog voor de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart a.s. een besluit wordt genomen over de uitbreiding met een tweede ring van het Polman Stadion.
Of dat lukt is de grote vraag na de informatieronde dinsdagavond in de gemeenteraad. Door de gewijzigde omstandigheden verandert niet alleen de vorm van de lening maar is ook het onderpand anders dan bij de eerder overeengekomen nieuwbouw.
Wat ook veranderd is de herschikking van de amateurclubs op de Ossenkoppelerhoek. Die is niet meer nodig, maar er zijn eerder wel grote toezeggingen gedaan.
Punt van overleg is verder het gebruik van het te verbouwen stadion. Evenementen en medegebruik door amateurclubs zijn daarin gesprekspunten maar ook is er nog deels een kleine aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Vooral dat laatste kan een probleem vormen indien er bezwaren worden ingediend.
Zeker lijkt in ieder geval dat de grote toezeggingen aan de amateurclubs tot een bittere pil zal leiden, nu de herschikking niet meer noodzakelijk is. Daarvoor stond een bedrag opgenomen van ruim 10 miljoen euro maar dat zal naar waarschijnlijkheid nu uitdraaien op een magere vergoeding voor het opgelopen achterstallig onderhoud van de vier accommodaties van La Première, Sv Almelo, Oranje Nassau en CKV Achilles.
Bij de gemeenteraad dringt ook langzamerhand het besef door dat de vrije detailhandel aan de Woonboulevard van tafel moet om de provinciale toezegging van 9,1 miljoen euro subsidie voor de binnenstad bij de provincie los te weken.

 
20-02-2014  

Collegevoorstel Heraclesstadion haalt 4 maart niet

 

ALMELO – Het plan voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo haalt het niet voor de verkiezingen op 19 maart a.s.. Het college van B&W heeft de raad beloofd om uiterlijk 4 maart met een voorstel te komen zodat op 12 maart een extra raadsvergadering kan worden gehouden.
Het college heeft echter per brief aan de gemeenteraad laten weten dat de gestelde voorwaarden en complexiteit van de onderhandelingen met Heracles Almelo cq de stichting Stadion dermate van aard zijn dat het college de toegezegde datum waarschijnlijk niet zal halen.

 
20-02-2014  

Convenant Gemeente Almelo en Omroep Almelo


Wethouder Gerit van Woudenbergh en voorzitter Jan Krol van de lokale omroep tijdens de ondertekening van het convenant.
 

ALMELO - Onlangs heeft de gemeente de Stichting Lokale Omroep Almelo unaniem aangewezen als media-instelling voor de gemeente Almelo (Aadorp, Almelo, Bornerbroek). Hiermee is de zendmachtiging bij het Commissariaat voor de Media verlengd tot februari 2019. In de aanloop is door de gemeente en de omroep een convenant opgesteld dat parallel loopt hieraan. De ondertekening van dit convenant vond donderdag plaats in de studio van Omroep Almelo aan de Haven Noordzijde 17.

Het convenant houdt in dat Omroep Almelo zich de komende vijf jaar maximaal gaat inzetten voor een breed media-aanbod voor Almelo op het terrein van informatie, cultuur, educatie en verstrooiing op radio, televisie en internet. Omroep Almelo zendt uit via haar radiostation AAFM en televisiekanaal AAVISIE. De bekostiging hiervoor is geregeld in de Mediawet. De gemeente ontvangt hiervoor een bijdrage vanuit Den Haag en sluist dit geoormerkte geld door. Omroep Almelo is sinds enkele jaren een 100% vrijwilligersorganisatie en heeft momenteel een kleine 100 medewerkers, die 7 dagen per week radio- en televisieprogramma’s maken.

“Dit convenant sluit aan bij onze doelstelling, we zijn tenslotte publieke omroep”, aldus voorzitter Jan Krol. “Wij zijn een doorgeefluik van informatie voor de Almeloërs. Al onze kanalen zijn gratis te ontvangen. Het convenant houdt overigens niet in dat de gemeente invloed heeft op de inhoud van programma’s, maar de komende jaren weten we wel wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten.”

Naast het convenant met de gemeente heeft Omroep Almelo een samenwerkingsverband met het Regionaal Media Centrum Twente voor productie en uitzending van radio- en televisieprogramma’s en met Tc Tubantia en de Bibliotheek voor het discussieprogramma Rumoer. Daarnaast maakt een groot aantal Almelose instellingen een eigen maandelijks programma, zoals De Klup, Almelo Doe(t) Mee en Stichting Dierenzorg. Op dit moment hebben alle politieke partijen zendtijd op radio en televisie in het kader van AlmeloKiest.Nu, een mediaportaal voor Gemeenteraadsverkiezing op 19 maart a.s.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (4 foto's)...

 
21-02-2014  

Officiële heropening van De Klokkenbelt

 

ALMELO - Na een ingrijpende renovatie werd vrijdag woonzorgcentrum De Klokkenbelt feestelijk heropend. Na een ingrijpende renovatie biedt deze locatie een plek voor 90 bewoners die tijdelijk worden gehuisvest vanuit woonzorgcentrum Eugeria dat aan de vooravond staat van grootschalige nieuwbouw.

In De Klokkenbelt zijn kleinschalige woongroepen gebouwd waarbij iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer met sanitaire voorzieningen heeft. Per zes of acht bewoners is er een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. In het gebouw zijn verder een recreatieruimte en enkele kantoren.

In maart wordt gestart met de nieuwbouw van Eugeria. De sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. De bouw vindt plaats in een aantal fasen. De verwachting is dat eind 2015 het nieuwe woonzorgcentrum Eugeria klaar is.

Carintreggeland is op verschillende plekken in Twente volop bezig met het bouwen van eigentijdse woonlocaties, die een thuis bieden aan de bewoner van nu én de bewoner van de toekomst. Gezellige panden in het hart van de wijk, waar mensen met diverse zorgbehoeftes prettig kunnen wonen en leven. Alleen of samen, met veel of weinig zorg.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-02-2014  

Geen Exploratorium in Waterrijk/Noordflank

 

ALMELO – Dat de ontwikkeling van grootschalige veehouderij in Waterrijk/Noordflank er zeer waarschijnlijk niet komt nadat de gemeenteraad zich daartegen uitsprak, is inmiddels wel bekend, maar ook het alternatief, Attractief Wetenschapspark Exploratorium komt niet in Waterrijk/Noordflank.
De initiatiefnemers keken naast Waterrijk/Noordflank ook naar andere locaties zoals de voormalige vliegbasis Twente en naar de locatie De Haspel bij Holten pal aan de A1/N755 langs de Markelose Weg, waarvoor uiteindelijk wordt gekozen.
Het toekomstige Exploratorium, een nationaal educatief recreatiepark voor een ontdekkingsreis over schoonheid en ontstaan van moeder Aarde, omvat een gebied van 25 ha en zal jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers moeten trekken. Naar verwachting levert het de gemeente Rijssen/Holten 100 à 125 fulltime banen op, mits de plannenmakers de financiering van rond de 75 miljoen euro rond krijgen.

 
22-02-2014  

Stoelmatten in het Wevershuisje.

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
26-02-2014  

Bewonerswerkgroep Muurgedichten zoekt leden

 

ALMELO - De Almelose binnenstad heeft al twee muurgedichten en het is de bedoeling dat er meer komen, zodat er een wandelroute langs uitgezet kan worden. Om dat gerealiseerd te krijgen zijn de initiatiefnemers bezig met het opzetten van een ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ die bij voorkeur grotendeels zal bestaan uit leden die in het centrum wonen.
Het muurgedichtenproject is geïnspireerd op 'Gedichten op muren' in Leiden, waar een wandeling gemaakt kan worden langs ruim honderd gedichten op even zovele gebouwen. Het eerste Almelose muurgedicht: ‘Huizen in de Binnenstad’ van Willem Wilmink, werd medio 2013 door decoratieschilder Freddy Hoevers aangebracht op een zijgevel in de Holtjesstraat. Eind vorig jaar volgde ‘Geit’ van Cornelius Onno Jellema op de muur in de Bornerbroeksestraat. Beide kwamen er op initiatief van Aws Beter Wonen en in samenwerking met buurtbewoners, bibliotheek, Almelo Promotie, gemeente en de Willem Wilmink Dichtwedstrijdjury. De betrokkenen hopen dat de volgende muurgedichten er zullen komen op initiatief van binnenstadbewoners en Almelose ondernemers. Genoemde organisaties blijven wel betrokken, maar de ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ neemt zelf de fondsenwerving en organisatie op zich. De groep die momenteel uit vier binnenstadsbewoners bestaat is op zoek naar versterking. Zij hoopt hiervoor op enthousiastelingen die enerzijds affiniteit met gedichten hebben en anderzijds hun kennis, ervaring en contacten willen inzetten ter verfraaiing van het centrum.
De eerstvolgende vergadering van de ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ zal gehouden worden op woensdagmiddag 9 april om 16.00 uur in het ‘Ondernemershuis Almelo’ (Grotestraat 187a/b).
Informatie en aanmelden (tot uiterlijk maandag 7 april): bewonerswerkgroepmuurgedichten@gmail.com.

Zie: Onthulling Muurgedicht van Willem Wilmink

 

 
26-02-2014  

Kloosterhofflat inzet van verschillende belangen

 

ALMELO – Moet de Kloosterhofflat nu wel in zijn geheel verdwijnen of kan één vleugel blijven bestaan. Aws Beter Wonen gaat uit van dat laatste en heeft 70.000 euro per appartement gereserveerd voor renovatie. Wethouder van stadsontwikkeling Gerrit van Woudenbergh (VVD) gaat uit van sloop. Zie hier het verschil in uitleg over de term ‘inpassen’. Projectontwikkelaar Urban Interest, Aws Beter Wonen en de gemeente zitten samen om tafel om het gebied tussen Wierdensestraat en de nog aan te leggen Havenkom aan het Marktplein bij Café Nielz te herontwikkelen. Maar nog voor er iets op papier staat wordt het verschil van inzicht al naar buiten gebracht.
Daar komt bij dat de gemeente wel een deel van de Kloosterhofflat kocht om te slopen, maar de betaling al jaren achterwege blijft. Om nu met een pennenstreek ook het andere deel al tot sloopgoed te bestempelen lijkt dus wat voorbarig.
Donderdagmiddag dus een gesprek om het ‘geschil’ te beslechten. Daar zit Van Woudenbergh gek genoeg niet bij, want partijgenoot en collega Johan Andela neemt de honneurs waar.

