Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-02-2014  

Illegale lady's nights met bingo's in Almelo

 

ALMELO – Juridisch adviesbureau JEEJAR gaat de strijdt aan met gemeente vanwege illegale bingo’s, ook tijdens speciale Ladies Nights.
Het bureau werd door horeca-ondernemers getipt over deze praktijken die aan een vergunning volgens de Wet op de Kansspelen onderhevig zijn. Deze vergunningen zijn alleen voorbehouden aan verenigingen en stichtingen om bijvoorbeeld wat bescheiden extra inkomsten voor de clubkas bij elkaar te sprokkelen. Wel schrijft de Wet op de Kansspelen daarbij verhoudingen voor, voor inkomsten en aandeel van prijzen.
JEEJAR komt na enig spitwerk tot de conclusie dat de afdeling Bijzonder Wetten daarbij zelfs onterecht vergunningen uitgeeft aan bijvoorbeeld welzijnsorganisatie SCOOP. De gemeente reageerde dat dit in besloten zetting zou plaatsvinden, maar SCOOP publiceerde het zelf op haar eigen website en maakte het publiekelijk. Volgens JEEJAR mag SCOOP in wettelijke zin nimmer Bingo’s organiseren, maar dat schijnt de vergunningverlener niet te begrijpen. Datzelfde geldt volgens JEEJAR eveneens voor Accres Exxploitatie BV die een aantal wijkcentra exploiteert. Zo werd er o.a. een niet aangemelde en dus illegale bingo gehouden in wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat. Ook constateerde JEEJAR dat er buitenstaanders van buiten de gemeente professionele bingo’s organiseren (zie afbeelding). Dat is o.a. het geval in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Steffensweg. Ook in de horeca vond een illegale bingo plaats bij Café het Zuiden. Ook deze bingo was niet aangemeld en daarom eveneens illegaal. Verder werd waargenomen dat tijdens speciale Ladies Nights niet aangemelde bingo’s plaatsvinden. Ook dan is men in overtreding. Het maakt volgens JEEJAR duidelijk dat de gemeente als toezichthouder volkomen faalt en zelfs de wetgeving niet begrijpt indien het aan SCOOP wel een vergunning verstrekt onder het mom van een besloten zetting.

Archief
Terug naar vorige pagina