Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-02-2014  

Ambtenaar schenkt afscheidsgift aan jeugd


Kees Kok en voorzitter Otto Snel (r) die de gift in ontvangst neemt.
 

ALMELO - Stadsdeelcoördinator Kees Kok heeft bij zijn afscheid als gemeenteambtenaar voor een bijzonder afscheidscadeau gezorgd. In de uitnodiging voor zijn receptie heeft hij gevraagd om een financiële bijdrage voor de jeugd van Almelo. Het bedrag dat hij op deze manier verzamelde, heeft hij overgedragen aan de stichting Roggekamp/Peitsch Fonds.
In zijn werk als stadsdeelcoördinator constateerde Kees Kok dat het steeds moeilijker wordt voor organisaties om financiële bijdragen van de overheid te krijgen voor jongerenactiviteiten. Fondsen als het Roggekamp/Peitsch Fonds springen steeds vaker in om activiteiten financieel te ondersteunen. De bijdrage van Kok aan het Roggekamp/Peitschfonds moet dan ook gezien worden als waardering voor het werk van dit fonds. Verder gaf Kok aan dat hij hoopt dat zijn voorbeeld gevolgd wordt door anderen die binnenkort met pensioen gaan.

Jaarlijks stelt het Roggekamp/Peitschfonds tussen de vijftig- en zestigduizend euro beschikbaar voor jongerenactiviteiten.
Organisaties, instellingen, scholen en comités die activiteiten, evenementen of voorzieningen organiseren/maken voor kinderen en jongeren in Almelo, kunnen weer aanvragen indienen bij het RP Fonds. Sluitingstermijn is 1 april 2014. Het bestuur beoordeelt de aanvragen op 10 april.
Aanvragen kunnen worden ingediend op de website
www.rpfonds.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina