Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-02-2014  

Convenant Gemeente Almelo en Omroep Almelo


Wethouder Gerit van Woudenbergh en voorzitter Jan Krol van de lokale omroep tijdens de ondertekening van het convenant.
 

ALMELO - Onlangs heeft de gemeente de Stichting Lokale Omroep Almelo unaniem aangewezen als media-instelling voor de gemeente Almelo (Aadorp, Almelo, Bornerbroek). Hiermee is de zendmachtiging bij het Commissariaat voor de Media verlengd tot februari 2019. In de aanloop is door de gemeente en de omroep een convenant opgesteld dat parallel loopt hieraan. De ondertekening van dit convenant vond donderdag plaats in de studio van Omroep Almelo aan de Haven Noordzijde 17.

Het convenant houdt in dat Omroep Almelo zich de komende vijf jaar maximaal gaat inzetten voor een breed media-aanbod voor Almelo op het terrein van informatie, cultuur, educatie en verstrooiing op radio, televisie en internet. Omroep Almelo zendt uit via haar radiostation AAFM en televisiekanaal AAVISIE. De bekostiging hiervoor is geregeld in de Mediawet. De gemeente ontvangt hiervoor een bijdrage vanuit Den Haag en sluist dit geoormerkte geld door. Omroep Almelo is sinds enkele jaren een 100% vrijwilligersorganisatie en heeft momenteel een kleine 100 medewerkers, die 7 dagen per week radio- en televisieprogramma’s maken.

“Dit convenant sluit aan bij onze doelstelling, we zijn tenslotte publieke omroep”, aldus voorzitter Jan Krol. “Wij zijn een doorgeefluik van informatie voor de Almeloërs. Al onze kanalen zijn gratis te ontvangen. Het convenant houdt overigens niet in dat de gemeente invloed heeft op de inhoud van programma’s, maar de komende jaren weten we wel wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten.”

Naast het convenant met de gemeente heeft Omroep Almelo een samenwerkingsverband met het Regionaal Media Centrum Twente voor productie en uitzending van radio- en televisieprogramma’s en met Tc Tubantia en de Bibliotheek voor het discussieprogramma Rumoer. Daarnaast maakt een groot aantal Almelose instellingen een eigen maandelijks programma, zoals De Klup, Almelo Doe(t) Mee en Stichting Dierenzorg. Op dit moment hebben alle politieke partijen zendtijd op radio en televisie in het kader van AlmeloKiest.Nu, een mediaportaal voor Gemeenteraadsverkiezing op 19 maart a.s.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina