Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-02-2014  

Besluit stadionbouw voor verkiezingen?

 

ALMELO – Het is de grote wens van het bestuur van Heracles Almelo, dat nog voor de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart a.s. een besluit wordt genomen over de uitbreiding met een tweede ring van het Polman Stadion.
Of dat lukt is de grote vraag na de informatieronde dinsdagavond in de gemeenteraad. Door de gewijzigde omstandigheden verandert niet alleen de vorm van de lening maar is ook het onderpand anders dan bij de eerder overeengekomen nieuwbouw.
Wat ook veranderd is de herschikking van de amateurclubs op de Ossenkoppelerhoek. Die is niet meer nodig, maar er zijn eerder wel grote toezeggingen gedaan.
Punt van overleg is verder het gebruik van het te verbouwen stadion. Evenementen en medegebruik door amateurclubs zijn daarin gesprekspunten maar ook is er nog deels een kleine aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Vooral dat laatste kan een probleem vormen indien er bezwaren worden ingediend.
Zeker lijkt in ieder geval dat de grote toezeggingen aan de amateurclubs tot een bittere pil zal leiden, nu de herschikking niet meer noodzakelijk is. Daarvoor stond een bedrag opgenomen van ruim 10 miljoen euro maar dat zal naar waarschijnlijkheid nu uitdraaien op een magere vergoeding voor het opgelopen achterstallig onderhoud van de vier accommodaties van La Première, Sv Almelo, Oranje Nassau en CKV Achilles.
Bij de gemeenteraad dringt ook langzamerhand het besef door dat de vrije detailhandel aan de Woonboulevard van tafel moet om de provinciale toezegging van 9,1 miljoen euro subsidie voor de binnenstad bij de provincie los te weken.

Archief
Terug naar vorige pagina