 
27-02-2014  

Activiteiten ´t Dok tijdelijk in De Kolk

 

ALMELO - Momenteel wordt in de Noordelijke binnenstad buurthuis 't Dok verbouwd. Daarom zijn de meeste activiteiten tijdelijk verplaatst naar wijkcentrum De Kolk aan de Bornerbroeksestraat tot in september a.s. de heropening van ’t Dok plaatsvindt.

Elke woensdagmiddag is er klaverjassen van 13.30 – 16.30 uur. Eens in de veertien dagen is er een kinderdisco voor kinderen tot 12 jaar.
Alle kinderen zijn welkom van 19.00 – 20.30 uur. Entree € 1,-- inclusief een glas ranja.

U kunt het verder programma inzien in de wijkkrant.
Voor inlichtingen bel 0546-851071 wijkcentrum De Kolk.

 
27-02-2014  

Benchmark neemt deel productie Thales over

 

ALMELO – Het Amerikaanse bedrijf Benchmark aan de Lelyweg in Almelo neemt deels van het Hengelose Thales de productie over van printplaten voor elektronische toepassingen. Over de overname worden momenteel afrondende gesprekken gevoerd. Volgens planning moet de productieverhuizing eind dit jaar plaatsvinden. Daarmee zijn 33 banen gemoeid die meeverhuizen vanuit Hengelo. Benchmark levert wereldwijd meer opdrachtgevers met dit soort producten.

< Benchmark Almelo NL

 
27-02-2014  

Ambtenaar schenkt afscheidsgift aan jeugd


Kees Kok en voorzitter Otto Snel (r) die de gift in ontvangst neemt.
 

ALMELO - Stadsdeelcoördinator Kees Kok heeft bij zijn afscheid als gemeenteambtenaar voor een bijzonder afscheidscadeau gezorgd. In de uitnodiging voor zijn receptie heeft hij gevraagd om een financiële bijdrage voor de jeugd van Almelo. Het bedrag dat hij op deze manier verzamelde, heeft hij overgedragen aan de stichting Roggekamp/Peitsch Fonds.
In zijn werk als stadsdeelcoördinator constateerde Kees Kok dat het steeds moeilijker wordt voor organisaties om financiële bijdragen van de overheid te krijgen voor jongerenactiviteiten. Fondsen als het Roggekamp/Peitsch Fonds springen steeds vaker in om activiteiten financieel te ondersteunen. De bijdrage van Kok aan het Roggekamp/Peitschfonds moet dan ook gezien worden als waardering voor het werk van dit fonds. Verder gaf Kok aan dat hij hoopt dat zijn voorbeeld gevolgd wordt door anderen die binnenkort met pensioen gaan.

Jaarlijks stelt het Roggekamp/Peitschfonds tussen de vijftig- en zestigduizend euro beschikbaar voor jongerenactiviteiten.
Organisaties, instellingen, scholen en comités die activiteiten, evenementen of voorzieningen organiseren/maken voor kinderen en jongeren in Almelo, kunnen weer aanvragen indienen bij het RP Fonds. Sluitingstermijn is 1 april 2014. Het bestuur beoordeelt de aanvragen op 10 april.
Aanvragen kunnen worden ingediend op de website
www.rpfonds.nl 

 
28-02-2014  

Stadssleutel overgedragen aan Prins Clemens 1

Fotoreportage Jan Bril.

Een paar dagen lang heeft burgemeester Jon Hermans geen fluit meer te zeggen en is na de sleuteloverdracht de macht over de stad in handen van Prins Clemens 1.
 

ALMELO - Vrijdagmiddag werd in het stadhuis in een kolderieke zetting de macht over de stad ingenomen door Prins Clemens 1 van carnavalsvereniging De Knoll'ntrekkers uit Bornerbroek. Voor bouwvergunningen e.d. dus dit weekend naar Bornerbroek, alhoewel een glas bier eerder tot de mogelijkheden behoord. Zaterdagmiddag is in Bornerbroek de grote optocht.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (42 foto's)...

 
28-02-2014  

Ravage bij aanrijding Schoolstraat

 

ALMELO – Op de Schoolstraat is vrijdagmiddag een ravage ontstaan na een aanrijding waarbij meerdere auto’s waren betrokken. Oorzaak en aanleiding zijn nog onbekend evenals of er gewonden zijn gevallen. De politie doet onderzoek.

Foto: Patrick Weegink

Archief
Terug naar vorige pagina