Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-02-2014  

Bewonerswerkgroep Muurgedichten zoekt leden

 

ALMELO - De Almelose binnenstad heeft al twee muurgedichten en het is de bedoeling dat er meer komen, zodat er een wandelroute langs uitgezet kan worden. Om dat gerealiseerd te krijgen zijn de initiatiefnemers bezig met het opzetten van een ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ die bij voorkeur grotendeels zal bestaan uit leden die in het centrum wonen.
Het muurgedichtenproject is geïnspireerd op 'Gedichten op muren' in Leiden, waar een wandeling gemaakt kan worden langs ruim honderd gedichten op even zovele gebouwen. Het eerste Almelose muurgedicht: ‘Huizen in de Binnenstad’ van Willem Wilmink, werd medio 2013 door decoratieschilder Freddy Hoevers aangebracht op een zijgevel in de Holtjesstraat. Eind vorig jaar volgde ‘Geit’ van Cornelius Onno Jellema op de muur in de Bornerbroeksestraat. Beide kwamen er op initiatief van Aws Beter Wonen en in samenwerking met buurtbewoners, bibliotheek, Almelo Promotie, gemeente en de Willem Wilmink Dichtwedstrijdjury. De betrokkenen hopen dat de volgende muurgedichten er zullen komen op initiatief van binnenstadbewoners en Almelose ondernemers. Genoemde organisaties blijven wel betrokken, maar de ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ neemt zelf de fondsenwerving en organisatie op zich. De groep die momenteel uit vier binnenstadsbewoners bestaat is op zoek naar versterking. Zij hoopt hiervoor op enthousiastelingen die enerzijds affiniteit met gedichten hebben en anderzijds hun kennis, ervaring en contacten willen inzetten ter verfraaiing van het centrum.
De eerstvolgende vergadering van de ‘Bewonerswerkgroep Muurgedichten’ zal gehouden worden op woensdagmiddag 9 april om 16.00 uur in het ‘Ondernemershuis Almelo’ (Grotestraat 187a/b).
Informatie en aanmelden (tot uiterlijk maandag 7 april): bewonerswerkgroepmuurgedichten@gmail.com.

Zie: Onthulling Muurgedicht van Willem Wilmink

 

Archief
Terug naar vorige pagina