Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-02-2014  

Ondernemen in Almelo doe je zo!

 

ALMELO - Een succesvolle eigen onderneming neerzetten is niet zo eenvoudig als het soms lijkt. Een groot deel van de starters redt het niet. Dat is vaak het gevolg van onvoldoende voorbereiding en kennis van dat wat bij een goede bedrijfsvoering komt kijken. Bereidt u goed voor en doe het dan in één keer goed! Startvaardig biedt u in samenwerking met de gemeente Almelo, Rabobank NW Twente, het ROC van Twente, Qredits, het Regionaal Ondernemers Contact en Beter Wonen een unieke mogelijkheid uw ondernemerschap en ondernemendheid te ontwikkelen. Zij vormen samen een unieke leergang en bieden daarbij coaching voor startende ondernemers in Almelo. Zij willen hen startvaardig maken voor het zelfstandig ondernemen in Almelo. Dat doen ze door kennisoverdracht en persoonlijke coaching door lokale ondernemers die hun sporen verdiend hebben.

Ook na de leergang kunnen de deelnemende partijen u behulpzaam zijn bij uw bedrijfsactiviteiten: Beter Wonen op het gebied van het bieden adequate bedrijfshuisvesting, Qredits voor eventuele financiering en via Startvaardig voor aanvullende persoonlijke coaching door lokale ondernemers. De gemeente Almelo financiert de leergang en wil hiermee een impuls geven aan een economisch sterk Almelo.

De leergang “Ondernemen doe je zo” richt zich op startende ondernemers in de gemeente Almelo en degenen die zich serieus voorbereiden op het ondernemerschap. Nagenoeg alle onderwerpen voor succesvol ondernemen zoals marketing, financiën, administratie en social media komen aan bod. De lessen worden door vakbekwame docenten met een ondernemersachtergrond van het ROC van Twente gegeven. Daarnaast wordt gewerkt met externe trainers en succesvolle Almelose ondernemers die gewend zijn om ondernemers te coachen. De leergang bestaat uit 6 cursusavonden (18.00 – 21.00 uur) en wordt 18 maart gestart in Almelo. De deelname is kosteloos, maar er gaat wel een selectieprocedure aan vooraf. Maximaal 14 kandidaten worden toegelaten.
Startvaardig richt zich op mensen die een eigen bedrijf willen opzetten, maar daarvoor niet de mogelijkheden hebben. Grijp deze kans Almeloërs en meldt u zich voor 17 februari aan!

Voor directe informatie en aanmelding kunt u per mail terecht bij:
• Mevrouw Yvonne Rouwhof
yrouwhof@rocvantwente.nl
• De heer Eric Hoveling
ehoveling@rocvantwente.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina